Kerim Utku
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Hayır olmadı hem bıos tada öyle birşey yoktuMerhabalar.
Izleyınız ve Gereken Islemı yaparsanız sorun Düzeliyor.
Ram'i sök tak.
Olmazsa hard disk bozuk olabilir.[
Emin misinRam'i sök tak.
Olmazsa hard disk bozuk olabilir.
Herhalde ben birşey yükledim o yazılımı bozdu bunu yeni öğrendim windows cdsi taktım.Bilgisayarı aç hard disk yerinden çıkmış olabilir. Dün bende buna benzer bir sorun çıktı ve hard disk yerinden çıkmış geri taktım düzeldi.
öyle birşey olsaydı windows açılmazdıLütfen yardım edin bilgisayarım eskiden çalışıyordu kapattım sonra açık buldum ikinci açılış ekranında takıldı windowsa girmiyo bu ilk ekran şu anda herşey normal
İkinci ekranda takılıyo
Ekli dosyayı görüntüle 44582
Ekli dosyayı görüntüle 44581
Eskidendende böyleydi ve hep çalışıyordu içinde CD olsa bile okumuyor windowsda açıyordu herhalde sorun şu yazılım yani windows silinmiş ama tam silinmemiş o yüzden windowsa girmiyo tam silinik olsaydı olurdu hem ben win 10, 7xp cdlerini denedim olmadı orijinal 98 CDsini taktım okudu o bir yerde takıldıöyle birşey olsaydı windows açılmazdı
anlaşılan bilgisayarın kendini cd/dvd den başlatmaya çalışıyor
verebileceğim en basit cevap bilgisayarının içindeki cd yi çıkar
veya bios tan cd/dvd önceliğini 2. sıraya getirebilirsin
bilgisayarcılar format atmak için cd/dvd önceliğini 1. sıraya alırlar. böylece sen bir cd taktığında pc kendini cd den başlatmaya çalışır.
diğer arkadaşların dediklerine gelirsek.
- Ram lerde sıkıntı olsaydı en basit şekilde görüntü hiç gelmezdi. veya windows mavi ekran hatası ile karşılaşabilirdi. böyle bir sorun olmazdı her şeyde suçu rama atmayın lütfen
- bilgisayarın boot ettiği cihazların listesine bakarsan hard diski görmüş zaten. evet bazen görüyor ama okumuyor olabilir böyle şeylerde 2. resime dikkat ederseniz Boot from cd/dvd diyor. yani hard diskten başlatmıyor ki hard diske arızalı teşhisi koyalım
- o son arkadaşın attığı video bilgisayarın Verifying DMI Pool Data ekranında kalırsa diye. ama orada kalmamış bir cihazdan kendini boot etmeye çalışmış
windows ta sorun olsaydı farklı hata verirdi.Eskidendende böyleydi ve hep çalışıyordu içinde CD olsa bile okumuyor windowsda açıyordu herhalde sorun şu yazılım yani windows silinmiş ama tam silinmemiş o yüzden windowsa girmiyo tam silinik olsaydı olurdu hem ben win 10, 7xp cdlerini denedim olmadı orijinal 98 CDsini taktım okudu o bir yerde takıldı
---- Mesajlar birleştirildi ----
Hirens boot CD işe yarar mı
Aynı şeywindows ta sorun olsaydı farklı hata verirdi.
sizin taktığınız cd/dvd windows olduğu için arızalı bile olsa bios onu okumaya izin veriyor. siz oraya müzik cd si taksanız böyle birşey olmaz. çünkü bios okuyacak bir veri bulamaz sonraki boot cihazından başlatır
bilgisayar açılırken sürekli f12 ye basın ve çıkan pencerede hard diskinizi seçin. sorun devam etmeyecektir. farklı bir hata verir ise fotoğrafları yüklerseniz yardımcı olmaya çalışabilirim
Bootda hardiski seçtimwindows ta sorun olsaydı farklı hata verirdi.
sizin taktığınız cd/dvd windows olduğu için arızalı bile olsa bios onu okumaya izin veriyor. siz oraya müzik cd si taksanız böyle birşey olmaz. çünkü bios okuyacak bir veri bulamaz sonraki boot cihazından başlatır
bilgisayar açılırken sürekli f12 ye basın ve çıkan pencerede hard diskinizi seçin. sorun devam etmeyecektir. farklı bir hata verir ise fotoğrafları yüklerseniz yardımcı olmaya çalışabilirim
bu sefer cd/dvd den boot etmiyor gibi görünüyor.Hirens boot CD işe yarar mı
Aynı şey
Ekli dosyayı görüntüle 44674
---- Mesajlar birleştirildi ----
Bootda hardiski seçtim
Bootda hardiwindows ta sorun olsaydı farklı hata verirdi.
CD taktım Xp cdsi cd'den onlükleme için bir tuşa basın diyo tıklıyom Bi şey olmuyobu sefer cd/dvd den boot etmiyor gibi görünüyor.
bu verifying ekranındamı kalıyor hiç ilerlemiyor mu
hmm. garip bir sorun.Bootda hardi
CD taktım Xp cdsi cd'den onlükleme için bir tuşa basın diyo tıklıyom Bi şey olmuyo