Finix
Daha mükemmel bir Troy
- Reaksiyon puanı
- 2,285
Aptallar için tasarlanmış bir masaüstü derlerdi eskiden Gnome için. Hala o kafa baksanıza.
Hocam niye öyle diyorsunuz ki?Aptallar için tasarlanmış bir masaüstü derlerdi eskiden Gnome için. Hala o kafa baksanıza.
Ben demedim linux Torvalds dediHocam niye öyle diyorsunuz ki?
Bence Gnome gayet güzel. Özellikle de Gnome Shell Extension'ları seviyorum ben.![]()
Ben demedim linux Torvalds dediHocam niye öyle diyorsunuz ki?
Bence Gnome gayet güzel. Özellikle de Gnome Shell Extension'ları seviyorum ben.![]()
De bunu GNOME2 zamanında söylemişti. GNOME3'e de tam bir felaket dedi, Fedora'nın arkasından saydırdı baya, Fedora'yı 10 yılı aşkın süredir kullanıyor ve şu an GNOME masaüstünü kullanıyorBen demedim linux Torvalds dedi
Slashdot
Adam haksız mı peki? Xfce, KDE, FinixDE gibi pek çok masaüstü ortamı müthiş özelleştirme seçeneklerine sahipken Gnome sürekli basitleştirme tercihine gitti. Eh.
GNOME mu fonksiyonellikte hiç gelişmedi ?Gnome başladığından beri görsellik ve fonksiyonellik anlamında köklü değişime hiç gidilmedi.
KDE ise tam tersi her versiyonda köklü değişimler geçirdi, gelişti.
geliştirilen yazımı tercih ederim her zaman, cila boya pasta basit işler, şasenin motorun değişmesi lazım.
2-3 ay kadar önceydi ama sizin için 3.26 yı da yükler denerim.GNOME mu fonksiyonellikte hiç gelişmedi ?En son ne zaman denediniz, gözünüzü seveyim ?
![]()
Aslına bakarsan, Gnome 1 - 2 kopya gibi.GNOME mu fonksiyonellikte hiç gelişmedi ?En son ne zaman denediniz, gözünüzü seveyim ?
![]()
gnome 1 - Google'da Ara:Aslına bakarsan, Gnome 1 - 2 kopya gibi.
Eline su dökemez su.
Sizce en iyi KDE dağıtımları hangileridir?gnome - kde karşılaştırması yapmak çok çok çok anlamsız.
gnome3.x henüz Enlightenment 16 seviyesini dahi yakalayamadı KDE 5 ise bir süre sonra çok daha stabil olacak, emin olabilirsiniz.
gnomeda ne widget var ne applet, xfce gibi hala conkylerle uğraştırıyor milleti, gerisini siz düşünün gari size kalmış...
Opensuse hiç fena değil.Sizce en iyi KDE dağıtımları hangileridir?
slacware, kaosSizce en iyi KDE dağıtımları hangileridir?
KaOS KDE'yi denemek istemiştim ama kurulumda sorun çıkmıştı. Sorun galiba benden kaynaklanıyordu.slacware, kaos
Bunu okuyunca sonunda mantıklı bir adam çıktı dedim şu koca forumda. Öyle değil mi ? İkisi de iyi, ikisinin de büyük bir kullanıcı kitlesi ve kendi projeleri var. A dağıtımı yada B masaüstünü iyi yada kötü diye karşılaştırmak anlamsız, moduna girdim.gnome - kde karşılaştırması yapmak çok çok çok anlamsız.
Bunu okuyunca da dumurda kaldımgnome3.x henüz Enlightenment 16 seviyesini dahi yakalayamadı KDE 5 ise bir süre sonra çok daha stabil olacak, emin olabilirsiniz.
Widget'a neden ihtiyacımız var ?gnomeda ne widget var ne applet, xfce gibi hala conkylerle uğraştırıyor milleti, gerisini siz düşünün gari size kalmış...
Sende Ubuntu madem çalışıyor, diğer dağıtımlar sorun çıkarıyor, neden başka dağıtıma geçmeye çalışıyorsun ?Hep Ubuntu tabanlı dağıtımlar kullandığım için farklı dağıtımlarda sorun yaşayabiliyorum.
Bu zamana kadar birçok dağıtım denememin sebeplerinden bazıları şunlardır:Sende Ubuntu madem çalışıyor, diğer dağıtımlar sorun çıkarıyor, neden başka dağıtıma geçmeye çalışıyorsun ?Madem elindeki çalışıyor, işini görüyor, seviyorsun, kullan gitsin
![]()
Acemilikti hocam. Ne yapalım?SEN SUÇLUSUN ! MÜHEBBET... HAYIR ! İNFAZ !![]()
Masaüstü ortamına göre değişir. Örneğin Xfce, Mate ve Openbox masaüstünü kullanan Linux dağıtımlarının Ram kullanımı düşüktür.Donanım ıstıyormu wın 10 kadar ?
Yaklaşık olarak benzerler GNOME ile Windows 10'un ram kullanımı. Disk ve işlemci kullanımı GNOME'da daha düşüktür.Donanım ıstıyormu wın 10 kadar ?
Herhangi bir ek araç olmadan değiştirmek dahi imkansız dedim.GTK temasını değiştirmek imkansız derken ? Gnome-tweak-tool ne güne duruyor ? GNOME'un KDE ile karşılaştırmasında şunu düşünüyorum ama. KDE sana bir birey gibi davranıyor. Kendisini baya derinden kişiselleştirmene izin veriyor. Power user'lar ve KDE'nin özelliklerini, uygulamalarını sevenler için harika araçları var. Ama GNOME bugün bir standart. Ben de bu yüzden GNOME seçiyorum. Ubuntu'nun ana masaüstü GNOME. Fedora'nın ana masaüstü GNOME. OpenSUSE pek söylemese de KDE'den GNOME'a dönmeye başladılar. Kullanıcı sayısı çok fazla GNOME'un. En fazla tema GNOME'a çıkıyor. En fazla sponsoru GNOME almış durumda. Daha sayayım mı ?
The GNOME Foundation – GNOME
Finix vurdu gol olduuuu sayın seyircilerHerhangi bir ek araç olmadan değiştirmek dahi imkansız dedim.
Olabilir, zira GNU işletim sistemi tasarısının en önemli parçası Gnome'dur ve çok eskiden beri KDE üvey evlat muamelesi görür. Bu iş tartışmalı epey, hatta genel olarak Stallman fanatikleri ile GNU'nun ötesinde bir özgür yazılım isteyenler kendi arasında bu konuda dağılır. Fedora gibi özgür yazılıma büyük saygı gösteren dağıtımların Gnome tercih etmesi, BSD kullananların Gnome yüklemeye dahi tenezzül etmemesi biraz bu ayrımdan doğar. KDE uzun süre bu politik farklılıktan dolayı ana masaüstü olamaz, nihayetinde kullanıcı ne gelirse ona alışır. Lakin yapı olarak kalitesi, kullanım rahatlığı ve sistem optimizasyonu ile KDE Gnome'dan her zaman fersah fersah ötededir. Kararsızlık tabii KDE'nin ana sorunudur tabii, ama majör sürümler kararlı olduktan sonra KDE'nin ne kadar kaliteli bir masaüstü olduğunu kullandıkça anlıyorum.