Windows 7 - System service exception mavi ekran hatası

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Merhaba;

Bu sorun ilk olarak ne zaman ortaya çıktı? Bir sürücü mü yüklediniz, güncelleme mi vs. yaptınız? Yoksa bunlardan bağımsız durduk yere mi ortaya çıktı?

BIOS menüsünden Load Optimized Default / varsayılan ayarları yüklemeyi deneyin. Save/Kaydet diyerek sistemi baştan başlatın.

Yanıtlarınıza göre öneride bulunabilirim veya konuyu ilgili bölüme taşıyabilirim.

Ekleme:
Mavi ekran hatasına ilişkin bilgi görseli:

JRKGdP.png

Son düzenleme:

Ertuğrul Damar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba;

Bu sorun ilk olarak ne zaman ortaya çıktı? Bir sürücü mü yüklediniz, güncelleme mi vs. yaptınız? Yoksa bunlardan bağımsız durduk yere mi ortaya çıktı?

BIOS menüsünden Load Optimized Default / varsayılan ayarları yüklemeyi deneyin. Save/Kaydet diyerek sistemi baştan başlatın.

Yanıtlarınıza göre öneride bulunabilirim veya konuyu ilgili bölüme taşıyabilirim.

Ekleme:
Mavi ekran hatasına ilişkin bilgi görseli:

JRKGdP.png
laptopu formatladım windows 7 ye düşürdüm driver yükledim sorun yeni ortaya çıktı

Ertuğrul Damar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Şurada NVIDIA ile ilgili bir durum belirtmiştin; bunun devamında mı gelişti mavi ekran sorunu?
dediğiniz ayarı yaptım biostan ama load optimized default yoktu ona benzer birşey vardı onu yaptım birde zaten yeni format attım driverları yeni yükledim hemen ardında olmadı şuan nvidia ekran kartı devre dışı yeterli internet bulunca onuda sıfırdan kuracağım

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
dediğiniz ayarı yaptım biostan ama load optimized default yoktu ona benzer birşey vardı onu yaptım birde zaten yeni format attım driverları yeni yükledim hemen ardında olmadı şuan nvidia ekran kartı devre dışı yeterli internet bulunca onuda sıfırdan kuracağım
nVidia devre dışı derken? Şu an nVidia devre dışı iken mi bu sorun oluyor?

Ertuğrul Damar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
nVidia devre dışı derken? Şu an nVidia devre dışı iken mi bu sorun oluyor?
nvidia devre dışı iken mavi ekranı alıyorum ama diğer ekran gidip gelme olmuyor intel hd graphics 4000 kullanıyorum şu an o etkin

---- Mesajlar birleştirildi ----

dediğiniz ayarlardan sonra tekrar alırsam hata size bu konu üzerinden ulaşsam olurmu acaba ?

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
nvidia devre dışı iken mavi ekranı alıyorum ama diğer ekran gidip gelme olmuyor intel hd graphics 4000 kullanıyorum şu an o etkin

---- Mesajlar birleştirildi ----

dediğiniz ayarlardan sonra tekrar alırsam hata size bu konu üzerinden ulaşsam olurmu acaba ?
Bu başlık altında devam edebilirsiniz.

Ancak şu işlemleri mutlaka deneyin:

Intel marka sürücüleri
Intel'in kendi aracı olan
"Intel Driver and Support Assistant Installer" ile güncelleyin.

Şu linkten ilgili aracı indirip (Download Now) kuruyorsun.
I agree
Install
Launch

Ve sonrasında Internet Explorer'da bir sayfa açılacak.

Güncel olmayan Intel marka sürücülerin indirme linkleri sayfada çıkıyor,
Graphics
Audio
Networking and I/O
vs. vs.
güncel olanların yanında yeşil renkte "Up to date" yazar güncel olmayanlarda da indirme linki belirir.
oradan Download ettikten sonra hangisinin güncellenmesi gerekiyorsa güncellersin.

Nvidia grafik sürücüsünün de uygun olan en son sürümünü kendi sitesinden indirip diğer konuda belirttiğim gibi yapabilirsin.
NVIDIA'nın sitesinden, en son grafik sürücüsünü "temiz kurulum" seçeneği ile kurar mısın. Link. (Sadece kurulumu başlatın. İşlemler otomatikman şöyle ilerliyor: İlk olarak mevcut sürücü kaldırılır, sistem baştan başlatılır ve yeni sürüm kurulur.)

Ertuğrul Damar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4

Intel marka sürücüleri

I agree
Install
Launch

Graphics
Audio
Networking and I/O
vs. vs.
güncel olanların yanında yeşil renkte "Up to date" yazar güncel olmayanlarda da indirme linki belirir.
oradan Download ettikten sonra hangisinin güncellenmesi gerekiyorsa güncellersin.

Nvidia grafik sürücüsünün de uygun olan en son sürümünü kendi sitesinden indirip diğer konuda belirttiğim gibi yapabilirsin.
dediklerinizi yaptıktan sonra tekrar geri döneceğim teşekkürler.

Ertuğrul Damar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4

Intel marka sürücüleri

I agree
Install
Launch

Graphics
Audio
Networking and I/O
vs. vs.

dün gece tekrar bi hata aldım fotoğrafı ve dosyayı ekliyorum birde program indi yüklerken bir hata verdi tekrar deneyceğim.

090718-25178-01.dmp - 314 KB

Son düzenleme: