Asus X555L kendiliğinden kapanıyor

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese iyi forumlar sıkıntı şu pc bir öğretmen arkadaşımın cok oyunla falan işi olmadıgından sadece chrome falan e-okul o tarz şeylerde kullandıgı için cok dikkat etmemiş. Şimdiden belirteyim garanti süresi dolmuş sıkıntıyı pc yi bana bırakınca ben farkettim.

Öncelikle pc laptop Asus X555L ürün vatan bilgisayardan alınmış. fakat ben bakıyorum ürün kimliği yok yazıyor. ayrıca laptop prize takılı iken hiç bir sıkıntı yok ama fişten cıkarır cıkarmaz direk kapanıyor. ayrıca pc yeniden başlat dedigindede kapanıyor. ekstra olarak pc acıldıktan 12 13 saat sonra kendini otomatik uyku moduna alıyor güç seçeneklerinden falan baktım uyku modları hep kapalı PC tam olarak bu ASUS X555LN CORE İ5 5200U 2.2GHZ-6GB RAM-500GB HDD-2GB-15.6"W8 NOTEBOOK şuan ki fiyatı da 2800 tl falan o zamanda o kadar bir fiyata almış hocamız. sıkıntısı ney anlamadım. ayrıca format atmaya calıştım belki bu w8 single language den dolayı olabilir diye fakat pc ye hiç bir türlü format atamadım cd flash denedim olmadı hiç bir türlü biosdan falan ayarları yapmama rağmen ( uzun yıllardır kendim format atarım biliyorum yani nasıl atılacagını ) ekstra flash'a yazdırdıgım format dosyalarını direk pc acıkken açmaya calıstıgımda ise c sürücüsü ve ya d sürücüsünde yer yoktur tarzı bir uyarı ile karşılaştım. bu sıkıntıyı kendimiz çözebilirmiyiz. Sonradan aklıma geldi 2 3 saatte bir windows etkinleştir diye birşey cıkıyor fakat etkinleştire tıkladıgımda hiç bir türlü anahtar girme bölümüne ulaşamıyorum.(anahtarım yok orası ayrı bir mesela :)) )

ektsradan garantisi doldu diye garantiye yollayamıyormuyuz yollasak sıkıntı ne ne kadara mal olur yardımcı olursanız sevinirim.

harunca1978

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle merhaba. Sn. Sahmeran hocam laptop ın bataryası tamamen ölmüş... format konusuna gelince yedeklerinizi alın ve restore yapın. Yani sıfırlayın fabrika ayarlarına döner. Sonrasında ise dilerseniz windows 10 a ücretsiz olarak yükseltebilirsiniz..

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle merhaba. Sn. Sahmeran hocam laptop ın bataryası tamamen ölmüş... format konusuna gelince yedeklerinizi alın ve restore yapın. Yani sıfırlayın fabrika ayarlarına döner. Sonrasında ise dilerseniz windows 10 a ücretsiz olarak yükseltebilirsiniz..
Cevap için sağolun batarya ilk alındıgından beri böyleymiş hocam cok önemsememiş zaten fazla kullanmıyor diye. restore zaten yaptım :S w10 a ücretsiz olarak yükseltebiliyormuyuz onu denemedim garanti hakkında birşeyler öğrenebilirsem direk garantiye yollamak isterim pc daha önce hiç açılmamış sonuçta kabul ederler diye düşünüyorum .

harunca1978

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam benzer sorunla bende karşılaştım sürekli sertifika hatası veriyordu ve lisans sorunu vardı .
Hiç birşey yapmadan direk fabrika ayarlarına döndürdüm ve windows yükseltme aracılığı ile windows 10 a yükselttim. sorun kalmadı.
Not : kesinlikle ''crack''lenmiş windows kullanmayınız elinizdeki lisans anahtarı size yeterli olacaktır.
Windows 10'u İndirin

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sanki teşhir ürünü satmışlar hatalı ürün yada ayıplı ürün diye değişim için diretin derim.

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam benzer sorunla bende karşılaştım sürekli sertifika hatası veriyordu ve lisans sorunu vardı .
Hiç birşey yapmadan direk fabrika ayarlarına döndürdüm ve windows yükseltme aracılığı ile windows 10 a yükselttim. sorun kalmadı.
Not : kesinlikle ''crack''lenmiş windows kullanmayınız elinizdeki lisans anahtarı size yeterli olacaktır.
Windows 10'u İndirin
elimde lisans anahtarı yokki deneyecegim bu dediğiniz fakat pc reset at dedigimde kapanması ile işletim sisteminin bir alakası varmı bu dediginiz sadece benim windows etkinleştir sorunumu çözer .
--- Gönderi Güncellendi ---
sanki teşhir ürünü satmışlar hatalı ürün yada ayıplı ürün diye değişim için diretin derim.
işte hocamız almış 2.5 yıl geçmiş üzerinden zor gözüküyor o anca garanti yollanır oda alırlarsa

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
üretim hatası garanti bitsede değişim gerektiriyor ve 10 key istediği yerde ürün anahtarı yok ile geç kurulum oluyor.

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
işte hocamız almış 2.5 yıl geçmiş üzerinden zor gözüküyor o anca garanti yollanır oda alırlarsa
üretim hatası garanti bitsede değişim gerektiriyor ve 10 key istediği yerde ürün anahtarı yok ile geç kurulum oluyor.
tamam fakat bu w10 yükseltmem benim diğer sorunlarımıda çözecekmi onları çözmedikten sonra w10 a yükseltmemin bir anlamıyok benim sıkıntım onlar

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
çözer çözer 10 sorun çözücü.

harunca1978

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Değerli arkadaşım arkadaşında bahsettiği gibi hatalı ürün satmışlarsa onu bilemem ama sana söylemek istediğim şudur... Ürünü fabrika ayarlarına döndürünce üzerinde kurulu windows ile açılacaktır. dolayısı ile elindeki lisans orjinal olmuş olacak (free dos ise dediklerim geçerli değil) ama yaklaşık 5 yıldır satılan tüm laptop larda windowslar içerisine gömüülü olarak satılıyor.. yani yanında cd falan verilmiyor. Kurtarma cd lerini kendiniz oluşturuyorsunuz .. umarım çözersiniz.. Kolaylıklar diliyorum..

Not: Neden özellikle win10 diyorum çünkü bana göre üzerinde en çok çalışılmış sistem budur çoğu hata giderilmiş durumda .. kullanmak istemezseniz tercih sizindir...

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Değerli arkadaşım arkadaşında bahsettiği gibi hatalı ürün satmışlarsa onu bilemem ama sana söylemek istediğim şudur... Ürünü fabrika ayarlarına döndürünce üzerinde kurulu windows ile açılacaktır. dolayısı ile elindeki lisans orjinal olmuş olacak (free dos ise dediklerim geçerli değil) ama yaklaşık 5 yıldır satılan tüm laptop larda windowslar içerisine gömüülü olarak satılıyor.. yani yanında cd falan verilmiyor. Kurtarma cd lerini kendiniz oluşturuyorsunuz .. umarım çözersiniz.. Kolaylıklar diliyorum..

Not: Neden özellikle win10 diyorum çünkü bana göre üzerinde en çok çalışılmış sistem budur çoğu hata giderilmiş durumda .. kullanmak istemezseniz tercih sizindir...
işte benim öğrenmek istedigim şey zaten buydu ürünmü hatalı yoksa formatla falan çözülebilecek birşeymi w10 deneyeceğim. kullanmak istememek değilde sorunun kaynagı omu onu tam bilemiyorum işte deneyip görecegiz yazarım yine w10 yükselttikten sonra w10 yükseltmeden önce sıfırlayayım değilmi ?

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
reset atmak yerine kapanıyorsa sorunu var servise vermelisin yok o masrafa değmez dersen yeni alıcan.

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
+ şöyle birşey bunu yüklerken pc bir kaç kez reset atacak fakat benim pc reset atınca kapanıyor onu nasıl çözecegim bem
reset atmak yerine kapanıyorsa sorunu var servise vermelisin yok o masrafa değmez dersen yeni alıcan.
hmm nesi var ki bunun ne kadar tutar garantisi yok ama kullanıcı kaynaklı birşey de yok düşme kırılma vb.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
servis görmeli bilemem ama imkanın varsa farklı bir hdd ile dene 7200rpm 16-32mb ön bellekli 500-750gb hdd ile dene.

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
servis görmeli bilemem ama imkanın varsa farklı bir hdd ile dene 7200rpm 16-32mb ön bellekli 500-750gb hdd ile dene.
öyle bir imkanım yok normal burdada teknik servis tarzı bir yer var oraya bir göstereyim önce olmazsa servise yollarım yapacak birşey yok yani imkan olarak şöyle 2 tane daha masaüstü pc var 2 tb hard disk var fakat laptopa nasıl takacagım onu bilmiyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
notebookun ki basit altında belirgin hdd ve ram kısmını örten kapak var aç onu hdd orda...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
servis baksın belli olmaz uzaktan bu kadar olur...
www.ubuntu.com ubuntu indirip live olarak deneyin gene öyle olcak mı? olmazsa hdd kaynaklı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
onun sökümü gıcık notebooklarla aynı asus x serisi gibi açılıyor klavye üst kakapakmış...

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
notebookun kapağının açılması gıcıkmış...
aynen ya boşver uğraşmam zaten değmez uğraşmama aslında şu 2-3 saatte windows etkinleştir cıkıyor onu bile halletsem bana yeterli zaten cok zorlayacak birşey yapmıyorum ++ ürün kimliğide yok yazıyor onu nasıl halledeceğiz ayrıca ss falan atabilirim istedigin bir yerden :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
aslında öğretmense windows'a ihtiyacı yok ubuntu her ihtiyacını görür hemde daha konforlu olur herkesin pc virüsten göçse de onun ki göçmez...

sahmeran44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
aslında öğretmense windows'a ihtiyacı yok ubuntu her ihtiyacını görür hemde daha konforlu olur herkesin pc virüsten göçse de onun ki göçmez...
onlada uğraşmaya gerek yok sadece şu en son yazdıgımda işte windows etkinleştir yazısı geliyor onu bile halletsem yeter bu ubuntu dedigin işletim sistemimi ?