Diriliş'in 83. Bölümünü 1 milyar kişi izledi

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
dirilisin-dunya-rekoru-1-milyar-kisi-izledi-h1491553294-7b77c0.jpg

Yayınlandığı günden beri ABC 1, AB ve TOTAL gruplarında birinci olan dizi daha önce ki haftalarda, ülkemiz de diziler arasında bu güne kadar kırılan bütün rekorları geride bırakmıştı.
Ertuğrul Bey’in yol arkadaşı Doğan Alp ve dizinizin sevilen karakteri Haçaturyan Usta’nın öldürüldüğü 83. bölümüyle dizi, ABC 1’DE 18.53 reyting ve 36.96 share, AB’de 17.94 reyting ve 38.47 share, TOTAL’da 14.12 reyting ve 30.62 share oranlarıyla yeni bir rekora daha imza attı. Diriliş Ertuğrul aldığı reyting oranlarıyla en çok izlenen yapım olmayı başardı.
1 milyarın üzerinde izleyici kitlesi

Önceki akşam aldığı reyting oranlarıyla eşi görülmemiş bir başarıya imza atan dizi her üç televizyon izleyicisinden ikisinin izlediği dizi oldu. Yayınlandığı 40 ülkede reyting listelerinin zirvesinde yer alan diziyi dünyada bir milyarın üzerinde bir izleyici kitlesi takip ediyor.

'Kendi kırdığımız rekorları aşar hale geldik'
İlgi ve heyecanla izlenen ve yayınlandığı her hafta yeni bir izlenme rekoruna imza atan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, dizilerinin sürekli yeni bir izlenme rekoru kırdığını ve çarşamba günü yayınlanan son bölümde de kendi rekorlarını kırarak en yüksek izlenme oranını yakaladıklarını söyledi. Erişilmesi zor bir rekor daha kırdıklarını ifade eden Bozdağ," Dizimiz en son dün yayınlandı ve yine reyting rekorları kırdık. Erişilmesi zor bir başarıya daha imza attık. Her bölüm, Türkiye'de, Avrupa'da ve yayınlandığı ülkelerde reyting rekorlarında ilk sırada. Kendi kırdığımız rekorları aşar hale geldik" dedi.

Diriliş Ertuğrul uluslararası bir dizi

Diriliş Ertuğrul’da sürprizlerle dolu bölümlerin izleyicileri beklediğini söyleyen Bozdağ, "Bin yıllık değerleri olan bu toprakları kendi hikayesiyle buluşturduk. Ayrıca değerlerimizi ve tarihi hikayemizi dünyanın farklı coğrafyalarında ki izleyicilere taşımayı başardık. Ertuğrul Gazi ve Kayı boyunun bir avuç kahramanla beraber adım adım tarihi değiştirişinin hikayesini, bütün dünyaya izletmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Diriliş Ertuğrul artık Türkiye’nin değil bütün dünyanın dizisi olmayı başardı” şeklinde konuştu.

Diriliş'in dünya rekoru: 1 milyar kişi izledi

Not : Dünyanın en çok izlenen dizisi Game Of Thrones 25 milyon izlenirken(bir yıl boyunca bir bölümü izleyenlerin sayısı baz alınarak), bizim dizimiz 1 gecede 1 milyar izleniyor, yersen. :D
Game of Thrones Finale's Record Ratings Proves It's the Last Consensus Show

Son düzenleme:

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Geriye kalan 6 milyar içindeyim:)
Dünse eğer benim Kore dizim vardı. Ve eminim daha çok kişi izlemiştir dirilişten

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Şimdi Kuzey Kore diye bir ülke var mesela her yıl bunların TV'de deniyor ki dünya kupasını bu yıl da Kuzey Kore kazandı, gariban adamlar da inanıyor, adamlar ciddi ciddi her yıl dünya kupasını Kuzey Kore'nin aldığına inanıyorlar, biz de sanırım bu yolda ilerliyoruz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Habere inanmıyorsan niye haber şeklinde konu açıyorsun? Dalga geçmek için mi? Hadi hep birlikte dalga geçelim, sen de tatmin ol. Egoların şişsin..

Puahahah yaav bu diziyi ülkenin bile yarısı izlemiyor, dünyada mı 1 milyar izlenmiş? röehehehehho..

