İphone x mi yoksa note 8 mi ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kasma donma gibi bir derdin yok.Her an uygulamadan atacak mı diye endişelenme yok.Ayrıca 7 Plus'a karar kılmadan önce Apple'dan nefret ederdim ama yanlış biliyormuşum.
Kasma donma gibi derdin yok çünkü 7 Plus Android tarafındaki en güçlü işlemciye eşit bir işlemciye sahip
özellik olarak neden alayım yani neden x değilde 8 farkı ne ? yararı ne bana ?
yani xin sunamadığı neyi sunacak veya çok daha iyi sunacak ?
Ekranı ,bataryası, bence kamerası (zaten testler gelir ) S Pen, Android ,on kamera (7 ile aynı on kamerayı kullanmışlar deniliyor )
iOS sadece çöplük oyuncak işletim sistemi 5k para vereceksin ve Apple'ın istediği şekilde hareket edeceksin. Dosya atmak dert (dosyayı müzikten ibaret sananlar gelmesin lütfen ) (kolay diyenler olacak Vodafone /Avea tam hatırlayamadım Vodafone olması lazım sitesine girsin adamlar iPhone'a dosya atmayı anlatmak için adeta roman yazmış. )

DieHunteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kasma donma gibi derdin yok çünkü 7 Plus Android tarafındaki en güçlü işlemciye eşit bir işlemciye sahip

Ekranı ,bataryası, bence kamerası (zaten testler gelir ) S Pen, Android ,on kamera (7 ile aynı on kamerayı kullanmışlar deniliyor )
iOS sadece çöplük oyuncak işletim sistemi 5k para vereceksin ve Apple'ın istediği şekilde hareket edeceksin. Dosya atmak dert (dosyayı müzikten ibaret sananlar gelmesin lütfen ) (kolay diyenler olacak Vodafone /Avea tam hatırlayamadım Vodafone olması lazım sitesine girsin adamlar iPhone'a dosya atmayı anlatmak için adeta roman yazmış. )
kamera konusunda kararsızım samsungun renkleri fazla basarak abartı verdiğini düşünüyorum speni kullanacağımı sanmıyorum ön kamerası keze iphone 8 zin dahi daha iyidi bana sorarsan applein istediği şekilde ki hareketten kastınız nedir ya bunlar aslında çok normal şeylergibi geliyor daha net bir şey yokmu :D

Reaksiyon puanı
258
Kardeş sen İos’a geç X i al beğenmezsen satarsın zaten androiddekiler gibi 2.el fiyatları hemen düşmüyor satar Note 8 alırsın.Ama bana sorarsan X i aldıktan sonra Android’in yüzüne bakmazsın.

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Alternatif alına bilecekler şuan için tercihim değil :) sadece dediğim gibi iki amiral gemisi tarafında kararsızım neden sonuç ilişkisine ihtiyacım var

mac kullanmıyorum ancak uzun süredir android kullanıyorum hiç ios kullanmadım ancak tasarımı hoşuma gitti çevremden fazla övgü geldi iphone tarafına bende onumu bunumu derken kafam allak bullak oldu
Çevreyi boşver onlara göre tepefon alacaksan zaten işin var toplumun yüzde 70 i apple ı en iyi marka zannediyor halbuki yurt dışında fiyatlar aynı burda sömürülüyorlar haberleri yok neyse sana hangisi lazım ve kullanışlıysa onu al benim tercihim note 8 den yana
--- Gönderi Güncellendi ---
Fanboyluk yapanlara kulak asma.İos geçmek istiyorsan mutlaka geç X dehşet telefon olmuş bana göre ben baya beğendim.
Yahu sanki kendisi fanboyluk yapmıyor uygulamadan atma yok diyor ana ekrana bir anda dönmesi sanki uygulamadan atma sayılmaz ayrıca android sanki kasım kasım kasılıyor.
kamera konusunda kararsızım samsungun renkleri fazla basarak abartı verdiğini düşünüyorum speni kullanacağımı sanmıyorum ön kamerası keze iphone 8 zin dahi daha iyidi bana sorarsan applein istediği şekilde ki hareketten kastınız nedir ya bunlar aslında çok normal şeylergibi geliyor daha net bir şey yokmu :D
Renkleri ekranda fazla basıyor bana kalırsa amoled olduğu için renkler biraz daha canlı ams yapay IPS veya OLED kadar gerçekçi değildir ancak kesinlikle fotoğraf konusunda daha iyi kimse selfisinde karanlık ve dar açılı çıkmak istemez

Reaksiyon puanı
258
Çevreyi boşver onlara göre tepefon alacaksan zaten işin var toplumun yüzde 70 i apple ı en iyi marka zannediyor halbuki yurt dışında fiyatlar aynı burda sömürülüyorlar haberleri yok neyse sana hangisi lazım ve kullanışlıysa onu al benim tercihim note 8 den yana

Yahu sanki kendisi fanboyluk yapmıyor uygulamadan atma yok diyor ana ekrana bir anda dönmesi sanki uygulamadan atma sayılmaz ayrıca android sanki kasım kasım kasılıyor.

Renkleri ekranda fazla basıyor bana kalırsa amoled olduğu için renkler biraz daha canlı ams yapay IPS veya OLED kadar gerçekçi değildir ancak kesinlikle fotoğraf konusunda daha iyi kimse selfisinde karanlık ve dar açılı çıkmak istemez
Bir zahmet kasılmasın :D S7 nin çıkalı 1.5 yıl S8 in çıkalı 5 ay oldu daha..Mesela S6 S6 Edge'de kasılma problemleri var.Peki niye? Aradan 2 yıl geçti telefon öldü.Apple tarafında 6s 6s Plus hala cayır cayır çalışıyor.Fanboyluk yapmayın da gerçekleri görün biraz.

salihbuldur

Doçent
Reaksiyon puanı
168
İki telefonda güzel bence ben iki cihaz arasında kalsam iOS mu ANDROİD mi diye düşünürdüm ona göre karar verirdim

lgsever

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Bir zahmet kasılmasın :D S7 nin çıkalı 1.5 yıl S8 in çıkalı 5 ay oldu daha..Mesela S6 S6 Edge'de kasılma problemleri var.Peki niye? Aradan 2 yıl geçti telefon öldü.Apple tarafında 6s 6s Plus hala cayır cayır çalışıyor.Fanboyluk yapmayın da gerçekleri görün biraz.
Yahu bi git s6 ve s6 edge serisinde kasan model sayısından daha fazla donma takılma sıkıntı yaşatan 6s ler var sen bilip bilmeden konuşma s6 kasıyormuş takır takır çalışıyorlar.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Tasarım ekran batarya ve bana göre kamerası daha iyi olduğu için kesinlike note 8 tercih ederdim

Sıfır Noktası

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar bir android telefon kullanıyorum ortalama 4-5 yıldır ve artık telefon miladını doldurdu malesef yeni bir telefon alacağım ancak iki model arasında kararsız kaldım note 8 gereğinden fazla büyük geliyor daha önce hiç ios kullanmadım kısaca bana + sı - ile önerinizi söylermisiniz iphone x mi yoksa note 8 mi almalıyım ?

İkilemde kaldığın cihazlar apayrı cihazlar, bir kere ıphone x’in rakibi note serisi değildir ! Note serisinin kullanım amacı hitap ettiği müşterisi biraz daha farklı, benim dil okulundan arkadaşımın dövme stüdyosu var, sürekli müşterilerine dövme motifleri tanıtıyor, yeri geliyor herhangi bir cafede otururken yeni bir dövme çiziyor telefonda sonra gerçeğe döküyor falan, ayrı bir dünya note serisi dolayısıyla Note serisinin apple tarafında bir karşılığı yok.

iPhone x’in rakibi Galaxy S serisidir. Bu iki cihazda seni uzun yıllar götürür.Tasarım olarak S8 biraz daha şık duruyor(ınfinity screen) olayından dolayı.Eğer android ekosistemine hakimsen S8 almalısın haa yok macera istiyorum merakımı gidereyim dersen iPhone x almalısın.

