Tamam film vs ise roota gerek yok. Samsung internet tarayacıyı kur kullan.Hocam sd kartım samsungun 32gb modeli. Kaliteli. 36tl'ye almıştım hb'den. Android sürümüm 5.1... Root atınca hangi uygulamayla yapılabilir? Mesela indirdikten sonra atabilirim ama ben direkt kurmak istiyorum, film vb.
Facebook uygulamasını hafıza kartına taşıyabiliyoruz. Ama ben bu işlemi Android 6'da denemiştim.uygulamalarda da aynı veriler hep telefon hafızasına yükleniyor..
hayır obb ve data dosyalarını da sd karta atabilirsinizTaşıma işlemi zaten yapılabiliyor her uygulama bunu desteklemiyor sadece uygulama taşınıyor veriler yine telefon hafızasına indiriliyor örnek verecek olursak real racing 3'ün apk boyutu playstore'da 70 mb bunu hafıza kartına taşıyorsun ama oyunu açında veri indiriyor yaklaşık 2 - 3 gb bunu yine telefon hafızasına yüklüyor yani değişen bişey olmuyor uygulamalarda da aynı veriler hep telefon hafızasına yükleniyor..
Uygulamaya girdiğinde ya uygulamayı açmıyor yada açsada tekrar veri indirme yapıyor telefon hafızasında tekrar oluşturuyor..hayır obb ve data dosyalarını da sd karta atabilirsiniz
edit: yukarıda yazılmış prdn![]()
ben 2 gb hafızalı cihazımda real racing 3 modern combat 4 ve asphalt 8 kurmustum aynı andaUygulamaya girdiğinde ya uygulamayı açmıyor yada açsada tekrar veri indirme yapıyor telefon hafızasında tekrar oluşturuyor..
Sürümlede alakalı olabilir ben denedim tekrar indirme yaptı sadece playstore'dan indirdiğim kısmını sd karta atabildim onunda sd kartta olmasının bir anlamı yok..ben 2 gb hafızalı cihazımda real racing 3 modern combat 4 ve asphalt 8 kurmustum aynı anda
ve uygulama dosyaları sd kartta idi![]()
haklısınız sürümden dolayı olabilirSürümlede alakalı olabilir ben denedim tekrar indirme yaptı sadece playstore'dan indirdiğim kısmını sd karta atabildim onunda sd kartta olmasının bir anlamı yok..
Android 7.0'dan öndeki sürümlerde bazı cihazlarda hafıza kartını dahili hafıza yapma özelliği vardı telefon hafızası gibi kullanıyordun buda iş görüyordu ama şimdi root gerekiyor..Olay bununla bitmiyor.
Tabii ki herşeyi tek tek ayarlayabilirsiniz ama öyle bir program olmalı ki örneğin Download Klasörü'nü microSD'ye taşımalı ve tüm browser'ların download yolunu da otomatik olarak microSD'deki Download Klasörü olarak ayarlamalıdır. Sadece browser'ı örnek gösterdim ama diğer programların da örneğin - camera, Whatsapp vs - kayıt klasörlerini microSD'ye taşımaı ve çıktı kayıt adreslerini de otomatik olarak değiştirmelidir. Ayrıca seçilmesi durumunda belgeler, müzik, video klasörleri de taşıyabilmelidir. Diğer taraftan bu program Android'in izin verdiği tüm aplikasyonları da microSD'ye taşıyabilmelidir.
İşte bu program altmodel Sony'lerde bile var. Ne yazık ki böyle bir yazılım root yetkisi gerektirir. Bu yüzden böyle bir yazılımın üreticiler tarafından kullanıcılara sunulması gerekiyor.
Böyle bir yazılımın önümüzdeki yıllarda tüm telefonlarda olacağını düşünüyorum; çünkü microSD'ler okuma/yazma hızlarında ve depolama kapasitelerinde çağ atlayacak. MicroSD'leri rahatlıkla RAM olarak bile kullanabileceksiniz, hatta Android'i veya Windows Phone'u microSD'ye kurabileceksiniz. RAM'im az diye üzülme, tek işletim sistemi kullanma devri bitiyor. Yakın gelecekte MS, Android Telefonlar'a mobil işletim sistemi satabilir...