Olmadıysa da idare edersin artık..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
zaytung linki aradım. dizi bende takip ediyorum abartılacak bir yanı yok

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Diriliş keşke 1 milyar izlense.
Sonuçta Türkiye'ye hem maddi katkısı büyük olur hem de prestijini arttırır.

Ama dünyadaki en çok izlenen dizinin 1 bölümü 1 yıl boyunca 25 milyon izlenirken bizim dizisinin 1 bölümü 1 gecede 1 milyar izlenmesi konusunu haber açacağım elbet.
Yalanın bile dozu, kandırmanın bile raconu olur çünkü.
Milleti yalanlarla kandırmaya ve inandırmaya o kadar alışmışlar ki artık ne kadar hayallerde ve yalanlarda uçtuklarının farkında değiller.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Valla arkadaşlar ben de izliyorum...
hoşuma gidiyor tabi sıktığı anlar oluyor hele ki Ertuğrul'un böğürmeleri yok mu?

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Hahaha :D yeni dikkat ettim. Kaynağa bak...:p
O beş para etmez haber(!) sitesinden her çıkana inanmayın.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
4 milyar ağaç diken 1 milyar kişiye dizi de seyrettirir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Haberin neresinde 83. Bölümü bir milyar kişi izledi yazıyor? 1 milyar kitleye ulaştı diyor da, bahsi geçen kısmı nerede?

Burada toplamından bahsediyor olmasınlar?

Nelalexius

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Hahaha :D yeni dikkat ettim. Kaynağa bak...:p
O beş para etmez haber(!) sitesinden her çıkana inanmayın.
Bende tam size kaynağın yazıda verildiğini yazacaktım ama tıkladığımda açılan haber sitesini görünce vazgeçtim. :D

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Haberin neresinde 83. Bölümü bir milyar kişi izledi yazıyor? 1 milyar kitleye ulaştı diyor da, bahsi geçen kısmı nerede?

Burada toplamından bahsediyor olmasınlar?

Toplamdan bahsetseler bile yetmiyor, öyle böyle değil.
Game Of Thrones'un dünya çapında toplam izleyici kitlesi 60 milyon.
Nasıl olsa herkes her önüne geleni yemeye meyilli olduğundan sallamanın dozajını çok kaçırdılar.
Dünya nüfusu 6 milyar, bütün dünyadaki her 6 kişiden biri bu diziyi izliyor. :D

Reaksiyon puanı
10,315
Not : Dünyanın en çok izlenen dizisi Game Of Thrones 25 milyon izlenirken(bir yıl boyunca bir bölümü izleyenlerin sayısı baz alınarak), bizim dizimiz 1 gecede 1 milyar izleniyor, yersen. :D

