Modem Önerisi

bluemooon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İnternet hızımı 16 mbps yaptırdığımdan beri internetimde kopmalar yaşıyorum. Modemle alakalı olabileceğini düşündüm çünkü önceden böyle bir sorun yoktu. Kullandığım modem Tp-Link TD-W8151N 3 telefon ve 2 bilgisayar bağlı oluyor genelde. Zaten kendi kendine kapanma, kopup bir süre gelmeme gibi sorunlar başladı hızını arttırdığımdan beri. Konu ile ilgisi var mı bilmiyorum ama daha çok oyun, film indirmek, video izlemek gibi işler için kullanıyorum interneti. Önerileriniz varsa bekliyorum çünkü bu konuda hiçbir bilgim yok.

Son düzenleyen moderatör:

Master Yoda

Profesör
Reaksiyon puanı
234
1517222266938.png

Sizdeki bu galiba değil mi (Bu arada 16Mbps çok düşük bununla dğru düzgün bir şey yapamazsın)

Bu iyi gibi Archer D50

bluemooon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
518S5Un91sL._SY450_.jpg

Şekil olarak böyle ama model yukarıda belirttiğim model. 16 şimdilik bana yetiyor. Bunu alsam kurulumunu kendim yapabilir miyim? Bu konularda bilgim yok pek çünkü. Ve bahsettiğim sorunlar modemden mi kaynaklıdır?

Master Yoda

Profesör
Reaksiyon puanı
234
sorumlar modemden kaynaklı olabilir.
bende bu konularda aşırı bilgili değilim galiba forumda şu an kimse yardımcı olamayacak o yüzden hemen almanızı önermem
eğer almayı düşünüyorsanız hızlı kurulum videosu:

bluemooon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Birkaç gün bekleyebilirim sanırım. Teşekkür ederim :)

Reaksiyon puanı
84
ZyxEL Kullanıyorum hangi modeli bilmiyorum ama 5 senedir sıkıntısız kullanıyorum.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Hemen modem tavsiyesi nedir yahu? Herkes uzman olmuş. Modem arayüzündeki hat değerlerini kontrol et veya buraya görsel olarak at işi bilenler yorumlasın. Hız yükseltiminden sonra çıkmış ise sorun %90 hat kaynaklıdır. Modemin dandik bir modem değil.

bluemooon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hemen modem tavsiyesi nedir yahu? Herkes uzman olmuş. Modem arayüzündeki hat değerlerini kontrol et veya buraya görsel olarak at işi bilenler yorumlasın. Hız yükseltiminden sonra çıkmış ise sorun %90 hat kaynaklıdır. Modemin dandik bir modem değil.

Bu işleri bilmediğimden modemden mi kaynaklı acaba diye düşündüm. Evet hız yükselttikten sonra ortaya çıktı. Değerler şunlar. Dediğim gibi hiç anlamadığım için söyleyeceğim, bağlantı koptu mu normal olarak muhtemelen hepsi 0 oluyor.
Ekran Resmi 2018-01-29 20.30.09.png

Master Yoda

Profesör
Reaksiyon puanı
234
hocam biz de kimse bir şey yazmayınca yardımcı olmaya çalıştık
ben neredn bileyim downstrean upstream vs nedir

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Bu işleri bilmediğimden modemden mi kaynaklı acaba diye düşündüm. Evet hız yükselttikten sonra ortaya çıktı. Değerler şunlar. Dediğim gibi hiç anlamadığım için söyleyeceğim, bağlantı koptu mu normal olarak muhtemelen hepsi 0 oluyor.Ekli dosyayı görüntüle 34045

Hattınızın gürültü değerleri (SNR) tabiri caiz ise yerlerde. Hattınız 16 mbps değerlerini desteklemiyor. SNR 16 nın altında ise hat kopmalarınız çok normal. Servis sağlayıcınız ile görüşürseniz de hızınızı düşüreceklerdir. 8 mbps ile de çok nadiren de olsa kopmalar olur ama işinizi görür diye düşünüyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Modemlik bir sorunuz yok. İçiniz rahat etmezse eğer bir tanıdığınızın modemi ile test edin. Boş yere para harcamayın.

Son düzenleme:

bluemooon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hattınızın gürültü değerleri (SNR) tabiri caiz ise yerlerde. Hattınız 16 mbps değerlerini desteklemiyor. SNR 16 nın altında ise hat kopmalarınız çok normal. Servis sağlayıcınız ile görüşürseniz de hızınızı düşüreceklerdir. 8 mbps ile de çok nadiren de olsa kopmalar olur ama işinizi görür diye düşünüyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Modemlik bir sorunuz yok. İçiniz rahat etmezse eğer bir tanıdığınızın modemi ile test edin. Boş yere para harcamayın.

Yalnız bu değerler değişiyor takip ediyorum da. Şu an şöyle mesela.

SNR Marjı
Downstream Upstream

22.9 11.7db

16’ya yükselttiğimde ilk birkaç gün hiçbir sorun oluşmamıştı halbuki.