AdminisTraktör
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 5,171
Arkadaslar nethunter icindeki chrootu debian ile degistirsem apt-get update komutu calisir mi
Suan calismiyor amaapt-get update muhtemelen çalışacaktır. :S
Suan calismiyor ama
Not: sources.list sorunsuz
Niye uğraşıyorsun ki ? Kur Manjaro'yu eğer yuvarlanan sürüm istiyorsan ? Yada git Debian Testing yükle ? Arch yükle ? Fedora seviyordun onu yükle bleeding edge istiyorsan.Tumbleweed'e güncelleme yapıyorum inşallah sistem patlamaz amin
Aslında konu açsaydın daha iyi olurdu ama.Arkadaslar nethunter icindeki chrootu debian ile degistirsem apt-get update komutu calisir mi
sudo nano /etc/sudoers
root ALL=(ALL) ALL \\ Burası bahsettiğim satır, bunun altına yazacaksın.
eronis ALL=(ALL) ALL \\ gibi. Kullanıcı ismini eronis'in yerine yaz.
Bir dahakine acayimNiye uğraşıyorsun ki ? Kur Manjaro'yu eğer yuvarlanan sürüm istiyorsan ? Yada git Debian Testing yükle ? Arch yükle ? Fedora seviyordun onu yükle bleeding edge istiyorsan.
--- Gönderi Güncellendi ---
Aslında konu açsaydın daha iyi olurdu ama.
bölümündeki root yazısını bul, onun hemen altına şunun gibi yaz;Kod:sudo nano /etc/sudoers
Kod:root ALL=(ALL) ALL \\ Burası bahsettiğim satır, bunun altına yazacaksın. eronis ALL=(ALL) ALL \\ gibi. Kullanıcı ismini eronis'in yerine yaz.
sonuç nedir ?Bir dahakine acayim![]()
Ilginc bi hata ile karsilastim sonucu bende bilmiyorumsonuç nedir ?
Apt-get bulunamadi[emoji12] sanirim chroot eksik inmisHata mesajında ne diyor peki ? Konu açıp da oraya yapıştırır ve beni etiketlersen daha detaylı bakarız.
Hocam hata su sekilde ama bunun sebebi sanirim chroot eksik yuklenmis hicbirseye yanit vermiyorNasıl ? Sen ne yaptın da apt-get bulunamadı hatasını verdi ? Hangi dağıtımdı bu arada emin olmak için?
--- Gönderi Güncellendi ---
Mesajda verdiğim video'dan ne haber ?
Hocam hata su sekilde ama bunun sebebi sanirim chroot eksik yuklenmis hicbirseye yanit vermiyor
Sen bunu deyince ben de Debian tabanlı bir GNU/Linux dağıtımından bahsediyorsun sanıyorum da ona göre cevap veriyorumArkadaslar nethunter icindeki chrootu debian ile degistirsem apt-get update komutu calisir mi
Niye oda linux değilmiSen bunu deyince ben de Debian tabanlı bir GNU/Linux dağıtımından bahsediyorsun sanıyorum da ona göre cevap veriyorumAndroid'de Apt ne arasın
![]()
Gördüğünüz gibi paketler çok farklıNiye oda linux değilmi![]()
Bu zaten bildigin debian bu nethunter icinde xfce debian arayuzu bile var ve normalde yanit veriyorSen bunu deyince ben de Debian tabanlı bir GNU/Linux dağıtımından bahsediyorsun sanıyorum da ona göre cevap veriyorumAndroid'de Apt ne arasın
![]()
Ok, telefon arayüzünü görünce Android sandım. Özelden attığım video'yu denedin mi ?Bu zaten bildigin debian bu nethunter icinde xfce debian arayuzu bile var ve normalde yanit veriyor
Söyledim ancak burada daha iyi fikir alacağını düşünüyor. Bence de bunun yeri Android bölümüBence arkadaşın sorusunu adroid bölümüne alalım her halükarda cep telefonu burası ile alakasiz
Android bolumunde benden baska biri var mi allah askinaSöyledim ancak burada daha iyi fikir alacağını düşünüyor. Bence de bunun yeri Android bölümü![]()
Eger sizi rahatsiz etmiyorsam siz bana gayet yardimci oluyorsunuz zaten size sordugum kisimlar androidin linux ile ilgili olan kısımlarıPek iyi bir fikir değilmiş demekki her ne kadar Android linux tabanlı desek de yeri mobil kısmıdır bilgisayar kısmı değil maalesef
Tek soru:Niye oda linux değilmi![]()
tek soruna tek soru o zaman bilgisayarda root yetkisi garantiyi etkilemez iken andorid de linux um diyor ama bilgisayardaki gibi kolay root yetkisi alınamadığı gibi garantiyi bozuyor neden ?Tek soru:
Her Linux dağıtımı aynı paket yöneticisini mi kullanıyor?
Android bir linux dağıtımı değildir, Linux çekirdeğinin çatallamasıdır. Bunun dışında bu donanım üreticilerinin ARM mimarisinin kontrolsüzlüğüne karşı ürettiği bir çözüm.tek soruna tek soru o zaman bilgisayarda root yetkisi garantiyi etkilemez iken andorid de linux um diyor ama bilgisayardaki gibi kolay root yetkisi alınamadığı gibi garantiyi bozuyor neden ?
ARM mimarisine karşı çözüm istiyorlarsa ARM'yi bırakıp intel'e yatırım yapacaklardı zamanındaBunun dışında bu donanım üreticilerinin ARM mimarisinin kontrolsüzlüğüne karşı ürettiği bir çözüm.