Peki Ben Kenobi, inanmadığın bir konuyu niye açarsın be abicim? Doğrusu bu mütenakız tavrı size yakıştıramadım.
Geçenlerde öldürüldüğü zannedilen bir karakter için Katar'da taziye ilanı verilmişti. Sizin bahsettiğiniz dizi nerde oynar, hangi kanaldadır vallahi bilmem, yeni genç nesilden başka izleyeni olduğunu da pek zannetmem, ama Dirilişi 40 ülkede yüzlerce milyon insanın izlediğinden kuşku duymuyorum. Türkiye haricinde, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetler, Asya'nın bir bölümü vs. diziyi izliyor. Bu dizinin sadece konusu ilgi çekmiyor, aynı zamanda rejisi ile, oyuncu kalitesiyle ve prodüksiyonuyla Türkiye televizyon tarihinin en muhteşem yapıtı, hatta başyapıtı diyebileceğimiz bir eser bu ve izlenmesini de gayet doğal buluyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Amaç, üzüm yemek değil. Amaç, haber paylaşmak da değil zaten..
Dünya nüfusu 7.5 Milyar ayrıca.. Hayır bilmiyorsun, bari araştır da öyle yaz.. Görmezden geldiğin nüfus, diziyi şimdiye kadar izlemiş olduğu iddia edilen ve sana mantıksız görünen sayıdan yarım milyon kişi daha fazla üstelik..
Haber diyor ki, şimdiye kadar 1 milyarın üzerinde izleyiciye ulaştık. Bu demek oluyor ki, ilk bölümden itibaren 3-5 bölüm de olsa, sürekli takip etmese de, bizi 1 milyarın üzerinde kişi izlemiş..
Kıyaslandığınız dizi de elin adamının hayaller üzerine kurguladığı saçma sapan karakterlerden oluşan, gerçek dışı bir dizi.. Tek bölüm bile izlemedim. Sosyal medyada okuduğum yorumlar yetti izlememeye karar vermem için..
Siz, bu yabancı, saçma dizileri överken iyi, hoş, güzel; bir Türk medyası, bir Türk dizisini övüyor, reklamını yapıyor diye eleştiriyorsunuz, dalga geçiyorsunuz.. Birileri sizin tarihinizi anlatmaya çalışıyor ama eksik ama fazla.. Tabi siz ona değil, kimin çektiğine, çektirdiğine, reklamını kimin yaptığına bakıyorsunuz..
Akit medyasını takip etmem, bu haberi de paylaşman vesilesiyle okudum. Sayı abartı olsa bile, çektiğimiz bir dizinin yurtdışında ilgi görmesi de gurur vericidir. Velev ki 50 milyon kişi izlesin.. Sen bunu 500 milyon zannetsen ne olur, 1 milyar zannetsen ne olur? Gurur duy ki, senin de bir dizin yurtdışında izleniyor.. Siz, elalemin dizisini ağzı açık ayran delisi gibi izlerken iyi, hayal ürünü karakterleri yerlere göklere sığdıramazken iyi, yeni sezon ne zaman yayınlanacak diye sabahlara kadar pc başına kilitlenirken iyi, bir bölümünü izleyemediniz diye uykusuz kalınca iyi.. Türkler, şanlı tarihlerine dayanarak bir dizi yapıp, bunu ihraç ettiğinde kötüler.. Neymiş, bir avuç adam bir orduyu kesip biçiyormuş.. Gavur, bir tane adamı, tövbe haşa tanrı rolüne sokunca, koca ülkeyi yerle bir edince falan, beyinleriniz şaşıyor nasıl tepki vereceğinize.. "vaaayyy... adamlar yapmış aga..." oluyor.. Gerek İslam tarihimizde, gerek Türk tarihimizde yaşanmış olaylar, diziye aktarılınca; "pehh böyle dizi mi olur, aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?.. Bak bak bak efekt bu efekt.. Ne kadar saçma, bir adam 10 kişiyi doğradı geçti.." oluyor ne hikmetse..

Diyecek çok laf var da anlayacağınızı bilsem yazarım.. Kolay gele..

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Bir gün buna 1 milyar diye yalan haber geçerler inandırırlar bir gün başka bir habere böyle kafa yıkamaya devam ederler.Bu konu, dizi kötü,leş bu kadar izlenemez şeklinde açılmamış, Dünya'nın en çok izlenen dizisiyle karşılaştırılıp neden 1 milyar dendiği hakkında açılmış. Kaç kişinin izlediği ise evet önemli, doğru rakam vereceksin akit medyasını takip eden bir çok insan var bu ülkede, habercilikte yalan ne zaman doğru bir şey gibi lanse edilmeye başlandı ve bunun küçüğü büyüğü fark eder mi ?

Yabancı dizilere gelirsek konusunu beğenir, beğenmezsiniz bir şey diyemem bende GoT hayranı değilim ilk sezonu izledim ve bıraktım. İlk olarak hayaller üzerine kurgulanmış, gerçek dışı olmayan bir dizi diye saçma sapan boş diyemezsiniz, Ertuğrul dizisinden çok daha fazla emeğe, daha yetenekli oyunculara, çekimlere ve kurguya sahip. Bakın burada Ertuğrul dizisini kötülemiyorum yurt dışında izlenmesi hoş bir şey, zaten Türkiye dizi ithalatında üst sıraları oynayan bir ülke. Ama şunu bilin hayali ürün bir kurgu tarihten alıntıya göre daha zordur. Sıfırdan bir şey yaratırsın, veya bir hayal ürünü kitabı, diziye uyarlarken hata yapma oranın çok yüksektir ortada görsel veya işitsel referans alabileceğin bir şey yoktur ama tarihten uyarlanan dizinin senaryosunu yazmak,kurgusunu yapmak daha kolaydır bir hayali ürüne göre,ortada referans alabileceğin bir ton kaynak var ve bir izleyici kitlesi kesinlikle vardır. Ve evet adamlar yapıyor, hayran kalınacak işler yapıyorlar görsel olsun işitsel olsun insann hayal gücünü zorluyorlar ve bu insana zevk veriyor. İnsanlar bazı kaliteli yapımlarda kullanılan müzikleri bile satın alıp dinliyorlar, nedeni ise adamlar o konuda bile emek veriyorlar ve harika işler çıkarıyorlar. Biz ise kaç tane dizimizi sayabiliyoruz görsel ve işitsel olarak azda olsa onlarla yarışabilecek, işte şanlı tarihimiz,islam içeriyor diye laf edilemiyor oysaki gerçekten sıkmadı mı her savaş sahnesinde 10 kişi ile amatör bir çekim yapılması ? O kadar kazanıyorlar, neden bir türlü dizilerimizde görsel ve işitsel olarak gelişim gösteremiyoruz ?

