• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 Harbi Dandik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Dandik işte hocam. Nesi faydalı?

Daha az kaynak mı tüketiyor?
Donanımı daha faydalı mı kullanıyor?

Yoo... Hiçbir faydası yok. Ama lakin şöyle güzellikler söz konusu;

-Darmadağın olmuş ve kontrolü eline alamadığın bir denetim masası.
-Microsoft'un engellenemez ajanlaması
-Abuk subuk güncellemeleri (KB3081424)

Şimdi gel illa ki kur. Ne için kurayım yahu ben bunu? Technopat gibi forumlarda bu gereksiz şeyi öyle bir övüyor ki ooof of. Hatta ki Windows 10 kurmayana vatan haini gözüyle bakıyorlar, destek bile vermiyorlar.

Finix kaçar.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Dandik işte hocam. Nesi faydalı?

Daha az kaynak mı tüketiyor?
Donanımı daha faydalı mı kullanıyor?

Yoo... Hiçbir faydası yok. Ama lakin şöyle güzellikler söz konusu;

-Darmadağın olmuş ve kontrolü eline alamadığın bir denetim masası.
-Microsoft'un engellenemez ajanlaması
-Abuk subuk güncellemeleri (KB3081424)

Şimdi gel illa ki kur. Ne için kurayım yahu ben bunu? Technopat gibi forumlarda bu gereksiz şeyi öyle bir övüyor ki ooof of. Hatta ki Windows 10 kurmayana vatan haini gözüyle bakıyorlar, destek bile vermiyorlar.

Finix kaçar.
Technopat pişmanlık gerçekten de çok övüyorlar.

utkuversus

Rektör
Reaksiyon puanı
13,247
Technopatcığım herkese 6500leri aldırdı 1080 taktırdı darboğaz olmaz dedi sonuç ortada :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Reaksiyon puanı
16,128
10 microsoft'un en iyi windows'u ben sildim ama öyle...
i5-6500 gtx1080'e darboğaz yapmaz gtx1080 sen kimsin ulan? der sen git baban (i7-6700) gelsin der...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ekleme: Mikail inşallah yolda giderken başına Windows 7 yüklü usb düşer de aklın başına gelir. Hiç sevmiyorum seni ama cd diyemedim keser meser diye.
--- Gönderi Güncellendi ---
10 microsoft'un en iyi windows'u ben sildim ama öyle...
Niye yahu?

Reaksiyon puanı
2,148
1511 sürümü + donotspy ile her şeyi işaretledim, windows 7 gibi oldu rahat bence.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4293447)

Son düzenleme:

SMФКΞ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows 7 ihtiyar da olsa en iyi işletim sistemiydi ah o günler :D

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
windows 10 etkileri sistemden sisteme değişebiliyor. sürekli güncelleme alması sizin donanımlarınızı nasıl daha verimli kullanabilirim ve güvenlik üzerine alıyoruz. eski 4-10 yıllık sistemler için fazla katkıları var çünkü donanımlarla neler yapılabilir sınırındalar zaten, ama gidip yepyeni bir donanım alırsan onu donanım firması bile en verimli nasıl kullanacağını bilemiyor. sorun burdan kaynaklı.

kapaliali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Ben Windows 10'dan memnunum. Bir sıkıntısını görmedim.

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (4295243)

Son düzenleme:

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
Veri hırsızlığı, hoş arayüz gibi gösterip takılmalar... Daha neler saymadım ki.

ortada bir veri hırsızlığı yok bu tamamen sorumsuzluğunuz. kurulum sırasında sizin verilerinizi anonim olarak almamızı istermisiniz diye soruyor bakmadan geçerseniz olacak olan bu.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
bir veri hırsızlığı lafını ezberlemiş gibi gidiyorlar win 10 daona gelene kadar facebook olsun google olsun daha fazlasını elinizle veriyorsunuz onlara laf yok çünki win 10 lafı klişe ezberlenmiş sen laf atsan 10 kiş daah bilmeden laf atacak hazırda bekliyor genelde

