Linux Cafe

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Bugün Linux dağıtımları hit oranları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası şirketlerine dönmüş.
Capture.png

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Zabıt katipliği başvurusu için danıştaya gittim :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Gitmişken börek de mi yemiyah ? :p Anıtkabiri ziyaret ettim falan güzel bir seyahatti :) Otobüsteyim bir kaç saate samsundayım :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Zabıt katipliği başvurusu için danıştaya gittim :)
Gitmişken börek de mi yemiyah ? :p Anıtkabiri ziyaret ettim falan güzel bir seyahatti :) Otobüsteyim bir kaç saate samsundayım :)
Samsun'un neresi hocam?

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Merkez :D İlkadım.
Oğlum Atakum bile İlkadım'dan geçiyor, İlkadım'ın neresi. :D
REMOVE WINDOWS remove windows
you are worst ms fan. you are the ms fan idiot you are the microsoft smell. return to ameriganya. to our apple cousins you may come our os. you may live in the gnome….ahahahaha ,bill gates we will never forgeve you. cetnik rascal FUck but fuck asshole windows stink mac sqhipere shqipare..windows genocide best day of my life. take a bath of dead ms fan..ahahahahahAPPLE WE WILL GET YOU!! do not forget halloween docs .Apple we kill the king , Apple return to your precious BSD….hahahahaha idiot micro$oft and Apple smell so bad..wow i can smell it. REMOVE WİNDOWS FROM THE PREMISES. you will get caught. debian+fedora+arch+opensuse=kill apple…you will ww2/ tupac alive in linux, tupac making album of linux . fast rap tupac serbia. we are clever and have intelligence now hahahaha ha because of tupac… you are ppoor stink ms fan… you live in a hovel hahahaha, you live in a yurt

tupac alive numbr one #1 in linux ….fuck the apple ,..FUCKk ashol turks no good i spit in the mouth eye of ur flag and contry. 2pac aliv and real strong wizard kill all the ms fan farm aminal with rap magic now we the linx rule .ape of the zoo presidant stve capıs fukc the great satan and lay egg this egg hatch and mac os wa;s born. stupid baby form the eggn give bak our clay we will crush u lik a skull of pig. linx greattst opeyraytion syistım.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Oğlum Atakum bile İlkadım'dan geçiyor, İlkadım'ın neresi. :D
Atakum = Atakum
İlkadım = İlkadım
:D
Çifliğin DSİ tarafında :)
tupac alive numbr one #1 in linux ….fuck the apple ,..FUCKk ashol turks no good i spit in the mouth eye of ur flag and contry.
Bu lafı kimden alıntıladın ? Bunu söyleyen adamın nereden aldıysan linkini verir misin ? Bir çift lafım olacak ona. Özgür yazılımı savunmaya mı gelmiş ? Nefet maili atmaya mı gelmiş ? Holiganlık mı yapmaya gelmiş ? Irkçılık yapmaya mı gelmiş salak herif ? Toplulukta bunun gibi salaklara bakıp da insanlar bizi yargılıyor bizim kafayı çekip linux kullandığımızı düşünüyorlar işte. Böyle adamlar hiç konuşmasa keşke...
Ve anladığım kadarıyla bu herif bir sırp ?
Böyle adamların kendine hayrı yok, topluma hayrı yok, yaşamları boş. Oksijen israfı mallar :cool:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Atakum = Atakum
İlkadım = İlkadım
:D
Çifliğin DSİ tarafında :)

Bu lafı kimden alıntıladın ? Bunu söyleyen adamın nereden aldıysan linkini verir misin ? Bir çift lafım olacak ona. Özgür yazılımı savunmaya mı gelmiş ? Nefet maili atmaya mı gelmiş ? Holiganlık mı yapmaya gelmiş ? Irkçılık yapmaya mı gelmiş salak herif ? Toplulukta bunun gibi salaklara bakıp da insanlar bizi yargılıyor bizim kafayı çekip linux kullandığımızı düşünüyorlar işte. Böyle adamlar hiç konuşmasa keşke...
Ve anladığım kadarıyla bu herif bir sırp ?
Böyle adamların kendine hayrı yok, topluma hayrı yok, yaşamları boş. Oksijen israfı mallar :cool:

