Sony Xperia XZ Çok Fazla Isınıyor

9403

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Cpu z deki degerler hemen hemen ayniysa sıkıntı yok ama isinma herkese ve mekana gore degisebilir. Ayni ram kullanimi ve ayni uygulama calisir vaziyette kac derece cpu z deger veriyor ki

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evde iken facebook takılırken değerler 42 dereceleri gösteriyor şu a an da da stami a mod açık dışarda iken de 30 dereceleri falan ama dışarda iken tam olarak ölçemedim ama o derecelerde bir şey olması lazım
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu arada dışarda iken. 30 değil 38 gösteriyor yanlış yazdım

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bunun Sonyle falan alakası yok. Snapdragon 820 zaten ısınan bir chipset. Sd820'yi kullanan çoğu modelde böyle sorunlar var. Bende Zenfone 2 var 28 nm Z3580 chipset 40-45 derece olduğu zaman bile ısıyı hissettirmiyor.
Hocam yanlışınız var. Sd 820 öyle ısınan bir işlemci değil. Lg g5 kullanıyorum 4 5 aydır 40 derece görmedim. Yarım saatten fazla real racing yada Wot oynadığım oldu ama yinede 38 39 dereceyi gördüm ben.
10 dk video izlediğimde cihaz ortalama 38 derece oluyor sizce normalmi. Çünkü elimde iken sıcaklığı hissediyorum
Dostum bence garantiyle bir irtibate geçmelisin. Diğer xz lerde o kadar ısınma yok dıyorsun. Yani nolur nolmaz bir sorun vardır yanar manar şimdi note 7, ip 7 plus gibi sende haberlere çıkma :)

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
:D
Hocam yanlışınız var. Sd 820 öyle ısınan bir işlemci değil. Lg g5 kullanıyorum 4 5 aydır 40 derece görmedim. Yarım saatten fazla real racing yada Wot oynadığım oldu ama yinede 38 39 dereceyi gördüm ben.

Dostum bence garantiyle bir irtibate geçmelisin. Diğer xz lerde o kadar ısınma yok dıyorsun. Yani nolur nolmaz bir sorun vardır yanar manar şimdi note 7, ip 7 plus gibi sende haberlere çıkma :)
:D bilmiyorum ki bazen de ısınmıyor sanırım bulunduğum yere göre değişiyor ama ısınmıyor dediğim sıcaklık hissediyorum lakin bu sıcaklık değişiyor mesela dışarda 38-40 derece oluyor (Tam emin değilim) evde iken 40-42 dereceleri görüyor yarında bir test edeceğim 20 dk video izleyip bakalım ne kadar ısınacak hem dışarda hemde içerde test ederim 45 dereceleri görürse garantiye vereceğim. Teşekkürler. Bu arada bazı insanlarda xz de ısınma problemi yaşıyormuş ama bazıları yaşamıyormuş mesela adamın telefonu sadece video da ısınıyormuş.
bir de telefonun arkasında hafif çizikler oluştu sadece ışık tuttuğunda belli oluyor nasıl olduğunu bende bilmiyorum o yüzden garanti kabul edermi

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
:D

:D bilmiyorum ki bazen de ısınmıyor sanırım bulunduğum yere göre değişiyor ama ısınmıyor dediğim sıcaklık hissediyorum lakin bu sıcaklık değişiyor mesela dışarda 38-40 derece oluyor (Tam emin değilim) evde iken 40-42 dereceleri görüyor yarında bir test edeceğim 20 dk video izleyip bakalım ne kadar ısınacak hem dışarda hemde içerde test ederim 45 dereceleri görürse garantiye vereceğim. Teşekkürler. Bu arada bazı insanlarda xz de ısınma problemi yaşıyormuş ama bazıları yaşamıyormuş mesela adamın telefonu sadece video da ısınıyormuş.
bir de telefonun arkasında hafif çizikler oluştu sadece ışık tuttuğunda belli oluyor nasıl olduğunu bende bilmiyorum o yüzden garanti kabul edermi
Bak mesela az önce senin için 5 dakka falan 4 k video kaydı yaptım ısıncak mı diye 25 dereceydi sıcaklığı. Ben hiç ısı sorunu yaşamıyorum G5 te.
Bu arada bu çizikler çerçevede mi yoksa telin arkası önünde mi ? Çünkü çizilmesi zor. Yani gömçürdün mü naptın telefona ? :D

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
yok telefonun arka metal kısmında :D
bu arada burda bir video izledim adam şarjda iken xz yi 32 derece değerler alıyor ama oyun oynadıktan sonra 48 dereceye çıkıyor

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bak bu arkadaş cin ali çiziyor arkaya :D :D

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
adam resim çiziyor arkaya :D gece gece güldüm
bu arada bı videoda kerem abi de ısındığını söylemiş cihazın 10. dakika da bak istersen --- Gönderi Güncellendi ---
bazıları ısınıyor diyor bazıları ısınmıyor çok kararsızım.
ilginç

