8500 TL Civarı Sistem Tavsiyesi

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Herkese merhabalar, üniversite için eve çıkma olayını ailem ile konuştum ve ailemden izin aldım lakin ben eve çıkmak yerine yatay geçiş yapmak istiyorum. Eve geçersem bir sistem toplamak istiyorum. Aylık 500 TL kredi alıyorum zaten ayrıca ikinci öğretim olduğum için dönem başına 1150 TL harç ödemek zorunda kalmayacağım ki buda yılda 2300 TL yapıyor. Maddi anlamda da rahatlayacağım için toplamak istedim kısaca. Sistemi ana odak olarak yazılım, shop, video edit gibi işler için kullanmak istiyorum o yüzden oyundan ziyade bunlarda işimi kolaylaştıracak bileşenlere ağırlık vermeye çalıştım. Birde geleceğe dönük olması çok önemli o yüzden işlemci ve PSU gibi konularda kısmak istemedim. Monitörü IPS istiyorum zaten gaming monitör almayacağım. Ayrıca kod yazacağım için dikey olması benim için önemli o yüzden bu monitörü seçtim. İleride iyi bir ekran kartı alırsam ek bir gaming monitör alıp çift monitör sisteme dönerim diye düşündüm. Sistemi genel olarak böyle düşündüm. Sizinde önerileriniz varsa açığım. KDV indirimi zamanı olursa alabilirim ama ne zaman alacağım belli değil yatay geçiş ile bir geçeyim de hayırlısıyla. Belki 3. nesil Ryzen işlemciler çıkar o zaman 3700-3700X alabilirim.

Edit: RAM unutmuşum onuda ekledim :D

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Sistem süper olmuş. Kasanın iç yapısına hakim olduğum için ona da süper diyebilirim çok rahat. 970 EVO alarak en iyisini yapıyorsun zaten. Ben şahsen performansından memnunum. PSU desen zaten şu an kullanmaktayım ve memnunum. Bir tek şu sıralar MSI'a gıcıklığımdan o Tomahawk gözüme batıyor ama o fiyata daha iyi aleternatifi yok.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Sistem süper olmuş. Kasanın iç yapısına hakim olduğum için ona da süper diyebilirim çok rahat. 970 EVO alarak en iyisini yapıyorsun zaten. Ben şahsen performansından memnunum. PSU desen zaten şu an kullanmaktayım ve memnunum. Bir tek şu sıralar MSI'a gıcıklığımdan o Tomahawk gözüme batıyor ama o fiyata daha iyi aleternatifi yok.
BIOS ve diğer yazılım konularında MSI'ı bir tık daha önde görüyorum valla o yüzden istedim :D

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
BIOS ve diğer yazılım konularında MSI'ı bir tık daha önde görüyorum valla o yüzden istedim :D
BIOS konusunda Asus'u tek geçerim bir kere. P8H61M-LX ve Z170-P kullandım. H61'in BIOS'u bile B250 M3'ten daha pratik ve detaylı.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
O kasa güzel ama fanlar ses ve CFM olarak iyi olacağını sanmıyorum o kadar fan değiştirdim ve hepsi ya havayı yana atıyor ya uflemiyor yada ses yapıyor en sonunda ml120 de durdum bunlar güzel statıc basınc olmasıda sıvı soğutma için iyi oluyor onun için fanlarla daha sonra uğraşmamak için iyi bir kasa alın fanlar şuan fiyatları belli kaliteli şeylerin

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
O kasa güzel ama fanlar ses ve CFM olarak iyi olacağını sanmıyorum o kadar fan değiştirdim ve hepsi ya havayı yana atıyor ya uflemiyor yada ses yapıyor en sonunda ml120 de durdum bunlar güzel statıc basınc olmasıda sıvı soğutma için iyi oluyor onun için fanlarla daha sonra uğraşmamak için iyi bir kasa alın fanlar şuan fiyatları belli kaliteli şeylerin
Ses olarak takıntım yok genelde kulaklıkla kullanırım bilgisayarı zaten. Şuan laptop kullandığım için bundan fazla fan sesi olacağını sanmıyorum :D Dediğin gibi fan fiyatları belli fana ayıracak param yok o yüzden bunlar idare eder diye düşünüyorum.