Arman Samur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar bir android telefon kullanıyorum ortalama 4-5 yıldır ve artık telefon miladını doldurdu malesef yeni bir telefon alacağım ancak iki model arasında kararsız kaldım note 8 gereğinden fazla büyük geliyor daha önce hiç ios kullanmadım kısaca bana + sı - ile önerinizi söylermisiniz iphone x mi yoksa note 8 mi almalıyım ?

Bende aynı ikilemde kaldım ve bende senelerdir iOS kullanıyorum büyük ihtimalle iPhone X alacağım. Şahsen sizede tavsiyem alışık olduğunuz işletim sisteminden devam etmeniz olacaktır.

WellTime54

Profesör
Reaksiyon puanı
1,000
LG V30 al bence ikisinden de daha şık ve güzel :)

Xyler

Asistan
Reaksiyon puanı
19
bende kararsız kaldim.bu gece istiare ye yatıcam [emoji16]

DieHunteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Birde şimdi galaxy s9 gelecek 2018 başında x sin çıkışı kasım aralık zaten :) eklendimi bir seçenek daha

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Note 8 ekran kasa oranı sayesinde 8 Plus kasası boyutunda
Gidin inceleyin mağazada Note 8i bence Note 8 çok daha iyi bir cihaz.

iPhone X i eline bile almadan Note 8 daha iyi bir cihaz diyorsun. Samsung sana bunun için para vermiş olsa bile böyle bir cümleyi söylemek için haklı nedenin yok.

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Aralarından Note 8 çok daha iyi gibi duruyor.

DieHunteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bir süredir 5s iphone kullanıyorum aslında bakarsanız kendimi kısıtlanmış hissediyorum acaba x dede aynı sıkıntıyı yaşarmıyım ?

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Bir süredir 5s iphone kullanıyorum aslında bakarsanız kendimi kısıtlanmış hissediyorum acaba x dede aynı sıkıntıyı yaşarmıyım ?
Hiçbişey değişmeyecek note 8 al bak keyfine emin ol hiç pişman olmayacaksın

Mustafa Kiraz

Asistan
Reaksiyon puanı
80
iOS 11'i herhangi bir cihazda deneyimlersen anlarsın. Tamamen ayn arayüz 8, 8 plus ve X'de kurulu şuan.
Note 8 al keyfine bak.

DieHunteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bugün apple store de bir konuşma gerçekleştirdim bir çalışan ile bana kapsite ile ilgili bir kaç şey söyledi elimde ki telfonun 16 gb 9 gblık kullanıla bilecek alan olmasına rağmen kullanamıyorum dolu diyor bununla ilgili konuşma gerçekeltirdim yapacak pek bir şey yok dedi kısaca güncelleştirme geldikçe yok oluyormuş iphoneden beni uzaklaştırmak içni ciddi bir sebep ha birde tabi yurtdışından alındığında artık garanti kapsamı yokmuş :) buda 2. neden galaxy s9 beklemeyi düşünüyorum ama iphone x aklımı çelerse yapacak bir şey de yok sanırım

Bareth Gale

Profesör
Reaksiyon puanı
300
iPhone X alabilecek bir durumun var ve hala telefonlar arasında kararsız mı kalıyorsun? Düşünmene bile gerek yok. iPhone X al geç.

DieHunteR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
iPhone X alabilecek bir durumun var ve hala telefonlar arasında kararsız mı kalıyorsun? Düşünmene bile gerek yok. iPhone X al geç.
neden ama ? yani neden note 8 değilde o özellikleri daha fazla daha iyi kamerası ver ne bileyim harici diski var hani bana iphonu özel kılan nedir onu söylermisin sırf bu cevaplarım olmadığı için kararsızım :D niye ben note 8 değilde iphone almalıyım?

