İnterneti VPN olmadan tam kullanamıyorum

YusufKts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

VPN programı indirdim kullandım programın adı: psiphon3
Şuanda bu programı çalıştırmadan daha önce girdiğim bazı sitelere ve bazı internet gerektiren uygulamalarıma giremiyorum. Yani sorun sadece tarayıcıda değil.
İnternetimde sorun yok, telefona bağladığımda giriyorum.
Telefonumun internetini bilgisayarıma bağladığımda da girebiliyorum. Bilgisayarda da sorun yok.
Sorun evin interneti laptopa bağlı iken VPN kullanmış olmam ve düzelmemesi, bağımlısı oldu gibi birşey. VPN kullanırsam sıkıntı yok ama kullanmak istemiyorum.

Windows 8

Denediğim Yöntemler;

*Modemi fabrika ayarlarına döndürmek
*VPN programını silmek
*DNS istemticisini devre dışı bırakmak
*SSDP bulmayı otomatik&devre dışı yapmak
*İnternet kullanım protokölü 4 / DNS otomatik ve farklı dns denemek
*Wireless ve yerel ağ driverlarını silip tekrar yüklemek
*Komut İstemindeki bütün DNS ve İP reset komutlarını girmek
*CCleaner
*Malwarebytes
*Güvenlik duvarı ve antivirüs kapatmak
*Ağ ve Paylaşım Merkezi Sorun Giderme

Şimdi bütün bunları denedim fakat sorun yine aynı devam ediyor.

FORMAT ve SİSTEM GERİ YÜKLEME olmadan bu sorunu çözebilecek var mıdır yardımlarınızı bekliyorum..

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
"psiphon3" hala sisteminde kurulu ise, Revo Uninstaller free portable sürümü ile ilgili programı (advanced seçili olarak) kaldır, (select all/delete işlemi ile) bulunan tüm öğreleri sil ve sistemini baştan başlat.

C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts
konumundan...
Hosts dosyasını kontrol et, eğer değişiklik varsa
Hosts dosyasını varsayılana sıfırla. (yardımcı makale)

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları
kısa yolundan...
Wi-Fi için DNS sunucusu adresi ayarlarını tekrardan kontrol et; "DNS sunucusu adresini otomatik olarak al" işaretli olmalı. (yardımcı makale)

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Windows Güvenlik Duvarı\Varsayılanları geri yükle
kısa yolundan...
Windows Güvenlik Duvarı'nı varsayılan ayarlarına döndür ve
bilgisayarını baştan başlat.

YusufKts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"psiphon3" hala sisteminde kurulu ise, Revo Uninstaller free portable sürümü ile ilgili programı (advanced seçili olarak) kaldır, (select all/delete işlemi ile) bulunan tüm öğreleri sil ve sistemini baştan başlat.

C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts
konumundan...
Hosts dosyasını kontrol et, eğer değişiklik varsa
Hosts dosyasını varsayılana sıfırla. (yardımcı makale)

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları
kısa yolundan...
Wi-Fi için DNS sunucusu adresi ayarlarını tekrardan kontrol et; "DNS sunucusu adresini otomatik olarak al" işaretli olmalı. (yardımcı makale)

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Windows Güvenlik Duvarı\Varsayılanları geri yükle
kısa yolundan...
Windows Güvenlik Duvarı'nı varsayılan ayarlarına döndür ve
bilgisayarını baştan başlat.

Psiphon3 isimli programın herhangi bir klasörü yok dosya yolu yok, program iconu psiphon.exe başlı başına bir program. Veya ben bulamadım. Dediğiniz Revo'yu indirdim ve listelerde gözükmüyor psiphon. Bende masaüstündeki programı ''shift+delete'' ile sildim. Kalıntıları varmıdır bilmiyorum. Regedite girdim ordaki program kayıtlarınıda sildim.

Host dosyasını yardımcı makaledeki gibi yaptım. Not defteri oluşturdum etc klasörüne attım. Yalnız diğerlerinin türü ''dosya'' benim oluşturduğumunki ''not defteri'' yinede çalışır mı bilmiyorum.

