- Konuyu başlatan
Tubicaliskan
Asistan
Şimdi şu yukarıdaki yazılan icraatları yapmak için mükemmel bir kudret, mükemmel bir ilim gerekmez mi?
Diğerine safaya deyip de bir şiir ile tanrının varlığını ispatlayanlar [emoji1]
Ben de sonsuz güçlü bir ineğin evreni yarattığına inanıyorum. O bütün milim, nanometrelik ölçümleri o inek yapıyor.
En büyük sorun, müslümanların sözde kusursuz evrendeki kusursuzlukları Allah’ a bağlaması. Halbuki ortada bunların Allah tarafından yapıldığına dair bir kanıt da yok [emoji1] ya başka bir tanrı ise?
Üstteki başka bir arkadaşa ithafen,
Kardeşim, kafirler öcü değildir. Kendimden örnek vermek isterim. 2 sene önceye kadar buradaki çoğu kişiden daha tutkulu bir şekilde bağlıydım. Bir insan niye sonsuz merhametli bir tanrıdan yüz çevirsin ki durduk yere?
Empati yapmayı bilmeyen, bütün kafirleri sanki din düşmanı canavar gibi hayal eden beyni makarnaya dönmüş şahsiyetler yüzünden bu karşıtlık. Açık açık söylüyorum: ‘Benim düşmanlığım dine değil, kendini bir dine inandığı için ahlaki ermiş olarak gören kişilere’
İnekte bu icraatleri yapabilecek bir ilim ve kudret olduğunu ispat edemezsen inekten daha geri olduğunu gösterirsin
Ben normal inek demedim. Ruhani güçleri olan, sizinkisi gibi hissedilmeyen ve görülmeyen bir inek.
Cidden ispat edemezsem beni öyle göreceğine dair tehdit mi ediyorsun? Son birkaç mesajında nefret kusmaya başladığına göre gerçek yüzünü göstermeye başlamışsın. Olmayan bir şeye inandığından senin şizofreni ve kafadan çatlak olduğuna inanıyorum ben de.
Ben sizi tehdit etmedim mantıklı birşey söyledim. Siz çok sanatlı bir mobilya görseniz elbette bir marangozun olduğuna inanırsınız. Bu kainatta da mevcudat var ve çok sanatlı ve yeniden yeniye vücuda geliyor elbette ya diyeceksin ki kendi kendine oluyor veyahut tabiat yapıyor veya sebepler bir araya geliyor yapıyor. Veya bir dördüncü yol olan kainat cinsinden olmayan kainattadaki hiçbirşey ona benzemeyen nihayetsiz ilmi kudreti olan birisi yapıyor. Eğer evvelki üç yolun imkansız olduğu ispat edilse bilbedahe dördüncü yol sabit olur
Son soruma cevap veremeyip kendini ele verdiğin için sağol. Aynı şeyleri tekrar ettiğine göre başka söyleyecek şeyin kalmadı.
Önceki 3 yolun imkansız olduğu ispat edilemediğini söyleyeyim.