Meslek mı imam Hatip mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EnDaLoR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EnDaLoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar meslek 10. Sınıf metal öğrencisiyim 8. Sınıfta annem ve babamın kavga edip ayrılmaları sonucu okulun yarısı gitmedim bu yüzden teog puanım 274.5 9. Sınıfta İzmir'den İstanbul'a taşındık bu yüzden açıkta kaldım dönem sonu puanım 60.5 şuan ki hedefim 2 yıllık hiç yoktan üniversite ve İngilizce öğrenmek bunun için meslek lisesindemi kalmaliyim yoksa imam Hatip e nakilmi aliyim şu an haftada 2 ders İngilizce öğreniyorum

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Meslek al. İmamda iş yok kim ne derse desin. İktidar gittiği an ortada kalacak. Meslek sana bir meslek kazandırır. İman aşkı olan bunu kendi geliştirir. İmam okumadan...

EnDaLoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Meslek al. İmamda iş yok kim ne derse desin. İktidar gittiği an ortada kalacak. Meslek sana bir meslek kazandırır. İman aşkı olan bunu kendi geliştirir. İmam okumadan...
Önemli olan meslek değil mesleğim hazır zaten İngilizce ve üniversite

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Bir iş başvurusunda sana imamlık bilgini değil diplomanı soracak. Diplomanda meslek yazması var, imam yazması var...

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Meslek lisesi çıkışlıysan yine o şekilde devam etmelisin.

Aesir dedi ki;

İmam hatip'te de kendini ileri düzeyde geliştirenler var neden olumsuz bakalım ki? Tercih edilirse neden ortadan kalksın ki?
Hemen genel bir yargıya varmayalım.

Son düzenleme:

EnDaLoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bir iş başvurusunda sana imamlık bilgini değil diplomanı soracak. Diplomanda meslek yazması var, imam yazması var...
İş başvurusu yapıcam ki abimle ortak çalışacağız turizm işi ama yabancı dil şart ve ehliyet ama 2 sene stajyer ehliyet verdiği için zaten çalışmicam bu yüzden üniversiteye gitmek istiyorum ama metal bölümünde biraz zor ve bölüm değiştirmem çok daha zor etraftaki okullarda boş kontenjan yok maalesef

---- Mesajlar birleştirildi ----

Meslek lisesi çıkışlıysan yine o şekilde devam etmelisin.

Asır dedi ki;

İmam hatip'te de kendini ileri düzeyde geliştirenler var neden olumsuz bakalım ki? Tercih edilirse neden ortadan kalksın ki?
Hemen genel bir yargıya varmayalım.
Üniversiteye hangisi daha iyi hazırlar ki

Son düzenleme:

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Sevgili Gökçe, bu konu altına yorumlarıma %100 cevap verecek dediğim 2 kişi vardı biri sizdiniz ki bunu gördüm içim rahat etti. Bir diğer yorumu
mapavrili 'dan bekliyorum. İmam hatip benim gözümde her zaman gericilik olmuştur, hep öyle kalacaktır. Genç yaşta çocukların başını örterek, erkeklere karşı bir adım geriye düşürerek zaten 1-0 geride başlatan bir sistem. Çoğu genç kız zoraki baskı ile kapanmak zorunda kalıyor. Derslerin yoğun kısmı din üzerine olduğu için güncel müfredattan ne kadar yararlanabiliyorsun? Ve Kur'an 'da belirtildiği üzre zorlama olmayan din zorunlu bırakılan dini derslerle insanı dinden soğutuyor. O kapıdan çıkan 3 kişi başarıysa kalanının vay haline.
Ya Asır değil ÆSir :)

// Hayat gerçekten çok değişik. Ne zaman ne çıkacağı belli olmaz. Abinle çalışacakmış gibi yaşa ama her zaman bir yedeğin olmalı yanında. Hiç beklenmeyen bir tokat yersen hayattan yanında bir bastonun olduğunu bil.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Sevgili Gökçe, bu konu altına yorumlarıma %100 cevap verecek dediğim 2 kişi vardı biri sizdiniz ki bunu gördüm içim rahat etti. Bir diğer yorumu
mapavrili 'dan bekliyorum. İmam hatip benim gözümde her zaman gericilik olmuştur, hep öyle kalacaktır. Genç yaşta çocukların başını örterek, erkeklere karşı bir adım geriye düşürerek zaten 1-0 geride başlatan bir sistem. Çoğu genç kız zoraki baskı ile kapanmak zorunda kalıyor. Derslerin yoğun kısmı din üzerine olduğu için güncel müfredattan ne kadar yararlanabiliyorsun? Ve Kur'an 'da belirtildiği üzre zorlama olmayan din zorunlu bırakılan dini derslerle insanı dinden soğutuyor. O kapıdan çıkan 3 kişi başarıysa kalanının vay haline.

