- Reaksiyon puanı
- 25,608
Arkadaşlar herkese merhaba. Bilenleriniz vardır, bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrenciyisim. Hayatım boyunca bilgisayarlara ve teknolojiye karşı hep ilgim ve merakım olmuştur. Fakat ortada şöyle bir durum var ki bildiğiniz üzere genelde bilgisayardan anlayan kişiler asosyal olarak bilinir. Bunun nedeni de bilgisayar alanında bir şeyler öğrenmek için zamanında sosyal ilişkilerden feragat edilerek bu alana yönelinir. Şimdi bendeki durumda buna benzer bir durum. Aslında tanıdığım insanlarla iletişim kurarken hiç sıkıntı çekmiyorum hatta gayet rahatımdır veya bir ihtiyacım varsa o an tanımadığım insanla da gayet medeni bir şekilde konuşabilirim ama iş gidip tanışıp arkadaş olmaya gelince çok sıkıntı yaşıyorum. Mesela koskoca sınıfta ortalama 100 kişiyiz ve benim tanıdığım insan sayısı 3, iletişim kurduğum insan sayısı 2. Yani gidip tanımadığım insalarla iletişim kuramıyorum ve şundan korkuyorum. Biliyorsunuz ki iş hayatı sadece ne bildiğiniz ile ilgili değil aynı zamanda ne kadar kişiyi tanıdığınızla da ilgilidir. Belki mesleğini çok iyi bilmiyorsundur ama insanlarla ilişkilerin iyi ve çoktur bu sayede bir iş edinme olasılığın daha yüksektir. Aynı zamanda o işi çok iyi bilip iletişim kuramama sorunu yüzünden potansiyelinden çok daha düşük işlerde çalışan insanlarda var. Birde dışarı çıkmayı gerçekten hiç sevmem. Benim için en güzel ve mutluluk verici aktivite evde bilgisayarımın başında olmaktır. Bilgisayar derken sürekli oyun oynadığımı sanmayın ama evde bilgisayarla uğraşmak beni daha mutlu ediyor. Hafta sonları dışarıya falan çıkmak istemiyorum veya böyle AVM gibi insanların çok olduğu yerler beni biraz rahatsız ediyor olabilir. Yani bu kötü bir durum mu yoksa endişe edecek bir şey yok mu bilemedim açıkçası. Sizin tavsiyeleriniz ve fikirleriniz nelerdir acaba?