yusuf eren 57
Öğrenci
Arkadaşlar huawei mate 8 hala alınırmı 2017 için eski bir cihazmı yoksa p9 un fiyatı düşermi düşerse onumu almalıyım
Alınmasına alınırda o fiyat segmentinde amiral gemisi cihazlar var hocam mate 8 e o parayi hak etmiyor bence p9 alınabilir ama nisan Mayıs gibi p10 ve p10+ gelicek beklemekte fayda var o konuda bütçe olarak net bişey söylersen fikrimi belirtirim hocam.Arkadaşlar huawei mate 8 hala alınırmı 2017 için eski bir cihazmı yoksa p9 un fiyatı düşermi düşerse onumu almalıyım
Cevap veriyorum. Tabikideeee hayırP9 harika fotoğraflar çekiyor sadece videosu kötü. Eğer büyük ekran seviyorsan Huawei Mate 8 alabilirsin. Her ikiside Nougat güncellemesi alacak. Şu an hepsiburada da ithalatçı garantili fiyatlarına baktım arada 100 liradan daha az bir fark var. İkiside birbirlerine çok yakın telefonlar ama ben şahsi olarak büyük ekran sevdiğim için Mate 8 alırdım.
Grafik islemcisi acisindan zayif kalsa da Kirin 950 guclu bir islemcidir esasen. Performans acisindan amirallere kafa tutmasi beklenmez ancak gundelik kullanimda ve coklu islemlerde bircok amiral gemisi ile yakin gidecektir.Cevap veriyorum. Tabikideeee hayırSabaha kadar her türlü düşüncem hakkında tartışabiliriz de
altermatif 1 ton telefon varken sınırda olan işlemci ve 4 çekirdekli s7 grafik yongasını kullanan bir cihaz asla alınmaz, alınsa bile kısa bir süre sonra hafiften abi bana bişey oluyor moduna girer telefon
![]()
![]()
Ne yazıkki bütçe en fazla 1800P9 ve Mate 8 arasinda pek de bir fark bulunmamakta. P9 un islemcisine Mate8'in overclocklu hali diyebiliriz hatta. Kamera acisindan da devrimsel bir olayi yok P9 un. Buyuk ekran ve kucuk ekran arasindaki farka bakiyor olay bence bu iki cihaz arasinda esasen. Kamera biraz daha iyi P9 da. Ithalatci garantili olmasi ise Mate8 icin bir eksi. Ben sizin yerinizde olsam eger butcem 2000 lere cikabiliyor ise 2. El bir S7 olurdu. Hatta sifir Xperia XZ de Huawei garantili bir P9 dan daha tercih edilebilir bir cihaz olacaktir.
Bütçem en fazla 1800Alınmasına alınırda o fiyat segmentinde amiral gemisi cihazlar var hocam mate 8 e o parayi hak etmiyor bence p9 alınabilir ama nisan Mayıs gibi p10 ve p10+ gelicek beklemekte fayda var o konuda bütçe olarak net bişey söylersen fikrimi belirtirim hocam.
Hocam gündelik performans istiyorsa arkadasımız j7 alsın yaniGrafik islemcisi acisindan zayif kalsa da Kirin 950 guclu bir islemcidir esasen. Performans acisindan amirallere kafa tutmasi beklenmez ancak gundelik kullanimda ve coklu islemlerde bircok amiral gemisi ile yakin gidecektir.
2. el temizinden s7 bulabilirsen tr garantili al derim. Onun dışında risk seversen G5 alabilirsin sıfır.Ne yazıkki bütçe en fazla 1800
--- Gönderi Güncellendi ---
Bütçem en fazla 1800
2. El Turkiye garantili temiz bir P9 bulabilirsiniz 1600 civarinda. Guzel cihazlar. Ikinci el temiz bir Note 5 de bulabilirsiniz o butcede, 20 ay garantili tertemjz bir Note 5 aldim ben 1800 liraya. Huawei Turkiye garantili olmamasi sebebi ile Mate 8 i tavsiye etmemekteyim ben sahsen, yoksa Mate 8 in orta segmentte en iyi tercihlerden biri oldugunu dusunuyorum. Bu kategoride onerilebilecek bir diger cihaz da A8 2016. Turkiye garantili ve sifir bir A8 2016 bulabilirsiniz butcenizde, grafik islemcisi bazinda P9 ve Mate 8 den daha ustun de bir cihaz olur. Telefondan tam olarak beklentilerinizin ne oldugunu soylerseniz daha rahat yardimci olabiliriz diye dusunuyorum.Ne yazıkki bütçe en fazla 1800
Bütçem en fazla 1800
Gundelik performans bazinda Mate 8 de P9 da piyasadaki amiral gemileri disinda rakipsiz sayilabilir. Note 5 e kiyasla daha iyi bir kullanim saglayacaktir hatta ornek vermek gerekirse gerek ram yonetimi gerek arayuz cabuklugu acisindan. Yuksek grafikli oyunlara gelirsek ama fps dususleri biraz daha belirgin olacaktir ki bu da eksisidir Huawei'nin bu modellerinin.Hocam gündelik performans istiyorsa arkadasımız j7 alsın yani
2. el temizinden s7 bulabilirsen tr garantili al derim. Onun dışında risk seversen G5 alabilirsin sıfır.
