Erdem Alsırt
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 37
Merhaba. 17 Yaşındayım ama daha henüz Lise 1 matematik sınav sorusunun ilk sorusunda bile zorluk çektim. Genellikle denklemli geometri denilebilir. Babam'da bana küfür ediyor ve resmen bildiğiniz internet dahil olmak üzere, tüm elektronik eşyalara ceza veriyor. Hayatımda kitabın yüzünü bile açan bir insan değilim açıkçası. Benim kendi içimde şöyle bir sözüm vardır; "Ders olmasında, herşey olsun." diye... Genel kültür seviye düşüklüğü, matematikte mantık yürütmede düşüklük, anlama güçlüğü, ders çalışırken hayellere dalmak ve odaklanamamak, sosyal ortamdan tamamen dışlanmak gibi tür sorunlarım var. Hele matematik ve tarih dersleri varya Allah korusun diyorum o kadar nefret ediyorum. Bir insana "Sen idam edileceksin sadece 5 saatin kaldı." deseniz bir adama, o adamın o anlık korku ve berbat hissiyetini ben resmen Matematik sınavlarına girmekten korkuyorum. 1 Temmuz yani yarın sınavlarım var. 9:30'da ve 14:00 olmak üzere 1. ve 2. Dönem sınavlarım var. Toplam 13 dersten sınava gireceğim. Zaten Açık lisede okuduğum için sınıfta kalmak diye bir şey yokki... Yani Tarihten geçmeyeyim, Matematikten geçmeyeyim, sadece diğer derslerden geçip kredileri toplayayim istiyorum... Matematik ve Tarihten geçemezsem daha az kredi toplamış oluyorum. Lise 4 ve sonuna kadar en az 192 Kredi toplamam gerekiyor. Eğer bu toplam sayı 192'ye ulaşamazsa, kaldığım derslerden tekrar sınava giriyorum ve kredilerim sıfırlanmıyor. Örneğin ben 170 kredi aldıysam, onlar bana 192'ye ulaşmam için kaldığım derslerden veya seçmeli ders denilen sistem ile istediğimiz dersi seçip, o derslerden sınav olarak daha fazla kredi toplayarak sınıf atlama imkanı sunuyor. Babam bugün sadece beni denemek için evden Matematik sınavı yaptırdı şu sitedeki sınav arşivinden "Açık Öğretim Lisesi" bu siteden sınavı indirip, beni denemek için sınav yaptırdı ama Matematikte 0 soruda anca 3 doğrum vardı... Bu yüzden bana önce ilk Denklemli geometriden (2x - 15) gibi bir tür geometrik sorusunu sordu çözmemi istedi ama çözemedim. Hatta kendisi çözümünü 3-4 kere anlattı ve ben olabildiğince odaklanmaya çalıştım ama hala aklımda tutamadım ve en ufak birşey dahi yapamadım. Matematik ve Tarih dışındaki derslerdende en fazla 100 üzerinden 60 veya 70 ortalama ile sınavları geçebilirim. Ayrıca matematikte yaşadığım sorunlar yüzünden babam bana gerizekalı dedi... Hayat bana göre zor. 27 Temmuz'da 18 yaşıma giriyorum zaten.