Kameralarına göre seçtiğim telefonlar ve tavsiye isteği(Anketli)

Hangi kamerası iyi uzun ömürlü telefon? Seçme nedeninizi belirtirseniz sevinirim.

• Kullanılan toplam oy
    27

orhun_ua

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba herkese,

Bende LG G4 vardı. Sorunu yoktu ama çalındı. Yeni telefon bakacağım ama telefonlardan hiç anlamam(yaşım 25). En önem verdiğim şey kamera, özellikle arka kamera. Bir şeyi hatırlamak için bile fotoğrafını çekiyorum. Kronik sorun olsun istemiyorum.

Bana ne önerebilirsiniz? Kamerasının iyi olmasını istiyorum. Başka benim için hoş olabilecek diğer şey de ek hafıza kartı takabilme. Baktığım telefonlarda harici pil yoktu.
Başına bir şey geldiğinde üzülmek istemiyorum. 2000 Tl'yi geçmek istemiyorum ama telefon parçalanana kadar kullanmak istediğim için de güncel bir şey almak istiyorum.

Bana yardımcı olabilir misiniz? En az 3 model seçip sıralarsanız benim için daha iyi olur

En azından G4 kadar kamera özellikleri olsa fena olmaz. Bu arada forumları bayağıdır okuyorum, özellikle burayı. Baktığım telefonlar ve anladıklarım:

Huawei P9 Tek Hat/(Çift Hat) (EVA-L19) : İthalatçı garantili 1500 civarı bulunabiliyor. OIS yok , 4K video kaydı yok. Ama en uygun telefon bu.

Lenovo Moto Z (XT1650): 1800 Türkiye garantili. OIS ve 4k video var, saf android. Bir kişi aşırı ısınıyor demiş ve SAR değerine yüksek demişler. "Elbette kameranın düşük ışık ve hareketli koşullarda bulanık fotoğraflar üretebilmesi de bunlardan biri./chip" 3.5 mm'lik jak yok. Pil 2600mAh. Ama kimisi yetiyor kimisi yetmiyor diyor. Ek batarya modu ile 48000 e mi ne çıkabiliyormuş (+200). Bu bataryanın yorumlarını okuyunca da kimisi artık hayatta bitmez şarjım diyor kimisi anca 1 günü çıkartır diyor.

Xiaomi Mi6: 2000 civarı. Hiçbir fikrim yok

Sony xperia xz : 2000-2200 ama “Şuan bu telefonu kullanan biri olarak söylemek istiyorum, camera çekimi ya da fotoğraf çekimi esnasında telefon ısınma yapıyor ve işlemi durduruyor, ona göre tercih yapınız” yazmış biri.

Samsung Galaxy S7 (32 gb): 2250 Samsung Türkiye garantili. 11/03/2016 tarihinde piyasaya sürülmüş.

Huawei Mate 9: 2200-2300 civarı ithalatçı garantili bulunabiliyor. 4k video var. Çıkış yılı 2016nın sonu olduğundan biraz daha güncellemeleri alır diye düşünüyorum.

OnePlus 5 64 GB : 2400 ithalatçi. EIS var. Kullanan bir iki kişi güzel dedi. Sonra şunlara denk geldim:
1.OnePlus 5 hakkında şikayetler bitmiyor! - ShiftDelete.Net
2 Bazı OnePlus 5'lerde, Dokunmatik Ekran Sorunu Yaşanıyor
3 OnePlus 5 Jelly Efekti İçin "Sizin Gözünüz Bozuk" Dedi

Huawei P10: 2500 Distribütör garantili Şubat 2017 çıkışlı. OIS ve 4k video var. Sanırsam EMI 5.1 diye yeni bir arayüze geçilmiş.

Huawei P10 Plus(64gb): 2500 İthalatçı garantili. Batarya ve f/1.8 diyafram açıklığı dışında p10 ile aynı sanırsam.

Samsung Galaxy S7 Edge(32 gb):2500 İthalatçı garantili. Kamera performansı orada. Tek 11/03/2016 tarihinde piyasaya sürülmesi tereddüt ettiriyor beni. Ve şu habere denk geldimhttp://shiftdelete.net/...pembe-cizgi-sorunu-78835 :( Murat Burç siz kendiniz de kullandığınız için bu konuda bilgi verebilir misiniz?

