Mavi Ekran + Donma - Kilitlenme !

İbrahim010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarım durduk yere donup kalıyor, kilitleniyor sadece fare hareket ediyor fakat hiç bişeye tıklanmıyor, müdahale edilemiyor.

Birde Aldığım çeşitli mavi ekranlar var.
PAGE_FAULT_NONPAGED_AREA
IRQL NOT LESS OR EQUAL
PFN LİST CORRUPT
MEMORY MANAGEMENT

Bu kodları araştırdığım sitelerin çoğunluğu ramden kaynaklı olduğunu söylüyor. Fakat memtest86+ ile tarama yaptım hiç bir sorun çıkmadı ramde. Lütfen anlayan kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Bilgisayar özelliklerim:
Amd Athlon(tm) II X2 260 Processor.
4 Gb 640 Mhz (DDR 3-1280) RAM.
ASUSTeK M4A78LT-M-LE Anakart.
Amd Radeon R7 240 Ekran Kartı.
Windows 7 64 bit.

Windows 10 da çok fazla sorun aldığım için Win 7'ye dönüş yapmak zorunda kaldım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
temiz bir format atmayı deneyin öncelikle, zaten format atabiliyorsnız ramler sağlıklı çalışıyor demektir.

temiz format atmak demek windowsun olduğu disk bölümünü ve mbr bölümünü silip yeniden buraya windowsu kurmak demektir. sadece biçimlendirme yapmanızı önermiyorum, silin gitsin. yepyeni bir bölüm olsun diskin windows bölümü.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Merhabalar,

Bilgisayarınız özellikleri bakımında Windows 10 kullanmaya elverişli değil zaten Windows 7 ile daha kararlı olacaktır.RAM bölümünde sıkıntı olup olmadığını anlamanın en sağlıklı yönü başka bir RAM ile denemek olacaktır.

İbrahim010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
temiz bir format atmayı deneyin öncelikle, zaten format atabiliyorsnız ramler sağlıklı çalışıyor demektir.

temiz format atmak demek windowsun olduğu disk bölümünü ve mbr bölümünü silip yeniden buraya windowsu kurmak demektir. sadece biçimlendirme yapmanızı önermiyorum, silin gitsin. yepyeni bir bölüm olsun diskin windows bölümü.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Defalarca format attım, bu bir çözüm getirmiyor malesef.

Merhabalar,

Bilgisayarınız özellikleri bakımında Windows 10 kullanmaya elverişli değil zaten Windows 7 ile daha kararlı olacaktır.RAM bölümünde sıkıntı olup olmadığını anlamanın en sağlıklı yönü başka bir RAM ile denemek olacaktır.

Memtest86+ ile tarama yaptım ramde hiçbir sıkıntı yok. Üstelik format atarkende bi sıkıntı yok. Yeni alınmış yeni takılmış ram. Bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,552
temiz format attığınız halde sorun devam ediyorsa şunu yapın; performance test programı ile ayrı ayrı önce ramleri sonra hdd yi bir testten geçirin. hangisinin testinde uyarı veriyorsa veya çok düşük/anormal değerler çıkıyorsa o parça arızalı olabilir.

İbrahim010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dediğinizi deneyip tekrar dönücem.

İbrahim010

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yardım edebilicek yok mu ya, çok fazla
IRQL NOT LESS OR EQUAL Mavi ekran hatasını almaya başladım.