Donanım Arşivi V3'mü Zeonun Topladığı PCmi?

EdizAci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abilerim , Ablalarım , Kardeşlerim Öncelikle Merhaba. Ben Liseye Geçtim ve Aileme PC Aldırmak istiyorum. Almışkende iyisini almak istediğim için bir araştırma yaptım ve V3'ü buldum. Daha sonra bir arkadaşımın önerisiyle zeonun pcsine baktım. Anladığım kısımlara baktım anlamadıklarımı size sormak istiyorum. Benim Kafam Takıldı Donanım Arşivinin Topladığı V3 mü alsam Zeonun topladığı pcyimi alsam bütçem belirli değil ama 3500'ü aşmamak şartıyla arıyorum. V3 için gayet güzel yorumlar okudum gayet başarılı oyun testlerini izledim ama kafama takılan birşey var. Bu V3'ün PSU ve Kasasını kötü olduğuna dair shiftdeletede birkaç yorum gördüm doğruluğu varmıdır veya bu kasa ve psu yerine uygun fiyatlı hangi psu ve kasayı tercih edebilirim yazarsanız sevinirim. Bir diğer konuda Donanım Arşivinin V3 toplama videosunda AMD Ryzen 3 1200 var ama itopyada hazır toplanmış linke tıkladığımızda AMD Ryzen R3 2200G ile karşılaşıyoruz diğerinde ise videoda MSI A320M PRO-VH Plus kullanıyor fakat itopyada toplanmış bir vaziyetteki linke tıkladığımızda ise MSI A320M PRO-VD/S ile karşılaşıyoruz. Bu iki anakartında özellikleri aynı OC var fakat VH Plusta HDMI VD/S de ise DVI var ve VH Plus diğerinde 10 tl gibi farkla biraz daha pahalı hangisini tercih etmeliyim yazarsanız sevinirim. Birde bu V3'ün kasası PowerBoost ayriyetten PSU kullanıyorlar yani pcde otomatik olarak gelen bir psu yok. Bu ayrı olarak kullanılan PowerBoost PSU ise 400W güce sahip başka bir konuda okuduğum yazıda ise en az 500W 80 Plus sertifikalı bakın diyordu. Birde İşlemcisi biraz kötü diyorlar. AMD Ryzen 3 1200 mü AMD Ryzen R3 2200G 6MB mı AMD Ryzen R3 1300X 8MB mı? Ekran kartı ismi - MSI GTX1050 Ti AERO ITX OCV1 4GB GDDR5 Nvidia DX12 GeForce
Donanım Arşivi V3 :

Zeonun Topladığı PC :

VİDEOLARI İZLEYİP BİR DEĞERLENDİRMEDE BULUNURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ALMIŞKEN İYİSİ OLSUN İSTEDİĞİM İÇİN DEĞERLENDİRMENİZ BENİM AÇIMDAN ÇOK İYİ OLACAKTIR. UMARIM İSTEDİĞİM SONUCA VARABİLİRİM :)

