Linux Cafe

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
openSUSE Tumbleweed KDE'yi kurdum sonunda. :) Ekran görüntüleri konusunda görüşmek üzere. :)

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Arkadaşlar Manjaro'ya nasıl Microsoft TrueType yazı fontunu kurabilirim?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sistem ayarlarına baktım. Yazı tipi ayarları > yazı tipi yönetimi diye bir şey var. Oradan eklenebiliyor sanırım. İnternetten fontları indirip oradan eklemeye çalışabilirsin.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
AUR'da sanırım dediğin yazı tipi var:
AUR (en) - ttf-ms-fonts
Düzgün çalışıp çalışmadığı hakkında bir bilgim yok ancak dağıtımla gelen güzel yazı tipleri de vardır.
Sistem ayarlarına baktım. Yazı tipi ayarları > yazı tipi yönetimi diye bir şey var. Oradan eklenebiliyor sanırım. İnternetten fontları indirip oradan eklemeye çalışabilirsin.
Yükledikten sonra yazı tipini değiştirebilirsin.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Yükledikten sonra yazı tipini değiştirebilirsin.
Daha önce hiç yazı fontu yüklemeyi denemedim. Ama KDE'de sistem ayarlarında şöyle bir kısım var. Resmin altındaki yerden ekle kısmından yazı fontları eklenebiliyor sanırım.
1531654265193.png

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Daha önce hiç yazı fontu yüklemeyi denemedim. Ama KDE'de sistem ayarlarında şöyle bir kısım var. Resmin altındaki yerden ekle kısmından yazı fontları eklenebiliyor sanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 45142
Gözlemlediğim kadarıyla Cinnamon ve KDE, bu tür konularda kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyorlar.
Bazı dağıtımlarda yazı tipini değiştirmeye ben de ihtiyaç duyabiliyorum ama ben, bu yazı tipini tercih etmiyorum. Genelde dağıtımın içinde önyüklü gelen yazı tiplerinden birkaçını veya Ubuntu yazı tipini tercih ediyorum.

Son düzenleme:

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
OpenSUSE, hem kurulumda hem de bir paketi kurmaya çalıştığımızda cidden kolaylık sağlıyor. :)

Manjaro KDE + OpenSUSE KDE + Windows ile trible boot yaptım. :)

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
dünya kadar iso dosyasıyla uğraaşamam ya.. hepsi 1 -2 gb :(
Tahminimce birçoğu canlı ISO olduğu için öyle. Zaten Linux Mint, Antergos ve Manjaro kötü dağıtım değiller. Masaüstü ortamını beğenmeyebilirsin, tek sorun o. Bence VirtualBox'u sitesinden indir, Antergos'u da indir. Kurulumda 6-7 tane masaüstü ortamı sunuyor. Vaktin oldukça denersin, hangisinden memnun kalırsan onu kullanırsın.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
gönül ister ki seçim yapabilmek kolay olsun..
Eğer kafan karışıksa, forumun ağası finix Linux'un bütün sırlarına hakimdir. Hehe. Şakası bir yana, Linux biraz da emek işi. Hatayla karşılaştığınız zaman biraz savaşmak, biraz incelemek ve içine girmek gerekiyor. Ha kafa yoramam dersen, bilemem. Mesela ben birisine bir dağıtım kurdum, ardından oturdum derdiyle uğraştım. Ha şu an mutlu, hali iyi ve hiç sorunla karşılaşmıyor. Biraz eli kirletmek gerekiyor işte.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Eğer kafan karışıksa, forumun ağası finix Linux'un bütün sırlarına hakimdir.
KDE ile önyüklü gelen dağıtım önereceksiniz, iyice kafası karışacak bence. Kendisi emin olduktan sonra geçer. Manjaro Xfce'yi beğenmiş gibi görünüyor. :D
Mesela ben birisine bir dağıtım kurdum, ardından oturdum derdiyle uğraştım.
Hangi dağıtımı hangi masaüstü ortamıyla kurdunuz acaba? :p

Son düzenleme:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
KDE ile önyüklü gelen dağıtım önereceksiniz, iyice kafası karışacak bence. Kendisi emin olduktan sonra geçer. Manjaro Xfce'yi beğenmiş gibi görünüyor. :D