1800 bütçe çok arada bir bütçe. Yani çoğu amiral gemisinin temiz 2. elini alabilirsin dostum. Htc10 S7 Xz olsun
Ya zaten huaweinin mantğınıda çözdğm ben. Herifler işlemciyi sağlam yapıyor grafik kartından kısıyor. Malzeme kamera kaliteli gündelik işlemler stabil ağır oyunlarda sınırlarda oynayan bir telefon yapıyor. Mate 9 a aynı olucak bir süreden sonra. Mantıkları çok yanlış ilerliyor bence. Herifler neredeyse 4/4 lük telefon yapıcakken ucunda bırakıyor. Serviside şuan efsane hale geldi. Bakalım ilerliyen yıllarda nolucak. Xiaomi psikopat liseli gibi çılgınca piyasayı alt üst etmeden bence sadece huawei değil çoğu markalar biraz kendıne çeki düzen vermeli. Gereksiz pahalı artık 2017den itibaren cıhazlar2. El Turkiye garantili temiz bir P9 bulabilirsiniz 1600 civarinda. Guzel cihazlar. Ikinci el temiz bir Note 5 de bulabilirsiniz o butcede, 20 ay garantili tertemjz bir Note 5 aldim ben 1800 liraya. Huawei Turkiye garantili olmamasi sebebi ile Mate 8 i tavsiye etmemekteyim ben sahsen, yoksa Mate 8 in orta segmentte en iyi tercihlerden biri oldugunu dusunuyorum. Bu kategoride onerilebilecek bir diger cihaz da A8 2016. Turkiye garantili ve sifir bir A8 2016 bulabilirsiniz butcenizde, grafik islemcisi bazinda P9 ve Mate 8 den daha ustun de bir cihaz olur. Telefondan tam olarak beklentilerinizin ne oldugunu soylerseniz daha rahat yardimci olabiliriz diye dusunuyorum.
Gundelik performans bazinda Mate 8 de P9 da piyasadaki amiral gemileri disinda rakipsiz sayilabilir. Note 5 e kiyasla daha iyi bir kullanim saglayacaktir hatta ornek vermek gerekirse gerek ram yonetimi gerek arayuz cabuklugu acisindan. Yuksek grafikli oyunlara gelirsek ama fps dususleri biraz daha belirgin olacaktir ki bu da eksisidir Huawei'nin bu modellerinin.