Son düzenleyen moderatör:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Abilerim , Ablalarım , Kardeşlerim Öncelikle Merhaba. Ben Liseye Geçtim ve Aileme PC Aldırmak istiyorum. Almışkende iyisini almak istediğim için bir araştırma yaptım ve V3'ü buldum. Daha sonra bir arkadaşımın önerisiyle zeonun pcsine baktım. Anladığım kısımlara baktım anlamadıklarımı size sormak istiyorum. Benim Kafam Takıldı Donanım Arşivinin Topladığı V3 mü alsam Zeonun topladığı pcyimi alsam bütçem belirli değil ama 3500'ü aşmamak şartıyla arıyorum. V3 için gayet güzel yorumlar okudum gayet başarılı oyun testlerini izledim ama kafama takılan birşey var. Bu V3'ün PSU ve Kasasını kötü olduğuna dair shiftdeletede birkaç yorum gördüm doğruluğu varmıdır veya bu kasa ve psu yerine uygun fiyatlı hangi psu ve kasayı tercih edebilirim yazarsanız sevinirim. Bir diğer konuda Donanım Arşivinin V3 toplama videosunda AMD Ryzen 3 1200 var ama itopyada hazır toplanmış linke tıkladığımızda AMD Ryzen R3 2200G ile karşılaşıyoruz diğerinde ise videoda MSI A320M PRO-VH Plus kullanıyor fakat itopyada toplanmış bir vaziyetteki linke tıkladığımızda ise MSI A320M PRO-VD/S ile karşılaşıyoruz. Bu iki anakartında özellikleri aynı OC var fakat VH Plusta HDMI VD/S de ise DVI var ve VH Plus diğerinde 10 tl gibi farkla biraz daha pahalı hangisini tercih etmeliyim yazarsanız sevinirim. Birde bu V3'ün kasası PowerBoost ayriyetten PSU kullanıyorlar yani pcde otomatik olarak gelen bir psu yok. Bu ayrı olarak kullanılan PowerBoost PSU ise 400W güce sahip başka bir konuda okuduğum yazıda ise en az 500W 80 Plus sertifikalı bakın diyordu. Birde İşlemcisi biraz kötü diyorlar. AMD Ryzen 3 1200 mü AMD Ryzen R3 2200G 6MB mı AMD Ryzen R3 1300X 8MB mı? Ekran kartı ismi - MSI GTX1050 Ti AERO ITX OCV1 4GB GDDR5 Nvidia DX12 GeForce
Donanım Arşivi V3 :

Zeonun Topladığı PC :

VİDEOLARI İZLEYİP BİR DEĞERLENDİRMEDE BULUNURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ALMIŞKEN İYİSİ OLSUN İSTEDİĞİM İÇİN DEĞERLENDİRMENİZ BENİM AÇIMDAN ÇOK İYİ OLACAKTIR. UMARIM İSTEDİĞİM SONUCA VARABİLİRİM :)
Merhaba,
Bunlar eskiden toplamış sistemler. Bu sistemler yerine şunu alıp şu parçaları değiştirebilirsin.
zeoNNN-A1050TS-13XB35/R3 1300X/Asus GTX1050Ti 4GB/AMD B350/8GB DDR4/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Rami şu şekilde değiştirirsen gayet iyi olur.
GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit Ram | ITOPYA

EdizAci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben dün V3 benzeri ama sanki daha geliştirilmiş bir versiyonunu yapım sizce olmuşmu? Toplam Olarak 3590TL tuttu.
Ekran Alıntısı.PNG

EdizAci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem iyi, yalnız APU işlemci almanıza gerek yok. Sistemde zaten ekran kartı bulunuyor. Onun yerine R3 1300X alabilirsiniz.
Ben R3 2200G'nin ana ekran kartının bir arızası olduğu zaman servise gidince İşlemcinin CPU su ile de bilgisayarın çalışacağını yani ekran kartı servisteyken bilgisayarsız kalmayacağımı söylemişlerdi. Bende o yüzden R3 2200G2den yana olmuştu tercihim. Bu R3 2200G yerine R3 1300X alsam bir fark olurmu FPS düşüşü vs. oyun odaklı alacağım için pcyi oyunlarda fps düşüşü istemiyorum.

Birde anakartta 4 adet ram slotu var A320M alıcaktım B350 daha iyi olduğunu gördüm fakat bu B350 Bazooka modelinde OC yazmıyor oc'de sanırım overclock oluyor overclock olması önemli bir detaymı? Yada bu anakart yerine başka bir anakart önerirmisin 4 Slotlu?

---- Mesajlar birleştirildi ----

@Cyb3r_K1ng Bu tercih ettiğim anakartın biraz fiyatı fazla onun yerine özellikleri benzer olan + olarak OC yazıyor isminde herhalde Overclock yapılabilen bir anakart linkide bu https://www.itopya.com/msi-b350m-pro-vdh-amd-b350m-soket-am4-ddr4-3200mhz-oc-hdmi-dvi-m-atx-anakart/

Sence yukarıdaki anakartmı yoksa bu B350M Bazookamı? https://www.itopya.com/msi-b350m-bazooka-amd-b350-soket-am4-ddr4-3200mhz-m-atx-anakart/

