5000 TL civarı sistem tavsiyesi

tuniqurem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni bir sistem almaya karar verdim.Bütçem 5000 TL ama duruma göre 5500 lere kadar çekebilirim bunu.Bu konularda pek bilgim olmadığı için sizlerin tavsiyelerine ihtiyaç duyuyorum.

Diğer bir sorum ise;şuanda elimde bulunan monitör,60Hz ve 10 yıllık.Sizce alacağım yeni sistemde sorun yaşatır mı bana?1.30 saat sonrasında ekran ısınmaya başlıyor.Sizce bir monitörde almalı mıyım hemen?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Monitörünüz kaç inç ve çözünürlüğü kaç. Bu önemli.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Çok eski ve çözünürlüğü de artık pek tat vermez yani. Size monitör dahil, bi sistem hazırlıyorum.:)

tuniqurem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok eski ve çözünürlüğü de artık pek tat vermez yani. Size monitör dahil, bi sistem hazırlıyorum.:)
Çok teşekkür ederim.Eğer monitörde dahilse 5500e kadar çekebilirim.Fakat kafamda QP Nova vardı.Yanında da MSI faresi bedavaydı.Almaya hazırım ama ekranın bana sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı hakkında ne bilgim var ne tecrübem.Aslında bu ekranda 1.6'yı rahatlıkla oynuyorum.Yeni bir sistemde bana sıkıntı çıkarıcak mı bilmiyorum ne yazık ki.Önerine açığım tabikide.Önerin içinde teşekkür ederim şimdiden.Ekonomist değilsindir belki ama sence dolar düşer mi?Yani ekran için en azından 6-7 ay beklesem sıkıntı çıkarır mı bana?Yani zamanı geldiğinde,elime para geçtiğinde,güzel bir ekran alabilirim.Ama piyasalar sanki doların artık buralara sabitleneceğini söylüyor bize.Baya kararsız kaldım.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
QP nova dan hem işlemci ,özelikle de ekran kartı olarak ,çok çok daha iyi bi sistem topladım. Sadece SSD koymadım. Her daim ,ssd yi,bi şekilde alabilirsiniz..Fiat olarak da, monitörü saymazsak,
4885TL

QP Nova,5040 TL.

E.kartı farkı.
3.PNG

Bu da sistem.

Benim görüşüm,beklemeyin,alın derim. Monitörünüz çok kötü. Bu önerdiğim 21,5 inç ve bu sistem için ideal.
2.PNG

---- Mesajlar birleştirildi ----

Son düzenleme:

tuniqurem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hangi site olduğunu öğrenebilir miyim?Birde,SSD sizce gerekli mi?Almalı mıyım?Ona göre ekliyeyim.
Birde,oynayacağım oyunları(pubg,csgo)düşük ayarlarda oynamayacağım için,İntel almak mantıksız değil mi?Bu sistem bana kaç fps verebilir?QP Nova'nın oyun performansı videosunu izlediniz mi?

Son düzenleme: