Samsung Galaxy S9 ve S9+ Kullananlar Kulübü

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Arkadaşlar şu S9/S9+ modellerinin ikinci parti sürümleri ne zamana çıkar 1. sürümde ekran da ton sorunu olsun 1-2 sorun ile beraberinde gelmişti bende biraz bekleyip 2. sürüm üretildikten sonra alayım diyorum yaklaşık 1-2 temmuz gibi alacağım..
Bende oyle dedim aldim şükur denilen sorunlarin hicbirisi yok ne ton sorunu ekran atlama dokunma sorunu ahize sorunu vs yok alin keyfinize bakin derim

fbtekstil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar s9 dan s9 plusa geçme niyetim var sırf sarj yuzunden ancak sizede danışmak istedim 2 sorum var 1 sarj icin değermi 2 ev kur cihazları var piyasada daha uygun satılıyor anlamış degilim fikriniz varmidir

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Arkadaşlar s9 dan s9 plusa geçme niyetim var sırf sarj yuzunden ancak sizede danışmak istedim 2 sorum var 1 sarj icin değermi 2 ev kur cihazları var piyasada daha uygun satılıyor anlamış degilim fikriniz varmidir
Ben evkurdan almış bir adamın cihazını nakit karşılığı aldım gayet güzel de kullanıyorum. Toptan aldıkları için her zaman daha uygun olur. Bende dahada uygun aldım tavsiye ederim. Aynı mal aynı cihaz...

MuslumFidell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Benim bilgisayardan güçlü imiş be a:AsdA:SdAS:d

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Şarj konusuna gelince Güç modlarında orta seviye seçilip, kullanılmadığı zaman Wi-fi, gps , Bluetoot, Konum, NFC gibi araçlar kapalı tutulduğunda şarjım %20 iken ekran süresi 6 saati geçmişti. Bu arada ben sadece hücresel ağ kullanıyorum.

fbtekstil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Gear s3 frontier de kullanmaktayım diğer dedikleriniz kapalı ama bluetooth mecbur acik

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Gear s3 frontier de kullanmaktayım diğer dedikleriniz kapalı ama bluetooth mecbur acik
Bu arada bendeki Plus onuda belirteyim. Mesela şu anki durumu paylaşıyorum. Bt 5.0 ile tüketim minimumda olur diye düşünüyorum. Dediğim özellikler gün boyu kapalı değil gerekli olduğu zaman bende aktif ediyorum. Ama wi-fi hiç kullanmıyorum.
d11e3d6748f91cebed7d8a5ee1e3a7f1.jpg

fbtekstil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
S9 ile barışmaya karar verdim s9 plus vardi arkadaşda gun sonunda s9 ile eve yuzde 5 sarj ile gelirken s9 plus ile yuzde 10 şarjda geldim aşağı yukarı aynı kullandım dikkat ettim s9 tipi boyutu tatmin ediyor beni şimdilik kullanmaya devam ediyorum belki s10 sarji daha iyi olur gorcez

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
S9 ile barışmaya karar verdim s9 plus vardi arkadaşda gun sonunda s9 ile eve yuzde 5 sarj ile gelirken s9 plus ile yuzde 10 şarjda geldim aşağı yukarı aynı kullandım dikkat ettim s9 tipi boyutu tatmin ediyor beni şimdilik kullanmaya devam ediyorum belki s10 sarji daha iyi olur gorcez
Android 9 ile bütün cihazlarda ciddi tasarruf olacağı söyleniyor. Bende ümidi oraya yükledim.

The_King

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar ben s9 ile 3 saat ekranı zar zor görüyorum bu normal mi

The_King

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Foumlarda s9 ile 4-5 saat ekran süreleri görünce cihazın pilinden şüphe ettim

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Foumlarda s9 ile 4-5 saat ekran süreleri görünce cihazın pilinden şüphe ettim
Orta seviye güç koruma moduna alıp, wi-fi gps kapatınca 6 saati geçtiğimde oluyor. Kasmadan kullanırsam 4,5 5 saat Plus ile. Günü çıkarıyor. İlk etapta şarj hızlı düşüyor sonra biraz yavaşlıyor gibi. İphone 8 Plustan sonra aradığım tek şey Şarj ve ios teki birkaç uygulama diyebilirim. Android şarj konusu 9.0 ile çözüldü deniyor ama en yakın 1.5 sene sonra görürüz.

The_King

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Ya aslında sarj işini android çözdü Pixel 2 xl ile rahat 7 saat görüyorum azcık büyük pili Huawei Emui de bu konuda çok iyi Samsung experiance ın bence daha 1 fırın ekmek yemesi lazım Keşke bu kadar sevmesem s9 umu

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Telefon uyku modunda şarj tüketdikçe bizim sıkıntılarımız bitmez. Bu konuda İOS APPLE lider. Ama işlevsel olarak S9 şar gerçekten efsane cihazlar ...

bulyay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Çok oyun oynamayan biri olarak S9+ ile günü çok rahat çıkartıyorum. Evet kamerası çok iyi, cihaz hızlı, tasarım güzel fakat yazılım konusunda bazı hatalar insanı yoracak cinsten.

Daha önceden burada paylaştım. Sayısal tuşlar ile rehberdeki birini aramak istediğinizde içerisinde "ğ" ve "ş" harfi olan isimler görüntülenmiyor. (Örneğin Uğur kişisini aramak için 8487 tuşlarına bastığınızda) Samsung ile konuştum, yazıştım en üst seviyeye kadar muhatap aradım. Bana verdikleri cevabı aşağıda göreceksiniz. Unicode listesinde yer alan harflerin desteklendiğinden bahsetmişler. Fakat saydıkları harfler arasında "ş" bulunmasına rağmen onu bile göstermiyor. Ayrıca Unicode listesi benim gibi son kullanıcıyı neden bağlasın ki. Ben Türkiye'de yaşıyorum. Bu karakterleri kullanmaya mecburum.

Diğer sorun henüz karşılaşmamış olabilirsiniz fakat telefonunuz yastık, evrak vs. bir nesnenin altında ise neredeyse hiç çalmadan sizin adınıza müsait değilim şeklinde sms yazıp karşı tarafa gönderiyor. Bunun içinde yazışma yaptığımda Ayarlar/Ekran/Yanlışlıkla Dokunmayı engelle özelliğini aktif edin diyorlar. Bu özelliği aktif veya pasif yapmanızın bir sonucu yok. Çünkü her iki durumda da telefon sizin yerinize sms göndermeye devam ediyor. Bazı kullanıcılar cevapsız çağrıları göstermiyor diye şikayette bulunuyor. Bu durumda sms gönderip göndermediğini kontrol etmekte fayda var. Çünkü sms ten son telefonunuzda cevapsız çağrı uyarısı bulunmuyor.

İnsanı kızdıran durum bu eksiklikleri iletiyorsunuz teşekkür ediyorlar fakat gelin görün ki bu eksiklikler giderilmiyor.
Screenshot_20180504-143740_Samsung Members.jpg

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Bana yazılım güncellemesi geldi. 146 mb civarında. İyileştirmeler içeriyor gibi açıklama vardı. Güncelledim bakalım neler getirecek ...

fbtekstil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ilgincmis gercekten sasirdim ama s9 s9plusdan daha kullanılır geliyor kamerası bence yeterli plusa gerek duymadım ah polise 3300 bari oksaymis

Rapaic42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam s9 plus aldim 1 hafta olmadi aldığım günden bu yana sms gönderme sorunu yaşıyorum evkurdan almıştım bana garatiye gönderecegimizi 1 ay beklemeniz gerektiğini söylüyor lar ve dokunmatik arada donuyor zor basıyor kasiyor bu sorunun nasıl cozebilirim anlik bakan bi servisi var mi samsung un boyke bi sorunla karşılasan oldu mu ??

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Çok oyun oynamayan biri olarak S9+ ile günü çok rahat çıkartıyorum. Evet kamerası çok iyi, cihaz hızlı, tasarım güzel fakat yazılım konusunda bazı hatalar insanı yoracak cinsten.

Daha önceden burada paylaştım. Sayısal tuşlar ile rehberdeki birini aramak istediğinizde içerisinde "ğ" ve "ş" harfi olan isimler görüntülenmiyor. (Örneğin Uğur kişisini aramak için 8487 tuşlarına bastığınızda) Samsung ile konuştum, yazıştım en üst seviyeye kadar muhatap aradım. Bana verdikleri cevabı aşağıda göreceksiniz. Unicode listesinde yer alan harflerin desteklendiğinden bahsetmişler. Fakat saydıkları harfler arasında "ş" bulunmasına rağmen onu bile göstermiyor. Ayrıca Unicode listesi benim gibi son kullanıcıyı neden bağlasın ki. Ben Türkiye'de yaşıyorum. Bu karakterleri kullanmaya mecburum.

