Eskiden olmayan fps düşüşleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tkkasim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tkkasim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay öncesine kadar 150 200 fps alıyordum Video çekerken en kötü 100 düşüyordu sonra birden video çekmediğim halde 30 fps almayıa başladım Windows 10 formatı atarken elektrik kesildi pc açılmama başladı sonra bilgisayarcıyla götürdüm format atmış Windows 10 crackli yüklemiş driverleri yükledim fakat aynı sorun oldu sonra dedim önceden araştırdım kadarıyla sahte işletim sistemi fps düşürüyor orijinal Windows 7 yükledim driverleri yüklü Windows uptade güncel bi ara düzeldi 1 haftalık sonra tekrar başladı şuan 30 40 fps alıyorum her oyunda yardım edebilir misiniz?
Sistem
Ekran kartı amd radeon r9 380 serisi
İşlemci amd fx 8320
Anakart msi 970 gaming amd
Ram gskill 8gb ripjawsx ddr3 1600mhz
İşletim sistemi Windows 7 64 bit

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
En kolay yolu ekran kartının güncellemesini kontrol edin ya da uygulamadan kaldırıp yeni den en güncel sürümü indirin. Olmazsa yeni den format atın. Bir de sağ tuş yapıp ekran ayarların dan şuna tam emin değilim adından ekranözğnürlüğünü kontrol edin sanmıyorum ondan olacağını ama bakmanızı öneririm

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Windows 10 ağır gelir 8.1 yükle daha iyi

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
Windows 10 ağır gelir 8.1 yükle daha iyi
Windows 10 bu sisteme ağır gelmez yalnız.FX serisi işlemci ve R9 390 ekran kartından bahsediyoruz.RX 4xx serisi çıkmadan önce AMD serisinin en güçlü ekran kartlarından biriydi.Tam tersine Windows 10 8.1 den daha hafif bir sistem.Windows 7 kadar hafif hatta sadece son 2-3 yılın donanımı ile daha iyi uyuyor Windows 10.Windows 8.1 e kötü diyemem ama 7 ile 10 un gerisinde kalan bir sistem.

Arkadaşın soruna gelirsek korsan Windows FPS düşürür gibi olay yok.Bende kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok.Temiz Windows 10 format atıp 50 TL ye key alabilirsin için rahat etmezse.Sürücülerini temiz bir şekilde yüklemeyi dene ve BIOS ayarlarını da güncellemeyi ihmal etme :)

daggerdale12

Asistan
Reaksiyon puanı
100
Selamlar ve geçmiş olsun öncelikle, elektrik kesintileri donanımlar için can sıkıcı olabiliyor. Sorunun donanımsal olabilir, zamanında başıma gelmişti. Ben de böyle bir sorun yaşıyordum, normalde 60 fps çalışan oyun 40'ı geçmiyordu. Uzun süre anlamadım ne olduğunu, sonra işlemciden şüphelendim ve ısısını ölçen bir program yükledim. Kısa sürede 100 derece üstüne çıkıyordu. Meğer işlemcinin termal macununu değiştirirken fanı tam takamamışım.

Elbette senin sorunun çok farklı ama elektrik kesintisi sonrası açılmama beni çok şüphelendirdi. Bu işten anlayan birine donanım parçalarını test ettir derim herhangi bir harcama yapmadan önce.

İnşallah kısa sürede sorunun çözülür.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay öncesine kadar 150 200 fps alıyordum Video çekerken en kötü 100 düşüyordu sonra birden video çekmediğim halde 30 fps almayıa başladım Windows 10 formatı atarken elektrik kesildi pc açılmama başladı sonra bilgisayarcıyla götürdüm format atmış Windows 10 crackli yüklemiş driverleri yükledim fakat aynı sorun oldu sonra dedim önceden araştırdım kadarıyla sahte işletim sistemi fps düşürüyor orijinal Windows 7 yükledim driverleri yüklü Windows uptade güncel bi ara düzeldi 1 haftalık sonra tekrar başladı şuan 30 40 fps alıyorum her oyunda yardım edebilir misiniz?
Sistem
İşlemci amd fx 8320
Merhaba,
[Çözüldü] Sistemimden Tam Performans Alamıyorum
Bu konuda neredeyse bütün çözümleri konuştuk. Bir göz atın.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Windows 10 bu sisteme ağır gelmez yalnız.FX serisi işlemci ve R9 390 ekran kartından bahsediyoruz.RX 4xx serisi çıkmadan önce AMD serisinin en güçlü ekran kartlarından biriydi.Tam tersine Windows 10 8.1 den daha hafif bir sistem.Windows 7 kadar hafif hatta sadece son 2-3 yılın donanımı ile daha iyi uyuyor Windows 10.Windows 8.1 e kötü diyemem ama 7 ile 10 un gerisinde kalan bir sistem.

Arkadaşın soruna gelirsek korsan Windows FPS düşürür gibi olay yok.Bende kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok.Temiz Windows 10 format atıp 50 TL ye key alabilirsin için rahat etmezse.Sürücülerini temiz bir şekilde yüklemeyi dene ve BIOS ayarlarını da güncellemeyi ihmal etme :)
Daha iyimi benim sistemimde bile win10 yüklü konu sahibinkindende üstün 6-7 aylık sistemime işkence ediyor resmen ne stabilliğinden bahsediyorsanız artıkına

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246

Windows 10mu stabil? HAHAHAHAH. Gelmiş geçmiş en stabil microsoft işletim sistemi windows 7 dir. Ben z170 sistemde bile windows 7 kullandım. Windows 10 önce çökme ve disk hatasını çözsün. 4. Milenyum faciası @the grudge haklı. Her ne kadar aramızda olmasada. Herşeyin en sonu en iyisi diye bir kural yok. Ayrıca windows 8 ile 8.1 i karıştırdın sanırım. Windows 8.1 i bile 10a tercih ederim. Serbest piyasa ekonomisinin insan üzerindeki baskısı. Anlaşmalar olmasa bütün markalar windows 7ye hatta linuxe abanacak haberiniz bile yok.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Sistem
İşlemci amd fx 8320

Sistemin hasar almış olabilir başka video çekme programlarını denedin mi?