LG G5 de sorun çıkacağını düşündüğümden uzak duruyorum. Yok diyorsanız belirtebilirsiniz. ZTE Axon 7 de güzel görünüyordu fakat düşük ışıkta kamerası sıfırlanıyor gibi geldi.

En az 3 model seçip sıralarsanız sevinirim. Kesinlikle uzak durmam gerekenleri de belirtebilirsiniz. Özellikle kronik sorunlara karşı uyarabilirsiniz.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
S7 edge bence ankette olan en iyi kameraya sahip telefon. Fakat pembe çizgi sorunu yaşanabiliyor ekranda haberin olsun.
Mi6 gerçekten performanslı sıkı bir cihaz. Kamerasıda fena sayılmaz. One plus 5 gerçekten biraz kendinden uzaklaştırıyor. Girer girmez bi sorunlar bi şey falan.
Son olarakta p10 plus alınabilir kamera yönünde gerçekten başarılı bir cihaz

M

Murat Burç

SDN Okuru
S7 , kullanıyorum S7 Edge öneririm. S7 Edgeyi vatan gece indirimi ile internet sitesinden al 2519 Tl'ye düşüyor Samsung TR garantili cihaz.
--- Gönderi Güncellendi ---
2 gündür art arta indirim vardı. Bugün yok ama

Berkay Gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kamerada BENCE en iyisi P10 Plus, fakat ısınma problemi vs. olması yine BENCE ömrünü kısaltıyor. Uzun kullanım için OP 5 6 veya 8 gb ram (bilgisayar gibi telefon sıfatını gerçekten hakkediyor) ile bayağı götürür gibi, kamerada da iyi olsun diyorsan S7/Edge, Mate 9 (Pil konusunda bayağı uzun ömürlü) veya P10 (Plus da olur ama dediğim gibi ömrü BENCE kısa). Ama bunlar dışında en iyi VİDEO çeken telefon S8/Plus onun dışında en iyi kameralardan birine sahip olan da XZ Premium. Şunu da söyleyeyim stabil bir fotoğraf ve video çekimim olsun diyorsan özellikle 4K için İphone derim ama artık yeni Androidler de çok aratmıyor neyse uzun konu. DxOMark'a göre ise HTC U11 en iyisi, yani anlayacağın işler çok karışık. Ama ben P10 Plus'a verdim oyumu ama sadece kameradan dolayı.
Not: Motorola ve Lenovo Moto Z'yi de çok çok beğeniyorum.

Reaksiyon puanı
5,171
Bi ara huawei uygun fiyatli adam akilli islemcili telefonlar cikarirdi simdi iyicene sacmaladi kirin islemci nedir arkadas ya bide o telefona o kadar para dokuyorsun

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bi ara huawei uygun fiyatli adam akilli islemcili telefonlar cikarirdi simdi iyicene sacmaladi kirin islemci nedir arkadas ya bide o telefona o kadar para dokuyorsun
Kirin kötü bir işlemci değil. Ama o grafik birimi.... İçler acısı.

Birkan Öztürk

Doçent
Reaksiyon puanı
154
Hocam bence buradan ya P10 plus ya da S7 edge alacaksınız çünkü baktımda kamera olarakta uzun kullanım olarak ta en uygunu bu 2 cihaz ben kullandığım telefon olan S7 edge yi öneririm kamera efsane ki uzun ömürlü bence yaklaşık 8 ayımızı doldurduk çıt donmadı arada play store mkx den felan attı :D :D

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Kendimce Sıralamam Şu şekilde 1-P10
2-S7 Edge
3- Mi 6

TeknoLee

Doçent
Reaksiyon puanı
135
Zenfone 3 Deluxe yi yazmamışsınız çok ayıp:D Kamera deyince ilk akla gelenlerden birisidir o. Oradaki pek çok telefonu da tokatlar açık ve net.
1. S7 edge
2. P10 plus
3. Zenfone 3 deluxe

Berkay Gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Kirin kötü bir işlemci değil. Ama o grafik birimi.... İçler acısı.
Mate 9, P10 ve P10 Plus'ta S8/Plus'ta da kullanılan Mali-G71 grafik yongası kullanılıyor yalnız. Tek farkı S8/Plus'ta bu 20 çekirdekliyken Mate 9, P10/Plus'ta 12 çekirdekli. Yine P9'da S7/Edge'de de kullanılan Mali-T880 grafik yongasını kullanıyor yine tek farkı çekirdek sayısı. Yani Huawei'in grafik birimi (en azından son yıllarda) hiç de içler acısı değil.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Mate 9, P10 ve P10 Plus'ta S8/Plus'ta da kullanılan Mali-G71 grafik yongası kullanılıyor yalnız. Tek farkı S8/Plus'ta bu 20 çekirdekliyken Mate 9, P10/Plus'ta 12 çekirdekli. Yine P9'da S7/Edge'de de kullanılan Mali-T880 grafik yongasını kullanıyor yine tek farkı çekirdek sayısı. Yani Huawei'in grafik birimi (en azından son yıllarda) hiç de içler acısı değil.
Yanlışınız var. 12 değil 8 çekirdekli. Huawei saçma sapan yerlerden kırpıyor resmen telefonu.
Şuanlık 8 çekirdekli işlem gayet yeterli. Ama bu telefonları kullanan insanlar 1 2 ve 3 yıl kullanmayı istiyor. Bu grafik birimi ilerleyen 1 yıl içerisinde güçlü bir oyunda sınırda kalabilir. Buda fps düşmesine dahi neden olabilir.
Samsung her modelinde biraz daha yükseltiyor bazı şeyleri. Huawei mate 8 de 4 mate 9 da 8 p10 plusta yine 8 çekirdek ile geliyor. P9 da ise 4 çekirdek ile sunuldu.
Huawei eskiden fiyatına göre sıkı cihazlar yapardı ve uygun fiyatlıydı. Şimdi yüksek fiyatlı ama yine ordan burdan kırpıyor.

Berkay Gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yanlışınız var. 12 değil 8 çekirdekli. Huawei saçma sapan yerlerden kırpıyor resmen telefonu.
Şuanlık 8 çekirdekli işlem gayet yeterli. Ama bu telefonları kullanan insanlar 1 2 ve 3 yıl kullanmayı istiyor. Bu grafik birimi ilerleyen 1 yıl içerisinde güçlü bir oyunda sınırda kalabilir. Buda fps düşmesine dahi neden olabilir.
Samsung her modelinde biraz daha yükseltiyor bazı şeyleri. Huawei mate 8 de 4 mate 9 da 8 p10 plusta yine 8 çekirdek ile geliyor. P9 da ise 4 çekirdek ile sunuldu.
Huawei eskiden fiyatına göre sıkı cihazlar yapardı ve uygun fiyatlıydı. Şimdi yüksek fiyatlı ama yine ordan burdan kırpıyor.
Evet yanlış yazmışım S7 ile karıştırmışım, özür dilerim. Haklısınız, ilk çıkan fiyatları özellikle de P10 ve Mate 9 gereksiz pahalı. Fakat şuan P10'u 2500 TL'ye Huawei garantili Hepsiburada'da bulabiliyorsunuz. Bir 2017 amiral gemisine göre bence gayet uygun. S7 Edge bile 2700 TL. Uzun kullanımda da haklısınız ama o her telefon için geçerli. Mesela şuan 4 gb ram yeterli geliyorken ben inanıyorum ki yakın zamanda (en fazla 2 sene) bu komik bir rakam olacak. Bu hangi telefon alırsanız alın olacaktır o.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Evet yanlış yazmışım S7 ile karıştırmışım, özür dilerim. Haklısınız, ilk çıkan fiyatları özellikle de P10 ve Mate 9 gereksiz pahalı. Fakat şuan P10'u 2500 TL'ye Huawei garantili Hepsiburada'da bulabiliyorsunuz. Bir 2017 amiral gemisine göre bence gayet uygun. S7 Edge bile 2700 TL. Uzun kullanımda da haklısınız ama o her telefon için geçerli. Mesela şuan 4 gb ram yeterli geliyorken ben inanıyorum ki yakın zamanda (en fazla 2 sene) bu komik bir rakam olacak. Bu hangi telefon alırsanız alın olacaktır o.
Hocam ne özürü. İnsanız şurda ya yanlış hatırlarız nolucak sanki :D
Hocam ama şöyle bakmak gerekirse sd810 dan sonra sd820 çok iyi geldi. Mesela benim görüşüm sd820 4 yıl boyunca çok ferah çalışcak ve sıkıntıya sokmayacak bir işlemci. Ama s810 vasattı.
Duruma bide huawei cephesinden bakarsak Mate 8 artık sınırı oynayan ha kastı kasıcam der gibi devam eden bir telefon durumda. Huawei keşke bi 12 çekirdek ile sürseydi piyasayada insanların içi rahat etseydi. Çok daha güzel olurdu