Samsun'a epey bir geldim bu yıl, ondan merak edeyim dedim. O değil epey de bir dolaştım Samsun'da, bir gece Bafra'da öbür gece Çarşamba'da kalmıştım. :D

Bu arada orjinali şurada, ben geyik olsun diye düzenlemiştim de gözümden kaçan yerler olmuş. :D Tabii normal sonra Türklere niye laf atıyor bu ibneler diye kızman. :D

Serbia Strong / Remove Kebab | Know Your Meme

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Allahtan bulsunlar. Burada siyasete gerek yok. Herkes kendince neyin ne olduğunu biliyor :)
Aslında ben okudukça gülüyorum ya :D Ne bileyim böyle beş yaşında bir Sırb'ı sıkıştırmışlar da o da bağırıyor gibi geliyor bana. :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yeni bardağım :) Profil resmime dikkat :D
IMG_0940.JPG

IMG_0941.JPG

Son düzenleme:

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
arkadaşlar pardus 17 yayınlanmış.
Distribution Release: Pardus 17.0 (DistroWatch.com News)

ne gnome var ne kde ne de cinnamod repoyu inceledim biraz bildiğin debianın kendi paketlerini kopyalamışlar, pardusun sayfasına da aşağıdaki yazıyı koymuşlar...

Millileştirilmiş
Uluslararası destek ile oluşturulan kitle kaynak ürünü Linux çekirdeği kullanılarak yerli iş gücü ve kaynaklar ile hizmete sunulmaktadır.

Son düzenleme:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
arkadaşlar pardus 17 yayınlanmış.
Distribution Release: Pardus 17.0 (DistroWatch.com News)

ne gnome var ne kde ne de cinnamod repoyu inceledim biraz bildiğin debianın kendi paketlerini kopyalamışlar, pardusun sayfasına da aşağıdaki yazıyı koymuşlar...

Millileştirilmiş
Uluslararası destek ile oluşturulan kitle kaynak ürünü Linux çekirdeği kullanılarak yerli iş gücü ve kaynaklar ile hizmete sunulmaktadır.
Pardus hep saçma bir projeydi. İyi olabilir, gerçekten de kaliteli olabilir lakin ortada Debian, Arch gibi yıllarca gelişen köklü dağıtımlar varken resmi ortamlar için sıfırdan dağıtım geliştirme gayreti zamana ve paraya yazık edilmiş demektir. Eğer Pardus'a üzülüyorsanız Pisi Linux dağıtımına bakın, ekip oldukça zorluk çekiyor Geleneksel Pardus'u devam ettirmek adına.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Pardus hep saçma bir projeydi. İyi olabilir, gerçekten de kaliteli olabilir lakin ortada Debian, Arch gibi yıllarca gelişen köklü dağıtımlar varken resmi ortamlar için sıfırdan dağıtım geliştirme gayreti zamana ve paraya yazık edilmiş demektir. Eğer Pardus'a üzülüyorsanız Pisi Linux dağıtımına bakın, ekip oldukça zorluk çekiyor Geleneksel Pardus'u devam ettirmek adına.
Şu yerli GNU/Linux dağıtımı ile yerli işletim sistemi terimi kafasını anlamıyorum. GNU Amerikan, Kernel Amerikan, yazılımların çoğu dünya çapında binlerce geliştiricinin emeğiyle geliştirilmiş, Amerikan dediğim GNU ve Kernel dahil. Bu yapıyı millileştrimek, bir milletin malı gibi göstermek neyin kafasıdır ? Bence Linux evrensel bir hazinedir çünkü yazılımlar dünyanın her yerinden insanların ortak çabalarıyla üretilmiştir. Her ülkeden destek veren var. Yeni dağıtımları çıkarmak yerine keşke var olan dağıtımların büyümesine destek olsak. Milis Projesi misal. Ne gerek vardı LFS'den bir dağıtım oluşturmuşlar milli yazılım diye. Sonra MebİS var. Ne gerek vardı ?

http://www.linuxgundem.com/index.ph...igi-uygulamalariyla-tam-uyumlu-linux-dagitimi