Mate 9 da ayni sekilde dedigin gibi. Oyun oynayan insanin telefonu degiliz biz gibi bir anlayislari var sanirimYa zaten huaweinin mantğınıda çözdğm ben. Herifler işlemciyi sağlam yapıyor grafik kartından kısıyor. Malzeme kamera kaliteli gündelik işlemler stabil ağır oyunlarda sınırlarda oynayan bir telefon yapıyor. Mate 9 a aynı olucak bir süreden sonra. Mantıkları çok yanlış ilerliyor bence. Herifler neredeyse 4/4 lük telefon yapıcakken ucunda bırakıyor. Serviside şuan efsane hale geldi. Bakalım ilerliyen yıllarda nolucak. Xiaomi psikopat liseli gibi çılgınca piyasayı alt üst etmeden bence sadece huawei değil çoğu markalar biraz kendıne çeki düzen vermeli. Gereksiz pahalı artık 2017den itibaren cıhazlar
Sd 821 i Türkiye gibi bir yerde 1499 liraya satabilen ruh hastası bir markadan ben her şeyi beklerimMate 9 da ayni sekilde dedigin gibi. Oyun oynayan insanin telefonu degiliz biz gibi bir anlayislari var sanirimXiaomi'nin dunyaya acilmasi durumunda baya zorluk yasacaklar. Ancak bence pek olasi degil bu durum
![]()
Bence bu saatten sonra alınmaz.P9 a bak derim.Arkadaşlar huawei mate 8 hala alınırmı 2017 için eski bir cihazmı yoksa p9 un fiyatı düşermi düşerse onumu almalıyım
Xiaomi belirlemiyor yalniz o fiyatlari ithalatci firmalar belirliyorSd 821 i Türkiye gibi bir yerde 1499 liraya satabilen ruh hastası bir markadan ben her şeyi beklerim![]()
D:
Hem mate 9 da öyle ahım şahim bir telefon değil bana göre. Kamera noktasınta Leica falan ön plana çıkartmaya çalısıyorlar ama çoğu amiral gemisinin gerisinde. Hatta p9 un fotoğraf performansı bile daha iyi. Fiyatını bence hak etmıyor. 3000 küsürdü ya çıktığında. En fazla 2600 eder o cihaz gerçi s7 ve S7 edge varken huaweiye o para verilmez hiç bir şekilde. Tabi tercih meselesi![]()
Benim için önemli özellikler kaliteli ve şık bir kasa ortalama üstü kamera ortalama üstü işlemci zaten oyun oynamam ve tabiki ekran ekran kalitesi benim için önemli çok video izleyen biriyimdir2. El Turkiye garantili temiz bir P9 bulabilirsiniz 1600 civarinda. Guzel cihazlar. Ikinci el temiz bir Note 5 de bulabilirsiniz o butcede, 20 ay garantili tertemjz bir Note 5 aldim ben 1800 liraya. Huawei Turkiye garantili olmamasi sebebi ile Mate 8 i tavsiye etmemekteyim ben sahsen, yoksa Mate 8 in orta segmentte en iyi tercihlerden biri oldugunu dusunuyorum. Bu kategoride onerilebilecek bir diger cihaz da A8 2016. Turkiye garantili ve sifir bir A8 2016 bulabilirsiniz butcenizde, grafik islemcisi bazinda P9 ve Mate 8 den daha ustun de bir cihaz olur. Telefondan tam olarak beklentilerinizin ne oldugunu soylerseniz daha rahat yardimci olabiliriz diye dusunuyorum.
Gundelik performans bazinda Mate 8 de P9 da piyasadaki amiral gemileri disinda rakipsiz sayilabilir. Note 5 e kiyasla daha iyi bir kullanim saglayacaktir hatta ornek vermek gerekirse gerek ram yonetimi gerek arayuz cabuklugu acisindan. Yuksek grafikli oyunlara gelirsek ama fps dususleri biraz daha belirgin olacaktir ki bu da eksisidir Huawei'nin bu modellerinin.
Peki sizce p9 un fiyatı düşermiş ithalatçı garantili olanınBence bu saatten sonra alınmaz.P9 a bak derim.
İthalatçı firmada haliyle kendi bünyesine gelen fiyat doğrultusundan fiyatlandırıyor. Yani Xaiomi belirleyici oluyor. Türkiye pazarına resmi bir şekilde giriş yaparsa, umarım ki yapar. O zaman insanlar tanır ve çoğu telefona alternafı olurXiaomi belirlemiyor yalniz o fiyatlari ithalatci firmalar belirliyorSadece Çin pazarina urun sunmasina ramen talebi karsilamakta zorluk cekiyorlar uretim acisindan. Fiyatta dusuk oldugu icin kar marjlari dusuk surumden kazaniyorlar. En az 5-6 sene dunyaya acilacaklarina ihtimal vermiyorum ben
![]()
Soyle anlatayim, Ithalatci firma 300 liraya aldiysa isterse 400 isterse 1900 liraya sunabiliyor piyasaya. Xiaomi en dusuk fiyati belirleyebilir elbette ama ithalatci firma istedigi kâri koyar. En onemli ornegi Mi Mix, 600 dolarlik urun 4000 liraya satilmaktaİthalatçı firmada haliyle kendi bünyesine gelen fiyat doğrultusundan fiyatlandırıyor. Yani Xaiomi belirleyici oluyor. Türkiye pazarına resmi bir şekilde giriş yaparsa, umarım ki yapar. O zaman insanlar tanır ve çoğu telefona alternafı olur
Yeni çıkan telefonların fiyatlaro az çok ortada. Onlar ile bazı özellikler bakımından yarışa girmeye ramak geldi. Fiyat avantajını ve Resmi giriş ile garanti avantajını kullanırsa 4000 lira gibi bir fiyata amiral gemisi almak yerine ona performans anlamında neredeyse denk ve fazlasıyşa ucuz telefon almayo tercih edicek cogu insan. Çünkü amiral gemisi almak isteyen insanlarin hepsi zengin değil sonuçtaSoyle anlatayim, Ithalatci firma 300 liraya aldiysa isterse 400 isterse 1900 liraya sunabiliyor piyasaya. Xiaomi en dusuk fiyati belirleyebilir elbette ama ithalatci firma istedigi kâri koyar. En onemli ornegi Mi Mix, 600 dolarlik urun 4000 liraya satilmaktaoranlamak acisindan bir ornek daha vereyim, s7 fiyati su anda ortalama 600 dolar. Fiyat yani ithalat eden kisinin elinde.
