Huawei P9 Lite 2017 mi Galaxy J7 Prime mı Almalıyım?

Salwadore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba..
Bu 2 telefon arasında kaldım telefonu yarın alıyorum perşembe günü hepsi burada'dan
2 sininde hafızası 16gb malesef ama yeter ya yinede.
Herşeyiyle karşılaştırıp bana bi tavsiye verin lütfen acill..

Son düzenleyen moderatör:

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Merhaba..
Bu 2 telefon arasında kaldım telefonu yarın alıyorum perşembe günü hepsi burada'dan
2 sininde hafızası 16gb malesef ama yeter ya yinede.
Herşeyiyle karşılaştırıp bana bi tavsiye verin lütfen acill..
P9 2017 derim ben

Yıldırım Ersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
P9 Lite'i bir sure kullanma sansi buldum,
- Parmak izi okuyucusu piyasadakilerin arasinda en hizlisi anlik ve hatasiz calisiyor (iPhone 7 kullaniyorum)
- Kasa kaliteli ve elde tutus hissiyati gorunumunun disinda bir kalinlik veya kalitesizlik hissettirmiyor
- Ekran kalitesi de fiyatinda olmasi gerekende sizi uzmeyecektir, ekran kasa orani dusuk ayrica biraz genis oldugu icin tek elle kullanim J7 Prime kadar iyi degil.
- 3000 mAh arayuz cok iyi optimize edildigi icin normal kullanimda 1.5 gun uzerinde kullanim sunuyor. (Sabah 8 - Aksam 10 : %65-70)

J7 Prime'i da bir sure kullanma sansi buldum,
- Parmak izi okuyucu ortalama seviyede P9 Lite kadar yetenekli ve kusursuz degil
- Kisisel gorus olmak ile beraber fiyat segmentindeki diger emsallerinden daha yakisikli bir kasaya sahip ve tutus hissine sahip
- Ekran kalitesi cok kotu hesap makinesinden hallice (TFT hesap makinesinde kullanilan bir ekran teknolojisi) fiyatinin dusuk olmasinin baslica sebebinin bu ekran oldugunu dusunuyorum ama ekran kasa oraninin da P9 Lite'a gore daha iyi oldugunu da unutmamak gerekiyor. Ayni kasa boyutunda J7 Prime 5.5" iken P9 Lite 5.2" ekrana sahip. Ayrica J7 Prime'in tasariminin kenarlardan daha dar olmasi tek elle kullanimi kolaylastiriyor.
- 3300 mAh sizi sasirtmasin TouchWiz arayuzu yine yapacagini yapiyor, sizi uzmeyecektir fakat P9 Lite daki memnuniyeti burada yakalayamayacaksiniz.

Toplamak gerekirse P9 Lite (benzer islemcileri kullanmalarina ragmen) islemci performansi tarafinda ozellikle arayuzun avantajiyla daha onde, parmak izi okuyucusunun performansini bir sonraki cihaziniz Huawei olmayacaksa eger baska bir cihazda yakalayamayacaksiniz bu cihazin en iyi yaptigi sey, ekran kasa orani biraz daha yuksek ve biraz daha dar olsa mukemmele yakin bir cihaz olabilirmis.

Ayrica Turk Telekom'da faturali mobil hattiniz, ev telefonu veya internet hattiniz uzerinden J7 Prime'i pesin fiyatina (1500 TL) 12 ay taksitle (mobildeki tarifenize gore belki daha da ucuza) alabiliyorsunuz, P9 Lite'i da toplamda 1570 TL'ye yine 12 ay taksitle alabiliyorsunuz.

Yıldırım Ersan (@yildoersan) | Twitter

Son düzenleme:

Salwadore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Hepsi Burada.com'dan şuanda kılıf+ekran koruyucu ile birlikte siyah rengini 1216 TL'ye siparişini verdim hayırlısı :) hepiniz saolun akşam akşam cevap verdiğiniz için.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Hepsi Burada.com'dan şuanda kılıf+ekran koruyucu ile birlikte siyah rengini 1216 TL'ye siparişini verdim hayırlısı :) hepiniz saolun akşam akşam cevap verdiğiniz için.
Dostum android telefon pazarının en iyi garantisine sahip olan telefona sahip olacağın için çok şanslısın dostum :D

Yıldırım Ersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dostum android telefon pazarının en iyi garantisine sahip olan telefona sahip olacağın için çok şanslısın dostum :D