Var olan bir şeyde tuzları olacağı yerde yardımdan çok bölünme yapıyorlar toplulukta. Eğer bu adamlar Pisi'ye, Pardus'a, hadi "milli" kavramını geçtim, Ubuntu'ya, Fedora'ya (Bence asıl destek verilmesi gereken dağıtım bu), Manjaro'ya, bir dünya dağıtıma destek verebilecekken neden çıkıyorlar da tamamen alakasız bir işe girişiyorlar. Misal bakın Milis Projesindeki adamları da Ubuntu forumdan, Twitter'dan vs tanıyorum. Çok yetenekli, zeki adamlar. Ama bence bilgilerini, yeteneklerini yanlış kullanıyor ve çabalarını ziyan ediyorlar.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Şu yerli GNU/Linux dağıtımı ile yerli işletim sistemi terimi kafasını anlamıyorum. GNU Amerikan, Kernel Amerikan, yazılımların çoğu dünya çapında binlerce geliştiricinin emeğiyle geliştirilmiş, Amerikan dediğim GNU ve Kernel dahil. Bu yapıyı millileştrimek, bir milletin malı gibi göstermek neyin kafasıdır ? Bence Linux evrensel bir hazinedir çünkü yazılımlar dünyanın her yerinden insanların ortak çabalarıyla üretilmiştir. Her ülkeden destek veren var. Yeni dağıtımları çıkarmak yerine keşke var olan dağıtımların büyümesine destek olsak. Milis Projesi misal. Ne gerek vardı LFS'den bir dağıtım oluşturmuşlar milli yazılım diye. Sonra MebİS var. Ne gerek vardı ?

Milli Eğitim Bakanlığı Uygulamalarıyla Tam Uyumlu Linux Dağıtımı

Var olan bir şeyde tuzları olacağı yerde yardımdan çok bölünme yapıyorlar toplulukta. Eğer bu adamlar Pisi'ye, Pardus'a, hadi "milli" kavramını geçtim, Ubuntu'ya, Fedora'ya (Bence asıl destek verilmesi gereken dağıtım bu), Manjaro'ya, bir dünya dağıtıma destek verebilecekken neden çıkıyorlar da tamamen alakasız bir işe girişiyorlar. Misal bakın Milis Projesindeki adamları da Ubuntu forumdan, Twitter'dan vs tanıyorum. Çok yetenekli, zeki adamlar. Ama bence bilgilerini, yeteneklerini yanlış kullanıyor ve çabalarını ziyan ediyorlar.
Milli dağıtım saçma birşey değil arkadaşlar nedenleri uzun uzun konuşulabilir ancak milli diyorsanız debian fedora vsden fork ile olmaz bu iş çok daha köklü birşeyler ortaya koymanız lazım...

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
UOTE="eronis, post: 4289503, member: 485795"]Sağolasın, sıradaki hedefim üstünde penguen olan pijama almak :D PC'nin başında genelde ev haliyle kalıyoruz malum, rahat olmak istiyoruz. En azından uyumlu olak :D[/QUOTE]
Ne tür bir fantazi şeklin var ya. :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ne tür bir fantazi şeklin var ya. :D
Final Fantasy. PC'ye PS1 emulatörü yükledim onunla FF7'ye başladım, bütün seriyi bitirmeye niyetliyim.
Not: HAYIR ! UYUŞTURUCU KULLANMIYORUM VE KULLANIMINA SERTÇE KARŞIYIM ! Sanıyorum sadece uykusuzluğun kafası. Ben gidim yatim iyisimi, iyi geceler :P

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285

Milli Eğitim Bakanlığı Uygulamalarıyla Tam Uyumlu Linux Dağıtımı

Bu uzun süredir tartışılan bir konu. Sadece Türkiye değil, dünyanın dört bir tarafında Linux içindeki bölünme fazlasıyla tartışılır. Kimisi bu işi "Bırakın yapsınlar yahu" diye savunsa da kimisi de işi "Gnome öntanımlı olacak, tango simge seti ve rpm kullanılacak yoksa dağıtım çöpe" diye abartır. Açıkçası insanları tek bir kaynağa bağlayabilseydik bugün Mandriva ve Debian'dan başka dağıtım olmazdı zannederim. Açıkçası çocuklar her ne kadar iğrenç bir zevke sahip olsa da epey güzel şeylerle uğraşmış, yaptıklarının da bir amacı olmuş. Tabii bizim talihsiz ramboberk gibi gidip dağıtım yapacağım ben diye girişebilirlerdi.

