Öğrenciye Hangi Bankalar Kredi Kartı Veriyor?

Bu konuyu okuyanlar

gulcan1616

Öğrenci
Katılım
15 Ocak 2018
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
32
ogrenciye-kredi-veren-banka-298x168[1].jpg


Bankalar günümüzde öğrencilere kredi kartı vermektedirler ve sayıları da bir hayli fazladır. Hatta birbirleriyle yarışır konumda olmakta , üniversite kampüslerine bazı alanlar bile açmaktadır. Genellikle üniversite öğrencileri 18 yaşını doldurmuş olduklarından kredi kartlarını rahatça bankalardan temin edebilmektedirler. Çünkü bankalar öğrencileri büyük bir potansiyele sahip müşteri olarak görmektedirler. Tabi ki bu noktada bankalar ,öğrencilerin ailelerine veya sahip oldukları burslara da güvenmekte ve onları bir teminat olarak görmektedirler. Eğitim hayatları boyunca üniversite öğrencileri nakit paraya ihtiyaç duyabilirler, bu yüzden de taksitli nakit avans en çok ihtiyaç duydukları kredi çeşidi olabilir. Bunun dışında okul ihtiyaçları, gıda , giyim , eğlence gibi alanlarda da harcama yapmak için kredi kartına sahip olmak isteyebilirler.
Çalışmayan öğrenciler sabit bir gelire sahip olmadıklarından birçok imkandan bu sebeple faydalanamazlar . İşte bu noktada öğrenciler kredi kartına ya da krediye ihtiyaç duyduklarında bankalar devreye girer. Bankalar öğrencilere aidatsız kredi kartı vermek istemektedirler , karşılık olarak da öğrenciler bu fikre oldukça sıcak bakmaktadırlar. Ayrıca kredi kartları kullanıma bağlı olarak pek çok promosyon hediye de vermektedir. Bir maç bileti veya konser ya da sinemalarda indirimli biletler , belli restoranlarda gençlere yönelik indirimli veya bedava yemekler öğrencilere oldukça cazip gelmektedir ve hangi bankadan kart alacaklarına dair seçimlerini etkilemektedir. Bankalar kendi kartlarının seçilmesi için genelde yarış içindedirler bu durumdan da öğrenciler oldukça karlı çıkmaktadır.
Öğrenci banka kredi kartını nasıl alır ?
Öğrencilerin banka kredi kartlarını nasıl aldığı,
avantajları, limitleri, faiz oranları, yıllık aidatları gibi daha birçok konu merak konusudur. Öğrencilerin kredi kartı almak istediklerinde öğrenci kimlik kartları ve nüfus cüzdanlarıyla bankalara başvurmaları , gerekli formları doldurmaları yeterlidir. Bazı bankalar yıllık kart ücreti de almamaktadırlar ve dediğimiz gibi öğrenciler bu kartlarla sinema , tiyatro gibi kültürel faaliyetlerinde indirimli biletler kazanabilmekte, topladıkları puanları çeşitli firmalarda kullanabilmekte ya da büyük gıda firmalarından indirimli yiyecekler alabilmektedirler. Öğrenci kart limitleri bankadan bankaya değişiklik gösterse de aşağı yukarı 400 ila 1000 lira arasındadır. Birçok banka , öğrencilerin sabit geliri olmadığından , ödemede zorluk çekmemeleri , yüksek miktarlarda borca girmemeleri için limitleri yüksek tutmamaktadır. Kara listede olmayan ve gerekli evrakları toplayan öğrenciler, banka şubelerinden veya internetten başvuruda bulunabilirler ama direk bankaya yapılan başvurular daha çabuk sonuçlanmaktadır. Bunun yanı sıra herhangi bir geliri ya da maaşı olan öğrenciler, bordrolarını da ibraz etmeleriyle kredi kartı limitlerini yükseltebilirler. Öğrenci olup 5000 TL. ya da daha yüksek limitli kredi kartına sahip olan öğrenciler de mevcuttur.
Öğrencilere kredi veren bankalar hangileridir ?
Öğrencilere kredi veren bankalar
ı şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Hsbc Bankası Campüs Card
  • Hsbc Hızz Üniversiteli
  • Hsbc Konsept Üniversiteli
  • Türkiye İş Bankası İş’te Üniversiteli
  • Garanti bankası Bonus Genç
  • Yapı Kredi bankası Play Card
  • Halkbank Genç Paraf
  • Ziraat Bankası Genç Bankkart
  • QNB Finansbank Go Card
  • ÜniversiTEB
  • Akbank Exi26
  • Vakıfbank Like Card
  • Denizbank D-Şarj
 
Son düzenleyen moderatör:

lgsever

Müdavim
Katılım
5 Nisan 2017
Mesajlar
3,004
Reaksiyon puanı
1,458
Puanları
113
Yaş
22
Güzel olmuş eline sağlık ancak farklı yaş aralıklarına göre değişebiliyor.Mesela devlet veya özel kurum, vakıf bursları için bazı yaş gruplarında ebeveyn teminatı olması gerekiyor.Ama belli yaş aralıklarındada serbest olarak direkt verilebiliyor.
 

man_tar

Öğrenci
Katılım
20 Ekim 2009
Mesajlar
87
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar 2018 2019 adlı yazımda bu konuyu detaylıca irdeleyip bilgilerimi paylaştım arkadaşlar... Tavsiyem şu bankanın limiti fazlaymış, ona başvuru yapalım şeklinde konuyu ele almayın. Yıllık kart aidatı ücreti var mı? Nakit avans veriyor mu? Hangi ayrıcalıklardan faydalanabiliyorum? gibi soruların cevabını öncelikle arayın.
 
Son düzenleyen moderatör:

sozlrcom

Öğrenci
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Öğrenci Kredi Kartı Veren Bankalar (10 BANKA, KARŞILAŞTIR BAŞVUR) 10 bakaya ait öğrenci kredi kartları, yıllık ücretleri, SMS ile başvuru yolları hakkında detaylı bilgiler.

Edit: Ayrıca arkadaşlar 18 yaşından küçükler için verilen kartlar banka kartı gibi oluyor. Yanii içine para yükleyerek harcama yapabiliyorsunuz. 18 yaşını doldurmamış hiç bir bireye kredi kartı verilmemektedir.
 
Son düzenleyen moderatör:

sarileblebi

Öğrenci
Cezalı
Katılım
10 Mart 2020
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
33
Günümüzde her şey internette daha uygun olduğundan dolayı kredi kartı olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline geldi. Üniversite öğrencileri için Paraf Genç Kart’ı öneririm. Hem devlet bankası güvencesi var hem de limiti aşırı yüksek değil. Bu durum da risk oranını azaltıyor. Ayrıca elektronikte, dijital platformlarda vs. yani tam gençlere yönelik sektörlerde özel indirim fırsatları sunuyor. Zor durumlar için nakit avans seçeneği de var. Kısacası başvurun kimseye muhtaç kalmadan kendi işinizi halledin derim.
 
Üst