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
bir veri hırsızlığı lafını ezberlemiş gibi gidiyorlar win 10 daona gelene kadar facebook olsun google olsun daha fazlasını elinizle veriyorsunuz onlara laf yok çünki win 10 lafı klişe ezberlenmiş sen laf atsan 10 kiş daah bilmeden laf atacak hazırda bekliyor genelde
Kendileri bilmeden yada yazıları okuma da suçlama yapma herkes tarafından marifet sayılıyor.Aksine ben farklı mecraları denemek isteiğimden farklı işletim sistemi kurdum.18-19 senedir. Windows kullandım herhangi bir sorunla da karşılaşmadım. ;)

strongnation

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Technopat Sosyal pişmanlıktır. Adamlar Gereksiz Mesajlar kategorisinden yasaklıyorlar :D Konu dışı kategorisinde istediğimizi yazamıyor muyuz? Yardım etmek mi suç? Shiftdelete.Net her yeri çökertir gelir :D Hadi selametle

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Technopat Sosyal pişmanlıktır. Adamlar Gereksiz Mesajlar kategorisinden yasaklıyorlar :D Konu dışı kategorisinde istediğimizi yazamıyor muyuz? Yardım etmek mi suç? Shiftdelete.Net her yeri çökertir gelir :D Hadi selametle
Farklı bir forum takılsınlar kendilerince :D

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,036
Bir süre kardeşimin yeni bilgisayarını ödünç allmıştım. Benimki uzun bir süre arızalı kaldı. Win 10nu biraz tanıma fırsatım oldu. Reklam panosu gibi bir işletim sistemi. Linux!tan üç kat daha fazla veri tüketiyor. Nereye gidiyor bu kadar veri? çözemedim.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Technopat gibi forumlarda bu gereksiz şeyi öyle bir övüyor ki ooof of. Hatta ki Windows 10 kurmayana vatan haini gözüyle bakıyorlar, destek bile vermiyorlar.
Mod adayı olarak bu yorumu yapmam ne kadar etik bilmiyorum ama Technopat forumu bırakmamın sebeplerinden birisi buydu. Ya dediğimiz kullanın yada gidin kendi başınıza çözün kafasındaydılar. Bazı konularda biraz fanboy denebilecek yaklaşımlarda bulunuyorlardı ve çok aşırıcılardı. SDN biraz daha esnek, rahat, farklı şeyi görebilen, diğerlerinden farklı düşünebilen, açık fikirli kullanıcıların ve seviyeli bir ortamın bulunduğu bir topluluk olduğu ve forum içinde kimse kimseye hakaret etmediği için (1 numaralı sebebim) ben buraya gelmiştim. SDN bu konuda kurtarıcı gibi bir şey. Bir gün bu forum biterse bunun yerine gelebilecek baba yiğit zor çıkar.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
sanırım sen kullanamıyorsun. 2 sene önce windows 10 kurdum formatsız hala ilk günkü gibi hızlı ve her ihtiyacıma cevap veren tek windows sürümü oldu.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bir süre kardeşimin yeni bilgisayarını ödünç allmıştım. Benimki uzun bir süre arızalı kaldı. Win 10nu biraz tanıma fırsatım oldu. Reklam panosu gibi bir işletim sistemi. Linux!tan üç kat daha fazla veri tüketiyor. Nereye gidiyor bu kadar veri? çözemedim.
W10'da indirme hızım 2.5Mb/sn'lerde gezerken Linux'ta 3Mb/sn'lerde geziyor. İkisi de çok hızlı ama ortada 500-600Kb/ps var. Yine 1GB'ı yaklaşık 10 dakikada falan indiriyor, hız konusunda sıkıntım yok ama bu hız neden Windows'ta daha düşük ?
--- Gönderi Güncellendi ---
sanırım sen kullanamıyorsun. 2 sene önce windows 10 kurdum formatsız hala ilk günkü gibi hızlı ve her ihtiyacıma cevap veren tek windows sürümü oldu.
Katılıyorum. Windows 10 hız konusunda sıkıntılı değil. Doğru ayarlandığında şu zamana kadar gördüğüm en hızlı ve kararlı Windows sürümü oluyor ama hala Aero masaüstünün çok eksiği var. W7 zamanındaki çöp değil artık en azından diye avutabiliriz kendimizi. Ben Xfce ile mutluyum <3

