Mavi Ekran 1055 Kod Hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EFSN61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EFSN61

Asistan
Reaksiyon puanı
20
İşletim sistemi: win7
4GB ram 2 gb ekran kartı
i7 4510u 2.00Ghz işlemci dell marka laptop

Sorun: yakın zamanda bilgisayarı kapatıp açtığımda yaşamaya başladım ani yani anlık donmalar oluyor bazen bu kasılmalar sonucu ekran kararıp bilgisayar kendine reset atıyor hata olarak her zaman blue screen 1055 yazıyor örnek verecek olursan internette açtığım sekemleri kapatırken anlık donuyor kasıyor gibi gözüküyor harddisk led yanmıyor bilgisayarcıya götürdüm batarya da sıkıntı var dedi ama bataryayı takmadan kullandığım da da reset atıyor kendine ve çekilmez bir hale geldi artık :( alakası var mı bilmiyorum ama bilgisayarın hoparlörde çok az seviyede cızıltı sesi var akıl verebilecek var mı acaba yardıma gerçekten ihtiyacım var :(

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
İşletim sistemin Windows 7 nin hangi sürümü? Bu sorun daha çok RAM ve HDD hatasından kaynaklanıyor.

EFSN61

Asistan
Reaksiyon puanı
20
win7 professional 64bit , hdd olduğunu düşünmüyorum çünkü yeni değiştim ssd aldım ve başka hdd de denedim onda da aynı mesele vardı ama RAM den olur mu bilemem

EFSN61

Asistan
Reaksiyon puanı
20
hata.png

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ekli dosyayı görüntüle 37699

Ekli dosyalar

• aasa.jpg
    aasa.jpg
    75.1 KB · Görüntüleme: 725
Son düzenleme:

ilkeraslantas

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Memtest 86 ile tek tekntest edin isterseniz bi ramleri önce birini çıkarıp test edin sonra diğerini biri arızalı çıkabilir büyük ihtimalle . kullanım videoları var memtest86 nın basit şekilde test edebilirsiniz bakalım arızalı ram mevcut mu

c.topac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sistemi: win7
4GB ram 2 gb ekran kartı
i7 4510u 2.00Ghz işlemci dell marka laptop

Sorun: yakın zamanda bilgisayarı kapatıp açtığımda yaşamaya başladım ani yani anlık donmalar oluyor bazen bu kasılmalar sonucu ekran kararıp bilgisayar kendine reset atıyor hata olarak her zaman blue screen 1055 yazıyor örnek verecek olursan internette açtığım sekemleri kapatırken anlık donuyor kasıyor gibi gözüküyor harddisk led yanmıyor bilgisayarcıya götürdüm batarya da sıkıntı var dedi ama bataryayı takmadan kullandığım da da reset atıyor kendine ve çekilmez bir hale geldi artık :( alakası var mı bilmiyorum ama bilgisayarın hoparlörde çok az seviyede cızıltı sesi var akıl verebilecek var mı acaba yardıma gerçekten ihtiyacım var :(
@ilkeraslantas dediği gibi sorun ramlar'den kaynaklanıyor. Memtest86 ile ram kontrol'ü yapabilirsiniz.

EFSN61

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Dediğiniz programı uyguladım ama herhangi bir sonuç vermedi
20180401_184209.jpg

EFSN61

Asistan
Reaksiyon puanı
20
@ilkeraslantas dediği gibi sorun ramlar'den kaynaklanıyor. Memtest86 ile ram kontrol'ü yapabilirsiniz.
kontrolü yaptım ama her hangi bir sonuç yok yani RAM ler de sıkıntı yok en azından ben öyle anladım