Bu arada Mandriva'nın başına ne geldi bilen var mı? Distrowatch'ta durduruldu diyor, halbuki çok iyi bir dağıtımdı.Bu arada niye Fedora desteklensin yahu?

Milli dağıtım saçma birşey değil arkadaşlar nedenleri uzun uzun konuşulabilir ancak milli diyorsanız debian fedora vsden fork ile olmaz bu iş çok daha köklü birşeyler ortaya koymanız lazım...
SuSE bir Alman dağıtımıdır, lakin Amerikan şirketi olan Red Hat'ın paket yöneticisini kullanır ve bir Amerikan şirketi Novell tarafından sürdürülür. Öntanımlı masaüstüsü KDE ise Almanya merkezli dünyanın dört bir yanından katılımcısı olan bir proje ve Finlandiyalı bir şirket olan Nokia'nın sahiplendiği Qt ile yazılmıştır arayüzü. Günümüz dünyasında işler sınırların ötesinde gelişir, illa ki tek bir merkezden bütün projelerin tamamlanması gibi bir durum geçerli değil. Bir ekip toplayayıp GCC'sinden dizinlerine dek farklı bir işletim sistemi tasarlamak zor değildir, lakin gereksiz bir uğraştır. Ha bunun yanında marka, logo gibi şeylerin Türk etiketli olması benim için "Milli dağıtım" olmasına yeterdir.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu arada Mandriva'nın başına ne geldi bilen var mı? Distrowatch'ta durduruldu diyor, halbuki çok iyi bir dağıtımdı.
Mandriva bilgidim kadarıyla paralı bir dağıtım oldu, üstüne OpenMandriva geldi, satışı olmadı, Mageia çıktı üstüne, Ubuntu tabanı, Arch tabanı derken insanlar daha rahat edecekleri dağıtımlara göç ettiler satın almaktansa.