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Amaç, üzüm yemek değil. Amaç, haber paylaşmak da değil zaten..
Dünya nüfusu 7.5 Milyar ayrıca.. Hayır bilmiyorsun, bari araştır da öyle yaz.. Görmezden geldiğin nüfus, diziyi şimdiye kadar izlemiş olduğu iddia edilen ve sana mantıksız görünen sayıdan yarım milyon kişi daha fazla üstelik..
Haber diyor ki, şimdiye kadar 1 milyarın üzerinde izleyiciye ulaştık. Bu demek oluyor ki, ilk bölümden itibaren 3-5 bölüm de olsa, sürekli takip etmese de, bizi 1 milyarın üzerinde kişi izlemiş..
Kıyaslandığınız dizi de elin adamının hayaller üzerine kurguladığı saçma sapan karakterlerden oluşan, gerçek dışı bir dizi.. Tek bölüm bile izlemedim. Sosyal medyada okuduğum yorumlar yetti izlememeye karar vermem için..
Siz, bu yabancı, saçma dizileri överken iyi, hoş, güzel; bir Türk medyası, bir Türk dizisini övüyor, reklamını yapıyor diye eleştiriyorsunuz, dalga geçiyorsunuz.. Birileri sizin tarihinizi anlatmaya çalışıyor ama eksik ama fazla.. Tabi siz ona değil, kimin çektiğine, çektirdiğine, reklamını kimin yaptığına bakıyorsunuz..
Akit medyasını takip etmem, bu haberi de paylaşman vesilesiyle okudum. Sayı abartı olsa bile, çektiğimiz bir dizinin yurtdışında ilgi görmesi de gurur vericidir. Velev ki 50 milyon kişi izlesin.. Sen bunu 500 milyon zannetsen ne olur, 1 milyar zannetsen ne olur? Gurur duy ki, senin de bir dizin yurtdışında izleniyor.. Siz, elalemin dizisini ağzı açık ayran delisi gibi izlerken iyi, hayal ürünü karakterleri yerlere göklere sığdıramazken iyi, yeni sezon ne zaman yayınlanacak diye sabahlara kadar pc başına kilitlenirken iyi, bir bölümünü izleyemediniz diye uykusuz kalınca iyi.. Türkler, şanlı tarihlerine dayanarak bir dizi yapıp, bunu ihraç ettiğinde kötüler.. Neymiş, bir avuç adam bir orduyu kesip biçiyormuş.. Gavur, bir tane adamı, tövbe haşa tanrı rolüne sokunca, koca ülkeyi yerle bir edince falan, beyinleriniz şaşıyor nasıl tepki vereceğinize.. "vaaayyy... adamlar yapmış aga..." oluyor.. Gerek İslam tarihimizde, gerek Türk tarihimizde yaşanmış olaylar, diziye aktarılınca; "pehh böyle dizi mi olur, aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?.. Bak bak bak efekt bu efekt.. Ne kadar saçma, bir adam 10 kişiyi doğradı geçti.." oluyor ne hikmetse..

Diyecek çok laf var da anlayacağınızı bilsem yazarım.. Kolay gele..

Mevzu ne aslında biliyor musun hocam, bahsi geçen haber kaynağının ve dahi bu mecranın mensubu olduğu diğer yayınlar grubunun ve de bu yayınlar grubunun çanakçılığını yaptığı algının ardı arkası gelmeyen trol haberciliği. Artık inanmıyoruz yani okuduğumuza doğru da olsa yalan da olsa :) Sırf bu mecralarda yazdığı için kendi tarihimizden bile şüphe eder hale geldik, yazık ki medyacılık bu hale geldi dizi falan bir kenara dursun.

