Araba Önerisi - BMV / VW / TOYOTA

kahraman özbaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bmv 1 serisi 118i , Volkswagen Golf 1.6 tdi comfortline , Toyota CHR hybrid diamond.
Bu 3 araçtan birini alacam bu araçları bilen kullanan memnun olan , olmayan yada her aracıda tanıyıp en mantıklısı şunu almalısın diye önerisi olan buyursun .
Sıfır alacam onuda belirteyim. Fiyata Göre Yapmayın Lütfen nede olsa illaki bu 3 ünden biri olcak .

YAKIT - ortalama aynı bunu geçebiliriz
YEDEK PARÇA - ? ? ? ? ( ucuz pahalı bulunabilir)
SÜRÜŞ KEYFİ - ? ? ? ?
SAĞLAMLIK - ? ? ? ? ( kazadan korkarım en sağlamı sizce ?)
MEKANİK TEKNİK DETAY - ? ? ? ?
Fikri olan söylesin . .

Son düzenleme:

chad87

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Golf ve CHR için 2si hakkında yorum yapabilicem sizin için.
Yedek Parça
-Toyota VW den daha ucuz sadece CHR çıkma parça kısmında CHR'de sıkıntı yaşabilirsiniz çok fazla sirkülasyonu olmadığı için bulunmuyor ama yetkili servislerde sıkıntısız olarak temin edilebiliyor.
Sürüş Keyfi
- Şahsi fikrim CHR iç tasarımı yerden yüksekliği anlamında Golf'ten daha eğlenceli gelmişti bana.
Sağlamlık
-Bununla ilgili hiç bilgim bulunmuyor ama EuroNcap testlerinde birbirlerine yakın olduğunu görmüştüm.
Mekanik
-Golf ile ilgili DSG sıkıntısı yaşadığım için arızadan dolayı satmak zorunda kaldım. CHR de hiç bir teknik mekanik sıkıntım olmadı ki Toyota zaten kendisini mekanik problemsizlik olarak dünya çapında nam yapmış bir araç.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Saydığınız bütün özellikle bmw diye sesleniyor san ki özellikle ön far tasarımı vites şekli olsun iç tasarımı işçilik kalitesi her açıdan bmw 2. El deseniz hadi sıkıntı olur derdim hani 2. El de insan korkuyor ama sıfırsa ömürlük bmw yine gider

kahraman özbaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Golf ve CHR için 2si hakkında yorum yapabilicem sizin için.
Yedek Parça
-Toyota VW den daha ucuz sadece CHR çıkma parça kısmında CHR'de sıkıntı yaşabilirsiniz çok fazla sirkülasyonu olmadığı için bulunmuyor ama yetkili servislerde sıkıntısız olarak temin edilebiliyor.
Sürüş Keyfi
- Şahsi fikrim CHR iç tasarımı yerden yüksekliği anlamında Golf'ten daha eğlenceli gelmişti bana.
Sağlamlık
-Bununla ilgili hiç bilgim bulunmuyor ama EuroNcap testlerinde birbirlerine yakın olduğunu görmüştüm.
Mekanik
-Golf ile ilgili DSG sıkıntısı yaşadığım için arızadan dolayı satmak zorunda kaldım. CHR de hiç bir teknik mekanik sıkıntım olmadı ki Toyota zaten kendisini mekanik problemsizlik olarak dünya çapında nam yapmış bir araç.
bana bunlarla gelin :) teşekkürler aslında toyota al bin diyede kendimde düşünmüştüm ama seninde yardımınla artık Volkswageni eledim sanki bide BMV 1 serisi hakkında detay atacak birisi olursa fikrim şekillenir artık.
--- Gönderi Güncellendi ---
Saydığınız bütün özellikle bmw diye sesleniyor san ki özellikle ön far tasarımı vites şekli olsun iç tasarımı işçilik kalitesi her açıdan bmw 2. El deseniz hadi sıkıntı olur derdim hani 2. El de insan korkuyor ama sıfırsa ömürlük bmw yine gider
BMV kullandınızmı yada fikir sahibimisiniz ve biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz ona göre detaylandırabilirseniz diğerlerine göre artısı eksisi olarak iyice fikir sahibi olayım :)
Audi fiyat olarak biraz aştı beni A1 anca oluyordu. A1 de hoşuma gitmedi açıkcası :)

