Dünyanın en pahalı seri üretim spor otomobili

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
"Dünyanın en pahalı seri üretim spor otomobili" olarak bilinen Bugatti Veyron 16.4 model serisi, Türkiye'de satışa sunuldu. Bugatti Veyron'un Türkiye'deki fiyatı 2,5-2,6 milyon euro civarında olacak.

wsbugattiveyron0071280xxv8.jpg

Doğuş Otomotiv-Bugatti Genel Müdürü Gino Bottaro, aracın tanıtıldığı basın toplantısında, bu markayı temsil eden dünyada 20. ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, Bugatti'nin, 300 kilometrelik hıza 16,8 saniyede ulaştığını, bu sürenin, rakiplerin performansının yarısı olduğunu ifade etti.

23375566hp7.bmp

Araç üretiminin dünyada 300 adetle sınırlandırıldığını ve sipariş üzerine kişiye özel olarak üretileceğini kaydeden Bottaro, dünyada vergisiz anahtar teslim satış fiyatı 1,1 milyon euro olan aracın Türkiye'deki satış fiyatının ise 2,4 milyon avro olacağını bildirdi.

18400681um7.bmp

Bottaro, "Türkiye'de gelecek seneki kotamız bir adet Bugatti Veyron" dedi.

Bottaro, önümüzdeki yıl dünyadaki satış fiyatı 1,2 milyon euro'ya çıkacak Bugatti Veyron'un Türkiye'deki fiyatının ise 2,5-2,6 milyon euro civarında olacağını ifade etti.

Bugatti Satış Pazarlama ve Satış Sonrası Direktörü Alasdair Stewart da, ilk otomobili 10 Mart 2006'da sahibine teslim ettiklerini, şimdiye kadar dünyada 175 Bugatti Veyron teslimatı gerçekleştirdiklerini, 75'inin de siparişinin alındığını, dolayısıyla 2006'dan bu yana 250 adet sipariş adedine ulaştıklarını söyledi.

Son 3-4 yılda koleksiyonerlerin otomobil yarışlarında da varlık gösterdiklerini ifade eden Stewart, ayrıca Hong Kong, Moskova ve Çin gibi dünyanın birçok yükselen yeni piyasasında başarılı tanıtımlar gerçekleştirdiklerini, Pekin'de tanıtımdan 2 saat sonra ilk Veyron'u sattıklarını söyledi.

Verilen bilgiye göre, 2009 yılının mart ayından itibaren müşterilerine teslim edilmeye başlanacak Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport'tan sadece 150 adet üretilecek. İlk 50 adedi mevcut Bugatti müşterileri arasından sipariş verenlere öncelik tanınacak şekilde üretimi gerçekleştirilecek.

kaynak:http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Y...en_pahali_seri_uretim_spor_otomobili/493539/0

dLL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Araba Budur Kardeşim...
1001 Beygir.Parmak Ucuyla Dokunacaksın Gaza Kaçmasın Diye.Gaza Basınca İnsanın İçine Haz Gelecek.İngiltere'de Görmüştüm Geçen Sene 2007 Üretimi Arabanın Kornasından Tut,Kaçışına Kadar Adamı Afallatır.Bütün Cadde'nin Veyron'u İzlediğini Unutamıyorum :)

Bence Türkiye'ye Gelmesin Gelsede Almasınlar..!
Neden Diyeceksiniz?
Türkiyede Bu Arabayı Sürecek Yol Görmedim Bugüne Kadar.Bugünden Sonra Olur İnşallah...

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
300 km ye 16sn de...of be

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
1 milyon Euro'luk araç ülkeye giriyor gümrük vergisi bandrol ötv kdv muamele derken oluyor sana 2,5 milyon Euro.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Abi Benim Hiç arabam OLmadıki ühühühü:)

faceoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vergisi, temizliği, litre litre yakan motoru.
bunların hepsi kendi başına aylık gideri orta sınıf şahin parası. :)