Linux Cafe

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
fat uzantılı olan olabilir boot bölümü ama emin değilim. Label'ler açıklayıcı değil yeterince :cool:

Hocam alınmayın ama SİZ PSİKOPAT MISINIZ ? BAŞKALARINA ACI VERMEKTEN ZEVK Mİ ALIYORSUNUZ ? NASIL BİR CANİSİNİZ ? BÖYLE KOMUT VERİLİR Mİ ? :p (Ama alınmayın yani)

Şaka bir yana iyiki çalışmamış yoksa o telefon direk serviseydi. Sanırım Finix senin ekşi sözlük sayfasına denemeden önce bakmanı yada en azından ekşi sözlüğü görünce bodoslama yazmayacağını düşündü :) Aman dikkat bazı komutlar yok edici komutlardır.

@Forumun Ağası Finix İyi fork bombası vermemişin yani :D Şakasını yapmayın yeni kullanıcıya hocam :D

Reaksiyon puanı
5,171
fat uzantılı olan olabilir boot bölümü ama emin değilim. Label'ler açıklayıcı değil yeterince :cool:

Hocam alınmayın ama SİZ PSİKOPAT MISINIZ ? BAŞKALARINA ACI VERMEKTEN ZEVK Mİ ALIYORSUNUZ ? NASIL BİR CANİSİNİZ ? BÖYLE KOMUT VERİLİR Mİ ? [emoji14] (Ama alınmayın yani)

Şaka bir yana iyiki çalışmamış yoksa o telefon direk serviseydi. Sanırım Finix senin ekşi sözlük sayfasına denemeden önce bakmanı yada en azından ekşi sözlüğü görünce bodoslama yazmayacağını düşündü :) Aman dikkat bazı komutlar yok edici komutlardır.

@Forumun Ağası Finix İyi fork bombası vermemişin yani :D Şakasını yapmayın yeni kullanıcıya hocam :D
Sunu ogrenmis olduk telefonda bu komut calismiyormus bu arada partitionlari buldum:)

Tesekkurler hepinize (@Forumun Ağası Finix haric)[emoji12]

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285

Hocam alınmayın ama SİZ PSİKOPAT MISINIZ ? BAŞKALARINA ACI VERMEKTEN ZEVK Mİ ALIYORSUNUZ ? NASIL BİR CANİSİNİZ ? BÖYLE KOMUT VERİLİR Mİ ? :p (Ama alınmayın yani)

En fazla beni güldüren bu oldu işte. :D Son kullanıcı anlamadı bile ne yaptırmaya çalıştığımı :D

Reaksiyon puanı
5,171
En fazla beni güldüren bu oldu işte. :D Son kullanıcı anlamadı bile ne yaptırmaya çalıştığımı :D
Tamamda nerden anlayim daha once kac kere rm -rf komutu kullandim:)

Zaten calissada cok fazla hasar veremezdi cunki androidde root kisitlidir her seye dokunamaz bu yuzden twrp gibi cwm gibi costum recoveryler gelistirilmis ya

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Tamamda nerden anlayim daha once kac kere rm -rf komutu kullandim:)

Zaten calissada cok fazla hasar veremezdi cunki androidde root kisitlidir her seye dokunamaz bu yuzden twrp gibi cwm gibi costum recoveryler gelistirilmis ya
Valla ben ilk Linux üstünde denediğim zaman oturdum ağladım, yaptırana da sağlam sövdüm :D

Reaksiyon puanı
5,171
dd if=/inputfile bs=8192 count=12345 of=/outputfile

Peki arkadaslar ben block size yi ve countu nasil bulacagim

Belli bir noktadan sonra android bitiyor resmen linux basliyor

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Valla ben ilk Linux üstünde denediğim zaman oturdum ağladım, yaptırana da sağlam sövdüm :D
Ben ilk karşıma çıktığında hmm... dedim. Mantıklı tabi ! Ama şöyle olması gerekmez miydi ? dedim
Kod:
sudo rm -rf /*
Ben GNU/Linux'u kullanmaya başladıktan 3 gün sonra terminal komutlarının çoğunu çoktan öğrenmiştim çünkü birinden yardım istiyordum o bana kod veriyordu ama kodun ne yaptığını da anlamak istiyordum ki kötü amaçlı biri bana zarar verecek bir şey yazdıramasın, anlayarak yazayım diye :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kısaca bir tür anti finix zımbırtısı gibi bir şey :p
--- Gönderi Güncellendi ---
Diski uçurmaya mı çalışıyorsunuz? :D
Hayır :D Bana daha önce bu komutu troll olarak biri vermişti ben de ne işe yaradığını bildiğimi ifade etmek için yazdım bu cevabı :D

