• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10: Oyunlarımı kaydedemiyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eronis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu yazımı yazarken kesinlikle ön yargı ile yazacağım, çünkü başıma gelen gerçekten sinir bozucu bir durum.
Benim büyük bir Skyrim hayranı olduğumu bilenleriniz vardır. Yine bir karakter yarattım, Thieves Guild'de en son save yapmıştım. Ondan önce de bu sorunu yaşadım. Halloldu sandım ama bir yeniden başlatmaya bakıyormuş. Eğer Windows Defender'ı devredışı bırakırsam sorunun ortadan kalkacağını düşündüm. Skyrim'de 14. seviyeye kadar geldim, baya şey yaptım bu süre zarfında. F9'a bastığımda 10. seviyede olduğum Thieves Guild'e yeni girdiğim yer açıldı.

Screenshot (1).png

Sorun klasörün salt okunur olması çıktı. Yani Save dosyaları kayıt olmamış. Tamam, olan oldu, hemen düzeltelim.
Screenshot (2).png

Tamam dedik.
Screenshot (3).png

Herşey normal gözüküyor değil mi ? Oyunuma döneyim artık. Ama bir de buna bakın ?
Screenshot (4).png

Yeniden salt okunur yaptı kendini. Sorun ne diye bakıyorum,
Screenshot (5).png

Windows Defender'da kesinlikle benim devre dışı bırakamadığım bir alan var. Bu seçeneği devredışı bırakamaz yada save klasörümü görmezden gelmesini sağlayamazsam oyunu bana oynatmayacak bu. Kaldı ki en zor modda oynayan biriyim oyunumu. 1 kere yanarsam saatlerce oyun kaybolur. Şimdi sanırım bir daha oyun oynamadan önce bu ayarı nasıl kapatacağımı bulmak zorundayım :(

Bu başına gelen var mı ? Nasıl kapatırım bu özelliği ?

NorthWonder

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Hocam regedit ile defender'ı kapatsanız nasıl olur ? tamamen fonksiyonel olarak yani.Windows 10 saçmalıklarından biri.Bundan dolayı şaşırmıyorum bu tip sorunlara.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Sorunumun çözümünü buldum ama bu durum ileride bana daha fazla sorun yaşatacak gibi. Çalıştırmadan önce programlara yönetici izni vermek zorundayım. Bunun anlamı programlara sistemimde istediklerini yapma izni veriyorum. Tamamen ters tepecek bir durum.
--- Gönderi Güncellendi ---
Hocam regedit ile defender'ı kapatsanız nasıl olur ? tamamen fonksiyonel olarak yani.Windows 10 saçmalıklarından biri.Bundan dolayı şaşırmıyorum bu tip sorunlara.
Windows 7 boşuna hala en popüler değil. Bir gün Windows 7'ye donanım desteği biterse çok kişinin Windows 10'a geçmeyi isteyeceğini sanmıyorum.

NorthWonder

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Sorunumun çözümünü buldum ama bu durum ileride bana daha fazla sorun yaşatacak gibi. Çalıştırmadan önce programlara yönetici izni vermek zorundayım. Bunun anlamı programlara sistemimde istediklerini yapma izni veriyorum. Tamamen ters tepecek bir durum.
--- Gönderi Güncellendi ---

Windows 7 boşuna hala en popüler değil. Bir gün Windows 7'ye donanım desteği biterse çok kişinin Windows 10'a geçmeyi isteyeceğini sanmıyorum.
Çok sevindim hocam çözüldüğüne :) , ben vallahi 8.1 de çok mutluyum.Windows 10 u hiç sevemedim.Kafasına göre driver kuruyor ve performansı bana göre hiçte iyi değil.Umarım birdaha sıkıntı yaşamazsınız :) Skyrim gibi bir oyunun savesi gitse ben bile üzülürdüm vallahi.