- Reaksiyon puanı
- 15,467
- Aptalın, bilge bir cevaptan öğrenebileceğini bilge bir adam aptal bir sorudan öğrenebilir.
- Bir hedefinizin olması, o hedefe her zaman ulaşacağınız anlamına gelmez; çoğu zaman hedef sadece nişan alacağınız bir yerin olmasını sağlar.
- Kullanışlı olana uyum sağlayın, kullanışsız olanı reddedin ve özellikle size ait olanlarla harmanlayın.
- Şartların canı cehenneme, ben fırsatları yaratırım.
- Ben uyumaya inanırım.
- (Erkek kardeşi Robert Tanrıya inanıp inanmadığını sorduğunda ona cevabı.)
- Bilgi bize güç verir; ancak saygıyı karakterinizle kazanırsınız.
- Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen, aptaldır -Ona karşı tetikte ol! Bilmeyen ve bilmediğini bilen, basittir -Ona öğret! Bilen ve bildiğini bilmeyen, uyuyordur -Onu uyandır! Bilen ve bildiğini bilen, bilgedir -Onu takip et!
- İyi bir dövüş ustası sinirlenmez, hazırlanır.
- (Ejder Kalesi (1973), Tapınağın daha eski bir üyesiyle konuşmasından.)
- İnsan, yaşayan bir canlıdır, kendi bireyini yaratır, bu (kendi oluşumu) herhangi bir tarz veya sistem oluşturmasından daima daha önemlidir.
- Kendimi ne olarak düşünmek istediğimi biliyor musun? Bir insan olarak. Çünkü, Konfüçyus'un dediği gibi "Ancak gökyüzünün altında, mutlulukların altında bir tek aile bulunur. Sadece onu meydana getiren kişiler farklıdır."
- (Bruce Lee: Son Röportaj (1971))
- Sadelik, mükemmelliğe giden yoldur.
- Sana ben iyiyim dersem, muhtemelen kendimi övdüğümü söyleyeceksin; ama sana ben iyi değilim dersem, yalan söylediğimi bileceksin.
- Sınırlar yoktur. Vadiler vardır, ancak orada kalmamalısın, onlardan öteye ulaşmalısın.
- Soyut evrenin gerçek gücünü gösterir. O somut olanın tohumudur.
- Tahtalar karşı vuruş yapmaz.
- (Ejder Kalesi (1973), Bruce Lee'nin karakteri bunu "Oharra"nın yumruğuyla tahtayı parçamasından sonra Oharra'ya hitaben söyler.)
- Tümüyle dürüst olmak gerekirse, gerçekten hayır.
- (Gazeteci Alex Ben Block tarafından Tanrıya inanıp inanmadığı sorulduğunda).
- Zihnini boşalt. Su gibi formsuz, şekilsiz ol. Şimdi, suyu bir bardağa doldurursan, su bardak olur. Onu çay demliğine doldur, o zaman su çay demliği olur. Bak, su akar, yayılır, damlar ya da parçalanır. Su gibi ol dostum.