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Şimdi kabaca hesap yaparsakk:
80 milyon Türkiye nüfusu + ülkedeki 10 milyon suriyeli + 350 milyon arap var + balkanlardan ve avrupadan da bi 1 milyon olsa yine de 441 milyon yapıyor.;)
Yani akitin ipiyle kuyuya inersek..... allah korusun:D

MeshLoobie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Ben akit gibi başka gazete görmedim bilmiyorum hem kendi milletini hem dizisini hemde kendi tabiriyle savunduğu camiayı bu tarz aptalca haberlerle aşağılasın.Yanlış anlaşılmasın bazen öteki tarafın görüşünden olan basın organlarındada bu tür şeyler oluyor ama azami az... siyasete çekmek istemiyorum gerçi ama ülkenin kurucusu M.K.Atatürk'e hakaret eden bu kişileri kaale almamak en doğrusu bu arada Ertuğrul'u severek takip ediyorum arada senaryo sapsada kalite anlamında oldukça iyi gidiyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaşlar, haberin kaynağı belli. İnanmıyorsanız takip etmenize gerek yok. Haberlerini okumanıza da gerek yok. Bizim yapabileceğimiz tek şey budur. Açmazsın, okumazsın, Bitti. Hani basın özgürlüğü diye bir şey var.. Siz daha iyi bilirsiniz..
Burada bunları paylaşarak daha çok prim verdiğinizin farkında mısınız? Paylaşınca, dalga geçince elinize ne geçiyor? Şeytanı sevindirmek, nefsinizi tatmin etmekten başka ne oluyor? "muhaha bugün de akitle dalga geçtim" iç sesinden başka kazandığınız bir şey yok.. O adamlar da bununla birlikte en az 50 tıklama kazandı mesela.. Kim kârda?
--- Gönderi Güncellendi ---
Konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Bir gün buna 1 milyar diye yalan haber geçerler inandırırlar bir gün başka bir habere böyle kafa yıkamaya devam ederler.Bu konu, dizi kötü,leş bu kadar izlenemez şeklinde açılmamış, Dünya'nın en çok izlenen dizisiyle karşılaştırılıp neden 1 milyar dendiği hakkında açılmış. Kaç kişinin izlediği ise evet önemli, doğru rakam vereceksin akit medyasını takip eden bir çok insan var bu ülkede, habercilikte yalan ne zaman doğru bir şey gibi lanse edilmeye başlandı ve bunun küçüğü büyüğü fark eder mi ?

Yabancı dizilere gelirsek konusunu beğenir, beğenmezsiniz bir şey diyemem bende GoT hayranı değilim ilk sezonu izledim ve bıraktım. İlk olarak hayaller üzerine kurgulanmış, gerçek dışı olmayan bir dizi diye saçma sapan boş diyemezsiniz, Ertuğrul dizisinden çok daha fazla emeğe, daha yetenekli oyunculara, çekimlere ve kurguya sahip. Bakın burada Ertuğrul dizisini kötülemiyorum yurt dışında izlenmesi hoş bir şey, zaten Türkiye dizi ithalatında üst sıraları oynayan bir ülke. Ama şunu bilin hayali ürün bir kurgu tarihten alıntıya göre daha zordur. Sıfırdan bir şey yaratırsın, veya bir hayal ürünü kitabı, diziye uyarlarken hata yapma oranın çok yüksektir ortada görsel veya işitsel referans alabileceğin bir şey yoktur ama tarihten uyarlanan dizinin senaryosunu yazmak,kurgusunu yapmak daha kolaydır bir hayali ürüne göre,ortada referans alabileceğin bir ton kaynak var ve bir izleyici kitlesi kesinlikle vardır. Ve evet adamlar yapıyor, hayran kalınacak işler yapıyorlar görsel olsun işitsel olsun insann hayal gücünü zorluyorlar ve bu insana zevk veriyor. İnsanlar bazı kaliteli yapımlarda kullanılan müzikleri bile satın alıp dinliyorlar, nedeni ise adamlar o konuda bile emek veriyorlar ve harika işler çıkarıyorlar. Biz ise kaç tane dizimizi sayabiliyoruz görsel ve işitsel olarak azda olsa onlarla yarışabilecek, işte şanlı tarihimiz,islam içeriyor diye laf edilemiyor oysaki gerçekten sıkmadı mı her savaş sahnesinde 10 kişi ile amatör bir çekim yapılması ? O kadar kazanıyorlar, neden bir türlü dizilerimizde görsel ve işitsel olarak gelişim gösteremiyoruz ?
Kafa yıkayan medya organları tonla var. Yalan, sahte haber yapan daha başka yayın organları da var. Taraf olduğunuz için belki görmüyorsunuz ama var yani. Lakin bugüne kadar bunlarla ilgili konu açıldığı görülmedi..
O yüzden demagojiye gerek yok. Niyeti salih olan, yaptığı işi tarafsız yapar, yapamıyorsa susar..