Hangi dağıtımı hangi masaüstü ortamıyla kurdunuz acaba? :p
Önce Kubuntu kurdum, başta çok sevdi de paket kurarken falan bir ton dertle uğraştı. Sonra Fedora KDE kurdum, onu daha çok sevdi zira sorunsuzdu ancak sistem çok ağırlaştı. Sonra belki KDE'dir diye Xfce kurdum, açılışlarda bir nebze rahatlattı ancak kurduğum için KDE'nin ne büyük nimet olduğunu anlayınca başka bir çözüm aramaya koyulduk. (Beş gün sonra KDE nasıl açılıyor diye sordu da bana) Bir de derdi codecler, dizi izleyememek gibi bir türlü çözemediğim garipliklerdi. Sonra Arch'ın ne kadar hızlı olduğunu görünce Manjaro KDE kurduk, açılış süresi iki dakikadan yarım dakikaya düştü ve aylar geçmesine hala memnun. Üstelik hiçbir şey yapmama gerek kalmadı, sistem kendiliğinden güzelce yapılandırılmıştı.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Önce Kubuntu kurdum, başta çok sevdi de paket kurarken falan bir ton dertle uğraştı. Sonra Fedora KDE kurdum, onu daha çok sevdi zira sorunsuzdu ancak sistem çok ağırlaştı. Sonra belki KDE'dir diye Xfce kurdum, açılışlarda bir nebze rahatlattı ancak kurduğum için KDE'nin ne büyük nimet olduğunu anlayınca başka bir çözüm aramaya koyulduk. (Beş gün sonra KDE nasıl açılıyor diye sordu da bana) Bir de derdi codecler, dizi izleyememek gibi bir türlü çözemediğim garipliklerdi. Sonra Arch'ın ne kadar hızlı olduğunu görünce Manjaro KDE kurduk, açılış süresi iki dakikadan yarım dakikaya düştü ve aylar geçmesine hala memnun. Üstelik hiçbir şey yapmama gerek kalmadı, sistem kendiliğinden güzelce yapılandırılmıştı.
Bayağı uğraşmışsınız. :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bayağı uğraşmışsınız. :)
KDE'yi karışık buldu yalnız, ancak bir iki güne alıştı sisteme. Eğer ondan bahsedeceksiniz... :D Mesele esasında KDE falan değil, dağıtım güzel olsun kullanıcı gerisini yadırgamaz.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Mesele esasında KDE falan değil, dağıtım güzel olsun kullanıcı gerisini yadırgamaz.
Açıkcası MATE'ye çok alıştım. Pardus'u eskiden beri kullananlar KDE'ye alıştığı için beğeniyor, benim de MATE alışkanlığım var. GNU / Linux'a geçerken birisi bana KDE'yi önermişti, nedense son anda MATE'ye karar verdim. :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Açıkcası MATE'ye çok alıştım. Pardus'u eskiden beri kullananlar KDE'ye alıştığı için beğeniyor, benim de MATE alışkanlığım var. GNU / Linux'a geçerken birisi bana KDE'yi önermişti, nedense son anda MATE'ye karar verdim. :)
Mate'i ben de beğeniyorum. KDE'nin en çok saçmaladığı, Gnome için desteğin sular seller gibi düştüğü zamanlarda sistemi daha rahat kullanmak için Gnome 2 kullanırdım. Sonra KDE kendisini toplayınca KDE'ye geçtim, dağıtımlar KDE 4 desteğini bırakınca da kısa bir süreliğine Mate kullandım ve üzmedi. Ancak KDE 5'in kendisini topladığını görünce Mate kullanmaktan vazgeçtim. Yine de fena değildir Mate, sevilecek masaüstü. Bu arada gözleminiz doğru, ben de Pardusla başladım ancak alışkanlığın ötesinde, KDE'ye aşina olunca beğenen çok insan gördüm.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bence başkalarının kullandığı dağıtıma bakarak karar vermek yanlış. Mesela @Halktan Biri, Manjaro'da sorun yaşadı ve başka dağıtıma geçti.
Sonuçta hepsi Linux dağıtımı, hangisi sana iyi geliyorsa onu seç.
Doğru söylüyorsun. Bu arada Manjaro'yu bıraktığımı kim söyledi? :D
Aslında Manjaro'da sorun yaşadığım için değil OpenSUSE'u denemek istediğim için yükledim. Yoksa Manjaro'yu başka bir kernel sürümü ile kullanmayı düşünüyorum.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Doğru söylüyorsun. Bu arada Manjaro'yu bıraktığımı kim söyledi? :D
Aslında Manjaro'da sorun yaşadığım için değil OpenSUSE'u denemek istediğim için yükledim. Yoksa Manjaro'yu başka bir kernel sürümü ile kullanmayı düşünüyorum.
Fedora, openSUSE, Manjaro, tekrar openSUSE... Yeni dağıtım denemek böyle bir şey demek ki. :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
bakıyorum linux ekran görünütülerine kde kullananlar alt panel olmasa düz duvarkağıtı paylaşacaklar neredeyse bir de en güzel masaüstü diye kendilerini avutuyorlar
Aslında katılmıyor değilim. :) Masaüstünde Conky Manager benzeri bir şeyler kullanılabilir.
Latte Dock ile özelleştirmiştim bir keresinde. :) Şimdi arardım da vaktimi alır.

Masaüstünü özelleştirmek iyi fikir de. Ben gösterişten çok kendim rahat edebileceğim ve kendi göz zevkime göre düzenlemeyi tercih ederim.