Diğer sorun henüz karşılaşmamış olabilirsiniz fakat telefonunuz yastık, evrak vs. bir nesnenin altında ise neredeyse hiç çalmadan sizin adınıza müsait değilim şeklinde sms yazıp karşı tarafa gönderiyor. Bunun içinde yazışma yaptığımda Ayarlar/Ekran/Yanlışlıkla Dokunmayı engelle özelliğini aktif edin diyorlar. Bu özelliği aktif veya pasif yapmanızın bir sonucu yok. Çünkü her iki durumda da telefon sizin yerinize sms göndermeye devam ediyor. Bazı kullanıcılar cevapsız çağrıları göstermiyor diye şikayette bulunuyor. Bu durumda sms gönderip göndermediğini kontrol etmekte fayda var. Çünkü sms ten son telefonunuzda cevapsız çağrı uyarısı bulunmuyor.

İnsanı kızdıran durum bu eksiklikleri iletiyorsunuz teşekkür ediyorlar fakat gelin görün ki bu eksiklikler giderilmiyor.
Yazı fontu değiştirmek fayda etmiyor mu?

osoztok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,
30 mart 2018 tarihinde Teknosa'dan Samsung Galaxy s9 plus satın aldım. Aldığımdan beri telefonu yüzde 5 e düştüğünde kapalı şarj ediyorum, şarj olurken kullanmıyorum; yani şarj sıkıntısı yaşamamak için elimden geleni yapıyorum ama telefonun şarjı bir türlü beklentimi karşılamıyor.Telefonu güç tasarrufu modunda bile kullanırken 6 saatte %50 oluyor, abimde Iphone X var ve telefonunu çok yoğun kullanıyor; yüzde 50 ile gece 12 yi buluyorum diyor. Dün bir Samsung mağazasına uğrayıp anlattım; pilinizde kesinlikle sorun var dedi.Servise gidip telefonumu şoklayın dememi söyledi, o zaman pil düzelirmiş.Bu kadar yeni bir telefonda pilin bu şekilde bitmesi sizce normal mi?Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Merhaba,
30 mart 2018 tarihinde Teknosa'dan Samsung Galaxy s9 plus satın aldım. Aldığımdan beri telefonu yüzde 5 e düştüğünde kapalı şarj ediyorum, şarj olurken kullanmıyorum; yani şarj sıkıntısı yaşamamak için elimden geleni yapıyorum ama telefonun şarjı bir türlü beklentimi karşılamıyor.Telefonu güç tasarrufu modunda bile kullanırken 6 saatte %50 oluyor, abimde Iphone X var ve telefonunu çok yoğun kullanıyor; yüzde 50 ile gece 12 yi buluyorum diyor. Dün bir Samsung mağazasına uğrayıp anlattım; pilinizde kesinlikle sorun var dedi.Servise gidip telefonumu şoklayın dememi söyledi, o zaman pil düzelirmiş.Bu kadar yeni bir telefonda pilin bu şekilde bitmesi sizce normal mi?Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
İphone serileri yazılımsal olarak her zaman daha az güç tüketir. İşlemci ve yazılım bir birini mükemmel tamamlar. Android bunu yavaş yavaş başarmaya başladı. Samsung s9 plus kullanıyorum. Şarjı mükemmel değil. Bu arada İphone 8 Plus da var.(Şarjı mükemmele yakın) S9 günü çıkarıyor. İlk etapta pil yüzdesi hızlı düşer ama sonra yavaşlar. Her ne olursa olsun bu telefondan şarj anlamında çok şey beklememek lazım. 6 saat ekran süresi alıyorum. Ekran kapıyken bile şarj tüketiyor. Normal android için...

