Geçilmiş boğazın davası olmaz...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tartışılan soru şu:

"Montrö delindi mi?"

*

Sıkmayın canınızı...

Delinmez.

"Gemicik"tir onlar.

*

4 tane zırhlıcık.

En küçüğü 147 metrecik.

Füzecik taşıyorlar.

Torpidocukları var.

*

Bence Rusya'ya böyle denmeli:

"Gemi dediklerine bakma sen...

Alt tarafı savaş gemiciği."

*

Türk halkı yemişti...

Putin de yer.

*

Kafama takılan sadece şu...

Amerikan, Alman, İspanyol ve Polonya gemicikleri Karadeniz'e açıldıktan sonra, hálá, "Montrö delindi mi" diye tartışılması, geri zekálılık değil midir? İstanbul Boğazı boğazdır da, Çanakkale Boğazı huni midir? Adamlar Çanakkale Boğazı'nı geçerken, akılcığımız nerededir? Bu gemiciklerin Karadeniz'e açılması rahatsızlık vericidir de, bu gemiciklerin fink attığı Marmara Denizi, Amerikan karasuları mıdır? Bu gemicikler, NATO kapsamında Gürcistan'a sağlık malzemesi götürüyorsa eğer, biz NATO kapsamında değil miyiz? Karadeniz'e, Akdeniz'e, Ege'ye ve hatta Atlas Okyanusu'na kıyısı olmayan Allah'ın Alman'ı taaa Baltık Denizi'nden gemicik getirene kadar, bizim gemimiz mi yok? Yoksa, yara bandımız mı bitti?

*

"Goben ve Breslau da gemicikti"

desem, "onlar ne?" diyecekler...

*

İyisi mi, boşverin...

Bakın dalganıza.

Bak ne geçiyor?

Uçak gemiciği.

Hürriyet - Yılmaz ÖZDİL-Geçilmiş boğazın davası olmaz...

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bu gemiler birikip birikip sonunda topluca bunları boğazdan geçirenlere geçirecekler ama !!! yakındır yani...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Yılmaz ÖZDİL 72 yıl öncesinde kalmış, birisi uyandırsın. 72 yıl önce o günün şartlarına göre anlaşmalar yapıldı. En basiti, o tarihteki gemilerin şekli şemali, teknolojisi, haliyle de ağırlığı farklı.

Doğru mürekkeple yanlış kağıda yazmışsın Yılmaz ÖZDİL.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yılmaz ÖZDİL 72 yıl öncesinde kalmış, birisi uyandırsın. 72 yıl önce o günün şartlarına göre anlaşmalar yapıldı. En basiti, o tarihteki gemilerin şekli şemali, teknolojisi, haliyle de ağırlığı farklı.

Doğru mürekkeple yanlış kağıda yazmışsın Yılmaz ÖZDİL.

Ya benim anlamadığım neden sen böyle sürekli asabilik yapıp milleti devamlı eleştiriyorsun. Mesajlarına biraz baktım kim tayyip hakkında laf söylemişse direk ona sanki kılıç çekiyorsun. Ya kardeşim bu adamın hiç mi hatası yok. Neden bu adama gözü kapalı inanıyorsunuz? Güneydoğuyu verse iyi verdi mutlaka bunda bir keramet vardır diyeceksiniz ya? Siz nasıl türk gencisiniz? Bizi yönetenleri eleştirme yok, kim ALLAH tan daha çok söz ediyorsa o haklıdır, hakkında yolsuzluk davaları ve iddiaları olsa da haklıdır, dokunulmazlıkları kaldıramasa da haklıdır, haklıdır, haklıdır, haklıdır..Biraz eleştiri kültürünüz olsun..Akp lide olsan tuttuğun adamı eleştirmeyi öğren. Ben nasıl oy verdiğim lideri eleştirebiliyorsam sende ve diğer AKP lilerde yapsın bunu..

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Mesaj içeriğinin tamamı renkli ve kalın punto ile yazılamaz. Forum kurallarına dikkat edelim lütfen.! ;)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Legolas, kardeşim "neden sürekli eleştiriyorsun" diye mantık nasıl güdebilirsin? Yanlış olanı eleştirmek herkesin hakkı ve görevidir. Sen de şu anda beni eleştirmiyor musun?

Tayyip'in kişiliğinden hiç bir yerde bahsettiğimi göremezsin. O yüzden gözünü seveyim bana kalıp laflarla gelip "bu adamın hiç mi hatası yok" deme. Bu doğru bir savunma metodu değildir.

Gerçekten bu kadar ezberden siyaset yapmanızı anlayamıyorum. Geçenlerde görevini kötüye kullanan bir AKP'liye kendi elimle ceza kestim (il meclis üyesi), sonra da bizi başbakana şikayet etti kendi elimle savunma yazdım.

Sanki benim hakkımda ciddi bir araştırma yapmışsın da AKP'de kaydımı bulmuşsun gibi çok heyecanlı bir siyaset yapmışsın; oysa belli ki sen yanlışı değil, sevmediğini eleştiriyorsun. Oysa ben yanlışı eleştiriyorum. Dolayısıyla "gözü kapalı inanıyorsunuz" tabiri senin ezberden konuşmandan başka bir şey değil arkadaşım.

Aksini söylüyorsan (ki söylüyorsun) o halde ıspat et arkadaşım. Bak yukarıda konuyla ilgili yorumumu yaptım, bu konu hakknıda söyleyecek bir şeyin yok mu?

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yılmaz Özdil, köşe yazına attığın başlığın bi' hesabını ver sen hele yiğidim, nedir o laffın orjinali, en çok kullanılan hali, o ifadeyi "çok satılan" bir gazetenin bir köşesinde kullanılabilecek rahatlığı, esnekliği sana kim verdi. Kimin hangi kelimesini misal ettin de kendine bu kadar ileriye gittin. Sen ne kadar hayalı bi' adamsın.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yılmaz Özdil, köşe yazına attığın başlığın bi' hesabını ver sen hele yiğidim, nedir o laffın orjinali, en çok kullanılan hali, o ifadeyi "çok satılan" bir gazetenin bir köşesinde kullanılabilecek rahatlığı, esnekliği sana kim verdi. Kimin hangi kelimesini misal ettin de kendine bu kadar ileriye gittin. Sen ne kadar hayalı bi' adamsın.

Derdini bence bu başlıkla harika anlatmış usta yazar..

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yılmaz Özdil'de bu memlekette yazar oldu ya helal olsun. Montrö anlaşmasına göre herhangi bir DELİK olsaydı merak etmeyin ayağa kalkacak olanlar Yılmaz Özdil'den ziyade Karadeniz devletleri olurdu o yüzden bu yazı sadece siyasi kininin bir yansıması ve kaale ealmaya değmez. Göben ve BRaslau adlı gemöilerden bahsetmiş ki tam bir rezalet. O gemileri içeri buyur eden bugünkü chp kafasının hainleriydi yani İttihat terakkiydi!!! Tarih yazdı bir kere unutulmaz sadece olkunur!!! Yılmaz efendi YEMEDİK!!

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ya benim anlamadığım neden sen böyle sürekli asabilik yapıp milleti devamlı eleştiriyorsun. Mesajlarına biraz baktım kim tayyip hakkında laf söylemişse direk ona sanki kılıç çekiyorsun. Ya kardeşim bu adamın hiç mi hatası yok. Neden bu adama gözü kapalı inanıyorsunuz? Güneydoğuyu verse iyi verdi mutlaka bunda bir keramet vardır diyeceksiniz ya? Siz nasıl türk gencisiniz? Bizi yönetenleri eleştirme yok, kim ALLAH tan daha çok söz ediyorsa o haklıdır, hakkında yolsuzluk davaları ve iddiaları olsa da haklıdır, dokunulmazlıkları kaldıramasa da haklıdır, haklıdır, haklıdır, haklıdır..Biraz eleştiri kültürünüz olsun..Akp lide olsan tuttuğun adamı eleştirmeyi öğren. Ben nasıl oy verdiğim lideri eleştirebiliyorsam sende ve diğer AKP lilerde yapsın bunu..
O kadar dogru yazmisin ki...
Elmacik arkadasimizi biraz arastirmak nasil elestiri yaptigini gorebiliyorsun...
Cok sey yazarim da...
Sdn boyle degildi...
Ne zamana foruma din konulari girdi, +18 bolumu vardi herkes yorum yapardi kufur yazamazdi.
Ama Elmacik gibi arkadaslar ne zmn forumda basa geldi durum bu hale geldi.
Ben Ataturku sevmeyen adami hic sevmem elestiren adama da adam demem.
Elmacik emin ol benim gibi dusunen cok var...
Ac bir anket`e gor ama durust ol ve ankete kendine sorular sor.
birde bahsetigim konularin linklerini ben post ederim.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Legolas ve masterdevil, yukarıda size cevap verdim arkadaşım. Her konuya girip benim şahsiyetim hakkında konuşacağınıza söylediğim şeye cevap verin verebiliyorsanız. Kaçtır böyle yapıyorsunuz. Bu memleket sadece sizin değil. Konuyu sürekli başka yerlere getiriyorsunuz çünkü verebilecek cevabınız yok.

Benim şahsiyetimi beğenmek zorunda değilsiniz. Benim liderim, "kötülerin iyilere düşmanlığı kötüler için zillettir" diyor; o yüzden bana düşmanlık etmenizi umursamıyorum. Ben bu ülkenin vatandaşıyım, size benzemek zorunda da değilim. Herşeyi kör yordamıyla yapıyorsunuz. Yukarıya yazmışım neden eleştirdiğimi, cevabınız olmadığı halde sürekli kişilerden dem vuruyorsunuz.

Ben Atatürk'ü bile eleştirirken onun kişiliğinden değil, siyasetinden dem vuruyorum. Aynı mertlik sizde var mı arkadaşlar? Atatürk'ü, Baykal'ı, Erdoğan'ı ve sairesini, hatta beni, siyaseten eleştirebiliyor musunuz? Fikirlerinizi görelim arkadaşlar, şahsiyetleri bir kenara bırakın, cesur olun. Atatürk de hatasız değildi, o benim için sadece bir lider, ilahi bir kişilik değil. Dolayısıyla o da yanlış siyaset yapabilirdi; yapmışlığı da vardır.

Ayrıca kardeşim "benim gibi düşünenler çok" diye sayıyla gözümü korkutmaya çalışmayın. Atatürk davasına başladığında yanında çok az kişi vardı. Padişah taraftarları çoğunluktaydı. Ve Atatürk düşmanları aynı senin gibi çıkışıyorlarda Mustafa Kemal'e; "bizim gibi düşünenler çoğunlukta" diyordu. Atatürk onların çoğunluğundan korksaydı bu davaya girişmezdi. Dolayısıyla beni sayıyla korkutmaya çalışma arkadaşım, fikirlerden bahset bana, argüman koy ortaya.

Konuya dönecek olursak, fikrimi yukarıda yazdım, Montrö'nün çok önceden revize edilmesi ya da fesh edilip gerekirse yeniden anlaşma yapılması gerekir. 70 yılın öncesindeki gemilerle bugünkülerin spesifikasyonları birbirlerinden çok farklıdır. 70 yıl öncesinin anlaşmasına bu kör siyasetiyle bağlı kalmayın.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Sadece konu ile ilgili yorumlar yapalım lütfen. Doğru bildiklerimizi paylaşalım.!

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Derdini bence bu başlıkla harika anlatmış usta yazar..
Sen bu başlıkdan yana oldukça rahatsın öyle mi ve yine sana göre bu başlık olayı tek cümlede özetliyor. Peki!
...
Olurda bir gün kardeşin, sana "abi ... davası olmaz" şeklinde bi' telkinde bulunursa bu mesajımı anımsar mısın? Bunu benim için yapar mısın?