0ReiS0
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 91

Dünya Bush’un görev süresi dolmadan İran’a girmesini bekliyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ise hala Bush’u ve ABD’yi “takmayan” mesajlar veriyor…
Ahmedinejad’ın cesareti hayranlık uyandırıyor ama bazen öyle noktalara ulaşıyor ki insan “Bush’u tahrik edip İran’a sokmaya çalışan bir ABD ajanı mı?” diye düşünmeden edemiyor!..

1956 doğumlu Ahmedinejad aslında bir profesör… Alanı ise inşaat mühendisliği…

''Cumhurbaşkanı olunca sarayda oturacak mısınız?'' sorusuna, ''Tüm iranlılar sarayda oturursa otururum'' diye cevap vermesi hala akıllarda…

Şık giyinmez, marka nedir bilmez!.. Kravatsız bir gömlek, iddiasız bir takım elbise ile dolaşır… Hatta 3 günlük sakalla gezmeyi sever…

Oğlunun gösterişten uzak düğünü Türkiye’nin uzun süre gündemini meşgul etmiştir. Yalnızca 4 saat süren törende, davetlilere sadece meyve ve tatlı ikram edilmiştir.

İtalyan işadamlarıyla yaptığı görüşmede ''İran'ın nükleer programı meşru ve saydam bir programdır. Her şey denetim altında'' dedikten sonra yine Bush’a sataşmadan edememiştir: “Bizden dünya değil, sadece ABD korkuyor”

“Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz anlaşmasına ABD ne der?” diye sorduklarında yekten cevap veriyor: Bush’u ilgilendirmez!..

Hatta İsrail konusundaki açık sözlülüğünü biraz ileri götürmüş; ölüm döşeğindeki İsrail Başbakanı
Ariel Şaron’un ölmesini umduğunu söylemiştir

“İran’daki eşcinsellere kötü davranıldığı” konusundaki bir soruya verdiği cevapla tüm dünyaya manşet oldu: İran’da eşcinsel yok!
Aslında Ahmedinejad haklıydı. Çünkü İran’da homoseksüellik idamla cezalandırıldığı için kimsenin “eşcinselim” demeye cesareti yoktu.

Onun için “dünyada ABD’ye kafa tutan tek adam!” diyorlar…
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, Irak'ı ziyaretinde buradaki Amerikalı komutanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiği bildirildi.

İran'da yayımlanan İtimadı Milli gazetesi, Ahmedinejad'ın 2 Mart'taki Irak ziyaretinde bazı Amerikalı komutanlarla görüştüğünü ve hatıra fotoğrafı çektirdiğini yazdı.
Ahmedinejad'ın, ziyaretine ilişkin ayrıntıları ilk kez önceki gün bir toplantıda açıkladığını yazan gazete, İran Cumhurbaşkanının, "Irak ziyaretime işgalci bir komutanın benimle görüşme ve hatıra fotoğrafı çektirme isteğini ilettiler. Ben de olumlu cevap verdim ve gelmelerini istedim" yolundaki ifadesine yer verdi.
Ahmedinejad, Amerikalı komutanın görüşmede kendisine, "Sizinle birlikte olmaktan iftihar ediyorum. Kalbimizde yeriniz var" dediğini aktardı. Komutanın, bu görüşme için iznini bir ay ertelemek zorunda kaldığını kendisine aktardığını belirten Ahmedinejad, "Amerikalı komutana Irak halkının sesine kulak verin" tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.
Ahmedinejad, komutanın yardımcısının hatıra fotoğrafı çektirme ricasını da kabul ettiğini bildirdi.
Ahmedinejad, yaklaşık 30 yıllık bir aradan sonra Irak'ı ziyaret eden ilk İran Cumhurbaşkanı olmuştu.
kaynak
www.google.com