// Hayat gerçekten çok değişik. Ne zaman ne çıkacağı belli olmaz. Abinle çalışacakmış gibi yaşa ama her zaman bir yedeğin olmalı yanında. Hiç beklenmeyen bir tokat yersen hayattan yanında bir bastonun olduğunu bil.

Bu sizin düşünceniz herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Ki bende imam -hatip çıkışlıyım. İnsanlara birşeylerin zorla dayatıldığını söylüyorsunuz ki bu doğru değil.
Siz beğenmeyebilirsiniz ama bir başkası açısından değerlidir. Önem veriyordur. İnsanlara yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

EnDaLoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Doğru söylüyorsun ama meslekten devam etsem bile metal bölümündeyim ve 4 hafta meslek derslerine girmedim girmekte istemiyorum hem öğretmenden hem bolumden kaynaklı benim içimde yazar yatıyor kaynakçı değil ama kitap yazmak için çok yolum var ve hayalimdekileri kelimelere dökmekte çok zorlanıyorum bunun için ek eğitim almam gerekiyor ama bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum şu an en önemli amacım yabancı dil

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Üniversiteye hangisi daha iyi hazırlar ki

Şu zamanda pek bir farketmiyor ama dediğim gibi meslek çıkışlı iseniz oradan devam edin. Kullanacağınız kaynaklar ve tecrübeli öğretmenlerle ileri düzeyde hazırlanabilirsiniz.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,807
Düşünce özgürlüğüne sahip olduğumuz bu güzel ülkede bende özgürce düşüncemi paylaştım sadece. Ben böyle düşünüyorum imam okulları hakkında. Beğenen birileri var ki bu okullar çoğalıyor (:

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Elbette. Anlayış olmazsa ileri yol katedemeyiz.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Meslek lisesini bitirebilirsen eğitim gördüğün daldaki iş hayatına daha kolayca atılabilirsin. İmamhatipde bütün dersler din ağırlıklı.

EnDaLoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şu zamanda pek bir farketmiyor ama dediğim gibi meslek çıkışlı iseniz oradan devam edin. Kullanacağınız kaynaklar ve tecrübeli öğretmenlerle ileri düzeyde hazırlanabilirsiniz.
Şöyle bir gerçek var ki metal bölümünden üniversiteye gitmek çok zor çünkü önümüzdeki ve sonraki senelerde staja gonderecekler yani derslerle pek aram olmucak bu da direk üniversite sınavlarına yansicak İngilizce yi kurs la öğrendik desek gene üniversite şart

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154

En başta şunu söyleyeyim İmamHatip Ortaokulundan mezun oldum ve şuanda da Fen Lisesinde okuyorum. Kesinlikle başörtüde baskı yoktu. Okulun zaten yarısı açıktı. Ve Erkeklerleri kızlardan uzaklaştırma çabaları çok eskidendi artık öyle değil. Onun dışında Din çok ağrılıkta değildi. Her dersten yeteri kadar görebiliyordun. Ve biz Teog'a hazırlanırken çok iyi bir çalışma disiplinleri vardı. Yani imamhatip eskisi kadar kötü değil artık. Ve şuanda puanı yüksek bir çok nitelikli imamhatip liseleri var. Sizin yorumunuz resmen çağdışı. Bunu konuya açan arkadaşa söylemiyorum onun tercihi çünkü puanı düşük. Ama söylediğiniz şeyler de çok yanlış var.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Şöyle bir gerçek var ki metal bölümünden üniversiteye gitmek çok zor çünkü önümüzdeki ve sonraki senelerde staja gonderecekler yani derslerle pek aram olmucak bu da direk üniversite sınavlarına yansicak İngilizce yi kurs la öğrendik desek gene üniversite şart
Üniversiteye en iyi anadolu liseleri hazırlıyor. İmamhatip'de ise meslek öğretimi yerine sadece üniversiteye hazırlık var. 2 sene zaten meslek lisesindesin bence devam ettirip bitirmeni tavsiye ederim.

EnDaLoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Meslek lisesini bitirebilirsen eğitim gördüğün daldaki iş hayatına daha kolayca atılabilirsin. İmamhatipde bütün dersler din ağırlıklı.

Eğitim gördüğüm alandan hiç memnun değilim ve bu alanda gelecek görmüyorum kendimde, vebu alandan üniversiteye gitmek Fenerbahçe nin Real Madrid ti 10-0 yenmesinden daha düşük bir ihtimal

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
İrade gösteremedikten sonra İmam hatipmiş, Meslek lisesiymiş hiç fark etmez. Üniversiteyi de kazanamazsın, kitap ta yazamazsın. Ailenin ayrılmış olması senin düzenini bozdu ve bu nedenle isteksizsin. Aslında özellikle bu nedenle kendi geleceğin için tüm gücünle çalışmalısın.

