Windows 10 Cd,Usb Olmaksızın Format Atmak ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emre_7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emre_7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
İyi günler arkadaşlar. Windows 10'da cd, usb kullanmaksızın doğrudan pc üzerinden format atmak mümkün mü? Ayrıca cihazım Windows 8 iken 10'a güncellemiştim. Format atılması halinde cihazım tekrar 8'e mi dönüşecek. Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

emre_7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Burada windows 10'dan eski sürüme dönmek isteyenler için yöntemden bahsedilmiş. Benim durumum farklı ben windows 10'dan memnunum format atmam halinde muhtemelen windows 8.1'e dönmüş olacağım. Windows 8.1'e dönmek istemiyorum. Format ile mevcut windows 10'u muhafaza edebilmenin yolunu araştırıyorum.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Burada windows 10'dan eski sürüme dönmek isteyenler için yöntemden bahsedilmiş. Benim durumum farklı ben windows 10'dan memnunum format atmam halinde muhtemelen windows 8.1'e dönmüş olacağım. Windows 8.1'e dönmek istemiyorum. Format ile mevcut windows 10'u muhafaza edebilmenin yolunu araştırıyorum.
Merhaba;

1- Microsoftun sitesinden Windows'u indir.

2- İndirme bitince İso dosyası şeklinde kaydet.

3- Bilgisayarında Winrar ya da buna benzer başka bir program varsa sağ click yap ve Klasöre Çıkart'a tıkla. Ya da dosyaya sağ click yap ve Birlikte aç seçeneğinden Windows gezgini ile aç.

4- Son olarak setup.exe'ye tıkla ve kuruluma başla.

Not: Bu şekilde yaparsan format atacağın diski biçimlendiremezsin. Yani formattan sonra Windows.old isimli bir klasör oluşur ama sen bunu silebilirsin.

emre_7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bu yöntem fabrika çıkışlı Windows 10'lar için geçerli. Windows 8.1 iken 10'a güncelleyenlerin bilgisayarlarına tekrar format atmaları halinde 8.1'e dönüyormuş galiba.Her neyse galiba bunun bi çözümü yok ilginiz için teşekkürler

---- Mesajlar birleştirildi ----

Merhaba;

1- Microsoftun sitesinden Windows'u indir.

2- İndirme bitince İso dosyası şeklinde kaydet.

3- Bilgisayarında Winrar ya da buna benzer başka bir program varsa sağ click yap ve Klasöre Çıkart'a tıkla. Ya da dosyaya sağ click yap ve Birlikte aç seçeneğinden Windows gezgini ile aç.

4- Son olarak setup.exe'ye tıkla ve kuruluma başla.

Not: Bu şekilde yaparsan format atacağın diski biçimlendiremezsin. Yani formattan sonra Windows.old isimli bir klasör oluşur ama sen bunu silebilirsin.
Dediğiniz yöntemi deneyeceğim sonucu bildiririm.

Son düzenleme: