Nethunter Apt komutu bulunamadı hatası veriyor

Reaksiyon puanı
5,171
Arkadaslar nethunter icindeki chrootu debian ile degistirsem apt-get update komutu calisir mi

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
apt-get update muhtemelen çalışacaktır. :S

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Tumbleweed'e güncelleme yapıyorum inşallah sistem patlamaz amin
Niye uğraşıyorsun ki ? Kur Manjaro'yu eğer yuvarlanan sürüm istiyorsan ? Yada git Debian Testing yükle ? Arch yükle ? Fedora seviyordun onu yükle bleeding edge istiyorsan.
--- Gönderi Güncellendi ---
Arkadaslar nethunter icindeki chrootu debian ile degistirsem apt-get update komutu calisir mi
Aslında konu açsaydın daha iyi olurdu ama.
Kod:
sudo nano /etc/sudoers
bölümündeki root yazısını bul, onun hemen altına şunun gibi yaz;
Kod:
root ALL=(ALL) ALL \\ Burası bahsettiğim satır, bunun altına yazacaksın.
eronis ALL=(ALL) ALL \\ gibi. Kullanıcı ismini eronis'in yerine yaz.

Reaksiyon puanı
5,171
Niye uğraşıyorsun ki ? Kur Manjaro'yu eğer yuvarlanan sürüm istiyorsan ? Yada git Debian Testing yükle ? Arch yükle ? Fedora seviyordun onu yükle bleeding edge istiyorsan.

Aslında konu açsaydın daha iyi olurdu ama.
Kod:
sudo nano /etc/sudoers
bölümündeki root yazısını bul, onun hemen altına şunun gibi yaz;
Kod:
root ALL=(ALL) ALL \\ Burası bahsettiğim satır, bunun altına yazacaksın.
eronis ALL=(ALL) ALL \\ gibi. Kullanıcı ismini eronis'in yerine yaz.
Bir dahakine acayim:)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hata mesajında ne diyor peki ? Konu açıp da oraya yapıştırır ve beni etiketlersen daha detaylı bakarız.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Nasıl ? Sen ne yaptın da apt-get bulunamadı hatasını verdi ? Hangi dağıtımdı bu arada emin olmak için?
Mesajda verdiğim video'dan ne haber ?

Reaksiyon puanı
5,171
Nasıl ? Sen ne yaptın da apt-get bulunamadı hatasını verdi ? Hangi dağıtımdı bu arada emin olmak için?
Mesajda verdiğim video'dan ne haber ?
Hocam hata su sekilde ama bunun sebebi sanirim chroot eksik yuklenmis hicbirseye yanit vermiyor
9fac43207d8a3d6ca64569907bf9eec8.jpg

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hocam hata su sekilde ama bunun sebebi sanirim chroot eksik yuklenmis hicbirseye yanit vermiyor
Sen bunu deyince ben de Debian tabanlı bir GNU/Linux dağıtımından bahsediyorsun sanıyorum da ona göre cevap veriyorum :D Android'de Apt ne arasın :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
APT, DPKG, APTİTUDE, SNAPPY gibi paket yöneticileri Debian tabanlı GNU/Linux dağıtımlarına özgü paket yöneticilerdir. Ve evet, soran olacak SNAP paketlerinin Debian'da da yüklemek mümkün.
Niye oda linux değilmi :)
Gördüğünüz gibi paketler çok farklı :) Yukarıdaki mesajımdan anlarsınız :D

Reaksiyon puanı
5,171
Sen bunu deyince ben de Debian tabanlı bir GNU/Linux dağıtımından bahsediyorsun sanıyorum da ona göre cevap veriyorum :D Android'de Apt ne arasın :D
Bu zaten bildigin debian bu nethunter icinde xfce debian arayuzu bile var ve normalde yanit veriyor

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Bence arkadaşın sorusunu adroid bölümüne alalım her halükarda cep telefonu burası ile alakasiz

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Pek iyi bir fikir değilmiş demekki her ne kadar Android linux tabanlı desek de yeri mobil kısmıdır bilgisayar kısmı değil maalesef

Reaksiyon puanı
5,171
Pek iyi bir fikir değilmiş demekki her ne kadar Android linux tabanlı desek de yeri mobil kısmıdır bilgisayar kısmı değil maalesef
Eger sizi rahatsiz etmiyorsam siz bana gayet yardimci oluyorsunuz zaten size sordugum kisimlar androidin linux ile ilgili olan kısımları

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Konuyu forum kuralları nedeniyle taşımak zorundayız, aksi takdirde bilgi yığını oluyor, düzensiz oluyor, birine desek bir sürü açılmış konu var adam haklı olarak diyebilir ki "hangi konu ? Bu forumda hangi konuda kim ne hakkında konuşuyor belli değil." biz de bir şey diyemeyiz o zaman. Umarım anlayışla karşılarsın. Buradan devam edelim :)

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Tek soru:

Her Linux dağıtımı aynı paket yöneticisini mi kullanıyor?
tek soruna tek soru o zaman bilgisayarda root yetkisi garantiyi etkilemez iken andorid de linux um diyor ama bilgisayardaki gibi kolay root yetkisi alınamadığı gibi garantiyi bozuyor neden ?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Termux - Google Play'de Android Uygulamaları

Şöyle bir uygulama buldum, apt-get komutunu çalıştırabildiğini iddia ediyor.
tek soruna tek soru o zaman bilgisayarda root yetkisi garantiyi etkilemez iken andorid de linux um diyor ama bilgisayardaki gibi kolay root yetkisi alınamadığı gibi garantiyi bozuyor neden ?
Android bir linux dağıtımı değildir, Linux çekirdeğinin çatallamasıdır. Bunun dışında bu donanım üreticilerinin ARM mimarisinin kontrolsüzlüğüne karşı ürettiği bir çözüm.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bunun dışında bu donanım üreticilerinin ARM mimarisinin kontrolsüzlüğüne karşı ürettiği bir çözüm.
ARM mimarisine karşı çözüm istiyorlarsa ARM'yi bırakıp intel'e yatırım yapacaklardı zamanında :mad:

Bu arada Android bölümü yöneticisi kim ? Sanırım yeni konu gerek bu konuşma için de :D