AdminisTraktör
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 5,171
Peki ne kullanıyorsunuz?Şu an ki kde tarzım değil diye sevmiyorum ama Gnome kötü gercek ten
Peki ne kullanıyorsunuz?Şu an ki kde tarzım değil diye sevmiyorum ama Gnome kötü gercek ten
bu sıralar birkaç dağıtım ve masaüstü denemesi yapıyor olsamda keni hoşuma giderek kullandığım kendisi pencere yöneticisi geciyor openbox dur haricinde budgie ve panteon varPeki ne kullanıyorsunuz?
ya ben biraz klasik adamım eskiciyim eski kde ve gnome olsun ikiside güzel yöneticiBenim sevmediğim masaüstü ortamları şu an için KDE ve Xfce. Diğerlerinin çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Kişiden kişiye değişebilir ancak birçok dağıtımın GNOME tercih ettiğini de atlamamak lazım.
Öyledir ağam. Sen çağırırsın da gelmez miyiz?Arkadaş benden de, hehe. Tek hareketimde deli gibi adam çağırırım hehehe
Bir şeyin popüler olması onu iyi yapmaz, mesela Ubuntu 18.04 LTS'de o memory leak olan sürüm yüklü geliyor. KDE'ye karşı hala çok büyük ön yargı var insanlarda, ben de tekrar şans verirken korkmuştum ama hiç beklediğim gibi sonuçlanmadı.Benim sevmediğim masaüstü ortamları şu an için KDE ve Xfce. Diğerlerinin çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Kişiden kişiye değişebilir ancak birçok dağıtımın GNOME tercih ettiğini de atlamamak lazım.
Bildiğim kadarı ile açılır menüye ekleniyor gün içi yükleme düşüncesindeyim tekrar bilgisini veririm@Mrtaltg Abi Openbox dedin aklım Bunsenlabs Linux'a gitti.Boşta ne güzel 150 MB Ram kullanıyordu. Gayet de güzeldi.
Yalnız bir sorum var. Yeni bir program yüklediğimizde masaüstüne sağ tıkladığımızda çıkan seçenekler güncellenmiş oluyor mu?
Bir de Debian'dan kaynaklı sanırım Bunsenlabs'ta internet sorunu yaşamıştım. Sanırım internete bağlanmıyordu.Bunsenlaps kurayım dedim nedense hep hata verdi CD yi bağlayamadı kurulumu yapamadım
Sizde kurulumdan sonra hemen internete bağlanabiliyor mu?Pek yakında![]()
Durduğunuz hatadır.Arkadaşlar sanal bilgisayara ubuntu kuracağım bazı işler için koca oyun bilgisayarında chrome çok kasıyor GTA 5 de bile 100 fps geliyor
caiz midir ?
Linux Mint ve Ubuntu'yu yeni başlayanlara öneririm. Chrome'da kasıyor demişsiniz. Tarayıcıyı sıfırlamayı deneyebilirsiniz ya da başka bir tarayıcı deneyebilirsiniz.Arkadaşlar sanal bilgisayara ubuntu kuracağım bazı işler için koca oyun bilgisayarında chrome çok kasıyor GTA 5 de bile 100 fps geliyor
caiz midir ?
indirdim gine beyenmedim bide grub a windows gelmedi zor çözdüm eskiyken windowsa beddua ederken şuan Allah razı olsun diyorumLinux Mint ve Ubuntu'yu yeni başlayanlara öneririm. Chrome'da kasıyor demişsiniz. Tarayıcıyı sıfırlamayı deneyebilirsiniz ya da başka bir tarayıcı deneyebilirsiniz.
GRUB'u silmeden Linux'u silince bilgisayarı yeniden başlattığınızda siyah ekranda kalır.şuan grubu silip linuxu da sileceğim.
Linux'u silip Windows önyükleyicisini yüklemeyi soruyorsanız cevaplayayım. Windows onarım diski veya Boot Repair Disk'ten başlatarak Windows MBR'sini yazdırmalısınız.Arkadaşlar dual boot yaptığınızda linux dağıtımını nasıl siliyorsunuz? Ben bu konuda biraz fantazi yapıyorum![]()
Arch tabanının cutting edge olmasının zararları da olacaktır elbet. Kararlılık için OpenSUSE ve Fedora iyi diyen var. Ama Fedora'da kernel sorunu yaşamıştım. Umarım OpenSUSE'de kernel sorunu yaşamam.Ah antergos yaktın beni güncellemede bile kırık paket çıkarmı
Xfce kullanmayacak mısınız?
Xfce kullanmayacak mısınız?![]()
Umarım yeni kuracağınız dağıtımdan memnun kalırsınız.Başka bir dağıtıma geçiş yapacağım.![]()
DistroWatch'ta puanı çok düşük:Hiç ReactOS'u deneyeniniz oldu mu?
Hangi dağıtımı düşünüyorsun? OpenSUSE'ye de beklerim.Başka bir dağıtıma geçiş yapacağım.![]()
OpenSUSE ve KDE arasında kaldım.Hangi dağıtımı düşünüyorsun? OpenSUSE'ye de beklerim.![]()
Dağıtım ararken Distrowatch vb. sitelerdeki puan ve sıralamasına mı bakıyorsunuz? Ayrıca ReactOS'un 18. sırada olduğunu hatırlatayım.DistroWatch'ta puanı çok düşük:
DistroWatch.com: ReactOS
ReactOS'un sıralaması iyi sayılır ancak puanı inanılmaz düşük. İlk olarak puanına, sonra da sıralamasına bakıyorum. openSUSE'nin puanı iyi ve sıralaması da o kadar kötü değil.Dağıtım ararken Distrowatch vb. sitelerdeki puan ve sıralamasına mı bakıyorsunuz?
Herkes openSUSE'ye geçiyor. Galiba yakında bu gidişle herkes, openSUSE kullanacak.OpenSUSE ve KDE arasında kaldım.![]()
Doğru yoldasın.OpenSUSE ve KDE arasında kaldım.![]()
Dark Side'a yolcu kalmasın.Doğru yoldasın.Sayende OpenSUSE Türkiye'de bir kişi daha popüler olmuş olacak.
@Forumun Ağası Finix ağam görüyor musun? Arkadaş bizim tarafa gelmeyi düşünüyormuş.![]()