vforfreedom

Doçent
Reaksiyon puanı
75

Hayır efendim özür dilemek zorunda bi kere beni yanılttı kaç kişiyi yanılttı derhal düzeltme yazısı yayınlasın ve geleceği hakkında oylama yapalım ben asla kabul etmiyorum özrünü

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Hayır efendim özür dilemek zorunda bi kere beni yanılttı kaç kişiyi yanılttı derhal düzeltme yazısı yayınlasın ve geleceği hakkında oylama yapalım ben asla kabul etmiyorum özrünü
Trolüne bandığım :D

vforfreedom

Doçent
Reaksiyon puanı
75
ama şimdi ben 12 çekirdek sanıp gidip alıyodum tam :(

M

Murat Burç

SDN Okuru
Dersine çalışmamamışsın
P10/Plus ve Mate 9da malı G71 MP4 var ve s7 edgenin gpusu daha güçlü

İçler acısı demesinin sebebi çekirdek sayısını az tutmas
Not: ben de çalışmamışım 8'miş

vforfreedom

Doçent
Reaksiyon puanı
75
Dersine çalışmamamışsın
P10/Plus ve Mate 9da malı G71 MP4 var ve s7 edgenin gpusu daha güçlü

İçler acısı demesinin sebebi çekirdek sayısını az tutmas
Not: ben de çalışmamışım 8'miş

Hocam sen Dil bilgisine hiç çalışmamışsın :(

Berkay Gündüz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hocam ama şöyle bakmak gerekirse sd810 dan sonra sd820 çok iyi geldi. Mesela benim görüşüm sd820 4 yıl boyunca çok ferah çalışcak ve sıkıntıya sokmayacak bir işlemci. Ama s810 vasattı.
Duruma bide huawei cephesinden bakarsak Mate 8 artık sınırı oynayan ha kastı kasıcam der gibi devam eden bir telefon durumda. Huawei keşke bi 12 çekirdek ile sürseydi piyasayada insanların içi rahat etseydi. Çok daha güzel olurdu
Söylediklerinizde haklısınız, fakat şunu belirteyim ben Huawei'in eski telefonlarını önermiyorum da sevmiyorum da. Fakat yeni telefonları BENCE çok iyi. Eskileri gerçekten hep çekirdekten çalıyordu (şimdi de biraz çalmış ama bence çok da sorun değil). P9 4 çekirdekliydi, Mate 8 ise daha kötü Kirin 950 kullanıyordu falan. Ama yenileri güzel, zaten Huawei alacaklar telefonu oyun için değil kamera için alsınlar. Kamerayla işi olmayıp oyun oynayacaklara kesinlikle Huawei tavsiye etmiyorum, edene de akıl fikir versin.

batibay48

Asistan
Reaksiyon puanı
7
s7yi uzun süreli kullanımdaki şarj sorunu için huaweiyide teknik servisden eledim geriye xz kalıyor.

cerx105tlx105

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
huawei p10 kullanıyorum şu an çok iyi alan hiç pişman olmaz. Ama listede HTc U11 olabilirdi. HTC de htc 10'dan itibaren kamerasını çok çok geliştirdi.