Telefon işlemcisini değiştirme

Baran6767

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar benim telefon ghz olarak geride 1.3ghz ben islemciyi değiştirmeyi planlıyorum ama bu mümkün müdür işlemci değiştirilebilir mı

KEKO_01

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bak sana örnek bir telefon anakartı;
motodroidrazr-anakart-2.jpg

Gördüğün gibi tüm yongalar ve diğer aksamlar anakarta kaynaklı. Dolayısıyla herhangi bir parçayı sorunsuzca değiştirmek ciddi bir mühendislik gerektiriyor. Tüm telefonlarda böyledir.

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Şahine ferrari motoru takmak gibi bir şey olucaktır muhtemelen. Normal şartlarda yapılamaz fakat sonuçta burası Türkiye önce yapamazsın de sonra otur ve izle. Muhtemelen telefon tamircileri bu durumla ilgili bir çözüm üretmişlerdir ve işlemciyi değiştirebilirler.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Anakarta entegre olduğu için neredeyse imkansız olmazlık derecesi imkansız seviyesinde. Belki bu işlerler artık hayatı olmuş biri çıkar yapar ona birşey diyemem öle biri de Türkiye'de olduğunu sanmıyorum Türk olsa bile öyle başarılı birini büyük bir firma hemen çağırır. Telefondan geçtim bazı leptobun bile işlemcisini değiştiremiyorlar sök tak birşey değil yani. Senin dediğin senaryo şöyle olur Samsung gibi firmanın sahibi olursun keyfi eski bir telefona Yen'i bir anakart tasarlarsın ve işlemciyi o anakarta entegre edersin. Ona da işi gücü Yok uğraşmaz bile
--- Gönderi Güncellendi ---
Şahine ferrari motoru takmak gibi bir şey olucaktır muhtemelen. Normal şartlarda yapılamaz fakat sonuçta burası Türkiye önce yapamazsın de sonra otur ve izle. Muhtemelen telefon tamircileri bu durumla ilgili bir çözüm üretmişlerdir ve işlemciyi değiştirebilirler.
O bile basit kalır bunun yanında :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Yapacagın tek şey root atıp işlemci hızını yükseltmek. Onun dışında ben çok bir fikir sahibideğilim bu konuda. Ama telefonuna zararverebilir

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
cpu'lar bu tarz yerlerde (telefon, laptop, tablet vs..) bga kılıfta kullanılırlar. Bga kılıf komponentler degiştirilebilir fakat bunun için çift taraflı uv ışını gerekli. Ülkemizde de bunu yapabilmek mümkün ama çok hayati bir proje olmadıgı sürece kimse uğraşmaz bu işle. Zaten sökseniz bile kafanıza göre bir cpu takamazsınız. Pc'lerde bile cpu seçimi dikkat gerektiren bir iş. Öyle şey olmaz. Bu iş öyle 500 gb lık hdd'yi sökiyim yerine 1 tb hdd takıyım demek gibi değil.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Eğerki kullandığınız telefonun performansını beğenmiyorsanız telefon işlemcisini değiştirmek yerine telefonu sıfırlayabilir ve overclock yapabilirsiniz.
Ama işlemciye overclock yapınca telefonun şarj süresinin normalden daha kısa sürebileceğini ve overclock işlemi sonucunda telefonun zarar görebileceğini unutmayınız. Şahsen ben telefon işlemcisini yükseltmenin kolay bir şey olmadığını düşünüyorum.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Yeni bir telefon ile sorun çözülür.

tolga26esk26

Asistan
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar benim telefon ghz olarak geride 1.3ghz ben islemciyi değiştirmeyi planlıyorum ama bu mümkün müdür işlemci değiştirilebilir mı
mömkündür mömkündür tornavidayı al aç içini sök tak aynen böyle bak altta videoda anlatımı var :D