Bunu bir yana birakirsak Dunyaya acilacak olurlarsa fiyat acisindan da bu iddaalarini surdururlerse kasip kavuracaklari kesin ortaligi. Ama bence pek olasi degil yaki gelecekte![]()
Fiyat konusunda ben ipi ithalatcilarin nasil tuttugunu gostermek istemistimYeni çıkan telefonların fiyatlaro az çok ortada. Onlar ile bazı özellikler bakımından yarışa girmeye ramak geldi. Fiyat avantajını ve Resmi giriş ile garanti avantajını kullanırsa 4000 lira gibi bir fiyata amiral gemisi almak yerine ona performans anlamında neredeyse denk ve fazlasıyşa ucuz telefon almayo tercih edicek cogu insan. Çünkü amiral gemisi almak isteyen insanlarin hepsi zengin değil sonuçta
Leica olayi birazcik hikaye yalniz. Leica'nin gelistirdigi bir lens yok ortada.Benim bildiğim leica lens ilk defa p9da kullanıldı ve p9 ile mate 8 arasında fotoğraf olarak çok fark var
P9 ayrıca daha güncel mate 8 yerine p9 tercih et
Ayrıca 2000e 2. El s7 htc gibi cihazlar olabilir
Leicanın yan kuruluşu vb vb işteLeica olayi birazcik hikaye yalniz. Leica'nin gelistirdigi bir lens yok ortada.
Ama sen şimdi tek 1 telefon modelini baz alırsan yanlış yaparsın. Biliyoruz ki Mi Mix sınırlı sayıda üretildi. Bir nevi kara borsa misalı, bunu alan daha fazlaya satıcak. Diğer seçenelerde bu böyle değil ki. Bak mesela lg ye Türkiyede en gelişmiş İthalat pazarı onda. G5 İthalat garantılıyı ben 1600 e falan aldım. Tr garantisi 2300 falandı. Mağaza fiyatına girmiyorum dahi bak 2600 2700 arası onlar. Mi 5 dunyada kaç dolara satıldı ? Türkiyedeki ithalatçılar 1400 den soktu sonra haliyle 1100 liraya hatta bir kampanyada Hb'de 1090 1070 falan oldu. Aynı konu mi4 içinde söz konusu herifler telefonu 1000 tl altından soktu türkiyeye neredeyse. Aradan zaman geçti mi 5 çıktı fiyat 650 tl ye geriledi. Bu diğer markalar için büyük tehlike. Herifler artık sadece işlemcisini ön plana çıkartmıyor sd820 sd821 miş falan demiyor. Artık kameraları adam etmeye çalışıyor. Bundan 5 yıl sonra Xiaomi köklü bir markaya dönüşcek böyle giderse. Diğer markalar kol gibi fiyata satıyor telefonlarıFiyat konusunda ben ipi ithalatcilarin nasil tuttugunu gostermek istemistimyurtdisinda asagi yukari ayni fiyata satilan iki farkli cihaz, ithalatcinin getirdigi xiaomi 4000 lira, samsungun getirdigi s7 2600.