M

Murat Burç

SDN Okuru
neden ama ? yani neden note 8 değilde o özellikleri daha fazla daha iyi kamerası ver ne bileyim harici diski var hani bana iphonu özel kılan nedir onu söylermisin sırf bu cevaplarım olmadığı için kararsızım :D niye ben note 8 değilde iphone almalıyım?
Ben vereyim cevabı iPhone olduğu için.
iPhone stabil yhaaaaaaaaaaaa.
Başka açıklaması yok.

Bareth Gale

Profesör
Reaksiyon puanı
300

Tam Apple haterlarının duymak istediği gerçekleri söyleyim mi?

1- Note 8 alsan çevrende normal bir ilgi görürsün falan aa iyiymiş güzelmiş der geçerler, iPhone X alırsan herkes üstüne atlar offf telefona bak dehşet süper kanka bi bakalım kızlar gel foto çekilelim diye yapışır otobüste görenler adamda 100 kilo maşallah diye kıskanır ilgi odağı olursun çok farklı bir statüde olursun. Ortamlarda havandan geçilmez, lüks bir araba sahibi gibi takılırsın.

2- Ne kadar ağlasalar da evet stabil iOS. Cayır cayır hiç sıkıntı yaşamadan kullanırsın.

3- Tasarım yönünden çok güzel ilgi çekici bir tasarımı var zaten çerçevesiz.

4- İşlemci olarak da Note 8’e göre daha performanslı işlemci.

5- iPhone X 4K 60 fps video çekebiliyorken Note 8’de en fazla 30 fps.

6- iPhone X’in ön kamerasında portre modu varken Note 8’de yok.

M

Murat Burç

SDN Okuru
- Note 8 alsan çevrende normal bir ilgi görürsün falan aa iyiymiş güzelmiş der geçerler, iPhone X alırsan herkes üstüne atlar offf telefona bak dehşet süper kanka bi bakalım kızlar gel foto çekilelim diye yapışır otobüste görenler adamda 100 kilo maşallah diye kıskanır ilgi odağı olursun çok farklı bir statüde olursun.
Parasıyla hava atmak hayatta başarısı olmayıp eşyası ile ilgi kazanmaya çalışanlar için birebir :D
2- Ne kadar ağlasalar da evet stabil iOS. Cayır cayır hiç sıkıntı yaşamadan kullanırsın.
KASMIYOR HÜLOOOOOOOOOOOOOOOOO
upload_2017-10-19_0-38-36.png

- Tasarım yönünden çok güzel ilgi çekici bir tasarımı var zaten çerçevesiz.
HAHAHAHAHA :D üstte bir diş var sadece :D Kenar çerçeveler S7'den kalın :D
4- İşlemci olarak da Note 8’e göre daha performanslı işlemci.
DİS İS AMEYZİNG EY11 BAYONİK
upload_2017-10-19_0-40-51.png

5- iPhone X 4K 60 fps video çekebiliyorken Note 8’de en fazla 30 fps.
Hayatında 4K 30'u geç FHD60'I boşver kaç dakika FHD30 video çektin diye sormak lazım sana :D 4K 60 FPS'in bir avantaj olduğu bir gerçek inkar edilemez bir avantaj fakat Samsung 4K videosunun Apple'dan kalite olarak daha kaliteli olduğu bir gerçek :D
6- iPhone X’in ön kamerasında portre modu varken Note 8’de yok.
Note 8'in ön kamerası süper düşük ışık performansına sahip ve X'den daha iyi video çekiyor ve fotoğraflarda daha geniş açıya sahip

Dediklerime var mı itirazın?

Ekli dosyalar

• upload_2017-10-19_0-40-8.png
    upload_2017-10-19_0-40-8.png
    916.8 KB · Görüntüleme: 499

WellTime54

Profesör
Reaksiyon puanı
1,000
Hava civa için telefon alınmaz o mantıkla telefon alanlardan bi halt olmaz