Bu arada niye Fedora desteklensin yahu?
Çünkü Fedora diğer bütün dağıtımlara destek veren tek dağıtımdır. Upstream diye yada Leading Edge diye adlandırılan, paketleri ilk test edip stabilize edenler onlar. Kısaca GNOME ilk çıktığında ilk debug'ları Fedora geliştiricileri yapıyor. Fedora'da bir şeyi daha iyi hale getirdiysen bu bir sonraki Ubuntu sürümüne de yansıyacaktır ve Ubuntu kullanıcıları da daha iyi bir deneyim yaşayacaktır, Arch kullanıcıları da, openSUSE kullanıcıları da, bir dağıtıma destek verirsen onun daha iyi olmasına yardım edersin ama Fedora'ya yardım edersen GNU/Linux'a yardım edersin :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Çünkü Fedora diğer bütün dağıtımlara destek veren tek dağıtımdır. Upstream diye yada Leading Edge diye adlandırılan, paketleri ilk test edip stabilize edenler onlar. Kısaca GNOME ilk çıktığında ilk debug'ları Fedora geliştiricileri yapıyor. Fedora'da bir şeyi daha iyi hale getirdiysen bu bir sonraki Ubuntu sürümüne de yansıyacaktır ve Ubuntu kullanıcıları da daha iyi bir deneyim yaşayacaktır, Arch kullanıcıları da, openSUSE kullanıcıları da, bir dağıtıma destek verirsen onun daha iyi olmasına yardım edersin ama Fedora'ya yardım edersen GNU/Linux'a yardım edersin :)
Öyle olabilir fakat ortaya çıkışı dahi oldukça tartışmalı bir dağıtım, felsefesi samimi değil ve arkasında Red Hat gibi baba bir şirket varken oturup da geliştirici/tester dilenmesi bana samimiyetsizce geliyor. Evet, GNU/Linux'a katkıları büyük olabilir lakin ben Fedora için çabalarken daha çok Red Hat'a beleşten çalışıyormuşum gibi hissediyorum. @hsngrms diye bir eleman vardı, adamla bir keresinde oturduk Fedora 19 kurduk ama lakin müthiş kararsız bir masaüstü ortamından dolayı küfrederek iki saatte Arch'a geçtik. E boş yere Red Hat'ın deney faresine döndük o iki saatinde.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Öyle olabilir fakat ortaya çıkışı dahi oldukça tartışmalı bir dağıtım, felsefesi samimi değil ve arkasında Red Hat gibi baba bir şirket varken oturup da geliştirici/tester dilenmesi bana samimiyetsizce geliyor. Evet, GNU/Linux'a katkıları büyük olabilir lakin ben Fedora için çabalarken daha çok Red Hat'a beleşten çalışıyormuşum gibi hissediyorum. @hsngrms diye bir eleman vardı, adamla bir keresinde oturduk Fedora 19 kurduk ama lakin müthiş kararsız bir masaüstü ortamından dolayı küfrederek iki saatte Arch'a geçtik. E boş yere Red Hat'ın deney faresine döndük o iki saatinde.
Güncellemeleri yükleyip yeniden başlatmanız gerekiyor :D Kurulumda, live cd'de masaüstü geldi, çöktü, geri geldi :D Daha kurmadan gnome shell çöktü :D Kurulum yaptıktan ve güncellemeleri yaptıktan sonra elde edeceğin dağıtım piyasanın en kararlı dağıtımlarından birisi ama. Böyle olmasının asıl sebebi leading edge dağıtım olması. İlk kurduğunda bir kaç saat uğraştırır ama güncellemelerle kodekler yüklendikten sonrası... :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Güncellemeleri yükleyip yeniden başlatmanız gerekiyor :D Kurulumda, live cd'de masaüstü geldi, çöktü, geri geldi :D Daha kurmadan gnome shell çöktü :D Kurulum yaptıktan ve güncellemeleri yaptıktan sonra elde edeceğin dağıtım piyasanın en kararlı dağıtımlarından birisi ama. Böyle olmasının asıl sebebi leading edge dağıtım olması. İlk kurduğunda bir kaç saat uğraştırır ama güncellemelerle kodekler yüklendikten sonrası... :)
Yok yok, bayağı dandikti yahu. :D Güncellemeleri yaptık hala dandikti. :D İşin garibi güncellemeleri yaptığımızda paket yöneticisi çökmüştü lan. :D Yoksa kullandığım laptopta Fedora olduğunu biliyorsun, ilk işim masaüstünü dahi açmadan terminalden güncelleme yapmak oldu. :D Hani öyle kararsız bir masaüstünü "Abi al kullan" diye sunmaları ağırıma gitmişti. Hani Arch bunu yapsa bu kadar ağırıma gitmez çünkü adamların arkasında Red Hat gibi besleyecekleri bir şirket yok, ama yapmazlar zira amaçları milleti kobay yerine koymak değil stabil bir dağıtım sunmak.

O değil yeni güncelleme gelmiş, kurmaya korkuyorum. Bir ay geçsin en iyisi.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Şunun üstüne basmak isterim. Bir Fedora sürümü çıktıktan en azından 2-3 ay sonraya kadar onu yüklememekte/güncellememekte fayda var. Eğer kararlı masasütü diyorsan XFCE bir numaran olmalı. Ayrıca Linus Torvalds'ın (Linux kernelinin şu an her tür bakımını yapan, ana kişi) ve bütün kernel geliştiricileri Fedora kullanıyor. Fedora GNOME ve Kernel gelişimi konusunda en iyi katkılarda bulunan dağıtım. Eğer üstünde iş yapılamayacak kadar kararsız bir dağıtım olsa bu insanların arasında standart olmazdı sanırım ? :D Fedora 26 ile i3 versiyonu da gelecek :D
Ve geldi :D

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
linux(ubuntu) düşünmeye başladım bilgisayarcoya gitsem yükler mi bir de alışılabilir, windows'tan daha mı stabil çalışıyor yardım lütfen kararsızım