7 Plus İmei sorunu

Unknown User

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,238
Abim 2-3 hafta önce 7plus almıştı, teknosa vb. bir yerden değil telefoncudan almıştı. İmei kayıtlı olduğu halde şöyle bir mesaj gelmiş

IMG_0411.JPG

kayıt sorgulama durumu ise şöyle

IMG_0412.JPG

Niye böyle bir mesaj gelmiş ya da çözümü nedir bilen varmı, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
O telefoncu yurtdışından veya ithalatçı garantili almış olabilir Mutlaka başka bir bayiye falan gidip kaydını yaptır yani kaçak ürün satıyor olabilir

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
Şöyle bir şey var, telefonun IMEI'si ile mesaj yolu ile belirtilen IMEI'yi karşılaştır... Zira bazen yanlışıkla gönderilebiliyor, cihaz kapanacak korkusuyla satılıp, kapanmayabiliyor...

Unknown User

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,238
O telefoncu yurtdışından veya ithalatçı garantili almış olabilir Mutlaka başka bir bayiye falan gidip kaydını yaptır yani kaçak ürün satıyor olabilir
yurtdışından gelmiş zaten
--- Gönderi Güncellendi ---
Şöyle bir şey var, telefonun IMEI'si ile mesaj yolu ile belirtilen IMEI'yi karşılaştır... Zira bazen yanlışıkla gönderilebiliyor, cihaz kapanacak korkusuyla satılıp, kapanmayabiliyor...
aynılar

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Abim 2-3 hafta önce 7plus almıştı, teknosa vb. bir yerden değil telefoncudan almıştı. İmei kayıtlı olduğu halde şöyle bir mesaj gelmiş

Ekli dosyayı görüntüle 30881

Ekli dosyayı görüntüle 30882

Niye böyle bir mesaj gelmiş ya da çözümü nedir bilen varmı, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Yurt dışından gelen cihazlar veya anakartı değişen cihalar için IMEI kayıdı yapılması gerekir.

IMEI kaydı nasıl yapılır? - Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

IMEI Kaydet

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Kısacası 150TL verip bir GSM operatöründe kaydını başlatacaksın yoksa kullanamazsın

cyandex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Merak etme aynı durum benim de başıma geldi. E-Devlette IMEI KAYITLI İKEN, bir numaradan benim IMEI kaydımın olmadığı yönünde bir SMS aldım!. DEVLETTE KAYITLI DİYORSA İŞ BİTMİŞTİR! Bir daha kayıt ettirmekle uğraşma, ben ikinci kez para vermeyeceğim. Sana da aynısını tavsiye ederim.

ufukceylan

Asistan
Reaksiyon puanı
84

Hiçbirşey yaptırma arkadaşım gerek yok ben uzun zamandır yurtdışı kullanıyorum birkaç telefondur iphone eşime dostumada yurtdışı alıyorum daha sağlıklı telefonlar olduğunu düşünerek. İmeisi kayıt edilmeden önce kullanılmış cihaz olduğu için otomatik gönderiliyor o işlem sırasına konuyor sıra gelince mesaj atılıyor. Hani bazen faturayı ödemene rağmen fatura borcunuz budur ödediyseniz dikkate almayınız mesajları gibi. Sorun yok yani dediğin gibi sorguladığın imei *#06# deki imei ise.

Firathwd

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Aldırmayın benim telefonda yurt dışı pasaport kayıtlı, her ay düzenli olarak bu mesaj geliyor nerdeyse :D
--- Gönderi Güncellendi ---
0516ACC3-4674-493B-B62A-F0C675EDEB3D.jpeg