Max 1500 Tl ye en iyi telefon nedir ?

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Yaşım büyük değil bu yüzden telefonumu ailem alacak ve ailemi ozr duruma düşürmek istemiyorum gidip 3000 tl ye telefon gibi bişiler olamsın istiyorum bu yüzden 1500 tl ye şu saydıklarımın içinde olduğu güzel bir telefon önerirmsiiniz :)

-İyi bir kamera (ön ve arka yani ikiside iyi olursa sevinirim önc 2mp arka 10 mp olmasın tahminimce öle bi telefon yoktur ama anladınız siz :)
-Oyun oynamayı severim bu yüzden yüksek grafikli oyunlar tercih edebilriim telefonda bu yüzden oyun içinde elverişli olursa güzel olur
-Önceki madde de dediğim gibi oyun oynicam dedim oyunlar çok yer kaplayabilir ayrıca telefonla en az 4 yıl idare etmem gerekecek fotolar videolar silmek istemiyorum iyi bir hafizası olsun istiyorum (en az 32 gb)
-Ayrıca dayanıklı olmalı ne bilyiim düşmeye karşı filan ne bilyiim 4-5 yere düşmede bozulmasın sağlam olsun çünkü 4 sene kullanmam gerekecek :)
-Suya dayanıklı olursa müthiş olur çok sakarımdır her şey olabilir :)

Bu arada biliyorum 1500 tl lik bir telefon için çok fazla özellik bunlar ancak varmı dır acaba böylesi güzel bir telefon olmadı bir kaç özelliğin olmadığı bir telefonda önerebilirisniz (mesela suya dayanıklı değil önerin gitsin :) 1500 Tl ye doların bu halde olduğu dönemde bu özelliklerde telefon yoktur ama şansımı denemek istedim :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Xiaomi redmi 5 plus'a veya Meizu m6 note'a bakmanı öneririm.
-İyi bir kamera (ön ve arka yani ikiside iyi olursa sevinirim önc 2mp arka 10 mp olmasın tahminimce öle bi telefon yoktur ama anladınız siz :)
Bu dediğim iki telefonun kameraları gayet iş görebilecek seviyede. Aldığınıza pişman etmez. İki cihazda 4K video kaydı yapabiliyor.
M6 note kamera tarafında daha iyi tabiki.
Oyun oynamayı severim bu yüzden yüksek grafikli oyunlar tercih edebilriim telefonda bu yüzden oyun içinde elverişli olursa güzel olur
Önerdiğim iki cihazdaki Snapdragon 625 işlemci platformundaki Adreno 506 grafik birimiyle orta grafik ayarlarında her oyunu akıcı bir şekilde oynatabilir.
Önceki madde de dediğim gibi oyun oynicam dedim oyunlar çok yer kaplayabilir ayrıca telefonla en az 4 yıl idare etmem gerekecek fotolar videolar silmek istemiyorum iyi bir hafizası olsun istiyorum (en az 32 gb)

Her iki modelde de 64 GB dahili depolama var.
Ayrıca dayanıklı olmalı ne bilyiim düşmeye karşı filan ne bilyiim 4-5 yere düşmede bozulmasın sağlam olsun çünkü 4 sene kullanmam gerekecek :)
Suya dayanıklı olursa müthiş olur çok sakarımdır her şey olabilir :)

Maalesef ki o fiyat segmentinde IP68 sertifikalarına sahip hiçbir cihaz yok. Cihazınızı korumaya özen göstereceksiniz. :)

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Huawei PSmart
Honor 9 Lite
Lenovo Moto Z(favorim)

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
önerdikelrinize baktım büyük ihtimalle Meizu m6 alıcam gayet güzel gözüküor benim ihtiyaçlarımı karşılıyor ancak dediğniiz gibi ıp68 serfikalı birşey bu fiyatta yoktur olmadığğını tahmin emiştim ama şansımı denedim önerileriniz için çok teşekkür ederim :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
önerdikelrinize baktım büyük ihtimalle Meizu m6 alıcam gayet güzel gözüküor benim ihtiyaçlarımı karşılıyor ancak dediğniiz gibi ıp68 serfikalı birşey bu fiyatta yoktur olmadığğını tahmin emiştim ama şansımı denedim önerileriniz için çok teşekkür ederim :)
Rica ederiz. :)

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Teşekkür etmiş bulundum ancak şu aklıma takıldı hayatımda ilk defa Meizu diye bir marka duydum acaba bu meizu samsung kadar kalisteli mi yada marka farkından dez avantaj yaşadığım bir konu olurmu olursa ne olur ?

colognebar10

Doçent
Reaksiyon puanı
417
Sony z5 dual?
Xiaomi redmi 5 plus'a veya Meizu m6 note'a bakmanı öneririm.

Bu dediğim iki telefonun kameraları gayet iş görebilecek seviyede. Aldığınıza pişman etmez. İki cihazda 4K video kaydı yapabiliyor.
M6 note kamera tarafında daha iyi tabiki.

Önerdiğim iki cihazdaki Snapdragon 625 işlemci platformundaki Adreno 506 grafik birimiyle orta grafik ayarlarında her oyunu akıcı bir şekilde oynatabilir.