chad87

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Biz eşimle beraber Toyota kullanıyoruz CHR(benzin) ve Corolla(dizel) ikisinde de çok memnunuz yakıt tüketimi, servis maliyetleri (geçtiğimiz hafta dizel Corolla'nın yetkili serviste 10.000km bakımı 450TL tuttu) vs.
Hatta geçtiğimiz aya kadar Corolla'yı satıp BMW 1.18 alsak mı acaba diye kullanan 2 arkadaşım var 2sine danıştım. 2sininde ortak söyledikleri beni caydırdı. 2side yakıt tüketiminin yüksek olduğu, servis ücretlerinin pahalı olduğu, yedek parça fiyatından kaynaklı olarak kaskonun pahalı tuttuğu konusunda bilgi verdiler. Bunlar içinde yakıt tüketimi göreceli bir kavram bana yüksek gelen size düşük gelebilir.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
bana bunlarla gelin :) teşekkürler aslında toyota al bin diyede kendimde düşünmüştüm ama seninde yardımınla artık Volkswageni eledim sanki bide BMV 1 serisi hakkında detay atacak birisi olursa fikrim şekillenir artık.

BMV kullandınızmı yada fikir sahibimisiniz ve biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz ona göre detaylandırabilirseniz diğerlerine göre artısı eksisi olarak iyice fikir sahibi olayım :)
Audi fiyat olarak biraz aştı beni A1 anca oluyordu. A1 de hoşuma gitmedi açıkcası :)
Bmw kullandım mı evet ama senin alacak olduğun arabanın yanın da benim kullandığım bmw sayılmaz. 320i m paketim vardı 2012 de almıştım 2001 model di 15 ay falan kullandım sonra maddi ihtiyacım oldu iş ile ilgili mecbur üzülerek satmak zorunda kaldım gerçi şimdi piyasaları ne hikmetse benim sattığım fiyatın çok üstünde. Bu model de ki bir bmw yi ya da Toyota'yı kullanmadım hatta yakının dan bile geçmedim mallsef o yüzden kıyaslamam doğru olmaz ama ben bmw nin 2001 modelini kullanmama rağmen hatta 2 kez mersin den Ankara'ya gittim akraba ziyareti için keşke yol bitmese dediğim bir araçtı bmw hep zaten sürüş olarak konforlu bir araba diye duymuştum ama gerçekten uzun yolda tadı bir başka. Sizin alacak olduğunuz sıfır ve Yen'i model on da ki konforu hayal bile edemiyorum. Bence istediğiniz araçların bayiye gidip bir test sürüşü yapın ama tavsiyem son sıraya bmw yi koyun ki farkı hissedin.
Hatta şuan bende araba araştırıyorum honda ile bmw arasında kaldım hatta sattığım model bmw düşünüyordum o tarz ama piyasası aşırı yüksek o fiyatı vermeyi göze alamadım bakalım ne olacak 40.000 ila 45.000 arası birşey düşünüyorum

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
495
Bmw derim benzini düşünmüyorsan tabi . Ekonomik olsun manuel olsun oturaklı olsun dersen golf öneririm .

kahraman özbaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yakıt Konusunda yoruma belirttim çok fark yok bence biri 100 km de golf 4.5 iken bmv 5.1 yakıyor ortalama 0.6 litre 1 litre üstüne çıkmadıkça çokda önemli değil. Golfte sıkıntı DSG sorunu olduğunu öğrendim ve sonuçta Bmv ile golfun sürüş keyfi arasındada dağlar kadar fark olduğu ortada o yüzden şimdilik Golfu eledim diyebilirim. BMV 1.18-1.16d ile TOYOTA CHR Hybrid diamond seçenekleri arasındayım.

kahraman özbaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Audi beni aşıyor bütçemi :) o yüzden seçeneklerim arasında yok :)

Reaksiyon puanı
16,128
bu saatten sonra sıfır alınmaz kiralanırsa daha iyi reklamı bile var...

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
495
Yakıt Konusunda yoruma belirttim çok fark yok bence biri 100 km de golf 4.5 iken bmv 5.1 yakıyor ortalama 0.6 litre 1 litre üstüne çıkmadıkça çokda önemli değil. Golfte sıkıntı DSG sorunu olduğunu öğrendim ve sonuçta Bmv ile golfun sürüş keyfi arasındada dağlar kadar fark olduğu ortada o yüzden şimdilik Golfu eledim diyebilirim. BMV 1.18-1.16d ile TOYOTA CHR Hybrid diamond seçenekleri arasındayım.
sen benzinli bmw nin 5.1 yakacağına inanıyormusun :) yakıt konusunda golfle karşılaştırırsak biri motorin diğeri benzin arada dağlar kadar fark var golf 2. el de daha iyidir ve bmw nin 1 serisini pek önermem sedan yakışıyor bmw ye (kendi düşüncem budur ) kaliteye fazla önem veriyorsan bmw al