Dizilerin detaylarına inmeye gerek yok. Değinmek istediğim nokta farklıydı.. Mesajımı kendiniz farklı yerlere çekmişsiniz..

Son düzenleme:

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
1 adam kuyuya taş atıyor 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor. itibar edip yorum yazmayın konularına artık gençler. aynı tuzağa daha kaç defa düşeceksiniz.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
1. Dizinin tarihi bir gerçekliği yok. Tarihimizi anlatıyor falan yalan. Ancak genel görüntü açısından öyle görünebilir.
2. Bırak bir milyarı, yüz milyon kişinin seyrettiğini düşünmüyorum. Hatta dizinin dışsatım yapıldığı ülkelerin tüm nüfuslarını toplasan yine o sayıyı bulmaz.
3. Bu tür zokaları millete yutturmaya çalışan çukur gazete, dergi ve tv kanallarına milletimizin sert yanıt vermesi şarttır. Akit, yalan haber, hakaret ve iftiralarda zirvede gördüğümüz kadarıyla. Bunlar bir de dini bütün müslüman sözde.
4. İnsanlar diziyi beğenmeyebilir, bu atalarımızı, tarihimizi küçük gördüğümüz anlamına gelmez. Fetih 1453 filmini (çok çok kötü bir yapım) eleştirdiğimde beni Bizanslı ilan eden yurtseverler(!) vardı. Bu yapılan akıl mantık işi değil. O zaman niye Kanuni dizisini eleştiriyordunuz? Halbuki Yavuz ve Kanuni denilen padişahlar, o görkemli devletin temellerine dinamit yerleştiren kişilerdir. Sultan Mehmet gibi ulu bir hakandan sonra böyle başların gelmesi çok üzücüdür.
4. Bir iki hafta önce bu başlığı eleştirenler ve onlarla aynı fikir yapısında olanların sevine sevine yorum attığı bir konu açılmıştı bir kişi tarafından. O konuyu eleştirdiğimde "ne alakası var yeaaa" diye yine aynı kişiler yorumlarda bulunmuştu. Onda amaç üzüm yemek miydi?

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Şu sitede ne kadar da yabancı hayranı, kendini bişiy zanneden zavallılar var mış,kendi ülkesinin bir yapımına başarıyı yakıştıramayan aşağılık kompleksine girmiş zavallılar hemde. amaçları sadece karalamak ve aşağılamak olan bu zavallılar, kendilerini o kadar şartlandırmışlar ki, haberi bile okuma zahmetine girmemişler. Ha belki de okuduklarını anlamayacak kadar özürlüler o başka mesele. haberi iyicene okuyun korkmayın bir yerleriniz düşmez, anlayın ondan sonra adam gibi yorum yapın.Bu millet ve bu ülke artık dünyada söz sahibi, sizler yakıştırsanız da yakıştırmasanız da bu böyle, bu halkı ve bu ülkeyi beğenmeyen, gitsinler afrikayı sömüren medeni! avrupa ülkelerinde dilediğince özgür! şekilde yaşasınlar.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Peki Ben Kenobi, inanmadığın bir konuyu niye açarsın be abicim? Doğrusu bu mütenakız tavrı size yakıştıramadım.
Geçenlerde öldürüldüğü zannedilen bir karakter için Katar'da taziye ilanı verilmişti. Sizin bahsettiğiniz dizi nerde oynar, hangi kanaldadır vallahi bilmem, yeni genç nesilden başka izleyeni olduğunu da pek zannetmem, ama Dirilişi 40 ülkede yüzlerce milyon insanın izlediğinden kuşku duymuyorum. Türkiye haricinde, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetler, Asya'nın bir bölümü vs. diziyi izliyor. Bu dizinin sadece konusu ilgi çekmiyor, aynı zamanda rejisi ile, oyuncu kalitesiyle ve prodüksiyonuyla Türkiye televizyon tarihinin en muhteşem yapıtı, hatta başyapıtı diyebileceğimiz bir eser bu ve izlenmesini de gayet doğal buluyorum.