Her iki modelde de 64 GB dahili depolama var.

Maalesef ki o fiyat segmentinde IP68 sertifikalarına sahip hiçbir cihaz yok. Cihazınızı korumaya özen göstereceksiniz. :)

EmreZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Huawei p smart alabilirsin

mmcaglar01

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Xiaomi mi a2 öneririm. Gayet oyunları oynatır ve çok başarılı ön ve arka kamerası var. Android one cihaz olduğu için 2 yıl güncelleme alacak Snapdragon 660 işlemcisi 625 ve 636dan çok daha başarılı. Ön camı gorilla glass 5 ile korunuyor ancak su geçirmez değil. Ve henüz Türkiye'ye gelmedi. Muhtemelen bu ayın ortalarına doğru resmi garantili olarak satışa çıkar 32gb ramli modeli 1600-1700 TL civarına temin edilebilir. 2yıl oyunları oynatır ve daha sonrası içinde güncellik sıkıntısı çekmezsiniz. Öneririm.

onur00610

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Honor 9 lite (tasarımını çok beğendim)
Huawei p smart
İkisinden birini tercih edebilirsin.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
32 gb olması onu alamam anlamına geliyor 4 sene filan kullanmak istiyorum yok resim sil onu yap vieo sil oyun sil yapmak istemiyorum rahatça kullanmak istiyorum :)

---- Mesajlar birleştirildi ----

Önerdiklerinize baktım ancak meizu m6 beni kendine çekti tasarımı filan tam benlik bataryası da orta düzey kamerası aynı ve dediğim gibi meizu m6 daki gibi tasarımları seviyorum ancak şöyle bir nokta var hayatımda meizu yu ilk defa burda duydum acaba kaliteli bir telefon mu yani ne bileyim bir samsung yada nokia kadar bilindik bir marka değil bu bana herhangi bir konuda sıkıntı yaşatırmı ?

Meizu M6 Note 64 GB (Meizu Türkiye Garantili) Fiyatı

Son düzenleme:

Karanlık Lord

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Samsung galaxy a5 ip 68
Xiaomi redmi note 5
Zte nubia z17 miniS(cihaz iyi bir cihaza benziyor ama bir bilgim yok)
Vestel z20
Lenovo moto z
Meizu m6 note
Xiaomi mi max 2

Reeder p12s

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Samsung galaxy a5 ip 68
Xiaomi redmi note 5
Zte nubia z17 miniS(cihaz iyi bir cihaza benziyor ama bir bilgim yok)
Vestel z20
Lenovo moto z
Meizu m6 note
Xiaomi mi max 2

Reeder p12s
Tavsiyeler için tşk ama bir kaçı 1500 tl yi geçiyor aklımda 1400 tl civarında teelfon alabilirim ancak 1500 tl max onu aşmam :/

Karanlık Lord

Asistan
Reaksiyon puanı
34
Zte ve xiaomi m8 max 2 yi ele digerleri baya iyi telefonlar

Ben ya lenovo moto z ya da p12s alirdim

Son düzenleme:

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Ben moto z aldım 1300tl ye 1 hafata olacak yarın şu an güncelleme yapıyorum şimdilik sıkıntısı yok sarj i kotu diyorlar ama okadar kötü değil

Suya dayanıklılık var ama sıçrama lara karşı

Oneriler
Meizu m6 note
Meizu m6s de güzele benziyor bir bak

Bu fiyata orta seviyeler çok veya eski amiral gemisi alacaksın

Turbo power var moto z nin indirimle 180tl ye düşmüştü normaldede 200tl ondan alırsın birde spigen kılıf tamamdır

Son düzenleme:

inann

Profesör
Reaksiyon puanı
953
Meuzi m6 note.
Yanına powerbank alırım dersen lenovo moto z.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Ben moto z aldım 1300tl ye 1 hafata olacak yarın şu an güncelleme yapıyorum şimdilik sıkıntısı yok sarj i kotu diyorlar ama okadar kötü değil

Suya dayanıklılık var ama sıçrama lara karşı

Oneriler
Meizu m6 note
Meizu m6s de güzele benziyor bir bak

Bu fiyata orta seviyeler çok veya eski amiral gemisi alacaksın

Turbo power var moto z nin indirimle 180tl ye düşmüştü normaldede 200tl ondan alırsın birde spigen kılıf tamamdır

Amiral gemsiini bir çok yerde duydum ancak ne olduğu hakkında hiçbir fikrom yok kısaca açıklarmsıın lütfen
:)

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Amiral gemsiini bir çok yerde duydum ancak ne olduğu hakkında hiçbir fikrom yok kısaca açıklarmsıın lütfen
:)
Firmaların en iyi,en fazla öne çıkarılan ve en fazla güncelleme alan cihazlarıdır.
Giriş segment-Orta segment-Amiral gemisi olmak üzere ayrılır cihazlar
mesela
Samsung-S ve Note serisi
Huawei-Mate ve P serisi
LG-G serisi amiral gemisi cihazlardır.Keza Lenovo Moto Z de bir amiral gemisi cihazdır bu yüzden ben de Moto Z öneriyorum