Reaksiyon puanı
5,171
rm -rf / aslında / dizinini sil demektir. rm -rf /* ise / dizininin içindeki herşeyi sil demektir [emoji14] Aynı sonuç sadece ben olsam böyle trollerdim dedim :P
Dizini silince dizinin icindeki her sey silinmez mi zaten:)

Bu arada buralarda androidden anlayan biri var mi sorularimi ona sorayim

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Aslına bakarsan Android ile ilgili şu bölüm de var;
Android

Burada anlayan birini bulman zor oraya kıyasla. Çünkü ben Linux konusunda tecrübeliyim ve Linux bölümüne bu yüzden sık giriyorum. Bilen adam bildiği bölüme daha sık girer ve buraya yazarsan bilen birisi görmeyebilir. Farkettiysen farklıyız biraz :D

Reaksiyon puanı
5,171
Aslına bakarsan Android ile ilgili şu bölüm de var;
Android

Burada anlayan birini bulman zor oraya kıyasla. Çünkü ben Linux konusunda tecrübeliyim ve Linux bölümüne bu yüzden sık giriyorum. Bilen adam bildiği bölüme daha sık girer ve buraya yazarsan bilen birisi görmeyebilir. Farkettiysen farklıyız biraz :D
Hocam formun %99 unun anladigi tek sey hangi telefonu almaliyim:)

Mesela buradaki bs ve count un anlamini en iyi bana linuxcular anlatabilir diye dusunuyorum ancak form kurallarini ihlal ediyorsam ben oraya tasinayim:)

dd if=/inputfile bs=8192 count=12345 of=/outfile

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Mesela buradaki bs ve count un anlamini en iyi bana linuxcular anlatabilir diye dusunuyorum ancak form kurallarini ihlal ediyorsam ben oraya tasinayim:)
Hayır, bir kural ihlali yok :) Eğer en iyi desteği buradan alacağına inanıyorsan sıkıntı olmaz senin için dedim.
Kod:
sudo (root yetkisi) dd (drop database. bir yerden bir yere veri aktarmak/üstüne yazmak/klonlamak için kullanılır) if (input file. içeriğin kaynağıdır) of (output file aktarılacak adrestir) bs (Buffer Speed. İşlemin yapılış hızıdır. En popüler olanı bs=4M'dir) status=progress (altta ilerleme durumu gösterir)
Daha fazla bilgi için;
Burn an ISO File - Manjaro Linux

Reaksiyon puanı
5,171
Hayır, bir kural ihlali yok :) Eğer en iyi desteği buradan alacağına inanıyorsan sıkıntı olmaz senin için dedim.
Kod:
sudo (root yetkisi) dd (drop database. bir yerden bir yere veri aktarmak/üstüne yazmak/klonlamak için kullanılır) if (input file. içeriğin kaynağıdır) of (output file aktarılacak adrestir) BS (Buffer Speed. İşlemin yapılış hızıdır. En popüler olanı BS=4M'dir) status=progress (altta ilerleme durumu gösterir)
Daha fazla bilgi için;
Burn an ISO File - Manjaro Linux
Hocam bide count komutunu soyleyiversen super olucak:) ellerin dert gormesin:)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Delikanlı adamın shiftdelete'i rm -rfdir.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
rom hazırlamaya çalıştığınızı baştan yazaydınız sanırım daha net cevaplar alırdınız.
Custom Rom hazırlama adımları her chipsete göre farklılık gösterebiliyor, elimde rk3368 bir tv box var onu için hazırlamıştım.
ingilizceniz varsa forum xda ya bakın çok sağlam kaynaklar var, aradığınız ihtiyacınız olan herşeyi var.