Benim zaten diziye en ufak lafım oldu mu abi ?
Sen de yalan habere laf etmiyorsun, ben buraya yalan haberi taşıdığım için laf ediyorsun.
Bu adamların hayatı zaten insanları bu tarz uçuk kaçık haberlerle kandırarak geçiyor.
Ama bu sefer gerçekten abartmışlar hatta uçmuşlar.
Yenilir yutulur değil.
Hayal dünyasında yaşamak bana göre sorun değil, sorun insanlarla dalga geçer gibi kandırmak.
Dünyada en çok izlenen diziye ait istatistikleri verdim.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Arkadaşın bu konuyu dalga geçmek için mi,sinirinden mi veya bilinçlendirmek için mi açtığını bilemeyiz bana biraz, yeter artık siniri ile açıldı gibi geldi. Emin olun dalga geçmek istesem bir ton haberi ile dalga geçerim Akit'in doğru veya yanlış haberi fark etmez bir yerinden tutar ve dalganızı geçersiniz. Tıklamazsınız olur biter diye bir şey yok iyi hiç bir şeye tepki göstermeyelim istediklerini yapmaya devam etsinler ,bu siteyi takip eden insanlar var diyorum ve buna inanıyorlar böyle habercilik yapmaya devam ediyorlar başka bir haberi de inandırıyorlar , belki burada Akit'i takip eden bir insan yalan haber yaptığını öğrenir ve takip etmeyi bırakır 2-3 kişi bile yeterli. Basın özgürlüğü diyorsunuz yalan ne zaman basın özgürlüğü oldu bu kadar basit mi ? Ben size Akit dışında yalan haber yapmayan basın organı yok demedim, emin olun oda konu olarak açılsa,görürsem başlıklarda aynı tepkiyi veririm,(Örnek olarak Sözcü'nün haberlerine fazla ilgi duymam biliyorum ne olduklarını.)Gerçi Türkiye'de her basın-yayın organı yancı oldu, bir tutam desteklediği siyasi görüşe yakınlık kurar haberler yayınlıyorlar, insanların buna tepki göstermesi gerektiğini düşünüyorum çünkü basın milletin sesi olması gerekir, bir siyasi veya dini görüşün sesi değil.

Mesajımı ise farklı bir yere çekmedim sadece farklı bir yönden bakmak istedim siz kendiniz dediniz yabancı dizilere büyüleniyorsunuz diye bende nedenini anlattım.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Haberin başlığı yalan bir kere, orijinal haberde toplam takipçilerinin 1 milyar kişiye ulaştığını söylüyorlar, siz ise bunu bir gece de 1 milyar kişi izlemiş olarak yazıyorsunuz vede yalanınızda ısrar ediyorsunuz.
--- Gönderi Güncellendi ---
Akite yalan ,yanlış haber yapıyor diye kızanlar neden bu haberi yalan ve yanlış aktaran kişiye bunu söylemiyorsunuz, dürüst iseniz bunu yapmalısınız, yok dürüst değilseniz zaten diyecek bişiy yok.

Reaksiyon puanı
10,315
Halbuki Yavuz ve Kanuni denilen padişahlar, o görkemli devletin temellerine dinamit yerleştiren kişilerdir.

Pardon... Da, siz kimsiniz?
Hangi tarih kitabını yazdınız, ya da okudunuz?
Meraklardayım cidden...
Mümkünse taktığınız şu gözlükten bize de gönderin. At gözlüğü olduğundan şüphem yok da, nasıl birşeyse atlara bile takla attıracak kadar cins bir sanat eseri(!) olması sebebiyledir merakım.
Aslında anladım ben sizin derdinizi... De, size şu kadarını söyleyim yeterlidir sanırım. Atadan, dededen duyduğunuz dolmalar sizi hakka, hakikate ulaştırmaz, ideolojik saplantısı olmayan gerçek ve ciddi tarih kitabı/kitapları okuyun. Sonra da gelir buralarda racon kesersiniz.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
Senin gibi, fes kafalılardan öğrenmiyorum tarihi. Ha bir de emrin olur paşam, sana soracağım burada yazacaklarımı.