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Firmaların en iyi,en fazla öne çıkarılan ve en fazla güncelleme alan cihazlarıdır.
mesela
Samsung-S ve Note serisi
Huawei-Mate ve P serisi
LG-G serisi amiral gemisi cihazlardır.Keza Lenovo Moto Z de bir amiral gemisi cihazdır bu yüzden ben de Moto Z öneriyorum

Gayet açıklayıcı olmuş ancak lenovo moto z bana estetik açıdan hiç güzel gözükmedi ayrıca arkasındaki kamera da fazla göze çarpıyor aşırı büyük bence bu yüzden sanrıım ya meizu m6 note ya da m6 s alıcam :/

Tony Stark

Profesör
Reaksiyon puanı
1,315
Gayet açıklayıcı olmuş ancak lenovo moto z bana estetik açıdan hiç güzel gözükmedi ayrıca arkasındaki kamera da fazla göze çarpıyor aşırı büyük bence bu yüzden sanrıım ya meizu m6 note ya da m6 s alıcam :/
Tabi tercih sizin zaten ben açıkladım sadece.Bu arada M6s ve M6 Note arasından M6 Note tercih etmelisiniz Dahili depolama,Ram,kamera özellikleri,bildirim ledi,pil ve ekran konusunda daha iyidir.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Tabi tercih sizin zaten ben açıkladım sadece.Bu arada M6s ve M6 Note arasından M6 Note tercih etmelisiniz Dahili depolama,Ram,kamera özellikleri,bildirim ledi,pil ve ekran konusunda daha iyidir.

Evet zaten büyük ihtimalle tercihim note olucak teşekkürler :)

inann

Profesör
Reaksiyon puanı
953
mesela
Samsung-S ve Note serisi
Huawei-Mate ve P serisi
Küçük bir ekleme yapayım, p ve mate serisindeki lite telefonlar kesinlikle amiral gemisi değil, düz veya pro olanlar amiral gemisi. Lite olanlar bence orta segment cihazlar bile değil.

G1912

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Selamlar. Xiaomi mi a1 hepsiburada da 1400küsür liraya Türkiye Garantilisini gördüm. Xiaomi redmi 5plus 64gb. Hepsiburada da Türkiye garantili olarak 1499 tl ye var. Vestel venus z10. Vestel diyip geçme fena telefon değil. Meizu m6 note 64gb. 4000mah batarya 4gb ram snapdragon 625 ile oldukça sağlam bir model olarak görünüyor. Ama etrafımda kimse de meizu marka telefon olmadığı için net yorum yapamayacağım. Meizuyu güzelce araştırmanı tavsiye ederim iyi bir seçim olabilir.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Küçük bir ekleme yapayım, p ve mate serisindeki lite telefonlar kesinlikle amiral gemisi değil, düz veya pro olanlar amiral gemisi. Lite olanlar bence orta segment cihazlar bile değil.
Çok teşekkürler bilgi için :)

Selamlar. Xiaomi mi a1 hepsiburada da 1400küsür liraya Türkiye Garantilisini gördüm. Xiaomi redmi 5plus 64gb. Hepsiburada da Türkiye garantili olarak 1499 tl ye var. Vestel venus z10. Vestel diyip geçme fena telefon değil. Meizu m6 note 64gb. 4000mah batarya 4gb ram snapdragon 625 ile oldukça sağlam bir model olarak görünüyor. Ama etrafımda kimse de meizu marka telefon olmadığı için net yorum yapamayacağım. Meizuyu güzelce araştırmanı tavsiye ederim iyi bir seçim olabilir.

Araştırdım biraz meizu yu bende ilk defa duymuştum ancak diğer forumalrda ve inceleme videolarında %80 olumlu şeyler vardı bence bu bana yeter :))

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,461

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
karşılaştırarak gidicem

Meizu nun bataryası 4000 xiaomi 3080 (meizu önde)
Çok önemli değil ama Meizu Arttırılabilir hafıza 256gb xiaomi 128gb (meizu önde)(çok önemli değil ama yazmak istedim :) )
Kamera Xiaomi 12mp+12 meizu 12+5 (xiaomi önde)
Kamera yakınlaştırma meizu 3x xiaomi 2x (meizu önde)
Ön kamera (selfie) meizu 16 mp xiaomi 5mp (meizu önde)
Ayrıca benim için çok bir önemi yok ama meizu xiami den 8gr ağır çok bişi değil bence :)
Bunalr dışında bir çok şey eşit işlemcisi ram i vs.

Fiyatlar aynı zaten bir fiyat farkı yok aralarında eşit giibler 20-30 tl filan fark var hepsi burada da

Eğer düşüncem yanlışsa söylerseniz mutlu olurum bi hata yapmak istemiyorum önceki cevaplarda dediğim gibi 4 yıll kullanıcam bu saydıklarım dışında xiaomi yi önce çıakran birşeyler varsa söylerseniz sevinirim yani yazdıklarımı bastırıp xiaomi yi almanın dhaa mantıklı olduğunu gösteren bir kanıt :)