djdjdje14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 hafta oldu S9+ ile tanışalı...Şu ana kadar gerçekten memnunum ki bir önceki telefonum g5 idi yaşamış olduğum ya da beni bulan bir sürü problemden dolayı ( LG G5 forumunda mevcut ) x ile s9+ plus arasında git geller sonucu plus da karar kıldım... Öncelikle dün 15:30 itibariyle şarj %100 den başladım ve 4saat35 dk ekran ait , 2saat35 dk chrome, 58dk whatsapp vs. tabi bir kısmı wifi açık olmadığı zaman mobil veri hep açık, sürekli ekran gece 02:00-08:00 arası hariç hep açık , youtube perfermons modunda müzik açıp dinliyorum 101 ,wormax filan oynuyorum yoğun olmasa da ve şu an(14:31) şarjim % 23 tasarruf modu filan da yok açıkçası beni tatmin ediyor şarj aletini yanıma almıcam da saatleri denk getiremiyorum bir türlü :confused:... Cevapsız çağrı konusunda bende de görünmüyordu 8+ kullanan bi arkadaş ayarlardan yaptı şimdi görünüyor ve öğrendikçe telefonu çağrı mesaj filan gibi görmediğiniz uygulamaları telefonu alınca titretme özelliği filan mevcut...Yalnız aldıktan bi 4 gün sonra youtube da video izlerken aşırı ısınma ve hızlı bir şarf düşüşü yaşamıştım 2 gün ve Samsungla iletişime geçtim fabrika ayarları filan dediler yapmadım güncelleme geldi kendiliğinden de düzeldi ama 2 gün sürmüştü ....Fotoğraf konusunda bi an çekiniyorsunuz milletle kıyaslamaya ama sonra övgüler ve takdirler gelince hafiften de kabarıyorsunuz :) Bu ne marka sorusuna rahatlıkla cevap verip fiyat baskını kırıyorsunuz :cool: Kötüsü elde telefon sırayla fotoğraf çekiyorum milleti:p Yalnız ağır çekim modunda açık mekan mükemmel, kapalı mekan çok kötü bir fikri ya da bilgisi olan var mı ?

---- Mesajlar birleştirildi ----

osoztok@ ayrıca 6 saatte %50 yi bulması çok normal gibi gelmedi bana!!! Bir de alışkanlık haline getirdiğim bir şey oldu yatarken hep ve gün içinde uzun süreli kullanmıcaksam uygulama güç monitöründen güç tasarrufu modu değil de güç tasarrufu yazan bi kısım var uygulamaları uykuya alıyor onu tıklıyorum ve bu sayede gece kaçta bıraktıysam sabah %1 - %2 azalmayla alıyorum...Eleştireceğim diğer bir konu da Edge ekranın pasif kullanımı madem koyuyorsununuz bunu Samsung müzikte olduğu gibi bir çok şeyde bari görsellik katsın etrafta dönsün dursun ayarlayabilelim...

Son düzenleme:

djdjdje14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ve birde mesajlara ,arama ekranına çektiğiniz fotoyu ya da istediğiniz bir görseli tema olarak uygulayabiliyor musunuz ??

---- Mesajlar birleştirildi ----

Normal. FPS arttıkça cihazların düşük ışıktaki performansı düşüyor benim gördüğüm kadarıyla.
Anladım teşekkür ederim .Normal videoyu 60 fps 3840*2160 modunda kullanıyorum genel olarak.Bunu yapabiliyorken kapalı mekanda açık mekan kadar olmasa da Ağır çekimde kalite baya bi yerlerde bunu çözemedim :rolleyes:

Son düzenleme:

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Ip3s 4 5s 6+ 7+ kullandim note 2 note 4 kullandim suan s9+ kullanmaktaym yaklasik 20 gundur ve kullandigim en iyi telefon..
Fakat oda ortaminda vs 960 fps kap karanlik sanki karanlik odaymis gibi hic birsey gorulmuyor sizdede oylemi

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ip3s 4 5s 6+ 7+ kullandim note 2 note 4 kullandim suan s9+ kullanmaktaym yaklasik 20 gundur ve kullandigim en iyi telefon..
Fakat oda ortaminda vs 960 fps kap karanlik sanki karanlik odaymis gibi hic birsey gorulmuyor sizdede oylemi
Normal hocam 4K 30 ile 4K 60'ı kıyaslayın onda bile fark olacak birinde saniye 30 kare çekip işlemesini öbüründe 60 kare çekip işlemesini istiyorsunuz. Diğer tarafı konuşursak. 720P bile olsa 960FPS ne kadar süre çektiği hatrımda değil ama 960 kare kesin olarak çekiyor bunu işlemek düşük ışık ortamında bu kadar küçük sensörlerde bu işi düzgün bir şekilde başarmak imkansız.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
720p 960FPS'te gece çekiminde net görüntü elde edemezsiniz henüz teknoloji o başarıyı elde edemedi.

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Bu gün bayağı yoğun kullandım arkadaşlar, wifi ve gps kapalı güç tasarrufu filan açık değil. Git gide memnuniyetim artıyor.
32c3eb74d4a55c08dc2fd8928b119b4d.jpg