Güvenlik duvarı ayarları varsayılan.

Yinede olmuyor giriş yapamıyorum.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Psiphon3 isimli programın herhangi bir klasörü yok dosya yolu yok, program iconu psiphon.exe başlı başına bir program. Veya ben bulamadım. Dediğiniz Revo'yu indirdim ve listelerde gözükmüyor psiphon.
Nereden indirdiğinizi bilmiyorum belki portable/taşınabilir bir uygulama olabilir.
Host dosyasını yardımcı makaledeki gibi yaptım. Not defteri oluşturdum etc klasörüne attım. Yalnız diğerlerinin türü ''dosya'' benim oluşturduğumunki ''not defteri'' yinede çalışır mı bilmiyorum.
Farklı kaydet
tüm dosyalar
diyerek kaydedeceksin ve hedef konumundaki dosyayı değiştireceksin. (*.txt) dosya uzantılı geçerli olmaz.

Ya da şöyle de kontrol edebilirsin. Eğer hosts dosyasında değişiklik varsa, yardımcı makaledeki gibi yap ve yukarıda belirttiğim şekilde dosyayı kaydedip ilgili konuma at.
Kod:
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
yukarıdakini tarayıcına yapıştırıp bakar mısın.
Bu şekilde mi görünüyor yoksa değişiklik var mı?

Kod:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
#    127.0.0.1       localhost
#    ::1             localhost

HiJackThis aracını çalıştırın;
sırasıyla:
I Accept
Do a system scan only
Save log
kaydet
Belgeler konumuma kaydediliyor, hijackthis.log dosyasındaki satırların hepsini kopyalayıp
ürettiği raporun analizini ise şu sitede üzerinden yapar mısın,
[Analyze] butonu ile
eğer soru işaretli veya çarpı işareti olan ögeler varsa buradan paylaşın. Bir sorun gözüküyor mu fikir sahibi olabiliriz.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
İlginç, exe tıklarsın, çalışır sonra ülke seçip bağlan dersin sonra ie açılır ve onu kapatırsın ve proxy akriftir. Bağlantıyı kes dersin ve bağlantı kesilir. Tarayıcında başka bir proxy programı eklentisi varsa onu pasif et.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Aynı adı taşıyan virüs indirmiş olma ?

Son düzenleme:

YusufKts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nereden indirdiğinizi bilmiyorum belki portable/taşınabilir bir uygulama olabilir.

Farklı kaydet
tüm dosyalar
diyerek kaydedeceksin ve hedef konumundaki dosyayı değiştireceksin. (*.txt) dosya uzantılı geçerli olmaz.

Ya da şöyle de kontrol edebilirsin. Eğer hosts dosyasında değişiklik varsa, yardımcı makaledeki gibi yap ve yukarıda belirttiğim şekilde dosyayı kaydedip ilgili konuma at.

HiJackThis aracını çalıştırın;
sırasıyla:
I Accept
Do a system scan only
Save log
kaydet
Belgeler konumuma kaydediliyor, hijackthis.log dosyasındaki satırların hepsini kopyalayıp
ürettiği raporun analizini ise şu sitede üzerinden yapar mısın,
[Analyze] butonu ile
eğer soru işaretli veya çarpı işareti olan ögeler varsa buradan paylaşın. Bir sorun gözüküyor mu fikir sahibi olabiliriz.

Program galiba dediğiniz gibi taşınabilir program. Ben normal yolla siliyorum devamlı.

.old şeklinde değiştirdiğim eski hosts dosyasını tekrar normale çevirdim. Tarayıcıdan dediğiniz gibi kontrol ettim herşey normal.