Evet, cihazin ilk 1 ay icerisinde ekrani kirilirsa Huawei ucretsiz servis sunuyor, bu sure tepe modellerde 3 ay Huawei Turkiye pazarinda cok agresif.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Evet, cihazin ilk 1 ay icerisinde ekrani kirilirsa Huawei ucretsiz servis sunuyor, bu sure tepe modellerde 3 ay Huawei Turkiye pazarinda cok agresif.
Agresif değil fazla zeki. Diğer markalar hayvan gibi reklama ona buna para harcarken bu adamlar o parayı Garanti hizmetine harcıyor. En baba reklamıda yapıyor zaten :D

sdnSamet

Asistan
Reaksiyon puanı
17
P9 Lite'i bir sure kullanma sansi buldum,
- Parmak izi okuyucusu piyasadakilerin arasinda en hizlisi anlik ve hatasiz calisiyor (iPhone 7 kullaniyorum)
- Kasa kaliteli ve elde tutus hissiyati gorunumunun disinda bir kalinlik veya kalitesizlik hissettirmiyor
- Ekran kalitesi de fiyatinda olmasi gerekende sizi uzmeyecektir, ekran kasa orani dusuk ayrica biraz genis oldugu icin tek elle kullanim J7 Prime kadar iyi degil.
- 3000 mAh arayuz cok iyi optimize edildigi icin normal kullanimda 1.5 gun uzerinde kullanim sunuyor. (Sabah 8 - Aksam 10 : %65-70)

J7 Prime'i da bir sure kullanma sansi buldum,
- Parmak izi okuyucu ortalama seviyede P9 Lite kadar yetenekli ve kusursuz degil
- Kisisel gorus olmak ile beraber fiyat segmentindeki diger emsallerinden daha yakisikli bir kasaya sahip ve tutus hissine sahip
- Ekran kalitesi cok kotu hesap makinesinden hallice (TFT hesap makinesinde kullanilan bir ekran teknolojisi) fiyatinin dusuk olmasinin baslica sebebinin bu ekran oldugunu dusunuyorum ama ekran kasa oraninin da P9 Lite'a gore daha iyi oldugunu da unutmamak gerekiyor. Ayni kasa boyutunda J7 Prime 5.5" iken P9 Lite 5.2" ekrana sahip. Ayrica J7 Prime'in tasariminin kenarlardan daha dar olmasi tek elle kullanimi kolaylastiriyor.
- 3300 mAh sizi sasirtmasin TouchWiz arayuzu yine yapacagini yapiyor, sizi uzmeyecektir fakat P9 Lite daki memnuniyeti burada yakalayamayacaksiniz.

Toplamak gerekirse P9 Lite (benzer islemcileri kullanmalarina ragmen) islemci performansi tarafinda ozellikle arayuzun avantajiyla daha onde, parmak izi okuyucusunun performansini bir sonraki cihaziniz Huawei olmayacaksa eger baska bir cihazda yakalayamayacaksiniz bu cihazin en iyi yaptigi sey, ekran kasa orani biraz daha yuksek ve biraz daha dar olsa mukemmele yakin bir cihaz olabilirmis.

Ayrica Turk Telekom'da faturali mobil hattiniz, ev telefonu veya internet hattiniz uzerinden J7 Prime'i pesin fiyatina (1500 TL) 12 ay taksitle (mobildeki tarifenize gore belki daha da ucuza) alabiliyorsunuz, P9 Lite'i da toplamda 1570 TL'ye yine 12 ay taksitle alabiliyorsunuz.

Hocam çok güzel aciklamissin bende birşey sorabilirmiyim

Knock0ut

Asistan
Reaksiyon puanı
60
P9 Lite bence bu fiyat segmenti icin oldukca basarili bir model. Dogru tercih yapmissiniz. Gule gule kullanin.

sdnSamet

Asistan
Reaksiyon puanı
17

Yıldırım Ersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende p9lite 2016 var orjinal şarj aleti ile 2.5 saati geçiyor şarj olma süresi bu süreyi nasıl kısaltrırım?
--- Gönderi Güncellendi ---

powerbank yada evdeki orjinal lg şarj aleti sence ne yapmalıyım p9lite şarj aleti amperi 1 lg orjinal şarj aleti 1.8

Samsung'un Travel Adapter adi altinda satilan sarj seti hizli sarji destekliyor, 65 - 79 TL civarinda fiyati var kaliteli urun, oneririm.