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
adam resim çiziyor arkaya :D gece gece güldüm
bu arada bı videoda kerem abi de ısındığını söylemiş cihazın 10. dakika da bak istersen --- Gönderi Güncellendi ---
bazıları ısınıyor diyor bazıları ısınmıyor çok kararsızım.
ilginç
Keremin dedikleri doğru bende izlemiştim. Yabancı kanallarda buna benzer yorumlarda bulunuyor. Şimdi metal kasa olduğu için ısıyı fazla hissetmek normal fakat derece olarakda yüksek olunca o zaman can sıkıyor ister istemez. Hiç film izledin mi telefonda elini yakacak kadar ısındı mı ? Yada en fazla kaç decere oldu

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Henüz test etmedim yarın test edeceğim telefonu tam olarak bir 40 dakikalık video izlerim bakalım ne kadar ısınacak sonra yazarım
Benim kafam karıştı kimi kısım hiç ısınmıyor sadece kamerada ısınıyor diyor ama bir kısımda benim gibi ısınıyor diyor

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Henüz test etmedim yarın test edeceğim telefonu tam olarak bir 40 dakikalık video izlerim bakalım ne kadar ısınacak sonra yazarım
Benim kafam karıştı kimi kısım hiç ısınmıyor sadece kamerada ısınıyor diyor ama bir kısımda benim gibi ısınıyor diyor
Kim kimi kopartırsa artık :) Sen testini yap kafan rahat olsun

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
:D tamamdır testini yapacağım yarın yazarım buraya

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
o kadar ısınma normal keza arkası metal olduğu için ısıyı direk elinize verir.Cam ve Metal ısıyı elinize fazla verir.

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Evet arkadaşlar az önce testi bitirdim ve değerleri paylaşıyorum:
1 saat dizi izledim sıcaklık 36°
Yarım saat sosyal medyada takıldım 38°
15 dk mesajlaşma (WhatsApp üzerinden) 40°
20dk oyun oynadım (Asphalt 8) oyuna başlamadan önce 34 dereceydi 20dk sonra 43° oldu
YouTube da bir video açtım ve o videonun toplam 3 dk sını izletiğ kapattım 40°
Aldığım değerler bunlar sizce normalmi

fatihselimyakar

Asistan
Reaksiyon puanı
26
20dk oyun oynadım (Asphalt 8) oyuna başlamadan önce 34 dereceydi 20dk sonra 43° oldu
En önemli şeyi atlamışsın hocam ekran parlaklığı % kaçta?Ayrıca çokda abartılı değil gibi.

Reaksiyon puanı
16,128
nankörlük yapmayalım telefon siz üşümeyin diye kendini cep sobasına çeviriyor siz onu eleştiriyorsunuz...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bence normal gibi :/ Ama bilmiyorum sanki biraz fazla ısınıyormus sanki gibi geldi bide emin olamadım pek
nankörlük yapmayalım telefon siz üşümeyin diye kendini cep sobasına çeviriyor siz onu eleştiriyorsunuz...
Kesinlikle, o bizi düşürken biz onu suçlu yapıyoruz... Ayip ulan bize ! Kaç para ulan bir flüt kaç paraaaaa !!!!!
Eğer kılıf varda arkadasın dediği gibi ısınma bıraz daha artabilir. Cihazın kapalı ortamda daha fazla ısınmasını tetikler
normal gibi hocam ya çok kafaya takma.Kılıfla kullanıyorsan o yüzdende ısınması artıyor olabilir.

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
incelemelere falan bakıyorum oyun oynarken video izlerken sosysl medysda takılırken çok serinçalışıyor diyorlar
şu anDA TELEFON un üst kısmında fafif bir sıcaklık var
ellerimde terli şuanda telefonu yüzüme değdirdiğimde herhangibir sıcaklık yaşamıyorum sanırım bana öyle geliyor

Reaksiyon puanı
16,128
temassız ısı ölçen ternometre(lazerli) varsa onunla bak.

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bakın mesela az önce şunları yaptım 42 derece ısındı yandı telefonun üst arka kısmı
WhatsApp profil fotoğrafı için resim çekildim galeri de düzenledim onu daha sonra mesajlaştım daha sonrada sosyal medyada takıldım şu anda da 38 derece. Gösteriyor ama telefonun arka üst kısmı ısınıyor
Parlaklık yarının altında

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Bakın mesela az önce şunları yaptım 42 derece ısındı yandı telefonun üst arka kısmı
WhatsApp profil fotoğrafı için resim çekildim galeri de düzenledim onu daha sonra mesajlaştım daha sonrada sosyal medyada takıldım şu anda da 38 derece. Gösteriyor ama telefonun arka üst kısmı ısınıyor
Eğer bu dediklerinle telefon ısınıyorsa bunda harbiden bi iş var derim ben

Kutluhan123

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Hm ilginç xz alasım vardı vazgeçtim ya. Şayomi mi5s alacam ben :D

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Şayomi sd 821 ile 1499 liraya satılıyor. Küfür gibi ya :D :D Ama herifler var deli gibi yapıyor işini :D

TheMorpheus5

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bakın mesela şu an cihaz 42 dereceleri falan gösteriyor