İnternetimde arada kopmalar oluyor nasıl çözebilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HFG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HFG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,apartman içinde kutudan gelen kablomu cat 5 ile değiştirdim sinyal değerlerim arttı,Türk telekomdan hızımı arttırmalarını talep ettim hızımı en sona kadar yükseltmişler.
SNR değerlerim çok yerlerde aniden internetim hiç beklenmedik anda kopabiliyor ve CRC hataları çok fazla oluşuyor.
Hızımı kaça çektirmeliyim ki bana sıkıntısız ulaşabilsin 28-29 mbps düşünüyorum sizce ne kadar düşürtmeliyim? Şuan 31-32 seviyesinde hep değişiyor modemden kontrollerimde.
Modem istatistik sayfasını aşağıya ekliyorum.
Adsız3.png

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Arkadaşlar merhaba,apartman içinde kutudan gelen kablomu cat 5 ile değiştirdim sinyal değerlerim arttı,Türk telekomdan hızımı arttırmalarını talep ettim hızımı en sona kadar yükseltmişler.
SNR değerlerim çok yerlerde aniden internetim hiç beklenmedik anda kopabiliyor ve CRC hataları çok fazla oluşuyor.
Hızımı kaça çektirmeliyim ki bana sıkıntısız ulaşabilsin 28-29 mbps düşünüyorum sizce ne kadar düşürtmeliyim? Şuan 31-32 seviyesinde hep değişiyor modemden kontrollerimde.
Modem istatistik sayfasını aşağıya ekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 28208

Taahadütünün bitene kadar bekle Turknet e geçiş yap boşver TTNET i

Emre Budak

Doçent
Reaksiyon puanı
321
Altyapı kaynaklı olabilir servis sağlıyıcınız ile görüşmeyi denediniz mi?

HFG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taahadütünün bitene kadar bekle Turknet e geçiş yap boşver TTNET i
Taahhüdün bitmesine daha 1 sene var bittikten sonra düşünebilirim

Altyapı kaynaklı olabilir servis sağlıyıcınız ile görüşmeyi denediniz mi?
Semtimde sağlam olarak vdsl verebildiklerini sanmıyorum internet sağlayıcıların sitesindede adsl 16mbps alabilirsiniz diyor.

Ama kablo değişiminden önce 24mbps hızı düzgün olarak alabiliyordum sıkıntım yoktu, kablo değişiminden sonra yükseltmelerini isteyince modemin maximum alabileceğiniz hız kısmından bile fazla değer vermişler akşam saat 7 den sonra yoğunluk olunca SNR değeri çok aşırı düşüşe geçiyor dahada fazla kopmaya başlıyor. 29 mbps civarlarında hız yollarlarsa sorunum çözülecek gibi 32 fazla geliyor.

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
o benim konum gelmiş :)
1. eğer 2 seneden uzun tahüt yaptırdı isen 1 seneden sonra çıkmak senin elinde
2. turknet öyle ahım şahım bir firma değil ama aralarında en düzgünü sağolsun hakkı abiyi etiketledikden sonra bana cevap verdiler :) ()
3.Bölgende alt yapı çalışması var mı ilk başta bunu sor
4.düzgün bir dille konuşmaya çalış yararlı oluyor
5.bilmeyen bir kullanıcı gibi gözükme başıma gelen olay şu superonline de iken ping problemime dir /s yazdırarak çözüm buldurmaya çalıştı kadın :P
6.sonuçlar normal gibi ttnetin zyxel modemlerinde problem var modem değişimi talep edebilirsin

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Yapılcak bir şey yok TTNET in verebileceği hizmet bu anlaşma bitene kadar bekleyin

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Altyapı ile ilgili sorun olabilir... ISS'en ile görüşüp detaylı bilgi alabilirsiniz...

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
turbo ile 100mbit internet alıyorum samsundaki evde yapıcak bişey yok ? hepsi ısp hepsi vermek zorunda

60 tl ye mi hayır kimbilir kaç küsür ödeme ile o imkanları sunmaya çalışıyorlar Karadeniz bölgesinin internet hizmetleri çok iyi oluyor şanslısınız burada 5 mhps in üstüne çıkılmıyor

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
60 tl ye mi hayır kimbilir kaç küsür ödeme ile o imkanları sunmaya çalışıyorlar Karadeniz bölgesinin internet hizmetleri çok iyi oluyor şanslısınız burada 5 mhps in üstüne çıkılmıyor
ilginç gerçektende lider ısp olmasını anlamadım hala bu arada turbo olayı 5 tl 5 ben 49 tl veriyorum ihtiyacım olunca günlük 5 tl ye ya upload yada download satın alıyorum :) ama orduda türknet kullanıyorum her iki ısp den de memnun gibiyim.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
ilginç gerçektende lider ısp olmasını anlamadım hala bu arada turbo olayı 5 tl 5 ben 49 tl veriyorum ihtiyacım olunca günlük 5 tl ye ya upload yada download satın alıyorum :) ama orduda türknet kullanıyorum her iki ısp den de memnun gibiyim.

Turknet te taahhüt yok hizmetler çok daha iyi türk Telekoma göre