Analizi yaptım sonuçlar soru işareti ve çarpı olanlar;

MSIE: Internet Explorer v10.0 (10.00.9200.17568) The version (10.00.9200.17568) is out of date. Check Windowsupdate to update the Internet Explorer.
O2 - BHO: True Key Helper - {0F4B8786-5502-4803-8EBC-F652A1153BB6} - C:\Program Files\Intel Security\True Key\MSIE\truekey_ie.dll
Very safe Unknown application.
O3 - Toolbar: True Key - {4BAAC1B8-0800-42C9-8FA6-08B211F356B8} - C:\Program Files\Intel Security\True Key\MSIE\truekey_ie.dll
Unknown application.

O4 - HKCU\..\Run: [AVG-Secure-Search-Update_1114tb] "C:\Program Files (x86)\Avg Secure Update\AVG-Secure-Search-Update_1114tb.exe" /PROMPT /CMPID=1114tb
Unknown application.
O4 - HKCU\..\Run: [MediaGet2] C:\Users\user1\AppData\Local\MediaGet2\mediaget.exe --minimized
Neutral (3.11 / 5.00)

O23 - Service: Yandex.Browser Update Service (YandexBrowserService) - YANDEX LLC - C:\Program Files (x86)\Yandex\YandexBrowser\18.1.1.839\service_update.exe
Neutral (3.3 / 5.00)
O23 - Service: ZAtheros Bt and Wlan Coex Agent - Atheros - C:\Program Files (x86)\Bluetooth Suite\Ath_CoexAgent.exe
Very safe Unknown service. (Ath_CoexAgent.exe)
O23 - Service: SumRandoVPNService - SumRando - C:\Program Files (x86)\SumRando\SumRando\misc\vpnmanagesvc.exe
Unknown service. (vpnmanagesvc.exe)
O23 - Service: Intel Security True Key (TrueKey) - McAfee, Inc. - C:\Program Files\TrueKey\McAfee.TrueKey.Service.exe
SafeUnknown service. (McAfee.TrueKey.Service.exe)
O23 - Service: Intel Security True Key Scheduler (TrueKeyScheduler) - McAfee, Inc. - C:\Program Files\TrueKey\McTkSchedulerService.exe
SafeUnknown service. (McTkSchedulerService.exe)

O23 - Service: Intel Security True Key Helper Service (TrueKeyServiceHelper) - McAfee, Inc. - C:\Program Files\TrueKey\McAfee.TrueKey.ServiceHelper.exe
Unknown service. (McAfee.TrueKey.ServiceHelper.exe)

O23 - Service: Service Installer TrueKey (InstallerService) - Unknown owner - C:\Program Files\TrueKey\Mcafee.TrueKey.InstallerService.exe (file missing)
Neutral Unknown service. (Mcafee.TrueKey.InstallerService.exe)
O23 - Service: Easy Launcher - Samsung Electronics CO., LTD. - C:\Program Files (x86)\Samsung\Settings\CmdServer\EasyLauncher.exe
Safe Neutral (3.14 / 5.00)

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Program galiba dediğiniz gibi taşınabilir program. Ben normal yolla siliyorum devamlı.

.old şeklinde değiştirdiğim eski hosts dosyasını tekrar normale çevirdim. Tarayıcıdan dediğiniz gibi kontrol ettim herşey normal.

Analizi yaptım sonuçlar soru işareti ve çarpı olanlar;

MSIE: Internet Explorer v10.0 (10.00.9200.17568) The version (10.00.9200.17568) is out of date. Check Windowsupdate to update the Internet Explorer.
O2 - BHO: True Key Helper - {0F4B8786-5502-4803-8EBC-F652A1153BB6} - C:\Program Files\Intel Security\True Key\MSIE\truekey_ie.dll
Very safe Unknown application.
O3 - Toolbar: True Key - {4BAAC1B8-0800-42C9-8FA6-08B211F356B8} - C:\Program Files\Intel Security\True Key\MSIE\truekey_ie.dll
Unknown application.

