Makale ya da Deneme tarzı bir şey yazacağım yardım

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar yarına kadar vaktim var , ben konu düşündüm taşındım Sanal asistanlar ya da sanal gerçeklik hakkında bir şey yazma kararı aldım , sonra dedim ki sanal hayat tarzı bir şey olsun . Aklımda fikirler var tabi , bana makale ve denemede kullanabileceğim bir kaç cümle yazar mısınız ? İlham gelsin birazcık . 1 elin nesi var 2 elin sesi var :)

Şuan sadece giriş paragrafı olsa yeter tabi bana küçük küçük cümleler yazabilirsiniz . Ödev yaptırıyormuş gibi oldum ama :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Gözümü açtım, sanki derin bir uykunun esirinde kalmış gibiydim. Camdan dışarı baktığımda gördükleri beynim kavrayamaz olmuştu... Adeta şok olmuştum. Kapı açıldı ve içeri bir robot girdi. 2999 yılının son gününde uyanmak nasıl bir duygu olduğunu sordu ve cevap vermemi beklemeden beni kapının dışarısına kibarca çıkarttı.
.
.
.
.
.
.
.
Buraya kadar yazıcağın senin hayal gücüne kalmış birşey.
Son bölüm : Uyandım. Bir hışımla yatağımdan çıktım. Pencereye doğru koştum. Perdeyi açmakta tereddüt içindeydim. Sanki saniyeler asırlara bürünmüştü. O sırada ayak sesleri duydum. Ruh halimi anlatmaya 29 harf yetmıyordu. Kapı yavaşca açılıyordu. Kapının kolu yavas yavas aşağı inerken kalbimin atışı doruk noktasına ulaşmıştı. Gözlerimi kapattım. Bu gerçeği görücek kadar cesaretim yoktu. Kapı açıldığında ise 2999 yılının son gününe uyanmak nasıl bir duygu sesini duydum.
Son !

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Senaryo çok güzel ama makale tarzı , bilgiye dayalı bir şey olmalı , örnekler filan :) Ama düşüncen için teşekkür ederim :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Senaryo çok güzel ama makale tarzı , bilgiye dayalı bir şey olmalı , örnekler filan :) Ama düşüncen için teşekkür ederim :)

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
--- Gönderi Güncellendi ---
Rica ederim dostum. Fakat o zaman konu başlığında hata yapmışsın. Makale yada deneme demişsin yani ikisinden biri. Makale tamamiyle bilimsel ciddi biz yazı, deneme ise düşündüğümüz herşey bir deneme örneğidir aslında. Deneme yazmak kolaydır. Makale yazmak ise öyle kolay birşey değildir.
Önce konuyu araştır sonra net bilgileri bul ona uygun cümleler kur ohooo. Deneme ise hayal gücü tamamiyle :D