Son düzenleme:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Ben R3 2200G'nin ana ekran kartının bir arızası olduğu zaman servise gidince İşlemcinin CPU su ile de bilgisayarın çalışacağını yani ekran kartı servisteyken bilgisayarsız kalmayacağımı söylemişlerdi. Bende o yüzden R3 2200G2den yana olmuştu tercihim. Bu R3 2200G yerine R3 1300X alsam bir fark olurmu FPS düşüşü vs. oyun odaklı alacağım için pcyi oyunlarda fps düşüşü istemiyorum.
Birşey olmaz ama R3 1300X ile daha fazla performans alırsınız. Arıza durumunda da bilgisayarcı ya da servislerde kart bulunur.
Birde anakartta 4 adet ram slotu var A320M alıcaktım B350 daha iyi olduğunu gördüm fakat bu B350 Bazooka modelinde OC yazmıyor oc'de sanırım overclock oluyor overclock olması önemli bir detaymı? Yada bu anakart yerine başka bir anakart önerirmisin 4 Slotlu?
B350 daha iyi olur. MSI B350M PRO-VDH AMD B350 Soket AM4 mATX 64GB DDR4 Anakart 7A38-003R - Nanokatalog Bunu öneririm.

EdizAci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Cyb3r_K1ng BirYerde Okudum Gigabyte'in Anakartları daha iyiymiş MSİ'ın AM4 soketi biraz sorun çıkarıyormuş doğrumudur yoksa Gigabyte'dan önereceğin anakart varmı?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
BirYerde Okudum Gigabyte'in Anakartları daha iyiymiş MSİ'ın AM4 soketi biraz sorun çıkarıyormuş doğrumudur yoksa Gigabyte'dan önereceğin anakart varmı?
Hayır böyle bir sorun yok. Alıcının şansına sorunlu bir anakart denk gelmiştir.

EdizAci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Cyb3r_K1ng Ben aileme 2750 TL'lik bir V3 sistemi göstermiştim ailem onay verdi gibi ama şimdi düzenlediğim sistem 3663 TL oldu. Ailem vazgeçerse bazı şeylerden kısma yapmak zorunda kalıcam. Eğer vazgeçerlerse yine sana danışırım ama vazgeçmezlerse iyi olur. Sistem iyi oldu gibi.
Ekran Alıntısı.PNG

Birde sistemde harici olarak PSU kullanmadım Kasada PSU Var diye kasada 500W 80 Plus sertifikalı psu var sanırım 500W da besler demişlerdi bir sıkıntı çıkarırmı ayriyetten PSU almama gerek varmı?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
@Cyb3r_K1ng Ben aileme 2750 TL'lik bir V3 sistemi göstermiştim ailem onay verdi gibi ama şimdi düzenlediğim sistem 3663 TL oldu. Ailem vazgeçerse bazı şeylerden kısma yapmak zorunda kalıcam. Eğer vazgeçerlerse yine sana danışırım ama vazgeçmezlerse iyi olur. Sistem iyi oldu gibi.Ekli dosyayı görüntüle 43796

Birde sistemde harici olarak PSU kullanmadım Kasada PSU Var diye kasada 500W 80 Plus sertifikalı psu var sanırım 500W da besler demişlerdi bir sıkıntı çıkarırmı ayriyetten PSU almama gerek varmı?
Sistem gayet iyi çıkaracak herhangi bir parça yok.
500W PSU besler sorun olmaz.

EdizAci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Cyb3r_K1ng Şimdi Gördüm DonanımArşivi Yeni bir sistem toplamış yakın zamanda ve topladığım sistemden daha ucuz ama parçaları aynı gibi bir bakıp hangisinin daha iyi olup olmadığını söylermisin?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
@Cyb3r_K1ng Şimdi Gördüm DonanımArşivi Yeni bir sistem toplamış yakın zamanda ve topladığım sistemden daha ucuz ama parçaları aynı gibi bir bakıp hangisinin daha iyi olup olmadığını söylermisin?
İki sistemin işlemcisi farklı. Donanım Arşivinin sistemindeki işlemci R3 2200G APU'lu bir işlemci ve geleceğe dönük işlemci. Sizin topladığınız sistem R3 1300X oyunlarda biraz daha performans verir.