• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

WhatsApp’tan tehdit geldi

Batubenn

Asistan
Eski bir tanıdık WhatsApp’tan beni tehdit edip küfür etti ve ben mesajları sildim. Sonra pişman oldum ve onu şikayet etmek istiyorum. Mesajları geri getirebilir miyim? iPhone 7 kullanıyorum. Ya da Mesajlar olmadan suç duyurusunda bulunabilir miyim? Yani savcılık mrsajları çıkarabilir mi?

Eski bir tanıdık WhatsApp’tan beni tehdit edip küfür etti ve ben mesajları sildim. Sonra pişman oldum ve onu şikayet etmek istiyorum. Mesajları geri getirebilir miyim? iPhone 7 kullanıyorum. Ya da Mesajlar olmadan suç duyurusunda bulunabilir miyim? Yani savcılık mrsajları çıkarabilir mi?
Whatsapp yedekleri alınıyor bence otomatik, yazılanlar bulunur ama savcılık uğraşmaz ki

Çok kafa yorman gerekiyor yani boş iş söz konusu

yedek almamışsan işin çok çok zor mesaj olmadan savcılığa şikayetin bir mantığı olmaz zaten.

bildiğim kadarı ile, whatsapp yazışmalarınız mahkemede delil olarak gösterilemiyor ne yazık ki.

savcılıkta uzaklaştırma kararı falan çıkarılıyor ama mahkeme kısmını bilemiyorum

Tehdit konusunun hukukta karşılığı çok kapsamlıdır. Bu nedenle her şeyden önce, bu bağlantıyı incelemenizi tavsiye ederim. Eğer bu bağlantıyı inceledikten sonra kararınız değişmediyse, savcılığa suç duyurusunda bulunmayı deneyebilirsiniz. Buradan sonrasındaki işlemler için detaylı bilgiye sahip değilim.