Malesef demek istedigimi anlatamiyorum.Ama sen şimdi tek 1 telefon modelini baz alırsan yanlış yaparsın. Biliyoruz ki Mi Mix sınırlı sayıda üretildi. Bir nevi kara borsa misalı, bunu alan daha fazlaya satıcak. Diğer seçenelerde bu böyle değil ki. Bak mesela lg ye Türkiyede en gelişmiş İthalat pazarı onda. G5 İthalat garantılıyı ben 1600 e falan aldım. Tr garantisi 2300 falandı. Mağaza fiyatına girmiyorum dahi bak 2600 2700 arası onlar. Mi 5 dunyada kaç dolara satıldı ? Türkiyedeki ithalatçılar 1400 den soktu sonra haliyle 1100 liraya hatta bir kampanyada Hb'de 1090 1070 falan oldu. Aynı konu mi4 içinde söz konusu herifler telefonu 1000 tl altından soktu türkiyeye neredeyse. Aradan zaman geçti mi 5 çıktı fiyat 650 tl ye geriledi. Bu diğer markalar için büyük tehlike. Herifler artık sadece işlemcisini ön plana çıkartmıyor sd820 sd821 miş falan demiyor. Artık kameraları adam etmeye çalışıyor. Bundan 5 yıl sonra Xiaomi köklü bir markaya dönüşcek böyle giderse. Diğer markalar kol gibi fiyata satıyor telefonları
Kamera olarak fark var olmasina da, ayni fiyat segmentindeko telefonlarin gerisinde mi gerisinde. Bunu konusmaktayiz esasen. Sunny diye bir cin markasi uretiyor. Leica'nin yan kurulusu falan bile degil hattaLeicanın yan kuruluşu vb vb işte
Kamera olarak fark var mı var gerisini konuşmaya gerek yok aslında
Hocamben aladım olayı. Fakat sen sınırlı percelerle bakıyorsun. İthatlçıların zaten belirli politikalı sonucu ne olursa olsun. Kara borsa olayından farksız Mi mix olayı. Her durumda kendı kafalarına göre davranırlar. İşleyiş bundan ibaret. Mesela bazı İthalatçılar ise Samsung tarafında s7 edge tr ile aynı fıyat verıyor. Oda ayrı bir dengesizlik işte napalımMalesef demek istedigimi anlatamiyorum.
Ithalatci adam isterse 200 dolarlik fiyati 5000 liradan suret piyasaya. Isterse 150 liradan satip batar. Bu fiyati hicbir sekilde belirlemiyor ithal ettigi firma. Mesela sen ithalatci garantiliyi 1600 e almissin ya, LG g5'i turkiye'ye getirmemis olsaydi yinr 1600 e alamabilirdin. LG nin 2000 e sattigini ithalatci 2100 e satarsa satamaz cunku. Ama Xiaomi Turkiye'ye resmi yolla gelmediginden oturu ithalatci firmalarin elinde fiyatlar su anda. Ithal eden tum firmalar 1100 1200 e satiyor ama siyah renk olsumu 1700 e cikiyor. Cunku fiyat olarak tekabet yaratabilecek kimse yok, talep var. Mi5 i eger tek firma getirseydi bu ulkeye emin ol 1100 liralarin cok uzerinde olacakti fiyati. Cunku fiyat acisindan rekabet yaratan kimse olmayacakti. Mi Mix'in durumu da bundan ibaret.
Ozetle; ithalatci garantili telefonun fiyatini ithal eden belirler. Ister 200 dolarlik telefonu 8000 liraya satip elinden cikaramaz, ister 15 dolardan satip para kazanamaz zarara girer. Xiaomi resmi bir sekilde turkiye'de satilirsa da fiyati uygun olmaya devam edecek.
Kamera olarak fark var olmasina da, ayni fiyat segmentindeko telefonlarin gerisinde mi gerisinde. Bunu konusmaktayiz esasen. Sunny diye bir cin markasi uretiyor. Leica'nin yan kurulusu falan bile degil hatta![]()
Bazıları Samsung'dan fazla fiyat veriyor hatta hepsiburada'da var örneğiHocamben aladım olayı. Fakat sen sınırlı percelerle bakıyorsun. İthatlçıların zaten belirli politikalı sonucu ne olursa olsun. Kara borsa olayından farksız Mi mix olayı. Her durumda kendı kafalarına göre davranırlar. İşleyiş bundan ibaret. Mesela bazı İthalatçılar ise Samsung tarafında s7 edge tr ile aynı fıyat verıyor. Oda ayrı bir dengesizlik işte napalım
İtlalatçının kafası güzel olunca ortaya böyle çıkıyor işteBazıları Samsung'dan fazla fiyat veriyor hatta hepsiburada'da var örneği![]()
P10 Türkiye'ye gelince düşer ama çok düşeceğini sanmıyorum...Benim için önemli özellikler kaliteli ve şık bir kasa ortalama üstü kamera ortalama üstü işlemci zaten oyun oynamam ve tabiki ekran ekran kalitesi benim için önemli çok video izleyen biriyimdir
Peki sizce p9 un fiyatı düşermiş ithalatçı garantili olanın