O4 - HKCU\..\Run: [AVG-Secure-Search-Update_1114tb] "C:\Program Files (x86)\Avg Secure Update\AVG-Secure-Search-Update_1114tb.exe" /PROMPT /CMPID=1114tb
Unknown application.
O4 - HKCU\..\Run: [MediaGet2] C:\Users\user1\AppData\Local\MediaGet2\mediaget.exe --minimized
Neutral (3.11 / 5.00)

O23 - Service: Yandex.Browser Update Service (YandexBrowserService) - YANDEX LLC - C:\Program Files (x86)\Yandex\YandexBrowser\18.1.1.839\service_update.exe
Neutral (3.3 / 5.00)
O23 - Service: ZAtheros Bt and Wlan Coex Agent - Atheros - C:\Program Files (x86)\Bluetooth Suite\Ath_CoexAgent.exe
Very safe Unknown service. (Ath_CoexAgent.exe)
O23 - Service: SumRandoVPNService - SumRando - C:\Program Files (x86)\SumRando\SumRando\misc\vpnmanagesvc.exe
Unknown service. (vpnmanagesvc.exe)
O23 - Service: Intel Security True Key (TrueKey) - McAfee, Inc. - C:\Program Files\TrueKey\McAfee.TrueKey.Service.exe
SafeUnknown service. (McAfee.TrueKey.Service.exe)
O23 - Service: Intel Security True Key Scheduler (TrueKeyScheduler) - McAfee, Inc. - C:\Program Files\TrueKey\McTkSchedulerService.exe
SafeUnknown service. (McTkSchedulerService.exe)

O23 - Service: Intel Security True Key Helper Service (TrueKeyServiceHelper) - McAfee, Inc. - C:\Program Files\TrueKey\McAfee.TrueKey.ServiceHelper.exe
Unknown service. (McAfee.TrueKey.ServiceHelper.exe)

O23 - Service: Service Installer TrueKey (InstallerService) - Unknown owner - C:\Program Files\TrueKey\Mcafee.TrueKey.InstallerService.exe (file missing)
Neutral Unknown service. (Mcafee.TrueKey.InstallerService.exe)
O23 - Service: Easy Launcher - Samsung Electronics CO., LTD. - C:\Program Files (x86)\Samsung\Settings\CmdServer\EasyLauncher.exe
Safe Neutral (3.14 / 5.00)

İlk olarak
yazdıklarımı okuyun, not alın, gerekli olanları masaüstünüze indirin.

psiphon3'dan başka
SumRando vpn yazılımı yüklü duruyor; (yukarıda belirttiğim gibi) Revo Uninstaller free portable sürümü ile (advanced seçili olarak) kaldır, (select all/delete işlemi ile) bulunan tüm öğreleri sil ve sistemini baştan başlat.

Ayrıca,
Sisteminde birden fazla güvenlik yazılımı var: AVG, McAfee.
Bunlar sistem kararsızlığına neden olur.
Görev yöneticisini aç
Başlangıç sekmesinden
Bunları devre dışı bırak, bilgisayarını baştan başlat.
Eğer hala bunlar görev yöneticisinde çalışıyor görünüyorsa, bu yazılımları Revo Uninstaller ile kaldır.

Başlat'a sağ tıkla
çalıştır
msconfig
Açılan pencerede
Hizmetler'e tıkla
Durum'a göre sırala
çalışıyor olanlardan üreticisi bilinmeyen ve adına yabancı olduklarını (google'dan ismini aratarak) eğer şüpheli izlenimi veriyorsa, bunları devre dışı bırak ve bilgisayarını baştan başlat. Özellikle şuna dikkat et, ne işe yaradığını bilmediğin bir servisi satın devre dışı bırakma, çünkü Windows'un başlatılması için gerekli bir servisi iptal etmiş olabilirsin.

Windows update sorun gidericisini buradan indir. Çünkü Windows güncelleştirmede sorun var.

Bakalım değişen bir şey olacak mı. Kolay gelsin.

--------Üsteki mesajımı yeniden düzenleme yetkim yok, lütfen bilginize...

Konuya bir cevap geldi mi diye bakayım dedim ancak fark ettim ki McAfee yazılımının TrueKey parola yönetim programı var paylaştığın girdilerde. Eğer, sisteminde sadece TrueKey yüklü ise, programı görev yöneticisi başlangıç sekmesinden devre dışı bırakıp denemen yeterli olacaktır.

