Ekran kartı ve işlemci önerisi?

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Anakart üzerindeki girişe takacaksın. Ekran kartı işlemcinin içerisinde sonuçta. İlle de bunun kart şeklinde olmasına gerek yok. Çipi işlemciye dahili. İsmi de VEGA 8. Sadece somut olarak ekran kartı slotuna takmıyorsun o kadar.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Anakart üzerindeki girişe takacaksın. Ekran kartı işlemcinin içerisinde sonuçta. İlle de bunun kart şeklinde olmasına gerek yok. Çipi işlemciye dahili. İsmi de VEGA 8. Sadece somut olarak ekran kartı slotuna takmıyorsun o kadar.
Bu parçaları kurulu bir şekilde aldım, söylediğiniz gibi taktım evet. Şimdi Dvd okuyucu yok dimi? BIOS ayarı filan da nasıl olacak w7 mi yoksa w10 mu kurmayalım? Kuracak isem de nasıl olacak flash bellek ile mi kurulum yapmalıyım? Hiç kasa toplamadım çünkü hazır aldım hep.

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
SSD aldığın için sistem hali hazırda çok hızlı veri işleyecek, o yüzden Windows 10 kurmalısın.

DVD devri kalkalı bayağı oluyor :)

BIOS ayarı sadece bir tane olacak, XMP ayarlarını açmak (RAM frekansını 3000 MHz olarak kullanabilmek için. O da tek tuş ile olan bir işlem.

Windows 10 kurulumunu flash bellek ile yapmalısın aşırı kolay bir işlem.

Parçaların montajını yaparken zorlanacağını düşünüyorsan, bu işten anlayan bir arkadaşına veya bilgisayarcıya götür ki sana yardımcı olsun, zira hassas ve dikkat edilmesi gereken şeyler var. Fakat video izleyerek uygulayamayacağın kadar zor bir işlem olmadığını hatırlatayım.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
SSD aldığın için sistem hali hazırda çok hızlı veri işleyecek, o yüzden Windows 10 kurmalısın.

DVD devri kalkalı bayağı oluyor :)

BIOS ayarı sadece bir tane olacak, XMP ayarlarını açmak (RAM frekansını 3000 MHz olarak kullanabilmek için. O da tek tuş ile olan bir işlem.

Windows 10 kurulumunu flash bellek ile yapmalısın aşırı kolay bir işlem.

Parçaların montajını yaparken zorlanacağını düşünüyorsan, bu işten anlayan bir arkadaşına veya bilgisayarcıya götür ki sana yardımcı olsun, zira hassas ve dikkat edilmesi gereken şeyler var. Fakat video izleyerek uygulayamayacağın kadar zor bir işlem olmadığını hatırlatayım.

İtopya' dan aldığım zaman böyle parça parça sanırım montaj ekleme yeri var, montaj olduğunda direk fişe tak çalıştır flash a atılan w10' u yükle ve kullanmaya başla bu şekilde mi olacak? :D

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Evet ama bu 400 TL fazla vermeye değecek mi? Hayır. 15-20 TL ver bilgisayarcıya, sana fişe tak çalıştır haline getirsin.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet ama bu 400 TL fazla vermeye değecek mi? Hayır. 15-20 TL ver bilgisayarcıya, sana fişe tak çalıştır haline getirsin.

Montaj için bu kadar ücret alındığını bilmiyordum :) Doğru diyorsun o şekilde yaparım artık. Neyse kardeşim teşekkür ederim. 1 ay sonra filan kuracağım bu şekilde bir sisteme kararımı vermiş bulunmaktayım. Kurduğum zaman da atacağım resimlerini filan, bakalım nasıl olacak. :)

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Eğer sistemi 1 ay sonra falan alacaksan o zaman yaz buraya. Belki 1 ay sonra daha güzel fırsatlar, daha güzel seçenekler olur. Ona göre siparişleri geçersin. Sistem eline ulaşınca da beklentilerin ve elindekileri karşılaştırır yorumlamanı yaparsın :)

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Eğer sistemi 1 ay sonra falan alacaksan o zaman yaz buraya. Belki 1 ay sonra daha güzel fırsatlar, daha güzel seçenekler olur. Ona göre siparişleri geçersin. Sistem eline ulaşınca da beklentilerin ve elindekileri karşılaştırır yorumlamanı yaparsın :)

Tamamdır arkadaşım ;) Teşekkür ederim.

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Çok kötü bir sistem maalesef. 16 GB RAM çok gereksiz. Anakart desen işlevsiz. Para verilmez yani uzun lafın kısası...

7 Ocak' ta sistemi kuracağım. Bu işlemciye en uyumlu RAM hangisi olur?

---- Mesajlar birleştirildi ----

7 Ocak' ta sistemi kuracağım. Bu işlemciye en uyumlu RAM hangisi olur?
Dostum bu attığın pc yi kuracağım https://www.itopya.com/sepetim/ bana PSU su olan bir kasa önerebilir misin? Bu sisteme uygun.

Son düzenleme: