Matematik problemim var ne yapabilirim?

Erdem Alsırt

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Merhaba. 17 Yaşındayım ama daha henüz Lise 1 matematik sınav sorusunun ilk sorusunda bile zorluk çektim. Genellikle denklemli geometri denilebilir. Babam'da bana küfür ediyor ve resmen bildiğiniz internet dahil olmak üzere, tüm elektronik eşyalara ceza veriyor. Hayatımda kitabın yüzünü bile açan bir insan değilim açıkçası. Benim kendi içimde şöyle bir sözüm vardır; "Ders olmasında, herşey olsun." diye... Genel kültür seviye düşüklüğü, matematikte mantık yürütmede düşüklük, anlama güçlüğü, ders çalışırken hayellere dalmak ve odaklanamamak, sosyal ortamdan tamamen dışlanmak gibi tür sorunlarım var. Hele matematik ve tarih dersleri varya Allah korusun diyorum o kadar nefret ediyorum. Bir insana "Sen idam edileceksin sadece 5 saatin kaldı." deseniz bir adama, o adamın o anlık korku ve berbat hissiyetini ben resmen Matematik sınavlarına girmekten korkuyorum. 1 Temmuz yani yarın sınavlarım var. 9:30'da ve 14:00 olmak üzere 1. ve 2. Dönem sınavlarım var. Toplam 13 dersten sınava gireceğim. Zaten Açık lisede okuduğum için sınıfta kalmak diye bir şey yokki... Yani Tarihten geçmeyeyim, Matematikten geçmeyeyim, sadece diğer derslerden geçip kredileri toplayayim istiyorum... Matematik ve Tarihten geçemezsem daha az kredi toplamış oluyorum. Lise 4 ve sonuna kadar en az 192 Kredi toplamam gerekiyor. Eğer bu toplam sayı 192'ye ulaşamazsa, kaldığım derslerden tekrar sınava giriyorum ve kredilerim sıfırlanmıyor. Örneğin ben 170 kredi aldıysam, onlar bana 192'ye ulaşmam için kaldığım derslerden veya seçmeli ders denilen sistem ile istediğimiz dersi seçip, o derslerden sınav olarak daha fazla kredi toplayarak sınıf atlama imkanı sunuyor. Babam bugün sadece beni denemek için evden Matematik sınavı yaptırdı şu sitedeki sınav arşivinden "Açık Öğretim Lisesi" bu siteden sınavı indirip, beni denemek için sınav yaptırdı ama Matematikte 0 soruda anca 3 doğrum vardı... Bu yüzden bana önce ilk Denklemli geometriden (2x - 15) gibi bir tür geometrik sorusunu sordu çözmemi istedi ama çözemedim. Hatta kendisi çözümünü 3-4 kere anlattı ve ben olabildiğince odaklanmaya çalıştım ama hala aklımda tutamadım ve en ufak birşey dahi yapamadım. Matematik ve Tarih dışındaki derslerdende en fazla 100 üzerinden 60 veya 70 ortalama ile sınavları geçebilirim. Ayrıca matematikte yaşadığım sorunlar yüzünden babam bana gerizekalı dedi... Hayat bana göre zor. 27 Temmuz'da 18 yaşıma giriyorum zaten.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ben sana güzel bişey birşey anlatayım.
Lise 1 de 10 zayıfım vardı. Sınıfta kaldım. Babam dedi ki senin iyiliğin için seni 2 ay boyunca hayatın çoğu zorluğunu göstericem. İlk 1hafta sanayiye arkadasının yanına işe soktu. Hayatımda çalışmamıştım daha önce. Çok zorlanmıştım. Güreş gibi ağır spor yapmama rağmen kir pas 16 saat çalışmak ve alanya sıcağı daha ilk haftadan bitirmişti. Sonra bir fırına soktu 1 hafta orda çalıştım 1 haftada 4 kilo verdim sıcaktan. Sonra bir fast food dükkanına 1 haftada orta çalıştım. Fabrika gibi işeleyen bir yerdi. En sonda en zoru olan insanlarla uğraşmam ve onların ağız kokusunu çekmem için bara kendi yanına aldı. Günde 5 saat uyuyup kalan zamanım itiyle kopuğuyla şarhoyuşla sonra onların pisliklerini temizledim 14 yaşında oldu bunlar. Şuan 21 yaşındayım babamın ellerinden öperim iyi ki yapmış bunu bana. Ben 87 kilo 186 boyundayım lise birdeyken bu 2 aylık tecrübe sonrası 71 kiloya düştüm. Çok zorlandım ama babam sayesinde okulun ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Şuan 2 üni. okuyorum aynı anda. Emin ol hayat derslerden daha zor. 17 yaşındasın daha yolun başındasın neredeyse. Youtbede bir ton matemetik kanalı var. Mat akademi, hocalara geldik falan. Tarih konusuna gelirsek kusura bakma ama kardeşim tarihini bilmeyen bir insan düşünemiyorum ben

Erdem Alsırt

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Ben sana güzel bişey birşey anlatayım.
Lise 1 de 10 zayıfım vardı. Sınıfta kaldım. Babam dedi ki senin iyiliğin için seni 2 ay boyunca hayatın çoğu zorluğunu göstericem. İlk 1hafta sanayiye arkadasının yanına işe soktu. Hayatımda çalışmamıştım daha önce. Çok zorlanmıştım. Güreş gibi ağır spor yapmama rağmen kir pas 16 saat çalışmak ve alanya sıcağı daha ilk haftadan bitirmişti. Sonra bir fırına soktu 1 hafta orda çalıştım 1 haftada 4 kilo verdim sıcaktan. Sonra bir fast food dükkanına 1 haftada orta çalıştım. Fabrika gibi işeleyen bir yerdi. En sonda en zoru olan insanlarla uğraşmam ve onların ağız kokusunu çekmem için bara kendi yanına aldı. Günde 5 saat uyuyup kalan zamanım itiyle kopuğuyla şarhoyuşla sonra onların pisliklerini temizledim 14 yaşında oldu bunlar. Şuan 21 yaşındayım babamın ellerinden öperim iyi ki yapmış bunu bana. Ben 87 kilo 186 boyundayım lise birdeyken bu 2 aylık tecrübe sonrası 71 kiloya düştüm. Çok zorlandım ama babam sayesinde okulun ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Şuan 2 üni. okuyorum aynı anda. Emin ol hayat derslerden daha zor. 17 yaşındasın daha yolun başındasın neredeyse. Youtbede bir ton matemetik kanalı var. Mat akademi, hocalara geldik falan. Tarih konusuna gelirsek kusura bakma ama kardeşim tarihini bilmeyen bir insan düşünemiyorum ben
Bende Dikkat Eksikliği ve Kaygı Bozukluğu + Anksiyete sendromu var.. Bazen disleksi miyim diye düşünüyorum... Bazı insanlar internette "Are you autistic." diyorlar türkçede "Sen otistiksin." demek.. Otizmin değişik türleri var. Benim yüksek işlevli yani çok özellikli otistik olduğumu düşünenler var bu doğru mu?

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bende Dikkat Eksikliği ve Kaygı Bozukluğu + Anksiyete sendromu var.. Bazen disleksi miyim diye düşünüyorum... Bazı insanlar internette "Are you autistic." diyorlar türkçede "Sen otistiksin." demek.. Otizmin değişik türleri var. Benim yüksek işlevli yani çok özellikli otistik olduğumu düşünenler var bu doğru mu?
Kendini sorgulayacak kadar bilinçli birisin. Belkide bugune kadar keşfetmediğin çok fazla özelliklerin var. Banada sülalemdeki herkes bu çocuk okumaz diyordu. Sınavda 400 e yakın puan çekmiştim. Yani insanların dediklerine bakma. Einstein'e geri zekalı demişlerdi zamanında. Bunu diyen gereksiz ve boş konuşan insan topluluğudur. Benden sana bir abi kardeş tavsiyesi.
1- Cahil insanların dediklerine kulak asma. İçinde bir sıkıntısı varsa veya bir problemin varsa doktora git kardeşim.
2- Mutlaka sabah uyandığında spor yap. Bak ben 6 yılı aşkın güreş ve 2 3 sene kick boks yaptım. Hayatmın her anında yararını gördüm. Unutma sağlam kafa sağlam vucutta bulunur.
3- Bir gün matemetik çalışmadan bitmesin. Sayılar beynini besler.
4- Ve mümkünde namaz kıl. Tabi din konusunda farklı görüşün yoksa kardeşim. Kötü alışkanlıklardan kurtulur ve odaklanman gereken şeylerin sayısını arttırmış olursun ve zaman kazanırsın.
5- Mümkünse günde 3 ve 3-5 litre su iç. Emin ol beynin çok daha kuvvetli olucaktır. Fakat suyu fazla kaçırıp minaral kaybı olmamasına dikkat et. Sonuçta boy+kilo ve gunluk ne kadar spor yaptığını bilmediğim için 2.5 3 litrede içebilirsin. Su hafızana çok katkı sağlar.
6- Şunuda asla unutma. Çalışıcağın masa veya ne olursa işe başlamadan önce bir kağıda şunu yaz = Geleceğimi ya emek vererek kazanıcam yada tebbemlik yapıp kaybediceğim.
Ben insanlara yardım etmeyi severim kardeşim. Umarım birazcık olsada sana yardımcı olmuşumdur. Yolun açık olsun güzel kardeşim

M

Murat Burç

SDN Okuru
Zeka seviyenin düşük olup olmadığını sorgulayabiliyorsan zeka seviyen düşük değildir.
--- Gönderi Güncellendi ---
Matematik rezalet bi ders çözemediğin zaman delirir sinirlenir çözebildiğin zaman zevk alırsın. Çözebildiğin şeyleri çözmeye bak sürekli seviyeyi artır en basit konulardan başla.
Hocalara geldik kanalını bi ziyaret et eksik konularını tamamla orda güncel oynatma listeleri var YGS 2017 9-10 konuları LYS 2017 11-12 konuları temelim eksik demişssin. YGSden başla ne kadar net kurtabilsen kardır zaten sınavda lisenin tamamını karma olarak soruyorlardır.
Kısa zaman var sanırım kalırsan bir daha ne zaman sınav olacak söylememişsin YGS konuları çabuk biter kolaydır seversin. Hocalara geldik en düşük seviyeye göre anlatıp o videodadan yavaş yavaş seviyeyi artırıyor.