ErdemKr91
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 14
Selamünaleyküm arkadaşlar belki konu dışı olabilir ama yeni telefon alacak arkadaşlar belki bu yazımla seçimini yapabilirler. Şimdi günümüz çağında herkesin eline bir telefon var en eskisinden en yenisine göre günümüz teknolojiler arttıkça telefonların çıtası yükseliyor bu durumdan dolayı ve ülkemizdeki vergilerden dolayı bana göre amiral gemileri astronik rakamlara çıkıyor. Bizim ülkemizde de herkesin maddi durumu ortada ama herkes son model telefon almak için yemiyor içmiyor para biriktiriyo veya mobil sağlayıcaların soyguncluğuna uğrayor herşeye rağmen alıyoruz bu telefonları. Bu benim içinde geçerli ben tam bir teknoloji meraklısıyım ay sonunu çıkaramayacağımı bile bile yine aklımda kalan o teknolojik aleti alırım nasıl olsa ikinci el satarım mantığıyla gidiyorum hala da öyleyim. Şimdi gelelim asıl konuya ben ne iOS u savunurum ne de android i ama gerçekleri konuşucam. 2500-3000-4000-5000 gibi rakamları verip telefon alıcaksanız o telefon sizi en az 5 yıl götürmeli. Emin ki herkes benim gibi aldığı telefonun 2-3 yıl sonrada ilk günkü gibi performanslı olmasını bekler. Geçen sene ilk çıktığı zaman Samsung S8 Plus aldım gayet memnundum ama telefona bi güncelleme geldi işin içine ettiler, soğudum telefondan ve Aralık ayında İPhone 8 Plus’a geçtim. Bir karşılaştırma yapıcam size şimdi iPhone 6 bugün iOS 11.2 ile ilk günkü gibi olmasa da verimli çalışıyor mu bence evet peki ya aralarında 2-3 ay olan diğer android modellere bakalım Samsung S6 android 8 ile nasıl bir performans göstericek ben merak etmeyin diyorum LG nın o yıl ki amiral gemisi G4 tu galiba yanlış hatırlamıyorsam peki ya G4 te android 8 ile performansı nasıl olurdu ? Bazı forumlarda yorumlarda görüyorum “Android özgürlüktür.” Felan diye adam cihazına root atınca cihazın özgür kendisinin de telefon geliştiricisi olduğunu zannediyor ama iOS da aynı işlem jelibreak ile oluyo yanlış mıyım? Hem iOS ta android deki gibi telefona ve yazılıma göre ayrı aramıyorsun sütümün neyse bütün diğer iOS cihazlarada oluyo. Telefonunu garanti dışı bırakmak isteyenler her iki sistemde de bunu yapabilir. Şöyle bir geriye baktım da yazı bayağa uzamış kısacası arkadaşlar paranız neye yetiyorsa onu alın bu telefon işinin sonu bitmez. Ben şu an iPhone 8 plus kullanıyorum ama param olsa gider Samsung S9 Plus ta alırım sırf merakım geçsin diye. Ama bu benim kişisel görüşümdür ister dikkate alın ister almayın yüksek meblağ verip uzun yıllar bi telefon kullanmak istiyorsanız bence iOS cihazlarını seçin şimdilik söyleyeceklerim bu kadar sevgi ve saygılarımla...