Marka Algısıyla Neden Telefon Alınmamalı

TeknoBoss32

Profesör
Reaksiyon puanı
494
Evet.Bir çoğumuz duymadığı bir markanın telefonu alırken 'o markayı hiç duymadım.kesin sorunludur.bu marka alınır mı be' gibi söylemlerde bulunuyoruz.Bunu genelde teknoloji ile pek bir arası olmayanlar yapıyor.Bu markalar Samsung ve Apple dışındaki tüm markalar denebilir.Lg,Sony,Htc bir nebze daha biliniyor.Ama xiaomi,one plus,huawei gibi markalar marka adları olmadığı için alınmayabiliyor.(burda huawei en çok satan 3. telefon markası ama millet sony'i lg'yi televizyonlarından falan biliyor o yüzden söyledim)Bu markalar için genelde söylenen bu 1 ay sonra bozulur.Samsung daha iyi,apple daha iyi.Bu fiyata telefon mu olur.Samsung daha uzun götürür alma.Bunun garantisi var mı ki gibi şeyler söyleniyor.Tamamen yanlış.Şimdi o çok sevdiğiniz,hatasız,sorunsuz telefon yapıyor dediğiniz markalara bakalım.
1-Samsung Note 7 Faciası:Bildiğiniz gibi uzun ömürlü,kasma etme yapmaz,bilindik marka dediğiniz firmanın telefonu patlıyor.Evet.
2-Apple İos 11 Sorunları:Ya abi bir kere apple'ın işletim sistemi harika.Ne kasması yaa.En azından android'ler gibi takılmıyor dediğiniz işletim sistemini kullananlar güncelleme kapalı geziyor.

Bu örneklerden sonra;Bir kaç telefonu inceleyelim.İphone 7,Samsung Amiral Gemileri,Op5,Mi6
Fiyat olarak
http://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-note-8-64-gb-samsung-turkiye-garantili-pm-
HB000007PTJK
note 8

Apple iPhone 7 Plus 32 GB (Apple Türkiye Garantili) Fiyatı 7plus

OnePlus 5 64 GB (İthalatçı Garantili) Fiyatı - Taksit Seçenekleriop5

Xiaomi Mi 6 64 GB (İthalatçı Garantili) Fiyatı - Taksit Seçeneklerimi6

Fiyatlar arasında 2000-1500 tl bir fark var.Hatta daha fazlası.Şimdi hız konusuna gelirsek

op5 kendisinden 2000 tl fazla fiyata satılan iphone 7 plus ile yarışıyor.Kazanan op5 veya eşit denebilir

burdada op5 kendinden yine 2000 tl daha fazla fiyata sahip telefonları tokatlıyor.
Kamera olarak ise bu cihazlardan biraz daha iyiler kabul edelim ama bu cihazlar da hiç fena değil.Ayrıca bana göre tek eksikleri su geçirmezlik olmaması.Pil olarak'da op5 iphone 7yi 2 ye katlar.Bu telefonlar note8 den iphone 7 plus dan daha iyi değil doğru ama o fiyata daha iyi hız,batarya gibi şeyler sunabiliyorlar.Bu arada uzun kullanımda op5'in samsung'dan daha az kasma yapacağından eminim.Aynısı iphone içinde geçerli.Kullanan arkadaşlara sorabilirsiniz.
(BEN BURADA O TELEFONLARI KÖTÜLEMİYORUM AMA PARANIZ YOKSA BAŞKA SEÇENEKLERİNİZİN OLDUĞUNU VE MARKA YÜZÜNDEN ALMAMAZLIK YAPMAMANIZI SÖYLÜYORUM)

Ne oldu o samsung daha hızlı apple kalite dediğiniz telefonlara.Şimdi ise Samsung orta segment ve Huawei orta segmentine bakalım.Telefonlarımız Huawei p9lite 2017 ve ondan daha pahalı olan a3 2017.Performans kısmına gelirsek p9lite tokatlıyor.Ayrıca p9lite a5 ve a7 yi de tokatlıyor.A7 denilen cihaz mi6 fiyatına bu arada.Bu cihazlar o fiyata 1000 tl'lik telefondan daha kötü işlemci kullanıyor.A72016 serinin bir önceki cihazını şahsen kullanmış olup telefon clash royale gibi basit bir oyunda bile kasıyordu.Bilmiyenler için söyliyeyim o oyunu giriş segment telefonlar kasmadan oynatıyor.Burda Samsung'un bizi orta segmentte nasıl kazıkladığını görüyoruz.Daha bir çok örnek verebilirim.
Bu yazımda neden marka algısı yapmamamız gerektiğini açıklamaya çalıştım.İyi bir şekilde anlatabilmişimdir umarım.İyi forumlar

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bu algı elinde iphone samsung olan adamda olur bence. bilmezlerki iphone hariç diğer bütün telefonlar çinden parça üretilip yapıldığını.lg g5 aldım her hafta sorunluydu ondan önce sony xperia z3 aldım sorunluydu. samsung kullandım o telefonda sıkıntılıydı kasası laylondan üretilen telefon. ben olsam z17s mi 6 oneplus 5 varken samsunga lg ye ne bilim bilindik telefona para vermem onlardan daha ucuz özellik ve kalite olarak onlardan üstün bir sürü telefon var. s8 vs mi 6 s8 vs oneplus 5 kıyaslamada s8 den daha iyi markası samsung diye para veren adam var. neyse o kadar telefon denedim en son mi 6 alarak en mantıklı kararı verdim kendi adıma. darısı parası olmayıp 3500 liraya s8 alıp 48 ay taksite bölen arkadaşlara özene özene özümüzü kaybetmeyelim...iphone 6s sapa sağlamken iphone x için sıra bekleyenleri de unutmayalım.

