alındı 1500 tl ye kadar okEkran kartı ve RAM alındı mı? Toplam bütçe nedir?
elimde zaten b250m mortar anakart var bana ekran kartını kaldıracak bir işlemci lazım intelBütçeni biraz arttırıp bu iki ürünü almanı öneririm.
AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı
MSI B450M PRO-M2 AMD B450 AM4 DDR4 3466MHz(OC) Soket AM4 Fiyatı
Anakart önerisi istediğini yazdığın için önermiştim ama elinde B250M serisi varsa tamam. Yalnız şuan 7. nesil işlemciler eskidi diyebilirim. Fiyatlarını da hiç hak etmiyor. Zaten 8. nesil ile soket değiştiği için ileride yükseltme yapmak istesen bile anakart yüzünden yapamayacaksın yani önü tıkalı bir sistemin olacak. Tavsiyem anakartını satıp yukarıdaki önerdiği ürünleri alman olur ama yinede istersen 2. el almanı öneririm.elimde zaten b250m mortar anakart var bana ekran kartını kaldıracak bir işlemci lazım intel
anakartım intel destekliyor çünkü
Anakart önerisi istediğini yazdığın için önermiştim ama elinde B250M serisi varsa tamam. Yalnız şuan 7. nesil işlemciler eskidi diyebilirim. Fiyatlarını da hiç hak etmiyor. Zaten 8. nesil ile soket değiştiği için ileride yükseltme yapmak istesen bile anakart yüzünden yapamayacaksın yani önü tıkalı bir sistemin olacak. Tavsiyem anakartını satıp yukarıdaki önerdiği ürünleri alman olur ama yinede isters
peki dediklerini alsam elimdeki hyperx fury 8gb 2400mhz ram ile uyumlu olur mu ne dersin
Uyumlu olmaya olur da Ryzen sistemlerde RAM frekans hızı FPS değerine ciddi etki ediyor. Yani sistem sorunsuz çalışır ama 2400 MHz yerine 3200 MHz RAM olsa oyuna bağlı olmakla birlikte 5-20 FPS daha fazla alırsın.
2400 MHz varken 3200 MHz eklersen yüksek frekans değerine sahip olan RAM düşük frekans değerine sahip belleğe göre çalışır.ileride 3200 mhz sisteme eklesem sorun olmaz değil mi
2400 MHz varken 2400 MHz eklersen yüksek frekans değerine sahip olan RAM düşük frekans değerine sahip belleğe göre çalışır.
3200 yazacaktım kusura bakma. Yani demek istediğim bilgisayarında 2400 MHz varken 3200 MHz takarsan o bellekte 2400 MHz değerinde çalışır. 3200 MHz hızında kullanabilmek için 2400 MHz hızında olanı sonradan çıkarman gerekli.tamamdır sağolasın