- Katılım
- 6 Kasım 2011
- Mesajlar
- 7,329
- Reaksiyon puanı
- 3,156
- Puanları
- 1,358
Bugün Linux dağıtımları hit oranları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası şirketlerine dönmüş.

Bunlar nedir hisse senetleri falan mı?Bugün Linux dağıtımları hit oranları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası şirketlerine dönmüş.
![]()
Distrowatch.com üstündeki incelemelerine tıklanma sayısı. Kullanım yoğunluğu ile alakası yok.Bunlar nedir hisse senetleri falan mı?
Piston aşağı muhabbetiBugün Linux dağıtımları hit oranları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası şirketlerine dönmüş.
![]()
Hocam ne oldu senin Samsun?
Samsun'un neresi hocam?Zabıt katipliği başvurusu için danıştaya gittim
--- Gönderi Güncellendi ---
Gitmişken börek de mi yemiyah ?Anıtkabiri ziyaret ettim falan güzel bir seyahatti
Otobüsteyim bir kaç saate samsundayım
![]()
MerkezSamsun'un neresi hocam?
Oğlum Atakum bile İlkadım'dan geçiyor, İlkadım'ın neresi.Merkezİlkadım.
Atakum = AtakumOğlum Atakum bile İlkadım'dan geçiyor, İlkadım'ın neresi.![]()
Bu lafı kimden alıntıladın ? Bunu söyleyen adamın nereden aldıysan linkini verir misin ? Bir çift lafım olacak ona. Özgür yazılımı savunmaya mı gelmiş ? Nefet maili atmaya mı gelmiş ? Holiganlık mı yapmaya gelmiş ? Irkçılık yapmaya mı gelmiş salak herif ? Toplulukta bunun gibi salaklara bakıp da insanlar bizi yargılıyor bizim kafayı çekip linux kullandığımızı düşünüyorlar işte. Böyle adamlar hiç konuşmasa keşke...tupac alive numbr one #1 in linux ….fuck the apple ,..FUCKk ashol turks no good i spit in the mouth eye of ur flag and contry.
Atakum = Atakum
İlkadım = İlkadım
Çifliğin DSİ tarafında
Bu lafı kimden alıntıladın ? Bunu söyleyen adamın nereden aldıysan linkini verir misin ? Bir çift lafım olacak ona. Özgür yazılımı savunmaya mı gelmiş ? Nefet maili atmaya mı gelmiş ? Holiganlık mı yapmaya gelmiş ? Irkçılık yapmaya mı gelmiş salak herif ? Toplulukta bunun gibi salaklara bakıp da insanlar bizi yargılıyor bizim kafayı çekip linux kullandığımızı düşünüyorlar işte. Böyle adamlar hiç konuşmasa keşke...
--- Gönderi Güncellendi ---
Ve anladığım kadarıyla bu herif bir sırp ?
--- Gönderi Güncellendi ---
Böyle adamların kendine hayrı yok, topluma hayrı yok, yaşamları boş. Oksijen israfı mallar![]()
Allahtan bulsunlar. Burada siyasete gerek yok. Herkes kendince neyin ne olduğunu az çok biliyorBu arada orjinali şurada, ben geyik olsun diye düzenlemiştim de gözümden kaçan yerler olmuş.Tabii normal sonra Türklere niye laf atıyor bu ibneler diye kızman.
![]()
Aslında ben okudukça gülüyorum yaAllahtan bulsunlar. Burada siyasete gerek yok. Herkes kendince neyin ne olduğunu biliyor![]()
Pek anlamadım!Distrowatch.com üstündeki incelemelerine tıklanma sayısı. Kullanım yoğunluğu ile alakası yok.
Hayırlı olsun.
Sağolasın, sıradaki hedefim üstünde penguen olan pijama almakHayırlı olsun.![]()
Pardus hep saçma bir projeydi. İyi olabilir, gerçekten de kaliteli olabilir lakin ortada Debian, Arch gibi yıllarca gelişen köklü dağıtımlar varken resmi ortamlar için sıfırdan dağıtım geliştirme gayreti zamana ve paraya yazık edilmiş demektir. Eğer Pardus'a üzülüyorsanız Pisi Linux dağıtımına bakın, ekip oldukça zorluk çekiyor Geleneksel Pardus'u devam ettirmek adına.arkadaşlar pardus 17 yayınlanmış.
Distribution Release: Pardus 17.0 (DistroWatch.com News)
ne gnome var ne kde ne de cinnamod repoyu inceledim biraz bildiğin debianın kendi paketlerini kopyalamışlar, pardusun sayfasına da aşağıdaki yazıyı koymuşlar...
Millileştirilmiş
Uluslararası destek ile oluşturulan kitle kaynak ürünü Linux çekirdeği kullanılarak yerli iş gücü ve kaynaklar ile hizmete sunulmaktadır.
Şu yerli GNU/Linux dağıtımı ile yerli işletim sistemi terimi kafasını anlamıyorum. GNU Amerikan, Kernel Amerikan, yazılımların çoğu dünya çapında binlerce geliştiricinin emeğiyle geliştirilmiş, Amerikan dediğim GNU ve Kernel dahil. Bu yapıyı millileştrimek, bir milletin malı gibi göstermek neyin kafasıdır ? Bence Linux evrensel bir hazinedir çünkü yazılımlar dünyanın her yerinden insanların ortak çabalarıyla üretilmiştir. Her ülkeden destek veren var. Yeni dağıtımları çıkarmak yerine keşke var olan dağıtımların büyümesine destek olsak. Milis Projesi misal. Ne gerek vardı LFS'den bir dağıtım oluşturmuşlar milli yazılım diye. Sonra MebİS var. Ne gerek vardı ?Pardus hep saçma bir projeydi. İyi olabilir, gerçekten de kaliteli olabilir lakin ortada Debian, Arch gibi yıllarca gelişen köklü dağıtımlar varken resmi ortamlar için sıfırdan dağıtım geliştirme gayreti zamana ve paraya yazık edilmiş demektir. Eğer Pardus'a üzülüyorsanız Pisi Linux dağıtımına bakın, ekip oldukça zorluk çekiyor Geleneksel Pardus'u devam ettirmek adına.
Milli dağıtım saçma birşey değil arkadaşlar nedenleri uzun uzun konuşulabilir ancak milli diyorsanız debian fedora vsden fork ile olmaz bu iş çok daha köklü birşeyler ortaya koymanız lazım...Şu yerli GNU/Linux dağıtımı ile yerli işletim sistemi terimi kafasını anlamıyorum. GNU Amerikan, Kernel Amerikan, yazılımların çoğu dünya çapında binlerce geliştiricinin emeğiyle geliştirilmiş, Amerikan dediğim GNU ve Kernel dahil. Bu yapıyı millileştrimek, bir milletin malı gibi göstermek neyin kafasıdır ? Bence Linux evrensel bir hazinedir çünkü yazılımlar dünyanın her yerinden insanların ortak çabalarıyla üretilmiştir. Her ülkeden destek veren var. Yeni dağıtımları çıkarmak yerine keşke var olan dağıtımların büyümesine destek olsak. Milis Projesi misal. Ne gerek vardı LFS'den bir dağıtım oluşturmuşlar milli yazılım diye. Sonra MebİS var. Ne gerek vardı ?
Milli Eğitim Bakanlığı Uygulamalarıyla Tam Uyumlu Linux Dağıtımı
Var olan bir şeyde tuzları olacağı yerde yardımdan çok bölünme yapıyorlar toplulukta. Eğer bu adamlar Pisi'ye, Pardus'a, hadi "milli" kavramını geçtim, Ubuntu'ya, Fedora'ya (Bence asıl destek verilmesi gereken dağıtım bu), Manjaro'ya, bir dünya dağıtıma destek verebilecekken neden çıkıyorlar da tamamen alakasız bir işe girişiyorlar. Misal bakın Milis Projesindeki adamları da Ubuntu forumdan, Twitter'dan vs tanıyorum. Çok yetenekli, zeki adamlar. Ama bence bilgilerini, yeteneklerini yanlış kullanıyor ve çabalarını ziyan ediyorlar.
Final Fantasy. PC'ye PS1 emulatörü yükledim onunla FF7'ye başladım, bütün seriyi bitirmeye niyetliyim.Ne tür bir fantazi şeklin var ya.![]()
Şu yerli GNU/Linux dağıtımı ile yerli işletim sistemi terimi kafasını anlamıyorum. GNU Amerikan, Kernel Amerikan, yazılımların çoğu dünya çapında binlerce geliştiricinin emeğiyle geliştirilmiş, Amerikan dediğim GNU ve Kernel dahil. Bu yapıyı millileştrimek, bir milletin malı gibi göstermek neyin kafasıdır ? Bence Linux evrensel bir hazinedir çünkü yazılımlar dünyanın her yerinden insanların ortak çabalarıyla üretilmiştir. Her ülkeden destek veren var. Yeni dağıtımları çıkarmak yerine keşke var olan dağıtımların büyümesine destek olsak. Milis Projesi misal. Ne gerek vardı LFS'den bir dağıtım oluşturmuşlar milli yazılım diye. Sonra MebİS var. Ne gerek vardı ?
Milli Eğitim Bakanlığı Uygulamalarıyla Tam Uyumlu Linux Dağıtımı
Var olan bir şeyde tuzları olacağı yerde yardımdan çok bölünme yapıyorlar toplulukta. Eğer bu adamlar Pisi'ye, Pardus'a, hadi "milli" kavramını geçtim, Ubuntu'ya, Fedora'ya (Bence asıl destek verilmesi gereken dağıtım bu), Manjaro'ya, bir dünya dağıtıma destek verebilecekken neden çıkıyorlar da tamamen alakasız bir işe girişiyorlar. Misal bakın Milis Projesindeki adamları da Ubuntu forumdan, Twitter'dan vs tanıyorum. Çok yetenekli, zeki adamlar. Ama bence bilgilerini, yeteneklerini yanlış kullanıyor ve çabalarını ziyan ediyorlar.
SuSE bir Alman dağıtımıdır, lakin Amerikan şirketi olan Red Hat'ın paket yöneticisini kullanır ve bir Amerikan şirketi Novell tarafından sürdürülür. Öntanımlı masaüstüsü KDE ise Almanya merkezli dünyanın dört bir yanından katılımcısı olan bir proje ve Finlandiyalı bir şirket olan Nokia'nın sahiplendiği Qt ile yazılmıştır arayüzü. Günümüz dünyasında işler sınırların ötesinde gelişir, illa ki tek bir merkezden bütün projelerin tamamlanması gibi bir durum geçerli değil. Bir ekip toplayayıp GCC'sinden dizinlerine dek farklı bir işletim sistemi tasarlamak zor değildir, lakin gereksiz bir uğraştır. Ha bunun yanında marka, logo gibi şeylerin Türk etiketli olması benim için "Milli dağıtım" olmasına yeterdir.Milli dağıtım saçma birşey değil arkadaşlar nedenleri uzun uzun konuşulabilir ancak milli diyorsanız debian fedora vsden fork ile olmaz bu iş çok daha köklü birşeyler ortaya koymanız lazım...
Mandriva bilgidim kadarıyla paralı bir dağıtım oldu, üstüne OpenMandriva geldi, satışı olmadı, Mageia çıktı üstüne, Ubuntu tabanı, Arch tabanı derken insanlar daha rahat edecekleri dağıtımlara göç ettiler satın almaktansa.Bu arada Mandriva'nın başına ne geldi bilen var mı? Distrowatch'ta durduruldu diyor, halbuki çok iyi bir dağıtımdı.
Çünkü Fedora diğer bütün dağıtımlara destek veren tek dağıtımdır. Upstream diye yada Leading Edge diye adlandırılan, paketleri ilk test edip stabilize edenler onlar. Kısaca GNOME ilk çıktığında ilk debug'ları Fedora geliştiricileri yapıyor. Fedora'da bir şeyi daha iyi hale getirdiysen bu bir sonraki Ubuntu sürümüne de yansıyacaktır ve Ubuntu kullanıcıları da daha iyi bir deneyim yaşayacaktır, Arch kullanıcıları da, openSUSE kullanıcıları da, bir dağıtıma destek verirsen onun daha iyi olmasına yardım edersin ama Fedora'ya yardım edersen GNU/Linux'a yardım edersinBu arada niye Fedora desteklensin yahu?
Öyle olabilir fakat ortaya çıkışı dahi oldukça tartışmalı bir dağıtım, felsefesi samimi değil ve arkasında Red Hat gibi baba bir şirket varken oturup da geliştirici/tester dilenmesi bana samimiyetsizce geliyor. Evet, GNU/Linux'a katkıları büyük olabilir lakin ben Fedora için çabalarken daha çok Red Hat'a beleşten çalışıyormuşum gibi hissediyorum. @hsngrms diye bir eleman vardı, adamla bir keresinde oturduk Fedora 19 kurduk ama lakin müthiş kararsız bir masaüstü ortamından dolayı küfrederek iki saatte Arch'a geçtik. E boş yere Red Hat'ın deney faresine döndük o iki saatinde.Çünkü Fedora diğer bütün dağıtımlara destek veren tek dağıtımdır. Upstream diye yada Leading Edge diye adlandırılan, paketleri ilk test edip stabilize edenler onlar. Kısaca GNOME ilk çıktığında ilk debug'ları Fedora geliştiricileri yapıyor. Fedora'da bir şeyi daha iyi hale getirdiysen bu bir sonraki Ubuntu sürümüne de yansıyacaktır ve Ubuntu kullanıcıları da daha iyi bir deneyim yaşayacaktır, Arch kullanıcıları da, openSUSE kullanıcıları da, bir dağıtıma destek verirsen onun daha iyi olmasına yardım edersin ama Fedora'ya yardım edersen GNU/Linux'a yardım edersin![]()
Güncellemeleri yükleyip yeniden başlatmanız gerekiyorÖyle olabilir fakat ortaya çıkışı dahi oldukça tartışmalı bir dağıtım, felsefesi samimi değil ve arkasında Red Hat gibi baba bir şirket varken oturup da geliştirici/tester dilenmesi bana samimiyetsizce geliyor. Evet, GNU/Linux'a katkıları büyük olabilir lakin ben Fedora için çabalarken daha çok Red Hat'a beleşten çalışıyormuşum gibi hissediyorum. @hsngrms diye bir eleman vardı, adamla bir keresinde oturduk Fedora 19 kurduk ama lakin müthiş kararsız bir masaüstü ortamından dolayı küfrederek iki saatte Arch'a geçtik. E boş yere Red Hat'ın deney faresine döndük o iki saatinde.
Yok yok, bayağı dandikti yahu.Güncellemeleri yükleyip yeniden başlatmanız gerekiyorKurulumda, live cd'de masaüstü geldi, çöktü, geri geldi
Daha kurmadan gnome shell çöktü
Kurulum yaptıktan ve güncellemeleri yaptıktan sonra elde edeceğin dağıtım piyasanın en kararlı dağıtımlarından birisi ama. Böyle olmasının asıl sebebi leading edge dağıtım olması. İlk kurduğunda bir kaç saat uğraştırır ama güncellemelerle kodekler yüklendikten sonrası...
![]()