Mediatek işlemcilerinin performansını nerden anlayabiliriz?

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Bildiğiniz üzere snapdragon işlemcilerini birçoğumuz ayırt edebiliyoruz.Mesela 600'lü veya 400'lü gibi işlemciler orta segmente hitap ederken 800'lü işlemciler ise üst segmente hitap ediyor.Peki mediatek işlemcilerini nasıl ayırt edeceğiz.Herhangi bir telefonun özelliklerine bakarken işlemci kısmında o mediatek yazısısını görünce beni hala bir ter basıyor.Hele o helio p (bilmem ne)yazısını grünce iyice elim ayağım dolanıyor ve o telefona bir daha bakmıyorum mediatek kullanıyor diye.Bu işlerden anlayan biriniz varsa lütfen iyice anlatsında bizde kurtulalım.teşekkürler.

teamscriptim

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Bana kalırsa Helio P serisi orta segment telefonlar için Helio X serisi de amiral gemiler için tasarlanmış. Neden olarak da kullanılan nmleri söyleyebilirim. X serisinde 10 nm kullanılmış çünkü. Tabi bu serbest çağrışım tamamen. Elle tutulur bir şey bulamadım henüz.

teamscriptim

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Şu linkte yer alan yazı dizisinde de açık bir şekilde belirtilmiş zaten hocam. Haklı çıkmışım :d
Ekleme falan: Kurallar gereği link kaldırılmıştır.

teamscriptim

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Yine aynı şekilde şu linkte P serisinin orta segment için tasarlandığı söylenmekte. Şu linkte ise X serisinin amiral gemiler ve üst seviye telefonlar için üretildiği belirtilmektedir.
--- Gönderi Güncellendi ---
Hocam webtekno falan filan Türkçe teknoloji sitesinden birşey paylaşmak yasak
Bilmiyordum hocam. Teşekkür ederim uyarınız için. Gerekli düzenlemeleri yaptım. Kusura bakmayın

cosmixy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
X serisi üst seviye , P serisi orta , geri kalanda çöp işlemcidir

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Abovvv forum yenilendikten sonra eski konularıma bir bakayım dedim abovvv başlığa bak bi mod el atsın

Koyehel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
En çok hangi telefon markası media tek işlemciyi kullanıyor , bilen var mı ?