Salwadore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Herkeze teşekkür ederim.. Bakalım perşembe günü akşamı vermiştim cuma akşamı oldu gelmedi. Hatta kılıfı ve erkan koruyucusu telefondan önce geldi :D :D Aras kargo cumartesi günleri dağıtım yapıyormu peki ??
oo çok iyiymiş o ya :D

Yıldırım Ersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkeze teşekkür ederim.. Bakalım perşembe günü akşamı vermiştim cuma akşamı oldu gelmedi. Hatta kılıfı ve erkan koruyucusu telefondan önce geldi :D :D Aras kargo cumartesi günleri dağıtım yapıyormu peki ??

oo çok iyiymiş o ya :D

Huawei P9 Lite 2017 modelinde VIP servis hizmeti bulunmaktadir.
- Bu VIP hizmet, cihaz satın alındıktan sonraki ilk 1 ay içinde bir defaya mahsustur. Ekran hasar garantisi, kaza sonucu oluşan düşürme, çatlak, ezilme, baskı, darbe gibi durumların, ekran kaplamasına, LCD görüntüleme parçasına ve ekran dokunmatiğine verdiği zararların onarımının ücretsiz yapılmasını kapsar.

Huawei VIP Servis, ürün satış tarihinden itibaren ürüne özel belirtilmiş süre içerisinde oluşabilecek ekran hasar garantisini kapsar.

-Huawei VIP Servis Hizmeti’e dahil olan ürün ve süreleri:
Huawei P9 (EVA-L09): İlk 3 ay
Huawei P9 Lite (VNS-L11): İlk 1 ay
Huawei Mate 9 (MHA-L29B): İlk 3 ay
Huawei GR5 2017 (BLN-L01): İlk 1 ay
Huawei P9 Lite 2017 (PRA-LX1): İlk 1 ay

Kaynak: http://consumer.huawei.com/tr/support/notice/detail/index.htm?id=1021
HUAWEI P9 lite 2017 | Telefonlar | HUAWEI Turkey

Son düzenleme:

Yıldırım Ersan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başka marka kullanmak zararlı olurki

Eger iki adaptorde ayni Output/Amper degerine sahipse marka sorun yaratmaz.

Sadece bazi islemcilerin hizli sarj destegi kendi adaptorleriye daha iyi calisiyor ki burada %2-5 lik bir farktan bahsediyoruz, Huawei P9'de kullanilan Kirin 955 islemcisinin hizli sarj desteginin farkli adaptorlerdeki performansi su videoda incelenmis ;

canadilogul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam samsung j7 prime kullandigini soyleyen bir insan nasil gomebilir bu kadar 5 aydir kullanilyorum bazen sarja ne zaman taktigimi unutuyorum ki unutmayin j serisi bataryalar cok dayanikli minimum 3 gunde 1 sarj ediyorum gps wifi 4g acik ve gunde en az 6 saat bluetooth kulaklik ile muzik dinliyorum asus zenfone max kullandi. 4500 mah batarya var ama oda 3 gunden gazla sarji gitmiyordu ki 1 ay extra garanti nedir abi milyonda 1 ihtimal e garanti vermekmi yoksa malina guvenememek mi samsung ile huawei kiyaslanmayacak markalar samsung teknoloji devi iphoneun retina ekranini cikartan ve apple firmasina üreten firma dunya genelinde 60 adet patladi diye note 7 yi satistan kaldiran firma ben 1 tane gormedim.duymadim cevremde note 7 patlamis diye ama edirnede 2 kiside iphone 6 plus patladi ki birisinin cebindeyken patladi servise gonderdi apple kusira bakmayin deyip sadece 1 telefon gönderdi sifir adi altında yapmayin abi samsung kar gütmeyen 3 tane hastane sahibi ve yilda milyon dolar hastanelerine bagis yapiyor samsung insanlari onemsiyor hernyse konuyu uzattim huawei telefon piyasasinda bi yukselis yasadiysa samsungtan dolayidir bugun casper asus vb markalar neresine telefonunun ne ozelligine dayanip ayni fiyata samsungun dusuk butcelilere cikarttigi telefonlarla ayni fiyata satis yapmak istemeleri hayret bir durum piyasasi yok samsungla apple disindakiler letgoda satar anca j7 prime orta derece parmak izi demenize de anlam veremedim siz neler kullanmissiniz böyle j7 prime piyasanin en uygun en iyi performansa sahip telefonudur aksini soyleyen telefondan anlamayan biridir bence paraniza yazik etmissiniz yinede hayirlisi olsun

Ahmet Yakut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şıan bende bu ikilemi yaşıyorum beyler varmı yardımcı olacak

Ahmet Yakut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ikisi hakkında da çok olumlu cevap aldım ama ikisi arasında kaldım ixioami ye güvenemiyorum genaral mobile de özellikere göre uygun fiyatlı ama bissürü sorun çıkarıyor en azından huawei ve samsung bilinmiş markalar
ikisi hakkında da çok olumlu cevap aldım ama ikisi arasında kaldım ixioami ye güvenemiyorum genaral mobile de özellikere göre uygun fiyatlı ama bissürü sorun çıkarıyor en azından huawei ve samsung bilinmiş markalar