Son düzenleme:

YusufKts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk olarak
yazdıklarımı okuyun, not alın, gerekli olanları masaüstünüze indirin.

psiphon3'dan başka
SumRando vpn yazılımı yüklü duruyor; (yukarıda belirttiğim gibi) Revo Uninstaller free portable sürümü ile (advanced seçili olarak) kaldır, (select all/delete işlemi ile) bulunan tüm öğreleri sil ve sistemini baştan başlat.

Ayrıca,
Sisteminde birden fazla güvenlik yazılımı var: AVG, McAfee.
Bunlar sistem kararsızlığına neden olur.
Görev yöneticisini aç
Başlangıç sekmesinden
Bunları devre dışı bırak, bilgisayarını baştan başlat.
Eğer hala bunlar görev yöneticisinde çalışıyor görünüyorsa, bu yazılımları Revo Uninstaller ile kaldır.

Başlat'a sağ tıkla
çalıştır
msconfig
Açılan pencerede
Hizmetler'e tıkla
Durum'a göre sırala
çalışıyor olanlardan üreticisi bilinmeyen ve adına yabancı olduklarını (google'dan ismini aratarak) eğer şüpheli izlenimi veriyorsa, bunları devre dışı bırak ve bilgisayarını baştan başlat. Özellikle şuna dikkat et, ne işe yaradığını bilmediğin bir servisi satın devre dışı bırakma, çünkü Windows'un başlatılması için gerekli bir servisi iptal etmiş olabilirsin.

Windows update sorun gidericisini buradan indir. Çünkü Windows güncelleştirmede sorun var.

Bakalım değişen bir şey olacak mı. Kolay gelsin.

--------Üsteki mesajımı yeniden düzenleme yetkim yok, lütfen bilginize...

Konuya bir cevap geldi mi diye bakayım dedim ancak fark ettim ki McAfee yazılımının TrueKey parola yönetim programı var paylaştığın girdilerde. Eğer, sisteminde sadece TrueKey yüklü ise, programı görev yöneticisi başlangıç sekmesinden devre dışı bırakıp denemen yeterli olacaktır.

Kusura bakmayın 2-3 gündür şehir dışındaydım.

--SumRando adında hiçbirşey yok bilgisayarda tek tek bütün klasörlere baktım. Muhtemelen eskiden vardı silindi.
RevoUninstaller SumRando adında bir program görmüyor, psiphon3 adında bir programda görmüyor.

--Başlangıçdaki herşey devre dışı, sadece birkaç önemli program dışında.

--Hizmetler kısmında yabancı hiçbir program ve antivürus etkin değil.

--TruKey Security var fakat etkin değil.

--Şuan bilgisayarda hiçbir antivirüs programı yok, AVG'yide sildim.

--Windows Update Sorun Giderici'yi indiremiyorum, çünkü orayıda açmıyor(:
** Sorun hala devam ediyor **

Son düzenleme:

YusufKts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan yeni birşey fark ettim; İnternet Explorer hiçbir siteyi açmıyor. Sorunun kaynağı bu galiba.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Kusura bakmayın 2-3 gündür şehir dışındaydım.
--Windows Update Sorun Giderici'yi indiremiyorum, çünkü orayıda açmıyor:)
Konuyu ben de unutmuşum, baştan yeniden okumak durumunda kaldım. :)
Şuan yeni birşey fark ettim; İnternet Explorer hiçbir siteyi açmıyor. Sorunun kaynağı bu galiba.
Internet Explorer ayarlarını sıfırlamayı dener misin. Şurada anlatımı var ve ayrıca şunu (TCP/IP'yi el ile sıfırlamak için) uygulayınız.

Verdiğim bağlantılarda yer alan bilgileri de alıntı olarak ekliyorum, kolaylık olsun diye:
Internet Explorer ayarlarını sıfırlama
  1. Internet Explorer Ayarlarını Sıfırla iletişim kutusunu açın. Bunu yapmak için aşağıdaki yöntemleri kullanın:
    1. Açık olan tüm Internet Explorer ve Windows Gezgini pencerelerini kapatın.
    2. Internet Explorer'ı başlatın.