Zeus Antonius

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Annenle baban ayrılmış.

Maddi durumun vasat.

Din karın doyurmaz, karın doyurmadığı gibi modern bir insan olmanı de engeller
Zaten kimse çocuğunu İmam Hatip'e göndermek istemiyor, giden çocuklar da artık teist oluyorlar.

Meslek Lisesi'nde kal ve bir an önce meslek sahibi ol!

Tabii bu arada İngilizce'ni de ilerlet!

Üniversite için de hazırlıklarına şimdiden başla!

Sadece matematik, geometri ve Türkçe'nin iyi olması bile çok iyi okullar kazanmanı sağlar.

İyi şanslar...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
meslek lisesi daha mantıklı...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
İmam hatibe gidip deist vs. olacağına, meslek lisesine gidip meslek sahibi ol

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
İmam hatibe gidip deist vs. olacağına, meslek lisesine gidip meslek sahibi ol

Çocukların ilk yaş aralıklarında aileden kaynaklı böyle yetiştirildiğini düşünüyorum. Okul elbette etkili ama bu şekilde değil.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
İmam hatibe gidip kimse deist olmuyor. Öyle olan öyle kalıyor.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Kuzum siz ne içtiniz, söyleyin de bulalım biz de kafamızı, olmaz mı?! :D

Valla biz normal şeyler içiyoruz da gençler öyle değil. Bu kadar baskı içinden ilk kurtuluşu dinden farklı yollara gitmekle başlıyor.

İktidar baskısı, aile baskısı, yurtlarda zorla namazlar, cuma namazına giden gençleri bırakıp orta yaşlı insanlara bakmak bile yeter artık.
Ülkenin nabzı dahi tutulamıyor. Haberin var mı teog sınavına o kadar çalışıp sonra sınavı kaldırıp imam hatibe mecbur giden gençlerden ?

Hadi çık bana de ki baskı yok. Ve bana bir tane göğsüne gere gere dolaşan ateist memur göster. 7 den 70 e baskıyla yalnızca insanlar kaçar.

Kafanızın böyle olmasını istiyorsanız gözlerinizi, kulaklarınızı açın ve Türkiyeyi dinleyin her şey ortada.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Çocukların ilk yaş aralıklarında aileden kaynaklı böyle yetiştirildiğini düşünüyorum. Okul elbette etkili ama bu şekilde değil.

Ben artık şu dinini kendini cennete garantilemek için kızına, oğluna zorla din baskısı yapanlardan bıktım usandım hala inkar ediyorlar.
Ben lisedeyken biyoloji hocası evrim günah dinde yok diye anlatmıyordu ya. Ben tonla araştırma yapıp gelip sınıfa öğle arasında anlattığımı biliyorum. Bu dediğim anadolu lisesi. Herkes bir bencillik peşinde. Tutmuş dinin bir ucunu ne kadar faydalanırsam.

2 hafta cuma namazından çıktım eve gelip evde namazımı kıldım. Camiler bile siyaset meydanına dönmüş. Hele ki imamlar. Hepsi ekonomiste bağladı bir aralar. Ne diyim artık gülüyorum ve acıyorum artık bu tip bencil insanlara.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
10,315
İmamda iş yok kim ne derse desin. İktidar gittiği an ortada kalacak.

Bu okulları iktidar açmadı kardeşcağız, 1950 yılında Demokrat Parti'nin iktidara gelmesiyle karar alınıp bir yıl sonra da kararname imzalanıp 7 vilayette açılmasına karar verildi. Yani nerdeyse bir asr'a yaklaşıyor. Ayrıca bu okulları iktidar kimseye dayatmadı, halk'ın sahiplendiği, koruyup kolladığı okullardır bunlar. Ben '82 mezunuyum ve ilk üniversite sınavında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım.

Demem o ki bu okullar Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere yüzlerce binlerce bürokratı, bilimadamı vs. yetiştirerek bu ülkenin gelişimine katkı sağlamıştır. Bilmeden, görmeden yaptığınız yorumlar gerçekten çok acımasız. Bu kadar haksızlık etmeyebilirdiniz.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Konuyu isterseniz başka yerlere saptırmayalım. :)

Janus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Çok avam bir konu olmuş, konu sahibini tenzih ederim; yazık...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
avam konu olmaz çocuk sormuş imam hatip mi? meslek lisesi? meslek lisesi daha iyi.