Windows 10'un tek sorunu Microsoft'un politikaları. Sistemin kendisi değil, arkasındaki şirket sorun. Sadece bizi dinleyen bir işletim sistemini arka kapı olmadan, tercihlerimize saygı duyarak verseler belki W10 şu zamana kadar çıkmış en iyi işletim sistemlerine girebilirdi. En azından Microsoft'un çıkardığı... Vermiyorlarsa kendi tercihleri çünkü veren var. Hemde onlar gibi 100$'a değil, bedavaya :)

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
internet verilerini kullanan kısımda hangi uygulama ne kadar kullanıyor gözüküyor lazım değilse kaldırabilirsiniz kapatabilirsiniz.
politikalarından bende hoşnut değilim ama bazı programlar elimi kolumu bağlıyor :(

strongnation

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Mod adayı olarak bu yorumu yapmam ne kadar etik bilmiyorum ama Technopat forumu bırakmamın sebeplerinden birisi buydu. Ya dediğimiz kullanın yada gidin kendi başınıza çözün kafasındaydılar. Bazı konularda biraz fanboy denebilecek yaklaşımlarda bulunuyorlardı ve çok aşırıcılardı. SDN biraz daha esnek, rahat, farklı şeyi görebilen, diğerlerinden farklı düşünebilen, açık fikirli kullanıcıların ve seviyeli bir ortamın bulunduğu bir topluluk olduğu ve forum içinde kimse kimseye hakaret etmediği için (1 numaralı sebebim) ben buraya gelmiştim. SDN bu konuda kurtarıcı gibi bir şey. Bir gün bu forum biterse bunun yerine gelebilecek baba yiğit zor çıkar.
Helal be... İşte SDN Forumun asil adminlerinden.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
W10' u çıktığı ilk gün kurdum PC' me. Çok memnunum gayet iyi ve stabil sürekli güncel tutuyorum hiç bir sıkıntı yok ve çok hızlı. Win7' de güzel ama bana göre W10 daha güzel.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
W10' u çıktığı ilk gün kurdum PC' me. Çok memnunum gayet iyi ve stabil sürekli güncel tutuyorum hiç bir sıkıntı yok ve çok hızlı. Win7' de güzel ama bana göre W10 daha güzel.
Şuan da bir sorun yok gibi ama ilk açtığın da sen bir şey yapmadan komut ekranı geliyor ve hemen gitmekte.Yani arkada birşeyler senin uğraşmadığın halde çalışmakta. ;)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Şuan da bir sorun yok gibi ama ilk açtığın da sen bir şey yapmadan komut ekranı geliyor ve hemen gitmekte.Yani arkada birşeyler senin uğraşmadığın halde çalışmakta. ;)
Komut ekranı çıkmadı bende ama arka planda uygulamalarda veri tükettiğini söyleyebilirim. An itibariyle W10' lu bilgisayarım uçuyor.

Snickers

Profesör
Reaksiyon puanı
272
Komut ekranı çıkmadı bende ama arka planda uygulamalarda veri tükettiğini söyleyebilirim. An itibariyle W10' lu bilgisayarım uçuyor.

Yavaşlatma bak yok PC pilot olur.Sert uçarsa yere çakılmasın da dağıla bilir.Bunlara dikkat :D