Not Windows 8.1 veya Windows 8 çalıştırıyorsanız, Internet Explorer'ı masaüstünden başlatın. Ayarlarınızı değiştirmek hem Internet Explorer'ı hem de masaüstünüzden başlattığınız Internet Explorer'ı etkiler.
    3. Araçlar menüsünde Internet seçenekleri'ne dokunun veya tıklayın. Araçlar menüsünü görmüyorsanız Alt tuşuna basın.
    4. Internet Seçenekleri penceresinde Gelişmiş sekmesine dokunun veya tıklayın.
    5. Sıfırla'ya dokunun veya tıklayın. Windows Internet Explorer 6 kullanıyorsanız Varsayılanı Geri Yükle'ye tıklayın.
  2. Internet Explorer Ayarlarını Sıfırla iletişim kutusunda, Sıfırla'ya dokunun veya tıklayın.

Not Gözatma geçmişi, arama sağlayıcıları, Hızlandırıcılar, giriş sayfaları, İzlenme Koruması ve ActiveX Filtreleme verilerini de kaldırmak isterseniz Kişisel ayarları sil onay kutusunu seçin.
  3. Internet Explorer varsayılan ayarları uygulamayı tamamladığında Kapat'a ve ardından Tamam'a dokunun veya tıklayın.
  4. Internet Explorer'dan çıkın ve uygulamayı yeniden başlatın.
Notlar
  • Tüm görünür pencereleri kapattığınız halde, sıfırlamaya çalıştığınızda hata iletisini almaya devam ediyorsanız görünür olmayan işlemleriniz olabilir. Windows'u yeniden başlatın, Internet Explorer'ı başlatın ve sıfırlamayı yeniden deneyin.
  • Internet Explorer'ı başlatamıyorsanız Windows Tuşu + R tuşlarına basıp Çalıştır kutusuna inetcpl.cplyazdıktan sonra Enter tuşuna basarak ayarlar penceresini açabilirsiniz. Pencere açıldıktan sonra "Internet Explorer ayarlarını sıfırlama" bölümünde açıklanan adımları izleyin.
  1. Başlat ekranına CMD yazın. Arama sonuçlarında, komut istemini sağ tıklatın ve sonra yönetici olarak çalıştır' ı seçin.
  2. Komut istemine aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:netsh int ip reset c:\resetlog.txt
    Not: Günlük dosyası için bir dizin yolu belirtmek istemiyorsanız, aşağıdaki komutu çalıştırın:netsh int ip reset
  3. Bilgisayarı yeniden başlatın.

.NET Framework 4.0 veya üstü sisteminizde yüklü ise; (artık bir şekilde/başka bir bilgisayardan/telefondan) şu aracı kullanmanızı önerebilirim. Açık olan Windows pencerelerini kapatın çünkü sistemi yeniden başlatma durumunda kalacaksınız. Aracı yönetici olarak aracı başlatın, Advanced Repair tıklayın. Önceden çok işimi görmüştü.
Aynı şekilde, daha sonra da Windows update sorun gidericisini bir şekilde indirip Windows güncellemelerini aktif et.

Kolay gelsin. ;)

Son düzenleme:

YusufKts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Internet Explorer ayarlarını sıfırlamayı dener misin. Şurada anlatımı var ve ayrıca şunu (TCP/IP'yi el ile sıfırlamak için) uygulayınız.

Verdiğim bağlantılarda yer alan bilgileri de alıntı olarak ekliyorum, kolaylık olsun diye:

.NET Framework 4.0 veya üstü sisteminizde yüklü ise; (artık bir şekilde/başka bir bilgisayardan/telefondan) şu aracı kullanmanızı önerebilirim. Açık olan Windows pencerelerini kapatın çünkü sistemi yeniden başlatma durumunda kalacaksınız. Aracı yönetici olarak aracı başlatın, Advanced Repair tıklayın. Önceden çok işimi görmüştü.
Aynı şekilde, daha sonra da Windows update sorun gidericisini bir şekilde indirip Windows güncellemelerini aktif et.

