R9 380 Düşük GPU Kullanımı

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
6 Aylık Sapphire R9 380 4 GB ekran kartımda aldığımdan beri sorunlar yaşıyorum. Gpu kullanımı 0'a düşüyor, arka planda sesler donuyor, Ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor, Thred Stuck İn Device Driver, Video Tdr Failure gibi çeşitli hatalar veriyor. Bazen görüntü vermeyi kestiğinde ekran yeniden geliyor renkler birbirine girmiş şekilde. Defalarca kez format attım, Windows 7, 8.1, 10 kullandım düzelmedi. Yeni eski tüm ekran kartı sürücülerini denedim hepsinde hata verdi, bios update yaptım, RAM'leri memtest ile test ettim yeni RAM taktım düzelmedi. Sorun ekran kartında mı yoksa başka parçada mı anlamayamadım, başka neyden kaynaklanabilir bu hatalar? İki kere servise gitti bir sorun yok deyip geri gönderiyorlar.
1.PNG
2.PNG
3.PNG
4.PNG

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Geçmiş olsun.
Acaba ekran kartı mı yandı?
@utkuversus Konuya bakar mısınız? :)
--- Gönderi Güncellendi ---
@utkuversus PSU(güç kaynağı) yetersiz olabilir mi?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Ekran kartının ramleri arızalanmış garantiye verin.

Reaksiyon puanı
16,128
ekran kartının arızası var psu kaç watt? ısınma oldu mu? vramleri kızartmışsın garantiye ver varsa yoksa onarılmasının manası yok onun...

Reaksiyon puanı
16,128
Psu 600 watt, zalman zm 600le. En fazla 78 derece gördü ekran kartı
taktığında normal çalıştı mı? yoksa bir oyundan sonra oldu? eğer ilk günden beri varsa hatalı üretim olabilir yada biri aldı onu bozdu iade etti...

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
taktığında normal çalıştı mı? yoksa bir oyundan sonra oldu? eğer ilk günden beri varsa hatalı üretim olabilir yada biri aldı onu bozdu iade etti...
Aldığımda birkaç ay oyun oynayamadım, deneyemedim. Sonrasında internetten gta 5 indirdim korsan, thread stuck in device driver hatası vermeye başladı araştırdım sürücüleri falan denedim düzelmedi ama o zamanlar haftada 1 falan oluyordu her oyun oynayışımda değil sanki birşey tetikliyordu ama bir türlü bulamadım. Zaman geçtikçe dahada arttı gibi şimdi DotA2 oynayamıyorum her oyuna girdiğimde oluyor, keza overwatch da aynı bazen daha ilk oyunda oluyor bazen 4-5 el attıktan sonra oluyor.

Reaksiyon puanı
16,128
Aldığımda birkaç ay oyun oynayamadım, deneyemedim. Sonrasında internetten gta 5 indirdim korsan, thread stuck in device driver hatası vermeye başladı araştırdım sürücüleri falan denedim düzelmedi ama o zamanlar haftada 1 falan oluyordu her oyun oynayışımda değil sanki birşey tetikliyordu ama bir türlü bulamadım. Zaman geçtikçe dahada arttı gibi şimdi DotA2 oynayamıyorum her oyuna girdiğimde oluyor, keza overwatch da aynı bazen daha ilk oyunda oluyor bazen 4-5 el attıktan sonra oluyor.
o oyun zararlı yazılım içeriyor karta zarar vermiş garantiye ver korsan oyun kurma ve windows'u sıfırla...

Reaksiyon puanı
16,128
ekran kartının ramlerinde arıza var daha fazla zarar görmeden kapatıldı diyor servise ver kartı.

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ekran kartının ramlerinde arıza var daha fazla zarar görmeden kapatıldı diyor servise ver kartı.
Bunu herkes anladı bir servispoint anlamadı ben böyle vurdum duymaz, ilgisiz, bilgisiz insan hayatımda görmedim. İki kere gönderdim ikisinde de aynı kişi incelemiş kartı hayır anlamıyorum nasıl insanlar çalıştırıyor bu firma şikayetvar.com'dan şikayet yazıyoruz adamlar geri bile dönmüyor. Buda yeni mavi ekranım, hergün yeni mesajlar vermeye devam ediyor windows en sonunda elimde kalıcak kart.
20170307_041906.jpg

Reaksiyon puanı
16,128
Allah sabır versin kart ölmeden anlamazlar...