uyildirim32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende s6 edge kullanıyordum. Onu satıp xiaomi mi a1 aldım sıfır. Birisi 2015 cihazı xiaomi 2017 Eylül cihazı. Arasında 50 TL fiyat farkı var ve her açıdan Samsung s6 edge daha iyi telefonum . Çok doğru tespitler ve açıklamalar.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Teknolojiden uzak,anlamayan kesim bunu daha çok yapıyor,One plus'ı ve Xiaomi'yi bilen birisi alır.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
çok kullanılan telefonlarda sorunlr çıkar.mi6 ,one 5 plus fazla kullanıcısı olmadığından sorunsuz telefonlarmış gibi gözükebilir

Reaksiyon puanı
258
Ne Xiaomi ne de OnePlus Türkiye pazarında olmadığı için haliyle garantili olmadıkları için hiç sıcak bakmıyorum.Türkiye pazarına girse Apple ve Samsung'a baya zorluk yaşatır.

deliyimbiraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Xiaomi tr de garantili olarak satılmıyor. Satılsa tamam dicem ama bu haliyle alınmaz. Tr de garantili olarak satılan markalar tercih edilmeli...

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Şimdi marka algısı ile küçük bir yanlış anlaşılma var Samsung denilince herkesin aklına note 8 s8 gibi canavar geliyor onlar çok tutuluyor çok satılıyor adam gidiyor uygun fiyatlı model alacak abi diyor Samsung daha iyi diye sırf marka için dandik modeline para veriyor. Çok güzel bir konu olmuş bu markalar da huawei gerçekten Harika iş çıkartıyor tabi yüksek fiyata çıkarsa note 8 gibi bir telefonun yeri ayrı. Tabi garantisi kötü olduktan sonra isterse en iyi telefon olsun yine önermem o ayrı konu garanti için de o parayı veren insanlar var haklı olarak

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
2000 liraya İphone 6 satılıyor bu ülkede. Baya baya gidiyor yani. Bu konuda milletimiz gerçekten bilgisiz.

TeknoBoss32

Profesör
Reaksiyon puanı
494
Galaxy ace den iphone 5s geçen adam iphone daha iyi diyor bir daha android kullanmam diyor

Bareth Gale

Profesör
Reaksiyon puanı
300
Düzeltme: Huawei telefon satışlarında Apple'ı geçerek dünyada 2. sıraya geldi, adamlar 9 ayda 10 milyon telefon satmış, büyük başarı adamlara helal olsun diyorum. Kendi işlemcilerini yaptılar, kamerada çığır açtılar nerdeyse Leica ile birlikte. Helal olsun Huawei'ye.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
En önemlisi, insanlar aldıkları markanın bir pazarlamacısı oluyor.;)

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kamerada trojikomik çığır :D
Düzeltme: Huawei telefon satışlarında Apple'ı geçerek dünyada 2. sıraya geldi, adamlar 9 ayda 10 milyon telefon satmış, büyük başarı adamlara helal olsun diyorum. Kendi işlemcilerini yaptılar, kamerada çığır açtılar nerdeyse Leica ile birlikte. Helal olsun Huawei'ye.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Fazla kullanıcısı olmamak?
Adımımi attığım yerde Xiaomi amirali kullanıcısı çıkıyor.
ben sokakta ellerinde telefon olanlara bakıyorum.ya samsung çıkıyor yada ıphone
huwei,asus ,sony kullanana rastladım ama xiaomi kullanan hiç görmedim

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Daha çok Samsung ve İphone kullanıcısı daha çok popüler

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
ben xiami markasını kime söylediysem o nedir diyor :D
hatta arkadaş 1500 tl ye telefon alcakmış.ben direk ona xiaomi önerdim ama vestel venüse kafayı takmış :)

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
J7 2017 var onu önerseydin
o telefon hakkıdna bilgim yok.ithalatcıve çift sım olmasa ben kesin mi6 alırdım.birde ekranı biraz daha büyük olsaydı
--- Gönderi Güncellendi ---
Neden bilmiyorum ama ıphone bana çok itici geliyo adını duyduğum andan beri daha hiç görmeden
hiç kullanmadığım için merak ediyorum.yani android ile arasındaki farkı görmek için

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
bende merakımdan ıphone kullanmak istiyorum

Kullanma bu resmen bir intihar olur
o telefon hakkıdna bilgim yok.ithalatcıve çift sım olmasa ben kesin mi6 alırdım.birde ekranı biraz daha büyük olsaydı

hiç kullanmadığım için merak ediyorum.yani android ile arasındaki farkı görmek için

Arkadaşına Galaxy j7 Pro 2017 yi öner oldukça iyi bir cihaz Her yerde bulunabilir

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
ben kullanıyorum j 7 diye diye sonunda aldım ama problemli çıktı aldığım ikinci gün çöktü. Ama sorun telefonda değil bende aynı gün için de yeni aldığım ayakkabının topuğu kırıldı. Ve daha bir sürü bahtsızlık.
ben aldığım tüm ayakkabıların topuğu kırılıyor.bu yüzden artık topuksuz düz ayakkabı giyiyorum :)