Kolay gelsin. ;)

--Malesef İE sıfırlamayıda çok kez denedim fayda etmedi.

--Bilgisayara format attım sayılır dün. Windows 8 ayarlarında bilgisayarı yenile özelliği var fabrika ayarlarına çeviriyor. Dosya,resim ve müzik hariç bütün programları, indirilenleri siliyor. Tüm ayarları varsayılana çeviriyor, yeniden kuruyor windowsu.
Bunuda yaptım yinede düzelmedi, sorun devam ediyor.

--Komut istemindeki tüm komutları denedim. TCP/IP - DNS - NETSH - İPCONFİG
--Tüm network ayarlarını, ip ve dnsyi, windows updateyi, İE reset ve repair yapan 2 farklı yardımcı program indirdim onlarda yaramadı.
--Şuan hiçbir güncelleme yok. Windows Update sorunsuz, network adapter sorunsuz ve güncel.
--Bilgisayarın ve modemin adını bile değiştirmeyi denedim.

**Şuan bilgisayara yeni bir anti-virüs programı indiriyorum; Avast.
**Dediğiniz programıda indirdim NetAdapterRepair, bunuda kurup çalıştıracağım, bakalım ne olacak.

Son düzenleme:

YusufKts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

**** SORUN ÇÖZÜLDÜ ****

Şimdi işin garip tarafı, bütün bu uğraşlarımız ve denemelerimizden sonra bilgisayar ve modem tamamen sıfır tertemiz olup, herhangi bi sorun varsada %100 çözüme ulaşmış olmamız gerekirdi. Sonuçta bilgisayarı sıfırladık, modemi sıfırladık, interneti ip ve dns'yi sıfırladık. Neden çözülmez halen?

Şimdi işin gülünç tarafı; son 2 gündür bağlantımda ara sıra ''SINIRLI'' yazmaya başlamıştı. Dün gece TTNET'i bunun için aradım.
Bana internetinize koruma konulmuş gibi birşey dedi kaldırdım tekrar deneyin dedi ve bütün sorunlar çözüldü biliyor musun :)))))
Yalnız hala anlam veremediğim kısım, başka bilgisayar veya telefondan modeme bağlandığımda sorunsuz girebiliyordum. Bu koruma dedikleri şeyi sadece benim kullandığım laptop içinmi konulmuş çözemedim.
Herneyse sorun çözüldü, herşey için teşekkür ederim.. Kolay gelsin.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
**** SORUN ÇÖZÜLDÜ ****

Şimdi işin garip tarafı, bütün bu uğraşlarımız ve denemelerimizden sonra bilgisayar ve modem tamamen sıfır tertemiz olup, herhangi bi sorun varsada %100 çözüme ulaşmış olmamız gerekirdi. Sonuçta bilgisayarı sıfırladık, modemi sıfırladık, interneti ip ve dns'yi sıfırladık. Neden çözülmez halen?

Şimdi işin gülünç tarafı; son 2 gündür bağlantımda ara sıra ''SINIRLI'' yazmaya başlamıştı. Dün gece TTNET'i bunun için aradım.
Bana internetinize koruma konulmuş gibi birşey dedi kaldırdım tekrar deneyin dedi ve bütün sorunlar çözüldü biliyor musun :)))))
Yalnız hala anlam veremediğim kısım, başka bilgisayar veya telefondan modeme bağlandığımda sorunsuz girebiliyordum. Bu koruma dedikleri şeyi sadece benim kullandığım laptop içinmi konulmuş çözemedim.
Herneyse sorun çözüldü, herşey için teşekkür ederim.. Kolay gelsin.
"koruma" denilen şeyin kullanmakta olduğun cihaz için konulması garip bir durum, koruma değil de sanki engelleme/tedbir gibi bir durum oluşmuş.
En azından sorun çözülmüş, geçmiş olsun.